Új privát üzeneted érkezett!

Szep napot mindenkinek,

A hetre vegeztem a dokival.Elsem hiszem.Jovo hettol mar csak hetente egyszer a gp-hez kell mennem.

thomaildi-
A cukor terhelesem jo lett.Ha jol lattam a papiron(mivel nem mutatta meg)elotte 4.4 utana 7.0.Ha jol lattam!De azt mondta jo.A ctg-re is azt mondta ok nem kell gyogyszert szednem a vernyomasra mert nem magas.
Az uh is minden renben tunt ez volt az eredmeny: HC:319MM AC:341 FL:69 A sulyt 3.3kg saccoltak +-25%.

De tobbnyire jol vagyunk.A maszkalas mar nem igazan jo mert zoenak nem tetszik amit megertek.

Estenkent ha nem tudok elaludni mindig eszembe jut a szules es mindenfele dolog vele kapcsolatba.Aztan persze orakig nem tudok elaludni! :cry:

De jon anyum a honap vegen! :lol: Mar nagyon varom!!!

Mindenkinek szep hetveget!!!!
Olive-Jo utat nektek!!En is szivesen hazaugranek!!!!! :cry:

Kép
picizoe

Sziasztok!

Picizoe szep nagy mar Zoe :lol: Igencsak a finisben vagy :lol: Kitartas nemsoka vege,es mar kint mocorog Zoe.Anyukad meddig marad nalatok? Mikor is jon pontosan?Ki van nagyon szamolva ha jol emlekszem...

Oliveek mar Mo-n vannak.Mi csak jovore tudunk hazamenni,mert egy kisebb vagyon lesz otunknek az utazas :roll: De Noverem jon hozzan augusztusban egy hetre azert az jo lesz nagyon.
Meg beterveztunk egy csomo kirandulast a hetvegi uticel Blackpool lesz, meg sohasem lattuk a tengert :lol: .De ezt a fiuk meg nem is tudjak,meglepetes lesz nekik :wink: Van ott egy tenger alatti aqvarium,meg capaetetest is tudunk majd nezni.Remelem jo ido lesz, eso nelkul...

Szep hetet mindenkinek,Picizoe jelentkezz idonkent,mert azt hittem mar szulni vagy :wink: Ugyhogy ne hagyj ilyen hosszu szuneteket az irasaid kozott :wink:

Szep hetet mindenkinek!!

KépKép
thomaildi

Sziasztok!

Meg egyben vagyunk. :lol: Sokat pihenek mondvan hogy utanna mar ugysem fogok!!!! :lol: Szegeny parom ezt nem mondhatja el magarol.Reggel megy es este sotetedes utan jon.Remelem nem pont szules kozben fog elaludni!!!!!! :lol:

Amugy jol vagyunk.Szerintem meg feltunoen is!Ma keveset mozgott zoe mert rossz volt az ido ezt nem szereti.De ki igen?

Meg mindig tartok nagyon a szulestol meg a gondolattol is de probalok nem ra gondolni.Majd foglalkozok vele ha ott leszek.Addig minek idegesitsem magam??

Egyre tobbet szurkal ott lent ha fekszem ha felallok.Biztos mar e van illeszkedve es nyomja a dolgokat.Gondolom en!!!!!!

Na meg varom az emberem!!!!!
Szep almokat mindenkinek!!!!!!
picizoe

Sziasztok!

Kesz vagyok az idojarastol.Egyik pillanatban esik,masik pilanatban hetagra sut a nap.Na igy indulj el valahova :evil: Szegeny Marci is menni akart bringazni,meg a jatszoterre,alighogy elindultunk el;kezdett szkadni az eso.Persze kib 15 percig tartott.Remelem delutan mar tudunk menni.
Jovo het kedden csak vinnem kell oltasra Marcit,mar az otthoni vedonommel is eszmecsereltunk, itt mas szisztema szerint adjak a szurikat,ugyhogy majd kiderul, melyik az amelyiket itt hamarabb adjak.Csorikamat aztan meg augusztusben is lehet vinni... szegenykem igy is ruhelli a dokikat. :cry:

Picizoe mizu? Hogy vagytok?Holnap 38 hetes leszel :lol: Uccso 2 het :D Tok jo mar en is izgulok ertetek :lol: :lol: :lol:

Olive meg falja az epret es napozik valahol :lol: Mazlista :wink:

KépKép
thomaildi

Hali mindenkinek,

Meg egyben vagyunk.Egesz jol birom szerintem.Mostanaban egyre tobbet szurkal lent.Illeszkedik es nyomja a dolgokat.
Szerintem most vannak joslo fajasaim.Fel oraja elegge begorcsolt a hasam es fajt a hasam.Aztan elmult es most megint.De pihengetek.

Anyum 30-an jon!!!!!Mar nagyon varjuk!!!!!!!!3 hetig lesz velunk!

Szep almokat mindenkinek!!!!!

Kép
picizoe

Sziasztok!
Ismet itt. Jelentem, hogy az elmult ket hetben nem volt nalunk semmilyen felfordulas, se tuz, se viz. :-)
Vagyis egy pici folyamatosan van, mert a harom hete majdnem elkeszult konyhai jarolapozas meg nincs teljesen befejezve. A fel konyha nincs a helyen, raadasul korben egy csik jarolap hianyzik, de sebaj, kezdem megszokni. :-D
Szegeny ferjecskem rengeteget dolgozik es nem nagyon van ideje befejezni, de majd mindennek eljon az ideje.
Dori: most mar tenyleg nagyon a finishben vagy.
Annyira jo neked szerintem, legalabbis en irigyellek. Lehet, hogy most hulyenek nezel, de en nagyon szivesen elmennek helyetted szulni, nekem bejott az elmeny. De utolag biztos vagyok benne, hogy te is ezt fogod mondani, szurkolunk ertetek! :-)
Nagyon-nagyon varod mar, ugye? Turelmetlen vagy?
En kiirt datum elott ket hettel mar minden nap mentem volna szulni. Foleg, hogy az osszes doki azt hajtogatta mar az elejetol, hogy nagy a baba, fejlettebb, tutira hamarabb jon. De a fiam maskepp gondolta, persze mi meg mar beleeltuk magunkat a november kozepebe. Az ismerosok, csalad meg csak ratett egy lapattal, mert naponta hivogattak, hogy szulok-e mar.
Mar midwife-hoz is utaltam jarni, minden alkalom utan megmondtam Kristof babanak, hogy ha jot akar, akkor kijon a kovetkezo midwife idopont elott, mert egyikunknek sem jo masfel orat ulni a varoteremben a kemeny muanyag szekben a kisebb terhes anyukak kozott, akik folyamatosan azt nezik, meg mondjak, hogy nekem mar mekkora hasam van es hogy milyen mokas, ahogy a gyerek nyomkodja a testreszeit kifele. Es altalaban mindenki feltette a kerdest, hogy varom-e mar a babat.
Huh, hogy utaltam.
Viszont babaszuletes elott lehet, hogy nem tudunk mar benneteket meglatogatni. Feri tenyleg nagyon sokat dolgozik. Ot napot a normal munkahelyen es mostanaban ot napot futarkodik meg este. Elvileg csak heti harom napot vallal, de most sokan vannak szabadsagon. Igy viszont nagyon pocsek. Nincs is kedvunk menni sehova, ha kivetelesen itthon van, orulunk, ha latjuk egymast, meg egyutt lehet a csalad.
Mondjuk a heten el vagyunk kenyeztetve rendesen, mert jo beosztast kapott, konkretan hetfotol csutortokig nem futarkodik, a masik melobol del-egy korul mindig itthon van es mienk az egesz delutan, este.

