Új privát üzeneted érkezett!

Éva, köszi az infókat! Ha gyakran nem is, de most vasárnap épp megyük Bp-re, igaz a tesóm szülinapjára, de majd korábban indulunk!
A Malom kész lesz szerintem augusztusra, én azért várom, jó lenne ha a normális dolgokért nem kellene mindig Bp-re járni! Örülök, ha megtaláltad a bogyókat!
Tegnap meg 2 fehér autó állt itt a házatok előtt? Te is itt voltál?
Igen tényleg, Szűcs Mária, nem Szécsi, mostmár beugrott. CSak annyi van Vele, hogy első alkalommal a rendelőjébe kell vinni a babát, azután kimegy Ő mindig, ha hívod! A Szimferopol téren van úgy tudom a rendelője (én nem tudom az hol van, Vacsiköz?). Kicsit rapszódikus, hogy mikor mennyit kér egy házhozmenetelért, ennyit mesélt a barátnőm.
Nekünk is olyan furcsa volt, amikor a múlt héten összeraktuk Zsebi ágyát, és elképzeltük, hogy ebben a hatalmas ágyban milyen picike lesz, az 140 cm hosszú ágyban, mondjuk ötvenegynéhány centi. Vicces! A ruháin is mindig akkorákat kacagunk, hogy milyen picikék, aztán lehet, hogy el fog bennük veszni. Azt mondta még a védőnő, hogy nem érdemes sok rucit venni, mert a rokonok, barátok úgysem tudnak mit hozni ajándékba, de persze csak nagyobb méreteket!Kép
És meghírdettétek a lakásotokat? CSak nincs rá vevő?
O

Kép
seriff

Sziasztok!
Egy kicsit el vagyok most veszve, 1 hét szabi után nem győzöm bepótolni az elmaradt munkát...

Orsi, Liolga,
az óvodaválasztásnál az első szempont az volt, hogy hetényi legyen. Bölcsibe most bejárunk a városba, de pici babával nincs kedvem autózni reggel-délután, jobb szerettem volna babakocsival közlekedni. Ezután megnéztük a magán ovit (azt hiszem ez a Fácán utcai), majd az államit. Azért ez utóbbit választottuk, mert túl kicsinek tűnt a csoportszoba a max. felvehető 23 gyerekhez. Az államiba szintén 20-23 a max. létszám, viszont legalább 2x akkora a szoba. A kerti játékok hasonlóak, az óvónők alapján meg nem igazán tudtunk dönteni, mert egyik helyen sem tudták pontosan megmondani, hogy ki lesz szept-től a gyerekekkel. Persze így is lutri, de szerencsére Kamilla elég jól viseli a közösséget, úgy is mondhatnám, hogy imádja, így remélem az óvónéniket is jól fogadja majd. Szóval így alakult. Ráadásul soknak találtam a magánovi térítési díját, ami egyébként reális, de úgy éreztem nem sok pluszt nyújtanak ezért a pénzért.

Éva,
szerencsére a tanácsadás nekünk reggel volt, és mivel igyekeztem, első voltam, így 1/2 óra alatt végeztem. Persze csak a beutalóért mentem a vércukor vizsgálathoz... De a pecsét a lényeg tényleg.
Ott láttam, hogy az ottani tanfolyam köv. része ápr. 21-én 10.30-tól lesz, a homeopátia a téma. Dr. Varga Judit tartja, Ő gyerekorvos, de mástól is hallottam már róla, hogy homeopátiával is kezeli a porontyokat.

Mi egyébként a Hunyadiba járunk (messzebb már nem is lehet Heténytől, de így alakult) Kovalcsik doktorbácsihoz. Teljesen megbízom benne, szerintem ez a legfontosabb, és Kamilla is imádja. még nem hívtam házhoz, szerencsére annyira sohasem volt beteg a Manónk, és elég sokszor ad antibogyót, de arról mindig elhiszem, hogy szükséges.

Lili,
szerintem a felnőtt körzeti is ugyanott van a Hunyadiba, ahol a gyerek, a Hunyadi téren, a Gáspárral szemben.
Sok sikert a varrónőhöz! Nekem anyukám varr most egy halásznacit egy régebbi Kismamából.
Nagy Károlyról nem hallottam semmit, de utánakérdezek. Lassan már költöztök, nem? Sok pakolással jár majd? Elfér a cuccotok az új helyen? Nekem rémálmaim vannak a tavaly szeptemberi költözéünkről, pedig még nem is voltam terhes...

