Orsi! A gyógyszert nem nagyon szokták javasolni, amíg szoptatsz, mert egyrészt csak azokat lehet szedni, ami nem hormonális hatású, másrészt meg sokaknak elmegy tőle a teje vagy a baba hagyja abba a szopit - állítólag megváltozik tőle a tej összetétele és így az íze is. Bár ez lehet, hogy már csak a városi legendák egyike. Amúgy, ha kéred, a doki felírja. Legalábbis Sajgó tuti, mert az egyik barátnőm is nála szült, és utána szedte.
Marcinál altatáshoz nem válik be pl. a séta? Nekünk az nagyon bejött. Lili megérezte a kinti levegőt, és már csukódott is a szeme. Igaz, megállni se volt vele szabad.
Addig nem értettem a kismamákat, hogy ha állnak, minek tologatják előre-hátra a babakocsit, meg rázzák. Aztán megértettem.
De Lilit ezzel a trükkel sokáig nem lehetett becsapni, utána már csak az volt jó, ha ténylegesen haladt is a babakocsi.
És akkor akár a nagyi is tudná sétáltatni, vagy apa, te meg alhatnál egyet addig.
Vagy a másik a hordozóban ringatás volt nálunk. Volt olyan, hogy mosogattam, és a lábammal lökdöstem a hordozót.
Amúgy sokat változnak, és nem mindig előnyükre. Lili ugye első perctől este úgy aludt el, hogy fürdés, szopi, befejezte és már fordult is a fal felé, és magától elaldut. Ahhoz képest most az esetek többségében fél órát forgolódik, nyíg, dobálja a cumit, húzgálja magán a takarót. Sokszor bejön, ha felveszem ölbe és ringatom, de néha az sem válik be. Pl. tegnap este. Végül megunta a nyüglődést, meg hogy nem volt közönsége, mert én leültem tévét nézni
(legalábbis úgy tűnt, de szemem a pályán volt), és befordult a falhoz és elaludt.