Sziasztok!
Nem volt jó a netkapcsolatunk, és nem tudtam írni, de most megírom, hogy miért kerestem a Gekko-t.
Nekem két kisfiam, van, a kisebb 3, a nagyobb 4,5 éves. A kicsi egy tündér, már most van barátnõje, a nagyobbal van egy kis gond, õ hiperaktív. Miután a Gekkonál különbözõ terápiás lehetõségek vannak, ezért érdekelt, de ráébresztettek, hogy ugyanezt ingyen megkapjuk a szakrendelésen. Sokat olvastam errõl a dologról, és sok mindent meg kellett tanulnom. A legfontosabb az, hogy az "egészséges gyerekek"-nek mennyire "kevés" elég ahhoz, hogy jól legyenek nevelve, és fejlesztve. A legjobb könyv erre a Deákné B. Katalin: Anya taníts engem! Kor szerint hónapokra, napokra lebontva rengeteg játék van benne, amit otthon lehet alkalmazni. Ha csak idõlegesen lenne jó valahová elvinni a babákat, nekem a Malomparkban nagyon tetszik a játszóház. De ha gyakori megoldásra van szükség, akkor a bölcsi a jó megoldás, mi a Varga utcára járunk, ahol nagyon jók a gondozónénik, és a környezet is.
A Gekkora visszatérve, egy ilyen fejlesztõ központ abban az esetben szükséges, ha probléma van a gyerekkel: pl. túlmozgékonyság, tanulási zavar stb, de ezekre ott van a szakrendelés, ahol mindenféle terápia van, ingyen. Az, hogy a gyerekkel gond van általában a közösségben derül ki, nálunk is így volt, és akkor általában a velük lévõ gondozónéni, vagy óvónéni már sokszor hamar tudja mirõl van szó.
Az otthonmaradást én is fontolgattam, fõleg, hogy ketten voltak, de azt vettem észre, hogy hiába volt az én "foglalkoztatásom", úntak, és nagyon vágytak a gyerek társaságra. Egyik sem sírt egyszer sem a beszoktatás alatt. Fõleg a nagyobb miatt jó, hogy hamar közösségbe kerültek, mert fél év után jelentkeztek a tünetek, és a korai fejlesztéssel nagyon nagy eredményeket tudtunk elérni. Sajnos a szülõk nagy része nem veszi tudomásul, ha probléma van, pedig ezek a dolgok max. 10 éves korig fejleszthetõk, és minél korábban kezdik, annál jobb eredményeket lehet elérni.
Na ez a mi történetünk, kissé hosszúra sikerült
Sziasztok: Timi