Picizoe
Epsegben visszaertunk tegnap, volt nagy orom meg boldogsag. A repules babaval meg mindig nem a kedvenc programom, korulmenyes volt, idegorlo es faraszto, annak ellenere, hogy volt segitsegem es Kristof nagyon nyugodt baba.
Apolasi szerek: nekem azt mondtak, hogy nem irnak fel semmit, de sok tanacsot kaptunk. Furdeteshez 2-3 honapos korig olivaolajat hasznaltunk, a furdovizhez rakjuk. Elso heten kicsit hamlott a bore, azt mondtak, hogy csak ket naponta furdessem. Nekem ez bejott, gyonyoru a bore Kristofnak, selymes es nem szaraz. Jah es nem volt koszos/budos a ket naponta furdes ellenere sem. Amikor nem furdettem, akkor is attorolgettem a kezet, labat, hajlatokat, arcat, feneket. 2-3 hos kora ota hasznalok az olivan kivul furdetot (Johnsons), testapolot is neha, tovabbra sincs semmi baja es azota minden nap furdetunk. A hajat ketnaponta mosom, finoman ujjbeggyel atdorzsolgetem alaposan, imadja ezt es koszmo sincs.
Popsira Sudocremet hasznalunk, egyszer probaltam mast es kovetkezo napra pelenkakiutesek lettek... Nagyon sokaig eleg egy tegely, mi ot honap alatt most hasznaljuk a masodikat! Fontos, hogy csak keveset kell kenni, be kell masszirozni ugy, hogy szinte eltunjon a krem, csak igy tolti be funkciojat. Nem kell minden pelusozasnal hasznalni szerintem, en kaka utan szoktam, este a nagy alvas elott es reggel. Hintoport en nem hasznalok, van, de nem volt ra meg hajlamom. Allitolag az a redokbe jo, ha nagyon meleg van es beizzad, kipirosodik, egyebkent meg szarit, ezert kell vigyazni vele.
Pelus: nalunk a Huggies valt be es otthon a libero. A pampersbol mindig kifolyt minden, az asdasbol nem folyt ki, de kidorzsolte a combjat, a lila tescosbol szinten kifolyas volt, tobbet mar nem mertem kiprobalni. otthon a libero volt a favorit. De ez babafuggo, egyeni, lehet hogy nektek mas jon majd be.
Gyomoreges/haj: nalunk nem jott be a babona, 30-35. het kozott majd megpusztultam a gyomoregestol, de Kristof hajtalanul szuletett.
Derekfajas nekem csak a terhelestol volt, a hatvanpar kg-hoz szokott gerincem nem viselte konnyen azt a 20-25 kgot, amit hiztam. Tenyleg, te hol tartasz? Tudom, hogy erzekeny tema, en alig mertem beszelni rola, kerultem a merleget, most viszont mar oszinten tudok arrol nyilatkozni, hogy mekkora sullyal mentem szulni.
Hasfajas: ennyi idosen nekem is voltak durva josloim, 36 hetesen Feri mar majdnem bevitt szulni. De csak joslo volt. En 38 hetesen jutottam el odaig, hogy birtam volna menni, de a hasam alja 10 perc seta utan majd leszakadt, orulten fajt, nehez volt a pocakom, de igy is menni kellett, mert a kutyus varta a setat. De neha mar ugy jottem haza, hogy a kezemmel tartottam a hasamat alulrol...
Szules: ne felj, probald inkabb elvezni, varni, mint egy nagy kalandot! Lehet, hogy nem hiszed el, de en irigyellek, hogy hamarosan atelheted. A terhesseget nem, de a szulest szivesen atvennem toled, en elveztem minden fajdalommal egyutt, asszem, hogy eletem legjobb napja volt.
Majd egyeztetunk, mert szivesen meglatogatnank meg szules elott, utana kis babaval pici babahoz ugy sem szivesen megyunk, nehogy gond legyen.