Szia!!!
Írtam megint egy hosszút, nem mentettem el, és "kiléptetett" a topicból.
Imádom az ilyet.
Na mindegy, megpróbálom felidézni nagyjából, hogy miket írtam.
Szóval:
Tök örülök, hogy írtál, mert már minden nap néztem, hogy jött-e valami tőletek.
Még mindig egy kicsit taknyosak vagyunk, de már kifelé megyünk belőle, szerencsére láz nincs, csak orrfolyás. Zsófi is jól érzi magát, sőt túl jól is, állandóan lefáraszt,
egy kis torpedó.
Csak szegénykémet mostanság a porszívóval kergetem az őrületbe, mert sajnos le kell fognom a fejét, és kiszívni az orrát, nehogy arcüreggyulladást kapjon, és ilyenkor nagy balhé van itthon.
A szilvesztert persze mi is itthon töltjük szerintem teljesen hétköznapiasan. Koccintunk,aztán kész. Remélem lesz valami jó kis zenés műsor a tv-ben. Valami újévi koncert vagy ilyesmi. Csak kicsit szomorú vagyok, hogy ezzel már vége is lesz az ünnepeknek, mert szeretem ezt az időszakot, főleg a karácsonyt.
Zsófi is rengeteg ajándékot kapott, pedig mondtuk mindenkinek, hogy így is sok játéka van, nem kell. Főleg a férjem bátyja vett neki egy csomó kis hülyeséget. Így is a legjobb játékok azok, amikhez nem kell játék, nem kell semmilyen tárgy, hanem csak a fantázia. Ezekre a kukucskálósakra gondolok, meg tapsi-tapsi mamának, meg kerekecske-dombocska, meg menekülj mert elkaplak, ilyesmiket szeretünk legjobban játszani.
Mostanában mondókákat tanulok. Van egy tök jó könyvem itthon, Forrai Katalin: Ének a bölcsődében a címe. Ezekből tanulom a kis mondókákat meg dalocskákat. Nagyon jó, nagyon fejlesztik a gyerekeket, meg a szókincset, a fantáziát, jó ritmusuk van.
Ma pl. ezt tanultam, erre lovagoltatni lehet, de pl. csak úgy is jó elmondani neki:
Az én lovam hintaló, hátán piros takaró,
tarka háta fényes, áll a hintaló.
Vágtass-vágtass hintaló,
hintalovon szállni jó,
Szőnyeg a te réted,
Vágtass hintaló.
Vagy:
Nézzél rám, itt a pacikám,
Ide hipp, oda hopp, tovarobog ám.
Hej, hipp-hopp, tovarobogok,
A mező ügető lovasa vagyok.
Milyen játékokat kapott a kislányod? És hogy tetszett neki a fa, meg úgy az egész karácsony? Merthogy tavaly még ő is nagyon picike, volt, gondolom akkor még nem fogta fel úgy az egészet, mint most.
Megyek, mert múlt éjjel elég rosszul aludtunk, Zsófi nagyon nyugtalan volt, szerintünk jön a foga, még egy sincs neki.
Szia:
Évi