Szia Mindenkinek!
Drága Társalkodók,Jányok!Sajna az itthoni helyzet továbbra is érzelmi viharokba sodor,pedig már azt hittem,minden rendben.Ez az jfajta érzékenység,ami együttjár az anyasággal,kissé megnehezíti az életem...Így hiába igérgetem,nincs erőm visszaolvasni. Csak töredékesen.
Azt azért jó-szemmel észrevettem,hogy mindannyian örömmel köszöntöttetek újra...
Mindig erőt merítek a hozzám intézett szavaitokból.
Igyekszünk megoldani a problémákat.Szünet nélkül törekszünk párommal arra,hogy az áhított békét ismét megteremtsük,hogy új módon közelítsük meg konfliktusainkat,de nem is olyan egyszerű ez az egész,mint első nekifutásra gondoltuk.
Biztos Ti is átéltetek hasonlót.Zsu azzal bíztatott,hogy addig nem lehet komoly baj,amíg mindketten megoldást keresünk,közösen.Én is így érzem,de kezdek elfáradni.Tegnap néhány órára már el is kellett itthonról mennem.A levegőn lecsendesedtem,kitisztultak a gondolataim,és bizonyos értelemben pihentem is.
Hiába:a Szerelmet időről-időre fel kell frissíteni,és -noha alaptermészetünk örök- folyamatosan változunk.Néha akadozva igazítjuk egymáshoz elvárásainkat,igényeinket, nehézkesen alkalmazkodunk.
Tegnap szörnyű (nem tragikus,inkább lélekölő) órákat éltünk át.Ma viszont épp ellenkezőleg.Sokat beszélgettünk babasétáltatás közben.Sokmindenre fény derült (néha bűntudatból,szégyenérzetből leplezni próbáltunk egymás előtt érzéseket,gondolatokat;nem hazugság ez,csak butuskaság bátortalansággal),kezdjük újra megérteni egymást.Jót tett nekünk a napfény,a langymeleg,a lustán hulló falevelek neszezése,és a Könyvszalonban zsibongó tömeg morajlása.Marcus is érezte,hogy "új időszámítás" kezdődik apa és anya között, mert hosszasan fürkészte arcunkat délután,majd gyengéden megsimogatott bennünket.Huncut mosollyal fogócskázni invitált minket.Idilli volt,amit ma hármasban átéltünk.Igazi romantikus randevú,gondtalan időtöltés...
Valójában nem is "csak" párkapcsolati konfliktus az,ami "küzdelemre" késztet,annál összetettebb.
Anyós-meny,anya-lánya,testvér-testvér közötti viszonnyal kapcsolatos nehézségek;elszakadás-ragaszkodás,egymásra utaltság,családon belüli bizalom,önzés-önzetlenség,megértés,sértettség,figyelem-figyelmetlenség,a terhek viselése:ezek a kulcsszavak életem mostani alakulásában.
Hiányoztok,de még nem tudok úgy csatlakozni Hozzátok,ahogy kellene.Beszélgessetek minél többet:sokat szeretnék olvasni Tőletek,Rólatok.
Ráadásul egyre többet időznek a netünk előtt hugocskáim is...Az a fránya fősuli....
Zsu!Mikor lesz a babatali?Hol laktok?Priviben küld el,kérlek a pontos adatokat!köszi előre!
Azért igyekszünk elmenni hozzátok.
Marcussal nincs semmi gond.vaklárma volt.helyesebben hideg volt a dokinéni keze,emiatt valszeg felhúzodtak a golyócskái babintimnek,így hiába is igyekezett kitapintani.A vizsgáló orvos nagyon kedves volt.Azért egy hónap múlva kontrollvizsgálatra visszatérünk.Krisszel már minden rendben?
Bea!Ne haragudj,hogy nem írtam le eddig a babás programokat.Most igyekszem bepótolni.
