Ildi, koszi. En meg mindig ados vagyok receptekkel. Nem felejtettem el, csak a konyhabol felejtem mindig felhozni a receptes fuzetem.
En a terhesseg 13. heteben voltam nagyon rosszul. Iszonyuan fajt a hasam, azt hittem, elvetelek. Elmentunk a korzetihez es mondott akkora hulyesegeket, hogy majdnem megkerdeztem, van-e diplomaja. Megkerdezte pl., hogy faj-e a pisiles. Mondtam, hogy nem, egyaltalan. Erre azt mondta, hogy valoszinuleg holyaggyulladasom van.
Csak azt nem tudom, hogy ezt mibol kovetkeztette ki, ha nem faj a pisiles. Azt mondta, hogy masnap reggel vigyek be vizeletmintat. A rendelo tolunk normal tempoban 15 perc volt gyalog, amit en abban az allapotban talan egy ora alatt tettem volna meg, de lehet, hogy meg ossze is estem volna utkozben. Ja, es allandoan a ferjemhez beszelt, mintha en ott sem lettem volna. Aztan egyszer csak azt mondta a ferjemnek, hogy forditsa le nekem, amit eddig mondott. A ferjem nezett, hogy mi van?! Aztan be is szolt dokinak, hogy beszelek en nehany nyelvet, koztuk az angolt is, sot meg valaszthat is, hogy milyen nyelven szoljon hozzam. Aztan kozolte, hogy biztosat nem tud mondani, UH-ra meg nincs lehetoseg, az csak 2-szer jar. Azt mondta, szedjem a Paracetamolt.
Mivel aznap ejszaka sem tudtam semmit sem aludni a gorcsoktol, ugy dontottunk a vizeletminta es az ujabb GP-s tali elmarad, egyenesen a korhazat hivtuk es mondtak, hogy menjunk be, megvizsgalnak. Ott vegre talalkoztam egy europai dokival (gorog) es meg meg is ultrahangoztak (meg jo, hogy nem jar).
Azt hiszem 5 napig tartottak nalam ezek a gorcsok, aztan hirtelen elmultak. Viszont az utolso napokat mar jobban viseltem, mivel megvizsgaltak es mindent rendben talaltak. Elotte nagyon nehezen viseltem, mivel nemcsak az eros fajdalom volt, hanem aggodtam is, hogy mi lehet a babaval.
Ja, aztan az otthoni dokim javasolt valamit es anyukam kikuldte. Az az otthon szokasos magneziumos B vitamin, ami a gorcsokon enyhit. Amikor elfogyott, megkerdeztem a midwife-ot, hogy itt is lehet-e kapni es milyen neven. Erre azt mondta, hogy nincs es nem is javasolnak semmifele vitamin szedeset a terhesseg alatt. Azt mar nem tudta megmagyarazni, hogy miert nem, a valasz ez volt: "For some reason...". Ez am az abszolut szakmai felkeszultseg!
Szoval, nekem barmikor barmilyen bajom volt a terhesseg alatt, csak a magyar dokimra es vedonomre szamithattam. Mind a ketto megadta a mobilszamat es ok segitettek, ha volt kerdesem.
Kepzeljetek, nem tudom mi lehetett Lollival ma, de viselkedett a zenebolcsiben! Olyan volt, mint egy kis angyalka. Eddig allandoan a kor kozepen ugralt, odarohangalt a gyerekekhez es probalta nevettetni oket, rohangalt korbe, sose csinalta azt, amit a tobbiek. Ma meg 180 fokos fordulat. A baratnom is megjegyezte, hogy milyen kis angyalka lett belole, nem lehet raismerni. Cserelni is akart, a fia helyett Lollit akarta hazavinni.
Amikor aztan hazajottunk, itthon mar adta a regi formajat.
Mit meg adnek erte, ha tartana a mai, zenebolcsis formajat! Bar apa szerint igy jo, ahogy van. Persze nem o tolt vele el egy egesz napot.
Picizoe, en is nagyon szerettem, amikor Lolli rugdosott, bar a vegefele, amikor nyujtozkodott es kinyomta a labat, kezet, az mar elegge kellemetlen volt. Ugy ereztem, kiszakad a hasfalam, de legalabb tudtam, hogy jol van.
Itt a kinti vilagban is igen mozgekony, de legalabb ejjel alszik, nem ugy mint annak idejen a pocakomban. Ott ejjel 1 es 4 kozott volt a legelenkebb.
Eszak-Londoni es esetleg herfordshire-i lanyok, lenne egy kerdesem. Az egyik baratnom sonkat szeretne venni husvetra. Nem tudtok esetleg egy lenegyel boltot, ahol arulnak a magyarhoz hasonlo husveti sonkat? Ha mas otlet nincs, akkor jovo heten atnezunk Lutonba, ott rengeteg lengyel el es vannak lengyel boltok.
Kellemes hetveget mindenkinek!
Olive