Szia Mindenkinek!
Jányok!Végre-végre ide tudok csüccsenni kicsit.Meg se próbálok visszaolvasni:ügyik vagytok,sokat beszélgettetek...
Azért annyit kisilabizáltam,hogy ma lenne tali Pirosnál,ahova pechemre megint nem tudok elmenni.Mimikémet ma viszem 13 órára két hós oltásra,és azt hiszem,a fülcijét is ma lövetem ki.Szóval van program bőven.
Kicsit szégyellem,hogy nem tudok rólatok semmit,én pedig amikor bejelentkezem végre,ontom a saját sztorikat,de a babócák mellett időről időre elkap valamilyen szenvedély.Például utóbb elkezdtem horgolni.Csoda remek időtöltés!Épp egy bébitakarót kreálok.Mimi a mellkasomon,Marcus mellettem az ágyon olvasgatva,autózva kedvemre hurkolgathatok.És közben hangoskönyveket hallgatunk,és esténként valódi könyveket is a kezembe foghatok-végre!Marcu életében először végighallgatott egy mesét úgy,hogy ő lapozott a könyvben.Michael Ende Álomfaló csodamanóját.Kölcsönzött könyv,mert Marcut beirattam a Városi Kt-ba.
Marci határozottan jó testvér.Puszilgatja,ölelgeti,karjában akarja tartani Mimit,épp csak amikor hugiját szopiztatom türelmetlen kicsit:ő is szopizna.Amúgy egyértelműen belépett a dackorba,ami végtelen megértést kíván tőlünk,de leszámítva néhány "hurrikán" napot ezzel nincs semmi gond.Mindig elterelhető a figyelme-főleg az segít,ha anyusomnak kuktáskodhat a konyhában,vagy nekem segíthet a takarításban-illetve magában tombol:hajigálja a játéktartó vödreit,vagy észvesztve rohangál a lakásban sikítozva...
Néha pelusozás közben rugdal és fejébe vette,hogy a harapdálás is jó móka,de arról sikerült leszoktatnom.Lehet hatni a lelkére azzal,hogy amit csinál az fáj.És egyre többet csacsog.Már nem elégszik meg azzal,hogy mutogasson,bár tudná mondani is.Valószínüleg a közös éneklések,verselések,és a baba-foglalkozások oldották meg a nyelvét.Van egy rövid történetem róla:
Lévén Suttogó titkai olvasó,és ésszerű tanácsokat megfogadó anyuka,igyekszem a leghétköznapibb dolgokat is a "rutin és rituálé" elve szerint intézni,így megvan a felkelés,az étkezés,az öltözés,és még sokminden megszokott menete életünkben.De a lényeg e pillanatban a pelenkacsere.(!)Az öltöztetőre ültetés és "feküdj hanyatt csillagom" waterloo-i küzdelmeket lepipáló,emlékezetes perceit többnyire már nyugodt kibugyolálás,viccesen fintorgó törölgetés,és a bilizés vitathatatlan előnyeit megcsillogtató kiselőadás követi,míg végül következik a popsikrémezés,és a tiszta pelus felhelyezése.Marcu a pelenkacsere közben rendszerint játékosan szólongat,hol kérdőn,hol incselkedőn,mire én rövid mondatokba foglalom neki,épp mit csinálok.Tegnap este ugyanígy zajlott minden:kisebb közelharc,aztán fintorgások,és az elmaradhatatla "anya-anya":
"Anya."-kezdi-"Most leveszem a büdi peludat."
"Anya!"-dörrent rám egy erőteljesebb mozdulat miatt-"Éppen kakátlanítlak kicsim,amit nem kéne,ha szépen szólnál,hogy wc-zned kell."
"Anyu,anyu."-dalolja szerelmesen-"Most kinyitom a popsikrémes tubust."
"Anya?"-kérdi rámpillantva-"Most jól bekenlek,hogy ne legyen bibis a popód."
"...FINCSIIIII!...."-vágja rá.
:D:D
Anyukámnak köszönhetően gyorsan és maradéktalanul el tudok itthon mindent végezni,illetve a vasalás még várat magára,de nem is szeretek vasalni,így azt csak én halogatom.Ha nem pakolnék el,hegyekben állna a vasalatlan tisztaruha.
Mimi csodajó kislány.Még hasfájós se lenne igazán,ha le tudnék mondani a hagymafélékről,a paprikáról,paprikás ételekről,a gombáról,hüvelyesekről,káposztalékről,salátákról,grépfruitról-tehát pörkölt,rakottas,ragu,saláták,és még egy halom étel kizárva...akkor mit egyek???
.Igencsak tönkrevághatták a bélflóráját a kórházi antibiotikum kúrával (tudjátok,spontám burokrepedésem volt,az után elkerülhetetlen).Infacollal könnyítem neki a pociját,és szoptatós teával.Ez a kettő együtt rendkívül jó hatással van rá,mert miután kikakilja magát,átalussza az éjszakát.
Múlt héten elkezdett gügyögni,hangicsálni.Egy tünemény!A csillárt derűsen szemlélve,gurgulázik és mosolyog
Mosolyog a grimaszolásainkra,és a sólámpára...
Na,ennyit engedtek a facsemetéim.Még néhány fotó,és elköszönök ismét egy kis időre.Ha készen lesz valami horgolt,arról is teszek fel képet.