Hajni!
Én 15 főre (gondolom vegyes, van benne kisgyerek és felnőtt nagyevő férfi is) a következőket csinálnám:
- rántott hús (legtöbb családban alap vendégségben)
- hurkapálcára húzgált finomságok (husi, szalona, alma, aszalt szilva, hagyma, stb...) (Én sütőben sütöm, úgy, hogy a tepsi két széle tartja a hurkapálcát, így szabadon sül, ja a tepsibe érdemes vizet önteni)
- rántott sajt vagy gomba (ha van vega is)
- csirkemáj szalonába gönygyölve
- pörkölt (ha a férfiak között van olyan, akinek csak az a rendes kaja, pl. apósom)
- rizs vagy rizibizi
- sült krumpli
- francia saláta
- fokhagyma szósz vagy tartát mártás
- gyümölcstorta
- muffin
- gyümölcssaláta vagy valami kompót
Lehet, hogy soknak hangzik, de nálunk 15 főre simán kéne ennyi és ennyiféle.
Előző nap megcsinálnám a:
- panírozásokat
- pörköltet
- francia salátát
- gyümölcssalátát/kompótot
- csirkemájat (brassói szerúen kell megfőzni) és a szalonába tekergetést is
- hurkapálcára huzigálást
- gyümitortát (sőt a piskótát még előbb kisütném)
- krumplipucolást (Zolival
)
Így nem sok maradna délelőtre, csak a panírozottak kisütése, a krupli sütése, a rizst, a hurkapálcást, meg a csirkemájat bedobnám a sütőbe (Itt a koliban több sütő van, így nem probléma, a saját meg olyan lesz, hogy több mindent lehet egyszerre beletenni.) Majd a muffint.
Hm..., kedvet is kaptam hozzá, ahogy itt leírtam.
Ezen a képen a szalonába gönygyölt csibemájat akarom mutatni petrezselyemmel meghintve, csak sajnos nem lett túl jó minőségű, szilveszterkor készült.