Sziasztok!
Volatam pénteken nst-n, csinált uh-t is a doki, és azt mondta, hogy a méretei és mozgása alapján már 40 hetes terhességnek felel meg (38. hétben vagyok), és azt mondta, hogy elvileg már bármikor szülhetek. A méhszájam is már egy ujjnyira nyitva van. De szerintem még nem fogok szülni a héten.
Melinda,
az sms-t szerintem csak utána küldöm majd. Azt remélem, hogy nem lesz időm előtte irni, mert Martin is 2,5 óra alatt megvolt, és most azt szeretném, ha ugyanilyen gyorsan menne. A szülésznő is mondta, hogy majd rohanjak befelé, ha elkezdődnek a fájások.
Még jó, hogy gyalog is csak 10 percre van a kórház. Persze egyáltalán nem biztos, hogy a második is ilyen könnyen megy majd. A lényeg, hogy egészséges legyen a pici, mindegy, mennyit szenved érte az ember.
Ja, és nyugodtan irj bármilyen sokat, biztos vagyok benne, hogy mindenki szivesen olvassa.
Erika,
Én is imádtam kismama lenni az első babánál. Főleg, hogy végig problémamentes volt a terhességem. Most is nagyon jó érzés, és szerencsére most sincs semmi probléma, de sajnos már egy kicsit nyűgnek is érzem. Ez most lehet, hogy hülyén hangzik, és persze ez nem azt jelenti, hogy másképp érzek a baba iránt, csak a terhességgel kapcsolatban érzek másképp. Nem egyszerű dolog, amikor Martin nem hajlandó felmenni a negyedikre, és ilyenkor fel kell cipelnem őt (12,5 kg!), sőt néha még egy-egy könnyebb szatyrot is cipelek a másik kezemben. De nem tudok mit csinálni, ha nincs itthon a férjem.
Meg talán amiatt is jobb volt az elsőnél, hogy akkor télen volt nagy pocakom, most meg nyáron. Ha bevállalnék később még egy harmadikat, akkor biztos, hogy úgy tervezném, hogy téli-tavaszi baba legyen.
Én most nem is nagyon kérdeztem a pici becsült súlyát, mert Martinnál 3600 gr-ot becsült reggel, és még aztnap megszültem 4140 gr-mal. Szerintem elég ritka, hogy olyan pontosra sikerül a becslés, mint Vikinél.
A vérvétellel kapcsolatban egyetértek Edittel, én is megcsináltatnám a helyedben. Már csak azért is, hogy megnyugodj, hogy nincs semmi baja Vikinek.
Lola,
Szerintem is köze lehet a hormonoknak a fejfájáshoz, mert nekem elég gyakran szokott fájni a fejem, néha migrénszerűen, és olyankor hányok is tőle. Viszont mindkét terhességem alatt talán ha egyszer kellett bevennem Algopyrint fejfájás miatt.
Edit,
nem emlékszem, hogy mondtad-e már, hogy jártok-e már gyógytornászhoz. Ha igen, ide jártok Esztergomba? Vagy mégis találtatok valakit közelebb?