Jah, kepzeljetek, kicsit meglepodtem. Kristofot utoljara marcius kozepen vittem meresre a health visitorhoz. Elvileg nyolc hettel kesobb kellett volna vinnem legkozelebb, de mondtam, hogy nyaralni fogunk, nemtom mikor jovunk vissza. Azt mondtak, hogy semmi gond, majd ha mar visszajottem kerjek idopontot. Igy is tortent, majus elso heteben kertem idopontot. Es adtak julius elejere.
Majdnem eldobtam magam a meglepetestol. Allitolag az volt a baj, hogy amikor kertem, akkor egy-ket heten belul nem volt mar idopontjuk, kesobb meg mar nem lett volna ertelme, mert ot, max ot es fel honaposan kell merniuk, majd het honaposan. Nah, nekunk csak hat honapos korra tudtak volna adni, az meg nem jo, mert hat honaposan nem kell.
Fasza. Kicsit idegesit, mert igy csak digitalis szobamerlegen tudom merni az olemben, ami azert annyira nem pontos, viszont ket honapja nem volt merve a fiam, o mindig sokat hizott, de kozben otthon volt egy hasmenos tiz napja, utaztunk jo sokat, most meg elkezdtuk a hozzataplalast harom hete. Szoval eleg sok olyan dolog tortenik, ami a sulyara van elsokent kihatassal. Es pont most nemtom csekkolni a sulyt...

KépKép
nybea

Szia Bea,

Vegyes erzeseim vannak meg mindig.Viszonylag jol erzem magam es jol telnek a napjaim.Minden nap nezem a kisagyat hogy de jo lesz ha ott lesz benne.........A masik oldalt viszont este nem tudok elaludni mert folyton a szulesen jar az eszem.(Mi lesz?Hogy lesz?Nem tudom mire szamitsak!!!!.....)De anyum jon jovo szombaton!Nagyon varom mar de tudom ha o jon mar tenleg a finish-ben leszek.Szoval minden ijeszto es izgalmas!!!!

Szerda este fajt elegge a hasam es a derekam is majd egesz ejszaka is.Gondolom joslok voltak.De reggelre jobb lett.
Kicsit bepanikoltam hogy este lehet hogy menni kell!

Ma megyunk a gp-hez.Szerintem csak ido es penz kidobas!5 perc alatt kikuld es semmivel sem leszek okosabb.Szerintem o nem nezi meg a mehszajat vagy ilyesmit!Meg meri a vernyomasom ,meghallgatja zoet es kesz.
De mindegy csak nincs kedvem utazgatni a dokihoz feleslegesen!

Az en emberem is sokat dolgozik.Reggel mennek es sotetedeskor jonnek.Szegeny mindig telefon kozelbe van.Ha esetleg nem hallja mar hiv is vissza hogy minden oke e.Majd talakozunk ha meglesz Zoe.Ne aggodj! :lol:

Remelem ma legalabb az ido jo lesz! :lol:

Szep napot mindenkinek!

Kép
picizoe

Szep vasarnapot mindenkinek!!!

Meg mindig egyben!2-3 naponta vannak este josloim!Es sokat szurogat lent.Ami nem tudom hogy meg a fejet illeszti e,vagy nyilik a mehszaj vagy a homeos dolgoknak koszonhetoen tagulnak a dolgok.
Ki tudja?
1 het es itt van anyum!!!!!Mar nagyon varjuk!!!!!!!
Penteken voltunk gp-nel de nem volt semmi csak a szokasos rutin!Es minden oke volt!!!!!

Ma mondjuk leesett a pulzusom.Biztos a meleg miadt.Alltalaban 100-105 reggel pedig szedultem es megmertem es 50 valamennyi volt!Nem is csoda!
De meg jol vagyunk.Nem jok ezek a joslok de kilehet birni!

Kinel milyen az ido ma?
Elsem hiszitek amit irni fogok!!!!
Du. kimentunk kicsit napozni 5 korul es tudjatok hany fokot mertem???????

39.4 celziusz fokot mutatott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hihetetlen!!!!!Persze a napon!!!De akkor is!!!!Par eve itt elunk mar de ez azert engem is meglepett!!!!Remelem mindenkinel ilyen szep meleg nap volt es mentetek valahova!!!En csak a kertig de az is jol esett!Kicsit kiulni,jegkremmel es sutetni magam!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Persze nem voltunk kint sokaig de szuper volt!!!!!!!!!!!Zoe nagyon elvezte!!!Imadja a napot!
Bar Spanyolban fogant min csodalkozok! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Szep du. mindenkinek!!!!!!!!!
picizoe

Hova tunt mindenki????????
picizoe

Sziasztok!

Szia Picizoe,vagyok en, figyellek,csak irni nincs idom :lol:
Gyonyoru ido van nalunk, tegnap,tegnapelott zavartaslan napsutes,meleg, es igy a kirandulasunk is nagyon jol sikerult :D
Elveztuk a tengert,soha nem lattuk meg
8)
Ma meg megyunk Marcival oltasra delutan, hat... nagy meccs lesz szerintem.

9 napod van mar csak azta :lol: drukkolok,hogy kibirjatok egyutt anyud erkezeseig.
Mikor mesz megint GP-hez?

Szep hetet mindenkinek,neked meg kitartast!!!

KépKép
thomaildi

Hallo mindenkinek!!!!

Nallunk megint esik! :cry:
Meg van egy par napom mig jon anya addig nem lenne jo hogy egy fronthatas beinditsa a dolgokat!
Egesz jol erzem magam.Par turheto joslo,neha szurkal.De kilehet birni!
De meg mindig nagyon felek!!!!! :cry:

Holnap megyek ismet a gp-hez ami tenleg kitolas.Csak penz kidobas es jo kis utazas,seta...........Nem hianyzik!Ugysem csinal semmit!!!!!

Szep napot mindenkinek!

Kép
picizoe

Sziasztok,
En mar sajnos csak ugy tudok jonni h mellette folyamatosan bocsanatot kerek, de sajnos most ez egy ilyen idoszak...:-(.
Most meg visszaolvasni sem volt idom, de annyit latok h picizoe meg 2 az 1-ben. Orulok h a kisleanyzo szuleteset (eddig) meg nem sikerult lekesnem:-).
Remelem anyukad is ideer mielott a kicsi kibujna.
Szoritok h gyors es konnyu szulesed legyen!!
A termeszetes uton szulo ismeroseim kozul, par kivetelevel, csak olyanokat ismerek akik mindennemu erzestelenites nelkul hoztak vilagra a babaikat (ebbe beleertve magamat is), es mindenkinek csakis jo emlekei vannak az esemenyrol. Nagy szazalekunk nem is repedt, nem is vagtak, es roviddel szules utan mar talpon voltunk. Biztos vagyok benne h a tobbieknek is vannak hasonlo sikersztorijai itt, merits ezekbol erot!!

Remelem a tobbiek is jol vannak!!
Nincs e esetleg ujabb kismama koztunk :wink: ?!

Nalunk folyik a vizsgaidoszak es ezzel a fajta vizsgaval sajnos rengeteg munka van. Kozben elkapott valami ful-nyavaja, amitol szedikelek, es napokon at dobolt a fejemben valami :shock: . A heten megejtek egy dokit vele, csak sajnos arra sincs nagyon idom.

Nalunk a skacok nonek mint a kender, a szo szoros ertelmeben. Antonia szep magas csajszi, 3 evesen 5 evesekre valo ruhakat hord. A fiunk meg mar masfel evesen osszetett mondatokban beszelt. Par honap es mi is szulinapozunk:-).

Hat most roviden tomoren ennyit. Ha mar nincs idom visszaolvasni, akkor nem onzozok itt en sem.

Jovok ahogy tudok.
Addig is puszi mindenkinek!
b x
mrsnoname

Sziasztok!

