cajok, hallo, hallo, nem veszekedni ám!!
egy gyerekkel véleményt nem nagyon tok mondani, csak max gondolatokat, félelmeket, hogy mi lenne, ha. mert én így érzem. nem tudok és nem is akarok senkinek a pártján lenni. biztos, hogy sokat jelent az, hogy vki milyen környezetben nőtt fel, hogy érezte, jobban szerették-e a tesót, mint őt. nittának rossz tapasztalata van, a múltban voltak dolgok, amik miatt feltehette ezt a kérdést. hogy miért erikának, azt nemtom. nekem is vannak dolgok, aki tudja, tudja, aki nem, kérdezzen nyugodtan. és épp ezért nemtom, nekem sikerülne-e kettőt vagy többet egyformán... és mivel nincs még egy, nem lehet ezt
most biztosan megmondani, hogy tutira egyformán lesz a dolog. higyétek el, rossz dolog hosszú éveken keresztül azt érezni, hogy te csak második vagy, még ha nincs is így, csak te érzed. aki érzett ilyet, nehezen képzeli el, hogy van másik oldal, és fordítva. aki sosem érezte, nem tudja elképzelni, hogy ő jobban fogja szeretni egyik gyerekét a másiknál, és érthető, hogy bántja a kérdés. szóval nincs középút. szerintem. de ez csak
egy vélemény.
a másik dolog, hogy ez egy netes fórum, ami azt jelenti, hogy írottan nagyon de nagyon nehéz úgy fogalmazni, hogy az teljesen úgy jöjjön le, ahogy mi azt szavakban, élőszóban mondanánk. és akkor jönnek a válaszok, magyarázkodások, stb. ezekkel a hangulatjelekkel nem lehet igazán kifejezni, hogy te egészen pontosan mire gondolsz, mit érzel, nem lehet hangsúlyozni.
a harmadik dolog pedig az, hogy itt sztem teljesen mindegy, ki miről beszél, attól, hogy babanet, tremészetesen lehet bármiről "beszélni", legyen az humor, főzés, egyéb. vagy nagyobb gyerekek, ugye. talán azért érezzük, hogy róluk nincs szó, mert a kisgyerekek többen vannak, több a közös téma. mostanában vero kevesebbet ír, így áronról is kevesebbet olvasunk, lehet, hogy ezért kevesebb a mondanivaló pl erika részéről is a nagyobb gyerekekről. mert egyszerűen nem jön fel témaként. nem azért mert mást jelent neki. ha pl fognövekedésről, vagy tápszerről, vagy súlygyarapodásról írunk, sztem értelemszerű, hogy kicsikről van szó.
a jópofizás meg hülyeség. nem lehet mindenkinek ugyanaz a véleménye minden témában, előbb-utóbb kialakul egy véleménykülönbség. a "hangvétel" meg... attól függ mi a téma és kit mennyiben érint. aki jópofizik, az magával szemben nem őszinte.
szóval cajok, csak őszintén, húzzatok bele!!
ne legyen már itt keserű a hangulat, még két ember között sem!!
jegyzeteltem ám vadul, csak most le kell haboznom a levesemet.
(még csak most készül...
) gábor úgyis későn jön, akkor meg minek kapkodjak?
na pusszantás, majd jövök még.
várom a véleményeket, ha van!!
legyen az bármilyen!