Sziasztok!
Na, itt vagyok. Szóval a festés még mindig nincs kész, viszont most két napra fel is kellett függesztenünk. Ma a páromnak temetésre kellett utaznia Miskolcra
, így itt hagyott bennünket Lilivel. Dícséretére legyen mondva, hogy tegnap éjszaka még egészen rendbe tette a lakást, hogy ma lakható legyen.
Holnap pedig megyünk a szüleimhez a nagyokért. Hétvégén pedig újra fel kell túrnunk a lakást, mert a nappali egy része még mindig nincs készen.
Viszont ami készen van, az nagyon szép!
Majd csak túlleszünk rajta!
Egyébként a hosszú hétvégére el akartunk utazni (Ausztriába, hogy vissza tudjunk menni abba a klassz víziparkba is), de az erre tervezett pénzt elköltöttük mosógépre.
Most viszont látszik, hogy a festés miatt is jobban tettük, hogy nem megyünk sehova.
Tünde,
Kristóf problémájáról eleinte azt mondta a doktor úr, hogy az eltérés a normálistól nagyon enyhe, és bármi történhet vele: rosszabbodhat és javulhat is. Azt mondta, hogy kamaszkorára akár ki is nőheti, de az is lehet, hogy meg kell műteni.
Mostanában azt mondja, hogy egy kicsit javult (az egyébként is nagyon enyhe eltérés) és szinte biztos, hogy semmi teendő nem lesz vele, de azért járjunk évente kontrollra. Egy-két éve egyébként elküldtem a leleteket egy ismerős gyermek-kardiológusnak - több szem többet lát alapon -, aki azt mondta, hogy szerinte teljesen normálisak az értékek. Úgy látszik, hogy a mi doktor bácsink egy kicsit óvatosabb típus. De saját magam megnyugtatására azért évente elmegyünk a kontrollra. Az végülis sosem árt.
Anikó,
Tényleg szörnyű, amiket a kórházról írtál. Mi a kórházban tulajdonképpen csak egyszer voltunk, annak is már hét éve, Kristóf egyéves korában. Kruppos rohammal került be (hál' istennek csak akkor az egyszer volt neki), és akkor nagyon kedves volt velünk mindenki. Persze egész nap bent voltam vele és kizárólag én gondoztam, de ezt nem is bántam. Mindenféle vizsgálatra is én hordtam el a kórházon belül. Gondolom, ez kényelmes volt a nővéreknek és Kristóf meg én is kimondottan örültünk neki. Mivel (akkor már
) igen jó alvó volt, éjszaka nem maradtam bent vele. Miután elaludt hazamentem, de reggelente mindig nagyon jókedvűen fogadott. Szóval a távollétemben sem érték traumák szerencsére. De lehet, hogy hét év alatt hátrányára változott a kórház. Vagy osztályfüggő az emberiesség. Na, mindegy, Nektek tényleg szörnyű lehetett, még így olvasva is.
Kedvező tapasztalataim ezen kívül a Szakrandelőben voltak. Ott a várakozáson kívül más panaszra még soha nem volt okom. Szerencsére.
Várom a válaszokat a többi kérdésre!
Tünde,
Réka kutacs nélkül született?!? És ez csak háromhónapos korában derült ki?!? (Még nem írtad.) És ezt nem vette észre a gyerekorvos?!? Ez mitől lehetett? És semmilyen problémát nem okozott? Mit mondtak az Amerikai úton?
Rékának gratulálok a rajzhoz! Szerintem olyan korán Heni sem rajzolt még felismerhető dolgokat. Igaziból óvodás kora óta teszem el a rajzait. Majdnem négyéves volt, amikor oviba ment, de akkor már jobban rajzolt, mint én.
Lili lassan már héthónapos lesz (27-én). Szerintem egyáltalán nem kínlódott meg a fogacskával, nekem legalábbis nem tűnt fel.
A nyála az ömlik már öt hónapja, de én mást nem vettem észre. A nagyok is kéthónapos koruktól nyáladzottak, de csak tízhónapos korukban jött ki az első foguk. Tegnapelőtt egyébként a párom vette észre, hogy már van valami szúrós az ínyén. De én, a "tapasztalt háromgyerekes" még le is hurrogtam, hogy á még korai az.
Azután megnéztem és hát önkritikát kellett gyakorolnom.
Nálunk is várják már a gyerekek a sulit, persze csak egészséges mértékben.
Heniben van egy adag szorongás is, de azért nagyon kíváncsi a gimire.
Szoktam ám szinte naponta elmenni a Báthory utca mellett!
(Kocsival a Mártírok útján.)
Írtam választ a Kiskamaszos topic-ba is, nem tudom, olvastad-e. Egyébként ide is áthozhatjuk a témát, hiszen most már abba torkollott, hogy ha tudsz egy jó gyerekpszichológust a kerületben, akkor szóljál már légy szíves!
Lányok,
Ha Ti tudtok ilyet, Ti is szóljatok már! Jó?
Előre is nagyon köszi mindenkinek!
Tünde,
Jó hosszú hétvégét és szülinapozást!
És mindenkinek, aki elutazik!
De aki itthon lesz az írjon! Én is jövök majd festés és takarítás közben pihenni.
Sziasztok!
Anna