Picizoe , kitartas, par nap es itt van anyud.Aztan lehet lazitani, es szulni :lol: Ha beindulnak a fajasok, csak egy mondat erejeig ird mar majd ki ide legyszives , es akkor tudjuk, hogy mehet a drukk ezerrel:lol:
Mennyit fizetsz egy ilyen vizsgalatert a gp-nek, ha nem maszekhoz mesz itt akkor is fizetni kell a terhessegi rutinvizsgalatokert? Ird mar meg ezt nekem ,tudatlannak.

Szia Berni :lol: Jo latni Teged is. Majd ha vege a sulinak, remelem irkalsz kicsit tobbet majd. En orultem volna, ha egy kicsiket tobbet irsz :wink:

felenk borus az ido, de mara nem igertek esot, holnaptol meg napsutes, es meleg a kinalat.Remelem be is jon .

Mentem,szep napot mindenkinek.

KépKép
thomaildi

Hajnal 4-kor folkeltem pisilni. Ahogy kiszalltam az agybol elkezdtem remegni mint a kocsonya. Mint amikor lazas vagy.
Pisileles utan gyorsan visszabujtam es elmult de nagyon faztam.A szobaba 20 fok volt.Kicsit kesobb ujra kikellett mennem de akkor kevesebbet remegtem.Mikor lefekudtem belem allt az ideg nem e a babaval van baj.1 oran keresztul probaltam felkolteni.Nagyon ideges voltam!De sikerult!Feltem nem e belso lazam van vagy a koldok zsinorral van e gond.Ezek utan elkezdett fajni a hatam majd kb. 10 percenkent menszi szeruen fajt a hasam(csak kicsit) es iszonyuan a derekam.Ez mostanaig is igy van es nem erosodott.Szerintetek?Mi volt ez?Reggel megmertem fulbe a lazam 36.1 volt.

Eleg ijeszto!
Azota voltam a gp-nel.Minden rendben volt.A vizeletem jo volt,vernyomas is,zoe szivhangja is.Azt mondta hogy a feje is szepen bevan illeszkedve ugy erzi(hason keresztul).
Azt mondta lehet hogy rendes fajasok de nem lehet tudni lesz e belole valami.
Igy haza totyogtam es lefekudtem kicsit aludni.
Azota is fajogat a hasam menszi szeruen de nem figyeltem az idot de nem erosodott a fajdalom.Viszont ha allok ulok nagyon szurkal alulrol ami kenyelmetlen.Es a derekam is faj.De nagyon aktiv Zoe.Ahoz kepest amilyen szokott lenni!O is izgatott mar biztos! :lol:

Meg 2 napot kene kibirni hogy jojjon anyu.Remelem csak joslok lesznek es kbirja!

thomaildi-A gp az ingyenes.Az a hazi orvos ott csak regisztralni kell.Ha lesz idom es beindulnak a dolgok akkor irok!Ha nem tudok akkor ugyis latni fogjatok hogy nem irok aztan lehet hogy azert!De jelentkezni fogunk! :lol:

Felek de izgulok is!!!!!
Koszonom mindenkinek a drukkolast!!!!Jol esik!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára picizoe 2009.05.28 15:25-kor.
picizoe

thomaildi-Ha gondold irhatok reszletesen.De bar nincs fogadott dokim nem fizetek se a gp-nek sem a korhazban es eddig megvagyok velunk elegedve.Rendesek mindenhol!penz nelkul is!
picizoe

Sziasztok!

Szia Picizoe.Egyben vagy mar kulon?Ez mar nagyon -nagyon szuleshez kozelit!!
Azert kerdeztem, hogy fizetsz-e mert irod h penzkidobas hogy mesz a gp-hez.De igy akkor az utazasra ertetted, ami itt valoban eleg koltseges :lol: Gp nekunk is van :lol: Csak meg fogalomzavar van idonkent :wink:
Most azert jol jott, hogy mentel, mert igy megnyugodtal, hogy nincs semmi baj Zoeval.csak a tested mar beall lassan a szulesre.Kinek hogy reagalja a szervezete.
En mar baromira izgulok :lol: Kitartas!!!!

Szep napot mindenkinek!

KépKép
thomaildi

Szep napot mindenkinek!
Egesz ejszaka 5 perces fajasaim voltak.Szinte semmit sem aludtam.Reggel is mericskeltem.Aztan vettem egy meleg furdot es mar nem 5 hanem 5-7-10 percesek voltak a fajasok.Picit tudtam pihenni is!
A fajas meg turheto.Viszont du. csak bementunk a korhazba hogy kukkanjanak be! :lol:
De zoe jol volt.Jol megvizsgalt!Na ez mar egyikonknek sem tetszett!!!!!!!!! :cry: 1 ujnyira nyitva vagyok.Es minden oke odabent.Azt mondta a midwife hogy 1 ora es 5 nap kozott szulhetek akarmikor.En nagyon bevoltam parazva!!!!!Nagyon felek!!!Nekem mar ez is fajdalom!!!!!!
Mondta hogy menjunk vissza ha erosodik,elmegy a magzatviz.........es akkor mar nincs menekves!
Nem tudom mas is parazott e igy de ezek utan legszivesebben itthon szulnek!!!!
Majd szoritsatok!!!!!Holnap este jon anyu is!Bar ugysem lesz konnyebb a szules!Nem csinalhatja meg helyettem senki!

Jelentkezem majd ha masnem ket mondat erejeig!!!
Szep estet mindenkinek!!!
picizoe

Jaj de jo h jottem, ez mar tenyleg nagyon izgisnek hagzik picizoe!!!!
Megy a drukk ezerrel - millioval!!!
Most aztan csakazertis bekukkantok a hetvegen:-)).
probalj meg pihenni amikor csak tudsz, es gyujteni az erot!!
mrsnoname

Picizoe nyugi, hatha kibirod anyud erkezeseig.Az tuti hogy a fajdalom csak a tied, de az osszes tobbi csodas elmennyel egyutt :lol: Ma este meg visszanezek,meg reggel is elso utam ide vezet :lol:

Berni szia neked, ugyis nezel a hetvegen :wink:

KépKép
thomaildi

Jó reggelt mindenkinek?

Hogy haladsz Dóri?
Milyenek a fájások? Milyen volt az éjszaka?
Kicsit most lelombozódtam, amikor olvastam, hogy tegnap kora este még tudtál ide írni és még nem volt baba.
Miután beszéltünk telefonon én végig abban a reménykedtem, hogy talán már túl is vagy rajta. :-)
Bár most inkább drukkolnom kell, hogy ilyen fájásokkal kihúzd még amíg anyukád ideér?
Vagy azért szorítsunk, hogy pörögjenek fel az események és szülessen meg minél hamarabb a babóca?

Nálunk mostanában egyébként semmi izgalom nincs. Élünk, boldogok vagyunk, ennyi, se tűz, se víz, se semmi hála Istennek.
Hétfőn kihasználtunk Feri szabadnapját és voltunk kirándulni, megnéztük mi is a tengert. Gyönyörű idő volt, nagy meleg, szélcsend, szóval tökéletes kiránduló idő. Legnagyobb meglepetésünkre tele volt a strand, rengetegen fürödtek, így hát megkerestük a part kutyával is használható részét és levágtattunk nagy boldogan, hogy legalább a lábunkat megáztatjuk.
Aham, csak a fél lábfejemet érte víz, de akkor azt hittem, hogy megfagyok... Konkrétan a vízimádó Lara kutya is csak egyszer ment be, de amint megcsapta egy hullám a hasát ki is jött és az azt követő fél órában kocogott a meleg homokban, annyira fázott.
Én nem tudom, hogy az ott fürdőzők teste miből van, de úgy pancsoltak a max tíz fokos vízben, mint magyar ember két hónapja tartó kánikulában a Balatonban. :-D
Kristóf babának tetszett a kirándulás, igaz, nem aludt túl sokat, de végig vigyorogta a napot. Egyedül a sapkával került összetűzésbe, amit a nap miatt rárögzítettem. Nem igazán rajong a tökfedőkért, de ez van, én még erősebb vagyok és nagyobb az eszköztáram, szóval sapka marad.
Most volt fél éves! Hihetetlenül gyorsan megy az idő, szinte még csak most bújt ki. Jóval gyorsabban telnek a hónapok, mint amikor még terhes voltam, akkor úgy tűnt, mintha legalább öt évig tartott volna a terhesség.

