Sziasztok!
Erzsi!
Mivel ez egy komoly téma, komolyan is szeretnék válaszolni rá, hiszen vannak megfelelő lépések, amiket tehettek az ügyben.
Mivel nem lehet tudni, hogy a kisgyerek mitől verekedős, először is az egyszerűbb utat kell megpróbálni, amihez viszont az óvónénik közreműködése is kell.
Az út, ami ugyan a legegyszerűbb, de bonyolultnak tűnik, DE hivatalos:
A vezető óvónőnek kell szólni, úgy, hogy az óvónők is ott vannak, hogy rendkívüli szülői értekezletet hívjanak össze, ahol mindannyian ott vannak, de legfőképp a verekedős gyerekek szülei.
Ott meg tudjátok beszélni a szülőkkel, hogy mi is a legnagyobb probléma, a lényeg, hogy nem szabad támadólag fellépni ellenük, de azért tudomásukra kell hozni, a gyerek milyen sérüléseket okozott, akár a látlelet "lobogtatásával".
Közösen kell kitalálni valami megoldást, mert ez így nem mehet, ugyanis nemcsak testi, de maradandó lelki sérüléseket is tud okozni egy ilyen gyerek a csoportban.
Annak nem látom értelmét, hogy a szülővel egymagad beszélj, mert otthon max. megdorgálja a gyereket, de a gyerek meg nem véletlen verekedős, az is lehet, hogy őt is verik otthon, ki tudja.
Sajnálom egyébként, hogy ilyesmi tényleg megtörténhet, és pláne, hogy egy Dettivel történt, ez szörnyű. Mondjuk nálunk is van verekedős gyerek, de róla tudják az óvónénik, hogy problémás, és nagyon nagyon odafigyelnek rá. Mellesleg attól függetlenül szereti a lányokat zrikálni, de nem ütné meg őket, sőt Lili azt mondja rá, hogy a barátja.
Niki!
Nem néztem még vissza, mert ma meg én rohantam a gyerekekkel orvoshoz. Lili este is köhécselt, meg reggel is, mondom megnézetem inkább, nehogy fertőzzön. Katica meg totál rekedt szegényem. Na szerencsére egyiknek sincs semmi baja, de Zsuzsa anyánk azt mondta, Lili maradjon inkább itthon, mert sok a beteg gyerek, és nehogy megfertőzzék Lilit, mert az immunrendszere azért most nem 100-as.
Katicának meg kutya baja, fátyolos a hangja, ennyi. Nem is kell nekik semmit szedni, egy kis kalciumot adok nekik.
Szóval nem láttam milyen asztalt keresel, de mindjárt visszanézek.
Éva!
Igen, emlékszem rátok
Arra már nem is emlékeztem, hogy 3 gyerkőc van nálad is
Gyere gyakran, meg talizhatunk is, gondolom Piros mondta, hogy szoktunk talizni.
Orsi!
Gyógyulj meg mielőbb. Majd valamikor megyek az tuti, mert szerintem majd vinnem kell pelenkát is a csajszinak.
Még jó, hogy Zsezse ilyen stramm csaj.
Bea!
Na mi volt? Remélem már el is adtátok
Hú, ne tudd meg, ma már a fekete cipőben ment volna oviba, de így is egész nap abban flangált
Na én ezért nem szeretek vásárolni menni, mert az egy tortúra.
Ja, amiről beszéltünk tegnap, az a dekorációs dolog, arra rámozdultam, majd ha meg tudom venni az akril festéket, akkor majd szólok.
Puszi mindenkinek: Bogi