Sziasztok!
Matrin ma anyukámnál aludt, ezért most van egy kis időm irni. Nagyjából visszaolvastam, de nem biztos, hogy mindenkinek válaszolok majd a kérdésére, ezért bocsi. Nagyon jó érzés, hogy gondoltatok rám, és még mindig bánt, hogy nem tudtam küldeni Lolának sms-t. Még szerencse, hogy ilyen gyorsan terjednek a hirek Csolnokon, igy Jamina meg tudta irni Nektek.
Edit,
Olyan édesek a fiúk a képeken. Én se tudom ám megkülönböztetni őket. Sokszor eszembe jutsz, amikor panaszkodok, hogy nehéz a két gyerekkel.
Olyan rossz érzés, amikor az egyikkel foglalkozok és a másiknak is szüksége lenne rám. De gondolom ehhez is hozzá lehet szokni.
Lola,
Gratula a férjednek. Eljöhetne hozzánk is egy kicsit lakberendezni. Nekem annyira nincs hozzá érzékem.
Erika,
Holnap lesz meg a vizsgálat eredménye, ugye? Remélem minden rendben lesz, majd ird meg.
Akkor most mesélek egy kicsit részletesebben a szülésről. Elég hasonlóan indult, mint Martinnál, ezért most is gyors és könnyű szülésre számitottam. Martinnál is a méhszáj vizsgálat után kezdődtek a fájások és most is. Akkor úgy éreztem, hogy kicsit "megpiszkált" a doki, de most nem történt ilyesmi. Azért elég szerencsés dokim van, mert mindkettő szülés az ügyeleti idejében történt.
Szóval délután 1 körül kezdődtek a fájások, aztán este vérezgettem egy kicsit. 9 körül mentünk be a kórházba, de még csak egy ujjnyira voltam tágulva, és teljesen rendszertelenek voltak a fájások. Azt mondta a szülésznő, hogy még nem biztos, hogy ez egy beindult szülés, de maradjak ott éjszakára és próbáljak meg aludni. De én annyira éreztem, hogy már nem fogok egyedül hazamenni. A férjemet viszont hazaküldtem 11-kor, és mondtam, hogy visszahivom, ha történik valami. Aztán kb 12-kor elfolyt a magzatviz, és utána nagyon erős fájásaim lettek. Visszahivtam a férjemet, aztán a következő órát már együtt töltöttük. Ettől kezdve már kétperces fájásaim voltak, szinte nem is éreztem szünetet a két fájás között. Aztán 1 körül azt mondta a szülésznő, hogy 2-re meglesz a baba. De aztán hirtelen elkezdtem érezni a tolófájásokat, és mondtam, hogy gyorsan hivják az orvost, mert jön a baba.
Aztán nagy rohanás, a doki épphogy odaért, 3 tolásból kint is volt a kis Márk baba. Igazából igy visszagondolva annyira nem volt nehéz szülés, csak az volt a baj, hogy mivel Martin 2,5 óra alatt megvolt, most arra számitottam, hogy még gyorsabb lesz, de nem igy történt.
A kórházban töltött idő nagyon gyorsan eltelt. Márk végig nagyon jó baba volt, még pihenni is tudtam mellette. A szobatársam is nagyon kedves volt, jobbat ki sem foghattam volna.
Martin is jól viselte a hiányomat, csak sajnos megbetegedett. Több napig lázas volt, és csúnyán köhögött, még most sem jött teljesen rendbe. És az a furcsa, hogy 3 ismerős anyukánál is ugyanez történt, akik mostanában szültek, és hasonlóan kis korkülönbség van a gyerekek között. Azt mondta a doki, hogy pszichés oka is lehet/ett a betegségüknek.
Martin nagyon szereti a tesókáját, egyelőre nem féltékeny, inkább érdeklődő. A baj csak az, hogy állandóan vele akar lenni, hozzá akar bújni, nagyon kell vigyáznom, mert még nem olyan finomak a mozdulatai. Olyan furcsa, mintha megkomolyodott volna egy kicsit, rosszabb viselkedésre számitottam. De aztán lehet, hogy majd később megváltozik, ha rájön, hogy a baba örökre itt marad, nem csak látogatóba jött.
Márk sajnos kicsit besárgult, lehet hogy emiatt alszik ennyit. Volt kint a doki, azt mondta, csak nagyon minimális a sárgasága, és ha sokat szopizik, hamarosan el fog múlni. Sokszor ébresztenem kell őt a szopihoz.
A férjem ma már dolgozni ment, anyukám lesz velünk két hétig, aztán egyedül maradunk. Anyósék is jönnek majd 1-2 hétre, de még nem tudjuk, hogy mikor. Azt mondták, mi mondjuk meg, hogy mikor jöjjenek. A gond csak az, hogy a férjemnek nem nagyon akarnak szabit adni, mert olyan sok a munka.
Renáta,
A második baba után fél évig megint a gyermekágyi segély jár, ugye?
Remélem nem voltam túl hosszú.
Csináltam albumot Márk Dominik néven. Még nincs benne sok kép, majd folyamatosan bővitem.
http://babanet.hu/album/main.php?album=6703