Fél éves "szülinapja" alkalmából készítettem egy videót a nagyiknak és a családnak, ami nagyjából összefoglalja a mögöttünk álló hat hónapot képekben, gyönyörű zenével!
Ajánlom figyelmetekbe! :-)
http://www.youtube.com/watch?v=gNlVf94Mhd8

KépKép
nybea

Haliho,
Na vajon meghozta ez a szep nyari ido Zoe babat is?!?
Szerintem itt mar tuti baba van, csak mi meg nem tudunk rola!!!! :wink:
Jaj, remelem igazam van, es nem hosszu vajudasrol van szo!!
Jovok ujra a het elejen, hatha ideer az akkor talan mar frissen sult anyuka is :wink:.
Addig is puszi mindenkinek, elvezzetek a napsutest!!!
berni
mrsnoname

Sziasztok!

Szerintem is baba van,azert nem ir Picizoe :D
Nybea esetleg nem tudsz valami infot, Ti tartjatok a kapcsolatot telefonon...

KépKép
thomaildi

Sajnos én sem tudok semmit. Én is nézegetem minden nap a fórumot, hogy hátha ide írt...
Úgy beszéltük meg, hogy ha megszületett a pici és van egy nyugodt perce, akkor valamelyikőjük küld üzenetet, vagy szól, de se nekem, se a férjemnek nem szóltak.
Már iwiw-en is megkukkoltam, de oda se jelentkezett be 3-4 napja.
Az biztos, hogy volt szülés, mert egyébként nem tűnt volna el ennyire. Valószínűnek tartom, hogy hirtelen rászakadt minden és a sok dolog miatt pisilni sem jut el, nah meg akkora lehet a boldogság, hogy nem jutunk mi eszébe. De így van ez jól. :-)
Vagy esetleg még arra gondoltam, hogy ha császárral szült, akkor itt is három napig tartják bent, ugye?
Nah, este kikérem a férjem véleményét, hogy fel merjem-e hívni. Úgy emlékszem, hogy én eléggé sárkányoskodtam, ha az első napokban csörögni mert a telefonom és nem egyenesági rokon hívott...

KépKép
nybea

Nah, nem bírtam magammal.
Írtam egy sms-t. Ezzel nem zaklatom, ha nincs ideje max nem olvassa el, nem válaszol, vagy válaszol, ha tud.
Majd beszámolok nektek, ha lesz miről.

KépKép
nybea

Itt a válasz.
Dóritól először is elnézést kérek, hogy én újságolom el, de gondolom, hogy ti is kíváncsiak vagytok...
Azt írta, hogy szombat este született meg, nem volt könnyű szülés, de a baba rendben van, szép és egészséges.
És hogy még kórházban vannak, most várja a dokit, hogy hazaengedje. :-D
Kíváncsi vagyok, mi történt, hogy ilyen sokáig bent tartották.
Vagy csak a mi kórházunkban engednek haza szülés után fél napon belül, ha minden OK?
Bár azt mondták, hogy ha este születik, akkor azt az éjszakát bent kell tölteni.

KépKép
nybea

Koszi az infot Nybea :D Nem tudom hogy hogy mennek itt a dolgok otthon sima szules 3 nap csaszar 5-6. Itt nem oriznek olyan sokaig.
Remelem Dori is jol van Zoeval egyutt :lol:

KépKép
thomaildi

Haho,
Jaj de jo :) ! Koszi h rakerdeztel nybea.
Kivancsian varom a szulestortenetet.
Azota talan mar otthon vannak a lanyok.
Igen, itt Angliaban szerencsere gyorsan kiengedik az ember lanyat a korhazbol. A mi korhazunkban, ha deli 12 elott megszultel, es minden rendben talaltatott, haza is engedtek ha kerted. En mindkettovel bent maradtam egy ejszakat, biztos ami biztos alapon, pedig delelotti ill. reggeli babak voltak. Pedig juj de nagyon utaltam a post-natal ward-ot...
Tobbiek merre? kihaloban a topik :roll: ?!!
mrsnoname

Kozben rajottem h hazudtam. Masodjara haza sem johettem rogton, mert a GBS tesztem pozitivnak jott vissza a 36-dik heten, igy vajudas alatt is kaptam az antibiot a babanak, utana pedig 24 oras megfigyeles alatt volt a kicsi, h minden rendben legyen. Igy az egy ejszaka tuti meg kellett h legyen, tehat nem sajat valasztas volt.
mrsnoname

szep estet midenkinek!

Meglett a kislanyom!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sajnos nem konnyen! :cry: :cry: :cry:
De gyonyoru es egeszseges!Sajnos vakummal szuletett mert beszorult!en jol vagyok!Van jo par varratom ami kellemtlen,nagyon vizes lett a labam! :cry: De van boven tejem!Meg vacakolok a fejessel!Nem megy konnyen!Ha lesz tobb idom reszletezem majd a dolgokat!Itt van anyum is!Akkor erkezett mikor Zoe megszuletett!Alig bujt ki anya mar a repterrol oda jott es azonnal latta is!!!! :lol: :lol: :lol: Nagyon boldogok vagyunk!Teszek fel egyenlore 1 kepet a szuletes pillanata utan 1 pillanattal keszult!es ha esz idom teszek fel tobbet is!Amugy jo baba!Ha jol lakott 3 orat mozdulatlanul alszik!
Ma volt a midwife is!O is azt mondta minden rendben vele!Kicsit sarga de ez termeszetes csak figyeljek oda ra!

Na majd irok!!!!!
Puszi indenkinek es koszonom a sok segitseget,tanacsot,drukkolast!!!!!!

Kép
picizoe

Sziasztok!

Kép

Gratulalok Picizoe, gyonyoru Zoe baba :)

Pofijabol itelve nem kis sullyal szuletett. Sajnalom, hogy nehez szulesed volt, de az jo, hogy mindketten jol vagytok! Pihenj sokat mig anyud itt van, es teheted, hogy erore kapj a szules utan!!

KépKép
thomaildi

Gratulálok!!!
Nagyon szép baba.

Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979

Picizoe,
Szivbol gratulalok a kis ujszulotthoz!! Nagyon kis szepseges husimusi babacskanak nez ki!
Mihamarabbi felepulest kivanok!
Anyukadnak nagyon meghato lehetett a repterrol erkezve meglatni az unokajat.
Irtal a fejesrol, miert kell fejni?
Udv, berni
mrsnoname

Hello Ancsi, ti hogy vagytok?!?
mrsnoname

Sziasztok!!

Eltunt mindenki :cry:

Picizoe Zoezik, remelem jol vagytok mindketten es lassan osszeszokik a csalad.

Olive , ket hetre mentetek ha jol emlekszem, ugyhogy lassan eletjelet is adhatnal, es elmeselhetned mennyi epret es cseresznyet ettel :lol:

Ancsi, veletek mi a helyzet odahaza? Hogy alakulnak dolgaitok?Sikerult letoltenetek az In The Night Gardent vegulis??

Nybea ,megneztem a videot, nagyon edes Kristof :lol:

Berni veletek mizu?Azert jo, hogy par mondat erejeig bekukkantasz :lol: Csak igy tovabb.

Ebi,Andi,Ibi , Rima mar nem is irnak... asszem nem hagytam ki senkit...

