Helló Kockás!
Úgy látszik, ketten maradtunk.
Írok gyorsan egy strand körképet, de ez csak a saját váleményem. Azért kíváncsi lennék, mások hogy látják.
Sóstó, tó: Ide járunk a leggyakrabban, szeretem, mert átlátható, akárhová kódorog el a nagyobbik (12) mindig szem elõtt van. A kicsi tud homokozni a tóparton, vagy a sekély vízben játszik.A vízhõfok kellemes, a vízminõség jó, a kiírás szerint. Van egy meleg vízû gyerekmedence is, igaz belefekszenek a felnõttek is, így nem nevezhetõ gyerekmedencének, de meleg víznek jó. A belépõ 400 és 280 Ft, 3 éves kortól, ha jól emlékszem. De 16 óra után már bemehet a felnõtt is gyerekáron.
Sóstó, strand: itt ezer éve nem voltunk, mégpedig azért, mert nincs egy olyan medencéje, ahol a kicsi és a nagy is biztonságosan fürödhet. Vagyis lenne a termál víz, de én abba nem szeretek belemenni.
Leveleki tó: Elõnye, hogy olcsó, de kocsi kell hozzá, hogy odajussunk. A tó nagyobb, mint a sóstó, a part elég jó, kajázási lehetõség van, mosdó-wc kicsit ócska, de van.
Nagykálló: Itt két éve voltunk utoljára, egy nagyon szép, rendezett strand, hatalmas sport térrel, (tollas, röpi, lábtenisz, focipálya), 3 medence van, kettõ termál, egy úszó. Az a baj, hogy kisgyereknek nincs igazán medence, hacsak a termálba be nem visszük. Nem tudom, azóta változott-e a helyzet. A belépõ olcsó.
Tiszaújváros, körforgalom után: Ez egy kicsit messze van, de nagyon megéri elmenni, mert szuper a strand. Belépõ kicsit borsos (1000, és 800 ft) de cserébe tiszta, rendezett a környezet, tiszta medencék vannak. Van hullámmedence, minden órában, örvény, mindig félkor. (az örvény egy keskeny folyosó, amin egy erõs vízsugár viszi végig az embereket, egy össznépi marhaság, de nagyon jó) vízmasszírozó. Ezenkívûl óriáscsúzda a nagyoknak, egy széles kiscsúszda mindenkinek, meleg víz, fedett, és szabad, szauna, úszómedence. Ja, és a gyerekmedence egy vár, van benne kiscsúszda, és zuhany. Ide nem engedik be a felnõtteket, még a lábukat sem tehetik bele.
Hajdunánás:Itt tavaly voltunk, szintén nem túl drága hely. Sok medence van, a gyerekmedence elég nagy. A víz tisztának tûnt, egyedül az zavart egy kicsit, hogy nem kékek a medencék, hanem, barnák. A strand elég nagy, és tavaly koncertek, és elõadások is voltak egész nap. Van szauna is, elég jó.
Ennyi hirtelen, ha valaki tudja, bõvítse ki. Ha kíváncsiak vagytok ezenkívûl másra is, akkor kérdezzetek!
Kockás, te milyen gyakran cserélgeted a vizet a medencében? Nekünk is van ilyenümk, de az én Bencém azt csinálja, hogy belemegy, kimgegy. megint bele, megint ki. Talán tetszik neki az, hogy át kell lépni a medence falát, nem tudom. De tesz egy kört az udvarban, és viszi be a koszt a lábával a medencébe. pedig oda tettem egy lavórt, hogy az a lábmosó, de kicsi még ahhoz, hogy megértse.
Neked három gyerekkel igncsak lehetetlen vállalkozás a strandolás! De mit szólnál hozzá, ha összefognánk, és kimennnk együtt a tóra. Ketten, ill. a nagylánnyal 3-an szemmel tudnánk tartani a gyerkõcöket, és lehet, hogy õk is jobban elvannak így. Mi csak délutánra megyünk, 2-fél 3-ra érünk ki, ekkor már nem annyira erõs a nap. Ha érdekel, írj egy mailt, a
simsi@freemail.hu-ra! A héten itthon vagyunk, és 20-a után. Talán még össze tudjuk hozni az idén.