Sziasztok!
Nah most már aztán én is kedvet kaptam a vonalzóhoz...
Csajok! Ez a hülye idő! Úgy utálom! Lola is elkezdett taknyosodni...
Hát ne tudjátok meg!!!! Szabályos csatát kell vívnunk, hogy ki tudjam pucolni a nóziját... annyira sír, ahogy még soha nem hallottam. De muszáj, mert alig kap levegőt... remélem hamar túlleszünk ezen.
Doki témához én annyit szólnék, hogy ha minden rendben megy, akkor tényleg nem a dokin múlik, akkor bizony a szülésznő ér kincset. De ha bármi beüt, akkor nagy kincs egy olyan orvos, aki tényleg segít, türelmes, és nem paráztat.
Én ugye az idős Gyócsinál szültem, hát nagyon szerettem. És iszonyúan sajnálom, hogy koránál fogva valószínű a többi babámat nem tudom nála világra hozni...
Egyébként minden dokiról hallani jót is, és rosszat is, tökéletes úgysincs. Lehet, hogy aki nekem jó, neked valamiért nem lesz szimpi. Én jártam régen a Vargához (most ő lenne a körzetesem is), de valamiért ő olyan rideg nekem, képtelen vagyok benne igazán bízni. Aztán én is voltam a Némethnél is, aki valóban szimpi is volt, meg jó is, de úgy jártam, mint Bernini; nála vannak sajátságos szabályok... ha éppen nyaral, nem jön, ha hétvége van, nem jön, este 8 után nem jön, stb.
Szóval kilőve.
Utána következett idős Gyócsi, aki még a Balatnról is képes bejönni, ha úgy adódik. Nagyon lelkiismeretes, még a szülés után is minden nap bejött ellenőrizni, sőt, még arra is volt gondja, hogy a babámat is megnézze, és ha bármi lett volna, azzal is foglalkozott volna (egy barátnőmnek nem is adták ki, amíg ő nem intézkedett). Nem akarom most a dokikat lejáratni, de rajta kívül én ezt a hozzáállást csak egy dokinál tapasztaltam amíg bent voltam... (persze még a fia is kivétel).
Jahrával egyetértek, az újszülöttesek hozzáállása rémálom! Ezért is jó, ha van szülésznő, mert sokat tud segíteni a szoptatás és a baba első ellátása terén. Nekem se mutatta meg a kutya se, hogy mégis mit hogyan kéne... végül kiderült, hogy van egy ismerősünk is ott, és akkor ő intézkedett, segített.
Cumival kapcsolatban és nagyon féltem, hogy mi lesz, ha ott elkezdik cumisüegből táplálni, és utána nem akarja elfogadni a cicit... szerencsére nekem nagyon hamar volt tejem, annak ellenére, hogy császáros voltam (már a harmadik naptól 2 deciket öntögettem ki a mosdóba). Ezt babája is válogatja. Én kényszerültem arra is, hogy cumiból adjak neki leszívott tejcit, illetve cumiból itattam is (vízzel), és szerencsére nem vált a szopi hátrányára. Bár mára már nincs tejem, szépen lassan elapadt.
Most már inkább az tölti ki időm nagyrészét, hogy elkezdtem hozzátáplálni immár második hónapja. Most már eszünk is mindent, gyümit, főzit, sőt, már husikat is.
Nagyon fontos, hogy ha megtehetitek, szerezzetek be anyatejtároló zacsikat, és amennyi tejcit csak tudtok plusszban lefejni, fagyasszátok!!!! Most nagyon jól jön nekem (volt kb. 14 zacsival), mert minden kajcihoz engedek ki, és sokkal könnyebben tudom az új ízeket bevezetni vele.
Tiszta rétestészta vagyok csajok, bocsi.
Megígérem, többet nem dumálok feleslegesen, csak ha kérdeztek.
Puszi mindenkinek:
Yvette és Lola