Az ido sz...r lehult a levego nagyon, es esik is.Remelem jovo hettol megint jon a meleg. Menni akarunk allatkertbe, mert Marci meg van bolondulva a joszagokert, es van nem tul messze tolunk egy, allatokat is lehet simogatni, ugyhogy nagyon kene a jo ido.

Na szep hetveget kivanok mindenkinek !!

KépKép
thomaildi

Sziasztok!

Koszonjuk a gratulaciokat!
Nagyon jol vagyunk.Gyorsan telik az ido.Mar 1 hetesek vagyunk!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Anya nagyon boldog volt hogy egybol jott a korhazba es lathatta az elso unokat!Minden delutan beszelni kell msn-en a csaladdal otthon!

Hat meg most sem hiszem el hogy anya vagyok!Nem gyozom nezegetni,gyonyorkodni benne!Alig varo mindig hogy felkeljen hogy puszilgathassam.

Nagyon jo baba.3 orat alszik eszik es folytatjuk az alvast.Ha fent van delutan kb. 40 percig nezelodik.Nez az arcunkat ahogy beszelunk hozza.Figyel mindenre.Jelzi ha gond van!Nagyon ugyes!!!!Ejszaka is jo kislany!!!

Imadom!!!!Az apukaja is!Alig varja hogy este jojjon haza hozza!!! :lol: :lol:

Volt tegnap a midwife.Vett a sarkabol vert.Szegeny megsem erezte csak az en szivem szakadt meg!!!Hizott 10 dkg-t 6 nap alatt.A sargasag is elmult.Leesett a koldok csonkunk is!Ugyhogy minden rendben.

En is megvagyok!Huzodik a varatom......de jol birom!Tajem annyi van hogy nem gyozom a felsoket cserelni hiaba hasznalok mellterto betetet ugy folyik!!!!!De jo sokat is eszunk! :lol:

Viszont lett a hasamon kiutes szeru a pupom korul.Nagyon viszket!!!Piros es ugy nez ki mintha 50 szunyog megcsipett volna es kb. olyan erzes is.NEm volt valakinek hasonlo?

Hetfore kertem a gp-hez idopntot ha addig nem javulna de nem szertnem itt hagyni Zoet de lehet hogy muszaj lesz!!!!!! :cry:

Remelem ilyen jo kislany marad majd kesobb is mint most!De akarhogy legyen en imadom!!!!!!!!!!

Szep napot mindenkienk!!!!!

Kép
picizoe

Kép

Ez a legjobb,legcukibb kepunk ami idaig keszult!!!!!!!!!!!!!!!
picizoe

Szia Dóri!

Gratulálunk ismét a babához!
Örülök, hogy jól telnek az első napjaitok!
Én Kristóffal majd belezakkantam az első hetekbe, asszem azok voltak életem legrosszabb hetei. Tudom, gáz, hogy ezt mondom, de azóta sem tudok boldogabban gondolni rá. Kristófért odáig voltam, imádtam, örültem, hogy szuper szülésünk volt, de az első hetek katasztrofálisak voltak. Erről nem a gyerek tehet, hanem én. Ő a lehető legjobb baba volt a világon, Zoéhoz hasonlóan evett, aludt, nagyon keveset nézelődött délutánonként. Szinte nem is sírt, a szomszéd egy hétig észre sem vette, hogy megszületett a baba, pedig még az is áthallatszik, ha hangosabban beszélgetünk.
Nálam ugye az tette be a kaput, hogy nem volt tejem és én ezt nem voltam hajlandó elfogadni, hanem erőltettem addig, amíg csak lehetett és persze emiatt semminek sem láttam a szép oldalát, csak az töltötte be a napjaimat, hogy legyen tejem.
Második gyerekkel már okosabb leszek, az biztos. Ha lesz, akkor az remek, ha nem lesz, akkor sem engedem, hogy ez beárnyékolja azt az időszakot, amikor a legboldogabbnak kellene lennem.

A kiütésekről: nekem nem volt, viszont egy barátnőmnek igen. Ő Magyarországon lakik. Neki szülés előtti napokban jött ki és asszem valamilyen herpesz a neve. volt bőrgyógyásznál, kapott rá ecsetelőt, hogy kevésbé viszkessen, de az csak órákra segített. Nem szüntette meg, mert ez hormonális változás miatt volt. Fél éves volt kb a babája, amikor otthon voltunk és akkor mondta, hogy már két hónapja nincs, viszont megmutatta a helyét. Ő nem bírta megállni, hogy ne vakargassa, sebes lett a pocakja és még akkor is nagyon erősen látszottak rajta a hegek. Ráadásul ő császárral szült és ez épp a varrás felett volt, néha abba is belekapott álmában... :-(

Nem tudom, hogy a többiek hogy vannak vele, de mi Ferivel nagyon várjuk a szülés történetedet!
Tudom, hosszadalmas leírni, de ha lesz időd tedd meg légyszi! :-)
Mikor mentetek be, milyen fájásaid voltak, mennyit vajúdtál, milyen volt az ellátás, jófejek voltak-e a midwife-ok, a doki. Milyenek voltak az első pillanatok a babával, hogyan érezted magad utána, miért voltatok olyan sokat kórházban. (Vagyis ahhoz képest sokat, hogy itt egy napon belül mindig kipakolják az embert.)
És ami még nagyon érdekel: mekkora lett Zoé? Milyen súllyal született?
Tényleg olyan hatalmas lett, mint amivel riogattak? Azért volt szükség fogóra?
Vagy te is úgy jártál, mint én?
mert nekem itt is és Magyarországon is ígérgették, hogy óriási babám lesz, minimum négy kiló, de inkább 4,5. Jól megijedtem, mindenképpen szülni akartam 38 hetesen. Erre a kiírt dátum előtt pár nappal megszületett Kristóf 3700 grammal, 55 cm-rel. Tehát nem lett óriási, még négy kiló sem volt.

KépKép
nybea

A többiekhez lenne egy kérdésem!
Ti milyen tejpépet használtok/használtatok itt?
Otthonról hoztam néhány csomaggal, de már elfogytak. Semmi baj -gondoltam- veszünk itt, mert itt is van. Az árakon is meglepődtem, mert két font alatt nem találtam, viszont az még jobban megrémített, hogy jóval kevesebb van egy dobozban, mint otthon. Ott 250 grammosakat vettem, itt 100-125-160 grammosak vannak.
Ettől függetlenül vettem, heinz-et és egy boots-osat, de nagyon nem jönnek be. Csomósodnak, az ízük is sz.ar, legalábbis édesek, de vízízűek, nem olyan finomak, mint az otthoniak. Kristóf sem annyira szereti őket, csak akkor eszi meg, hogy édes gyümölccsel keverem.
Milyet próbáljak még ki?
Most jelenleg lesem az ismerősöket, hogy megy-e valaki haza. Hozatni szeretnék pépet. Kristóf kedvence a DM-es babydream, vagy babylove pép volt, ami kb 400 forintba került, tehát nagyon olcsó volt, de tök könnyű volt kikeverni, sok volt benne és szerintem is az volt a legfinomabb.

