Lolababa, gyönyörű a kislányod, a legeslegjobban az első mosolyos kép tettszik, remélem nekünk is lesz majd ilyen az albumban
Ja, meg a fürdőruha is nagyon "komoly"
Berni, a siketeknél levő babaúszásra 6 hónapos kortól lehet vinni a babákat. Én is szeretném vinni, de legalább annyi ellenérvet hallok mint ahányan mellette vannak. Maga az úszást mindenki elismeri, hogy jót tesz a mozgásfejlődés szempontjából, csak nem szabad elfelejteni, hogy ettől úszni nem fog megtanulni. "Csupán" a veleszületett feltétlen reflexet használja ki maga az elv, hogy ha vízbe kerül nem vesz levegőt a baba. Ez 8-12 hónapos korára magától megszűnik, ha addig nem lett "kihasználva". Szóval maga az "úszás" szuper dolog. A baj a vízzel lehet. Nagyon szigorú előírásoknak kell(ene) megfelelnie annak a medencevíznek amiben babák úsznak, és hát sajna a hiba itt szokott lenni. Elvileg frissen cserélt vízben szabadna csak bevinni őket. Eleve a sok felnőtt, a mindenféle bacik, amik mindenképpen rajtunk vannak, a becsurranó pisi, kaki stb. Vannak érzékenyebb és kevésbé érzékeny gyerekek. Én azt hiszem mindenféleképpen ki fogjuk próbálni majd, de az első kis fertőzés jelre abba fogjuk hagyni. Unokatesó babánál krónikus szemgyulladás után a kitenyésztett baci kimutatta a fekáliát, amit a vízből szedett össze. Amúgy a legtöbb gyerekorvos és védőnő pont emiatt nem ajánlja. Sajnos ez benne van a pakliban, a csoportjukban 3o-7o arányban lett vmi kis baja a babáknak, de a többségnek semmi baja. Szóval amíg az ember gyereke nem esik bele a kisebb csoprtba, addig ez egy szuper dolog szerintem.
Nehéz dolog ez, de az anyaság felelősségteljes döntések sorozata és hát egyszer úgyis el kell kezdeni
Lolababa, haskötőt hol lehet kapni és kb mennyibe kerül? Én függetlenül a szülés módjától szeretnék, de nem tudok róla semmit. Segítenél? Meg a tejcitermelős bogyókat is leírnád? Meg hogy hol lehet beszerezni. Köszi
Én úgy tudom a kisGyócsinál minimum 3D-s a gép, pont azért hogy a sok kismama inkább hozzá menjen mint Pécsre, Kanizsára meg a Sefferhez. Amúgy a kórházban levő gép is tud 3D-t, csak ezt nem szokták elárulni, mert abban a 3 percben ami rád jut, úgyse lenne rá idő.
Láttam én is a Viasaton azt a négyesikres császárt, nagyon tettszett az a rész, amikor egy-egy lábacska, kezecske csak úgy egymagában kibukkant
A rooming-in-ről még annyit, hogy pár hónapja minden egyes szoba és ágy rooming-in-es lett a gyerekágyas osztályon, a babát csak akkor viszik be éjszakára, ha frissen szültél, amúgy végig veled van. Csak arra az 1-2 órára viszik el, amíg fürdetik meg mérik. Úgyhogy emiatt ne aggódj Berni, mert veled lesz, még akkor se nagyon vinnék mér el, ha kérnéd
Holnap reggelre berendeltek a kórházba, lehet meg is beszéljük mi legyen, mégiscsak a 4o. héten vagyok.... ha nem fognak bent akkor délután tornán találkozunk
Nézzétek meg a vonalzómat mit írt ki