Jó estét Nektek!
De jó sokat írtatok
!
Meskete,
Akkor Nálatok is megkezdődött...
Én is várom már az ovizást, tul.képpen nem Betti miatt, hanem hogy vissza tudjak menni dolgozni, a pénz miatt.
Bár néha úgy látom Bettin, mint már írtam is, hogy hiányzik Neki a társaság. Mert egy héten min. 3x gyerekekkel van, bár mindegyiket ismeri, de az oviban más lenne.
Ma voltunk Újpesten, egy másik fórumos csajnál, és végülis másodjára találkozott a kissráccal, ahhoz képest elég jól elvoltak. Kissrác néha durvult, de szépen eljátszottak.
Biztos nekem is furcsa lesz először, hogy "nincs" Betti, de ez ezzel jár sajna.
Szívesen maradnék még Vele évekig, de hát anyagilag elég gáz lenne.
Pláne hogy párom összebalhézott a főnökével ( aki egyébként az apja ), és úgy döntött csütörtökön, hogy kilép.
Ezzel állított haza, hát gondolhatjátok...
De nem igazán erőlteti magát új munka után. Nem tudom, mi lesz.
Úgyhogy ebben teljesen igazat adok Neked, nem látnak a dolgok mögé
, nem érzik tetteik súlyát.
Heni,
Örülök, hogy végre életjelet adsz Magatokról
.
Védőnő talán azért is cseszett le, mert egy terhesség alatt 4 alkalom kötelező, sőt, ha ez nincs meg, nem mehetsz GYÁS-ra sem, csak GYES-re.
Ami összegben "kicsit" más. Mivel a GYÁS a fizetésed azt hiszem, 70 vagy 80 százaléka, viszont a GYES meg 22600 forint. NEM MINDEGY szerintem. Figyelj oda
. Vagy várjál csak, lehet, rosszul emlékszem!! Lehet, hogy az egyszeri anyaságihoz kell a védőnő-látogatások száma? Most nem tudom! Talán Csilla többet tud erről mondani...
. Nem emlékszem pontosan, rég volt már.
A készülődés miatt irigyellek, én azt nagyon kiélveztem. Jó is az
.
Csilla,
Nagyon gondolkodtam egyébként ezen az áprilisi ovi kezdésen. Mivel május 31-el vége az évnek ( vagy hogy is írjam
), és utána összevont csoportok vannak. De amíg dolgozok, adjam le mindig anyunak? Igaz, hogy elvileg ő lesz vele ovi után is, míg az apja vagy én haza nem érek, de ez így mégis más.
Elvileg most arra leszek kíváncsi, hogy valóban lesz-e újabb törvény. Állítólag igen, ami engedélyezi a GYES-es anyáknak a napi 8 órai munkát. Ha igen, elvileg egy-két hónappal hamarabb is mehet oviba, csak meg kell indokolni, miért, és ugye a követelményeknek ( mint szobatisztaság ) meg kell felelnie.
Hát nem tudom, még mi lesz, áprilisig sok minden lehet.
Fiad májusi, jól emlékszem? Mindig elfelejtem...( DE ÉGÕÕÕÕ! )
Mert Bettit azért kellett beíratnom már idén májusban, mert jövő májusban ugye már késő lett volna, áprilisban betölti a hármat.
Lehet, hogy idén kellett volna Neked is beíratnod?
Érdeklődj utána szerintem, nehogy ne legyen helyetek. Bár gondolom, őt is csak fél napra veszik majd fel, mivel Te még otthon leszel Adrival.
Mentem, mert már én is fáradt vagyok, ráadásul nem elég a pesti mászkálás, este bejöttek nővéremék, 10-kor mentek el. Ez volt a tetőpont!
De Bettit legalább nem kellett altatnom. Amint lerakta kis buksiját, már aludt is
.
Jó éjt!
Monika