KépKép
nybea

A szulesrol?
Nem is tudom hol kezdjem.Sajnos hosszu tortenet de nagy vonalakban leirom!Sajnos addig a pillanatig amig Zoet a hasamra nem tettek nem szivesen emlekszem ra!
Majus 29-en penteken delutan mar ereztem a fajasokat.Estere mar 5-3 percesek voltak.De turtem.Hajnalban mar sehogy sem volt jo.Koltottem a parom hogy szerintem ido van.Lassan feloltoztunk,osszekeszultunk es fel 3-kor indultunk be kocsival a korhazba.Ahol kaptunk £3-ert egy egesz napos jegyet a parkolasra mivel szulni mentem.Bent a labor ward-on megvizsgalt a midwife aki mondta hogy a szules kezdeti szakaszaban vagyok es 1 cm-re vagyok kitagulva.Nem kaptam semmit es mar akkor nagyon fajt!Majd atkuldtek a szuleszetre ahol sajat szobat kaptam.En szenvedtem az agyon a parom aludt a szekben.Igy reggel 8-ig elszenvedtem.A fajasok pedig erosodtek.Akkor megvizsgaltak megint es meg mindig csak 1 cm-re voltam nyitva.Mondtak hogy setaljak,igyak sokat.Mivel nem haladtam sehova es jott 1 csaj szulni igy engem megint atvittek egy masik szobaba ahol 4-en votunk de en voltam aki szenvedett egyedul.Szombat delutan 2 korul elkezdett szivarogni a magzatviz majd ra kb. fel orara elment.A parom vegig aludt.Szoltam neki hogy szoljon a midwife-nak.Nagyon fajt mar.Nem birtam kiegyenesedni.Es megkerdezte attudok e setalni vissza a szuleszetre.Vegulis tolokocsival attoltak.Olyan szobat kaptam amit akkor takaritottak ki se fuggony se semmi nem volt rajta.Ott mondtak hogy 7 cm-re kivagyok tagulva.Igy mondtak hogy kezdjek nyomni.En pedig orditottam hogy nem biro a fajdalmat adjanak valamit es hogy en epiduralist akartam.Mondtak hogy mar nincs ido.Szivjak gazt!Na attol ugy beszivtam hogy alig tudtam hol vagyok aztan nyomjak.Nyomtam en orditva hogy faj de nem tortent semmi.Hiztak az altato orvost hogy akkor megis adjon epiduralist.De akkor mar egybe ertek a fajasok es sirtam hogy nem tudja beadni mert 5 percet nem tudok mozdulatlanul ulni.Probalkozott az urge de feladta.Igy 1.5 oraig probalkoztam kinyomni a gyereket.Nagyon fajt es csak a gazt szivtam.Aztan jott doki megvizsgalt es mondta hogy rosszul van a gyerek feje es bevan akardva.Vert kell hogy vegyenek a fejebol.Azt levettek majd megis beadtak az epiduralist de nagyon feltem hogy megmoztulok!De sikerult!Viszont csak 15 percig hatott akkor is ereztem a fajast csak tompaban.15 perc mulva megint a falat kapartam volna!Azt mondtam hogy en egszivesebben mar elasnam magam!!!!
Majd jott egy doki aki mondta hogy vakumozni kell es ha nem sikerul akkor csaszar!Mondta hogy o nem akar orditast,sikitast......hallani csak ha mondja hogy nyomjak akkor nyomjak!Alairattak egy papirt aztan toltak a mutobe.Mindenki oltozott ,mosakodott be.A parom is!Bent vegre kaptam rendes epiduralsit igy kb. 10 perc mulva teljesen "lebenultam".
Majd nyomtam 5-6-ot es folemelte a doki hogy gratulal a kislanyomhoz.Es a mellkasomra tette!Ez volt a legszebb pillanat az eletunkben!Nem tudtam hogy sirjak vagy nevessek!!!Sajnos a gaztol ugy bevoltam kabulva hogy pillanatok kiestek.Faradt is voltam!!!Aztan elvittek letisztitani.Es a parom kezebe adtak aki nagyon boldog volt.Kozbe engem osszevart a doki de en csak oket figyeltem.Kapott egy kalcium injekciot en meg comba valamit amit a placente miadt adtak.Igy pentek delutantol szombat este fel 7-ig tartott a vajudasom.Kulonosebb fajdalom csillapito nelkul.Iszonyu volt!!!!!Most ott tarok hogy nem szeretnek tobb gyereket!!!!
Igy majus 30-an este fel 7-kor szuletett meg Zoenk 3-kg-val.Ez volt az oriasi gyerek amit josoltak.
A hosszat nem mertek meg.Azt itthon tettuk.50 cm volt.
Zoe nem sirt.Csak nezelodott,mereszgette a nagy szemeit.Miutan ossze stoppoltak es mindenki gratulalt kitoltak szobara.a parom hozta a kislanyunkat utannam.Rogton cicire tettek es o tudta mit kell tenni.Elsore!Nagyon ugyes volt!!!!
Majd hivtunk mindenkit.Anyum mar uton volt a repterrol de igy egyenesen a korhazba jott.Nagyon boldog volt!Ahogy mi is!Otthon is mindenki!!!!!
Egesz ejszaka ott volt mellettem de a legfajobb az volt hogy nem tudtam hozza leszallni mert mind a ket kezembe csovek voltak(infuzio......),vernyomas mero orankent mert,katetert raktak be.A labamra harisnyat huztak nehogy trombozist kapjak.........
Nagyon rossz volt mikor sirt es nem tudtam felallni hozza es 5 percet kellett varnom a noverre mire odajott es addig hallgattam hogy sir.
Masnap megneztek a varratom ez az amaz.Del korulre ki konyorogtem hogy kivegyek a katetert es fel allhassak mert en ezt igy nem birom.Kivettek de ne tudtam pisilni.Wc-ni is kellett volna de azt vegkepp nem tudtam.Nagyon szar volt!Delutan atvittek egy sokadik szobaba ahol 4 frissen szult kismama volt.Akkor vettek ki az epiduralisnak a csoveit mivel azt mondtak ha nem csillapszik a verzes.....akor ne kelljen megint beszurni.De baromi kellemetlen volt a hatamba.Este nagyon rossz volt!Zoe orditott mert nem volt eleg tejem neki.Ha letettem a kis agyaba isonyatosan orditott!2-szer mentem ki kerni neki tapszert de mindig elkuldtek valami indokkal.Szegeny csak az olembe volt el.De en is hulla voltam.Jot sirtam.En mar azon gondolkoztam hogy hazamegyek.Senki sem tudott tolunk aludni!Szegeny kb. este 8-tol sirt hajnali 1-ig.Vegulis ugy aludt el hogy az agyba tettem magam melle korbe pakoltam mindennel lene essen es igy aludtunk el.En csak szunyokaltam nehogy baja legyen feszt neztem jol van e.Majd reggel kellemesen leb........ az a midwife aki nem adott tejet este hogy o volt bent es igy nem aludhattunk volna...........Nagyon vartam hogy hetfo legyen.a parom jott ertunk del korul hogy hazaegednek.Ebbol este 7 lett.Addig elhuztak a hulye papirokat.
Nagyon boldog voltam hogy haza mehettunk vegre!!!!
Engem lelkileg nagyon megviselt az egesz korhaz!!!!
Nagyon jo kislany zoe.Sokat nezelodik,mosolyog,boldog kisbaba.Eszik,alszik.Neha faj a hasunk de turheto.
Nekem eleg kellemetlen a varrat ahogy huzodik.Az eslo wc-zest megsirattam.Ez a kiutes a hasamnal is rossz........ de itthon vagyunk.Van boven mar tejem.Szegeny majd belefullad.Az is fajt egy darabig de mar hozza szoktam.Most is alszik picurkam!
kozben volt midwife nallunk.Minden rendben vele.10 dkg hizott 6 nap alatt.Vettek vert a sarkabol,elmult a sargasag is,leesett a kuldok csonk is!
Nagyon imadom!Alig varom mindig hogy folkelljen es megpuszilgethassam!Sokat nevetunk rajta amiket csinal.
Hat ennyi volt nagyjabol!Remelem nem untattam halalra senkit!!!!
Megyek mert mar nem birok ulni!!!!!
Szep napot mindenkinek!!!!!
picizoe

Sziasztok!