Mi eljárunk,ill. el szeretnénk járni :
1.minden hónap első és harmadik keddjén szoptatós anya klubba a Máltai házba (fél tíztől fél tizenkettőig)
2.minden hónapban kétszer a Városi Kt. Gyermekkönyvtárába Mesekuckóba (időpontok a helyszínen)
3.októbertől havonta, az adott hó harmadik szerdáján a Városi Kt. is szervez baba-mama klubot (amit úgy harangoztak be,mint zenekuckót,de végülis nem az) a Sport út 11. alatt,az Európa klubban
4.minden hónap utolsó szerdáján a az adyvárosi védőnők kerületi baba-mama klubjába (kilenctől-tizenegyig)
5.hetente eddig keddenként,eztán valószínüleg hétfőnként (merthogy mindkét napon van) a Gyermekek Házába Csörgő-börgő baba-mama klubba (fél tíztől fél tizenkettőig) (ez tetszik a legjobban,ide járnak Tündéék is)
6.rá-rálesünk a József Attila Műv. Ház havi programjára;a Csörgősipkások többször tartanak előadásokat,és most vasárnap egész nap csokinap lesz
7.hetente szombatonként a Págiszba babaúszásra (kilenctől kettőig óránként vannak uszifoglalkozások)
8.időnként épphogy a program előtt tujuk meg,hogy lesz valami érdekes,így néha mi is lemaradunk
9.ééééés nagyon sokat szoktunk sétálni
,játszóterezni (a Barátság parkban,a Bisingeren,a Batyiban)
Egy-egy napot beiktatok pihinek,de tutira közbejön egy bevásárlás,vagy valami elintézendő
.Ígérem,ha hallok valami kihagyhatatlant,szólok.
Tünde!Jövő héten terménybábokat fogunk gyártani a Gyermekek Házában,ha a babócák engedik.
Almát,gesztenyét,faágakat viszünk majd,de a lehetőségek tárháza kiapadhatatlan:vagyis bármilyen zöldség,falevél,gallyacska megformázhat egy csaholó kutyust...
Lehet,hogy mi megint hétfőn megyünk.az itthoni teendőktől és már programoktól függ.Remélem,találkozunk,hogy gyermekeink tekintete ismét egybeforrhasson...
Gartula Zitának!
Márti!Jobbulást picúrkáidnak!kitartást neked!
Piros!Jó volt olvasni soraid.Én is sokszor voltam az utóbbi időben ordibálós,én a párommal.Kiborító.Én már rég elhagytam volna magam....,de ő kitart,mert egy áldott lélek,és mert szeretjük egymást...
Hajni!hogy áll a kistesó projekt?Mi is nagyon szeretnénk már,hogy megfoganjon,de kivárjuk a békeidőt.
amint bírok,írok sokat,sokat,sokat (bár most se vagyok éppen szűkszavú
).
Zsófi!SZIASZIASZIA!!!!!
Spanci! Kisfiad álomszép!
Bogi!Gratulálok lánykádnak!Nagyon ügyi!Azt hiszem a Városi Kt. friss baba-mama klubjában az a kismama szeretne zenekuckózni,akit Te ajánlottál annakidején,aki szombatonként zenekuckózott,míg meg nem született a gyermeke.Azt hiszem,kicsit megharagudott rám,mert az éneklését szeretném közös játékkal kiegészíteni.Úgy érzem,megbántottam javaslatommal,mert igen lelekes előadó.
Vea!köszi a segítséget,megtaláltuk a gyerkesebészetet.Imént írtam,szerencsére nincs gond.
hiába sasolom,nemigen látom a rikító triciklit.Merre is játszótereztek?Vagy azok nem Ti vagytok?meg vagyok zavarodva.
Orsi!nem is tartott olyan sokáig kiválasztani az új ágyikót.Gartulálok a vásárláshoz.Nem olvastam mindent vissza,sőt amit olvastam is töredékesen,így nem tudom,elfogadta-e csöppöd?Jól alszik benne?Milyen az ágyikó?Most már Te adhatsz tanácsot nekünk ágy-választásban.
Puszilunk,ölelünk benneteket!