Picizoe,nagyon edes ez a kep.
A szuleseden kiakadtam rendesen . Annyit kellett volna tenniuk , hogy surubben radneznek , hogy hogy is vagy , es akkor nem lett volna ilyen sz@r a szulesed . B...ak meg az ottani orvosok . Nem Te szoltal keson az epidural miatt se , hanem ok tojtak a fejedre . Minek a szulesterv, h le se sz@rjak???
A kovetkezonel ugyis okosabb leszel :lol: . Az epidural a fajasokat teljesen elnyomja? Csak a tolofajasokat erzi aki igy szul ? Fajdalomcsillapito nelkul szultem , igy ezt a reszet homaly fedi nekem.
Viszont MO-n nem adnak tapszert csak ha mar a 3-4. nap sincs tejed tenylegesen . Marcival is igy volt.A 3580 gr-os bababol hazavittunk 3280 gr-os babat . Gyuloltem a csecsemosoket.
De annal nincs jobb , ha rengeteg a tejed .

Nybea! Nestles tejpep nincs? Asszem Nestleset meg Hippeset vettem Marcinak, szerette oket. Tesco ,Asda, Morrison? Ott nezted mar?

Szep napot mindenkinek!!!!

KépKép
thomaildi

thomaildi-Hat ez van!De tul vagyok rajta!Es van egy gyonyoru,egeszseges,okos kislanyom!Eloszor olyen epiduralist kaptam ami kb. 10-15 percig hatott es az tompitotta a fajasokat viszont ereztem a tolokat.Amit kozvetlenul szules elott adtak be ott abszolult semmit sem ereztem!Egy nover a hasamra tette a kezet es szolt mikor jott a mehosszehuzodas es szolt hogy mikor nyomjak!Ha ezt az elejen megcsinaltak volna gyorsabb ,fajdalom mentesebb es szebb elmeny maradt volna!!!De hiaba patogtunk ok dontottek el mikor mit csinalnak!Pedig a parom sem hagyta a dolgokat!Na mindegy!

Most alszunk igy van kis idom magamra is!Jo hogy anya itt van.O megoldja a fozest,mosast.Segit ejszaka.De tobbnyire jol alszunk.Van amikor nem hogy 3 orat alszunk ejszaka hanem 5-6 orat egyhuzamba.Nem latom ertelmet felkolteni.Ugyis felkell ha ehes.

A legzesfigyelot nagyon jo otletnek tartom.Nyugodtabban alszok tole!

Ha ad meg idot Zoe toltok fel meg par kepet!

Szep napot mindenkinek!Nallunk esik! :cry: :cry: :cry:
Kép Apucival pihenunk!

Kép Tiszta a popsim!

Kép Tiszta a popsim 2!

Kép 1 hetes "szulinapomra" kaptam apucitol!!!!
picizoe

Sziasztok!

Eloszor is Picizoe, NAGY-NAGY GRATULA EHHEZ A GYONYORUSEGES PICI LANYHOZ!

2 napja irtam egy hosszabb hozzaszolast es azt hiszem elfelejtettem elkuldeni, csak leraktam, mert kozben el kellett mennem a geptol. Aztan apank kikapcsolta a gepet es eltunt az iromanyom is. :twisted:

Mar azt sem tudom, mit irtam, ugyhogy nem is tudom ujra irni. Arra emlekszem, hogy Dorinak irtam, hogy milyen melltartobetetet vegyen. Nekem is nagyon csurgott a tej annak idejen, foleg ejszaka. Erdekes, mert egyebkent meg nem volt sok tejem. A lenyeg az, hogy nagyon sok melltartobetetet kiprobaltam es egyetlen egy valt be, a Chicco-s. Egy kicsit nehez itt beszerezni, mert nem sok helyen aruljak. En egy Toys `R Us-ban vettem, de abban sem mindegyikben lehet kapni. Azert erdemes megkeresni, hogy a kornyeketeken hol lehet kapni, mert kincset er. :wink:

A szulestorteneteden nem lepodtem meg, mert ez itt altalanos, foleg, hogy huzzak az idot az epidurallal, aztan kozlik, hogy bocs, most mar keso. Azt viszont nem ertettem, hogy hogyan adhattak be az utolso szakaszban. Akkor mar tenyleg nem szoktak, mivel erezned kene a mehosszehuzodasokat, hogy tudjad, mikor kell nyomni.
Azert remelem, a kovetkezo szulesed sokkal kellemesebb elmeny lesz majd. Bar, majd meglatod, Zoe olyan sok boldogsagot hoz majd az eletedbe, hogy ez a kellemetlen emlek el fog halvanyulni.

Thomaildi, rengeteg epret es cseresznyet ettem otthon es isteni volt! :wink: Most viszont nagyon hianyolom. Az oszibarackot is imadom es az is sajna nagyon vacak itt.

Nybea, mi otthonrol hurcoltuk meg rokonok, baratok hoztak a tejpepeket. Az ittenieket nem szerette Lolli, ugyhogy sajnos nem tudok segiteni. Amugy tenyleg nagyon dragak.

Berni, orulok, hogy neha azert meg bejelentkezel. Kar, hogy a tobbiek mar nem irnak.

Jo ejszakat mindenkinek!

Olive

KépKép
olive

Na en meg "jo ejszakat"-tal is kezdem rogton az elejen :)
Nagyon szepsegesek a fotok a kis Zoerol!!! Johet meg sok, sok, sok :wink: !!!

Koszi szepen h ilyen reszletesen irtal a szulesrol! Ebbol is latszik h milyen idealis baba lehet Zoe, h volt idod minderre :D !
Szeretnelek igy utolag is vigasztalni, h itteni viszonylatban sztem is teljesen "szokvanyos" szulesetek volt. Kisebb-nagyobb elteressel, emlekszem en is ugyanigy ereztem elso gyermekunk szuletese utan. En sem zartam el magam a fajdalomcsillapitastol, de a sors maskepp alakitotta. Igy aztan a kezdetleges emlekem nagyon rosszkent maradt meg a szulesrol, mert bizony ahogy irod oruletesen fajt (en raadasul tobbszor hanytam is az eros fajdalomtol). Persze ahogy irod, a legdurvabb resz az a bizonyos 'transition period', ami kozvetlenul a kitolas elott van, amikor 3-4-es hullamokban jonnek az irdatlan fajasok minimalis szunetekkel.
Nalunk a korhazban az volt a szabaly, h 3 cm alatt meg nem adtak epiduralist, 7 centi felett pedig mar nem adthattak. 3 cm meg tul korai, kulonosen elso babas kismamaknak, nagyon lelassithatja a tagulas folyamatat, 7 cm felett pedig mar sokkal gyorsabban tagulunk, es a kitolasra mar elvileg ell kellene h muljon a hatasa, ahhoz h problemamentes legyen a kitolas.
A masik amit "utkozben" szinten nem mondanak, h belso kezi vizsgalatot is megvan h normalis korulmenyek kozott csak 3+ orankent vegezhetnek, h csokkentsek a fertozesveszelyt. Azt meg ugye sajnos csak kezzel tudjak megallapitani h mekkorara van az ember kitagulva.
Ha minden a normalis kerekvagasban megy, akkor a fentiekhez kell h tartsak magukat. En is meglepodtem azon h az utolso pillanatban kaptad az epiduralist, de ez szinte tuti azert volt, mert a vervizsgalatbol valszeg megallapitottak h esely lehet a komplikaciora es/vagy az esetleges csaszarra. A csaszarhoz meg ugyis kaptal volna, igy beadtak elore, h kesobb azzal se kelljen idot veszteni.
Na de szerencsere maskepp tortentek a dolgok!!!

Megsugom, bar most ugyis nagyon nehez elhinni, h masodjara en sokkal jobban viseltem a fajdalmat, pedig tuti nem fajt kevesbe. Csak a noi szervezet olyan csodalatos, h elraktarozza az erzest es masodjara (ill. sokadjara) mar sokkal jobban megbirkozik a folyamattal.

En masodjara mar ugy voltam vele, h direkt ugy ereztem h tartozom ezzel ennek a masodik kicsinek h ha minden rendben megy, ot is ugyanugy hozzam vilagra mint az elsot.
Persze utolag felvilagositottak h nekem epiduralisra nagyon nincs eselyem szules alatt, mert abbol a "fajtabol" valo vagyok, aki az elejen baromi lassan, a vegen pedig 5 cm-rol 10 cm-re minimalis ido alatt tagulok. Ez mindketszer igy tortent.

Na most ezt elkuldom, el ne szalljon.
mrsnoname

Ez a kiutes nem hangzik tul kellemesnek, en nem tapasztaltam ilyet, de sztem is feltetlenul emlitsd meg dokinak, HV-nek. Addig is esetleg tegyel ra Aloe Vera-t gel vagy spray formaban, az tuti nem tesz rosszat neki, hanem csokkenti a viszketest es segiti a gyulladas lenyugvasat, a bor gyogyulasat. Holland & Barrett-ben lehet kapni szuper 99.9%-os aloe vera tartalmu zselet most par fontert.

Tejcsivel kapcs en is ugyanezt tapasztaltam mint Olive, pedig nekem sem volt tul sok. Vicces amikor ugy ebred az ember lanya h a ket cici kozotti melyedesben all a tejcsi :lol: :lol: .
Nekem hosszas kiserletezesek utan a Tommie Tippie melltartobetetek jottek be. De ez tuti proba szerencse alapon mukodik.

Nybea, a tejpep alatt a baby rice-t erted? vagy a tapszert?
Ha az elozot, akkor en abbol kizarolagosan bio termekeket vettem csak, ilyeneket h Organix, HIPP Organic, stb. Es mindig simat, izesites nelkulit.
Valszeg nalatok az lehet a gond, h a magyar termekek alapbol edesebbek, es ahoz az izhez van szokva a kisfiad. Igy utolag mar valszeg nehezebb is lesz neki megszoknia az izesitetleneket.
Nekem amugy nem volt bajom egyik fent emlitett markaval sem, ami az allagukat illette.

Na megyek, elteszem magam ....khm ....mara.
B x
mrsnoname

Ez a kiutes nem hangzik tul kellemesnek, en nem tapasztaltam ilyet, de sztem is feltetlenul emlitsd meg dokinak, HV-nek. Addig is esetleg tegyel ra Aloe Vera-t gel vagy spray formaban, az tuti nem tesz rosszat neki, hanem csokkenti a viszketest es segiti a gyulladas lenyugvasat, a bor gyogyulasat. Holland & Barrett-ben lehet kapni szuper 99.9%-os aloe vera tartalmu zselet most par fontert.

Tejcsivel kapcs en is ugyanezt tapasztaltam mint Olive, pedig nekem sem volt tul sok. Vicces amikor ugy ebred az ember lanya h a ket cici kozotti melyedesben all a tejcsi :lol: :lol: .
Nekem hosszas kiserletezesek utan a Tommie Tippie melltartobetetek jottek be. De ez tuti proba szerencse alapon mukodik.

Nybea, a tejpep alatt a baby rice-t erted? vagy a tapszert?
Ha az elozot, akkor en abbol kizarolagosan bio termekeket vettem csak, ilyeneket h Organix, HIPP Organic, stb. Es mindig simat, izesites nelkulit.
Valszeg nalatok az lehet a gond, h a magyar termekek alapbol edesebbek, es ahoz az izhez van szokva a kisfiad. Igy utolag mar valszeg nehezebb is lesz neki megszoknia az izesitetleneket.
Nekem amugy nem volt bajom egyik fent emlitett markaval sem, ami az allagukat illette.

Na megyek, elteszem magam ....khm ....mara.
B x
mrsnoname

Sziasztok!

Szép ez a kicsilány.

Én is tudok babázni,mert tesómnak három hetes a kisfia.

Itthon nem történik sokminden.
Párom szerint ebben az országban lassan őrölnek a malmok.

Próbálkozok munkakereséssel,kevés sikerrel.
Á ,Gyesen van.
Ja.
Azt nem veszik számításba,hogy wc papírra sem elég.

Jó hír viszont,hogy jővő hónappan visszaköltözünk a lakásunkba.
Végre.

Ildi linkeld be a blogodat megint légyszi.
Szoktam olvasni,de most elveszett a címe az éterben.

Kép
ancsi1979

Sziasztok!

Picizoe gyonyoru Zoe!!! heti rendszerrel kerjuk a fotokat!!

Elokerultek az elveszettek es mindjart tele az oldal :lol:

Olive udv ujra a szigeten :lol: Hallod en meg nem mertem venni oszibarackot, mert olyan kemeny mint a beton.Lehet kell egy heti eres meg neki az ablakban??? :wink: Jovo nyaron megyunk mi is haza, az a nagy terv , es akkor betegre zabalom en is magam :lol: :lol: :lol:

Berni beadtam a jelentkezesi lapomat a College-ba az Esol tanfolyamra. Irni kellett par sort magamrol , szotar es mindenfele segitseg nelkul. Sikerult osszevakarni par mondatot, kivancsi vagyok hova sorolnak be, en a teljesen kezdo szintet jeloltem be, bar a tanarom szerint ott en mar unatkoznek :lol: De ugyis kell egy tesztet csinalni majd, es abbol kiderul mi van a fejben :lol:

Ancsi draga:
http://thomaildi.blogspot.com
A letoltes sikerult? nem irtad.
Semmi penzert nem koltoznek mar haza.Remelem hamar vissza tudtok jonni.Irjal Te is azert ,kellesz a csapatba.

Szep napot mindenkinek!!!Azaz estet :lol: En meg megnezem a Torok nagydijat magyarul :wink:

KépKép
thomaildi

Sziasztok!

Koszonom mindenkinek a gratulaciot!Nagyon jol esik!!!!!Amint lesznek uj kepek teszek fel!!!!!!
Ma nagyon rossz napunk volt.11 -tol sirt zoe keservesen.10 percet aludt es 1 orat sirt es ez igy ment egesz nap!Este 7-kor aludt el.Szegeny nagyon szenvedett,faradt volt.Ugy gondoljuk a hasa volt!A szivem szakadt meg erte!!!Nagyon fajt lelkileg!!!!
Igy 7-tol csond van!Orulok neki mert ez azt jelenti hogy jol van.Amugy nagyon jol alszik ejszaka.Ma 6 es negyed orat aludt egyhuzamba.Este 11 -kor letettuk es reggel negyed 6-kor kellt fol.De igy rossz volt az egesz napja/napunk.
Remelem holnap jobb lesz.Amugy nagyon jo baba!Imadnivalo!

Nagyon moho! :lol: Nagyon sok tejem van!Muszaj vagyok kifejni!Minden nap teszek a hutobe egy kis cumis uveggel.Egyszer meg jo lesz!
Szep estet mindenkinek!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
picizoe

Sziasztok!

Jo volt, hogy ilyen sok olvasnivalo akadt. Maskor is irjatok ennyit!

En most csak nehany kep erejeig jottem. Majd probalok meg tobbet is felrakni az elkov. napokban, csak kicsinyitenem kell.

Olive

Kép Kép Kép

KépKép
olive

Sziasztok!

Lolli igazi kisasszony. :D

Ildi sikerült letölteni egy pici bibivel, csak a gépen nézhető a mese,mert nem DVD formátumú.
Férfiak.....pfff:twisted:

Tegnap voltam óvis szülőin.
Prücsök jövő márciustól kezdi az óvodát.
Szerencsére szuper az intézmény és a nevelési módszer is az elmúlt 20 év kutatásait veszi figyelembe.
Náluk nem a kor számít hanem a fejletségi színt.
Nagy kő esett le a szívemről,mert sajna ez ritka Magyarországon.

Puszi

Kép
ancsi1979

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?