Melissa,
az ultrahangon maga a felvétel videora (szerintem CD-re nem csinálnak) 10 eFt, ezért bennünket 20 percig vizsgált a doktor úr. Nekem nagyon szimpi, rendesen elmond mindent, válaszol az aggályainkra, remélem tényleg rendben lesz minden. Most nagyon nyugodt vagyok, igyekszem így is maradni.

Tényleg nagy gyönyörűség a pici ruhákat pakolgatni, meg szobát rendezni. Lassan nálunk is elérkezik ez az időpont. Most meg hihetetlennek tűnik, hogy Kamilla is volt akkora. Pedig nem született nagy súllyal (2690g volt), de Nekem a világ legszebb babája volt... A babaágyba meg olyan gyorsan belenőnek, hogy csak na... Kamilla 2-3 hónaposan már éjszaka körbevándorolta az ágyat. Most meg már régen nagy ágyban alszik.

Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült, de jól kibeszéltem magam :-))

Kobudo 25+5

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Az előbb írtam egy csomót, csak közben töröltek a rendszerből és újra kellett regisztrálni. Most kezdhetem előlről.

Orsi!
Én is várom már, hogy megnyíljon a Malom, sztem sem lehet Kecskeméten vásárolni.
Én is ott voltam tegnap, csak én beálltam a garázsba. És kint aludtam a teraszon.
A lakást meghirdettük már régen, de nem akarunk tőle mindenáron megszabadulni, így nem olyan könnyű eladni (norm. áron).De az sem lenne baj, ha megmaradna.

Kobudo!
Lehet, hogy elmegyek majd az előadásra, én is olvastam. Meg legalább megnézem ezt a doktornőt, hátha szimpatikus, nem lenne rossz, ha homeopátiávak kezelné a kislurkót és nem mindjárt ágyúval lőne verébre.
Ilyen borzalmas a költözés? Én valahogy egyáltalán nem tartok tőle. Majd meglátjuk, hogy viselem.

Lili, Liolga, Melissza jól vagytok?
Roz!
Ha van időd, írj! Várjuk a szülés-beszámolót!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Itt vagyok, csak a szakdolgozatomat írtam nagyban... le kell adnom péntekig mind a kettőt. Hát, úgy néz ki, hogy megvan. Kép Nagyon röülök, mert azt hittem, hogy nem lesz meg...

Jól vagyunk mindketten, látványosan nő a pocakom már. Férjecském mondta, hoyg oldalról figyelt, hogy milyen kismamás az alakom. Kép Igen, sokat formálódott...

Képzeljétek, amilyen dilid vagyok, a 16hetes vérvétel után elfelejtettem megnézni a terhestornával kapcsolatos infókat. Hát, így jártam. Majd beugrok, ha arra járok és megnézem. Kép

Én az interneten keresztül kerestem magamnak kismama cuccokat, meg kaptam is kölcsön egy csomó ruhát. Szépeket és itthoniakat is. Meg varratni szeretnék majd. Kár, hogy esik az eső, mert olyan jót lehetett volna sétálni ilyen jó időben. Na de majd hétközben...

teszek fel a babánkról képet, ha sikerül. Ide, a fórumba.

Úgy néz ki, hogy sikerült!!!! De ügyes vagyok! Kép Tehát ő mi kicsink 11hetesen+3 naposan. Már most tripla ekkora.

Szép estét mindenkinek!
birolili

Nem sikerült, mert túl nagy a kép. Nem engedte feltenni. Na mindegy. Sajnálom. Nem tudom, hogy hogy kell kicsinyíteni. Kép
birolili

Kép
birolili

Sziasztok, reggel már írtam egyet, de nem engedte elküldeni!
Mi újság, kinek hogy telt a hétvége?

Lili, ne aggódj a torna miatt, a kórházi az tuti, a többit meg ráérsz megnézni, ha legközelebb mésza védőnőhöz! Gratula a szakdogáidhoz! Mikor kell őket megvédened?
Édes ez a kép, de meglátod 10-11 hét múlva már rá sem fér egészben! Még csak most kezd majd igazán beindulni a pocid! Érzed már, hogy mozog? Most vagy ugye 17+1 hetes? Jó lesz Neked egész nyáron, és még szeptemberben is valószínű, hogy nem kell a cipőkötéssel bajlódnod! Az elég fárasztó ugyanis!Kép

Halló Többiek?!

Kép
seriff

Ez nem igaz. Pénteken nem engedett belépni, és hiába írtam már akkorra egy csomó mindent, nem tudtam elküldeni. Most meg elsőre sikerül.

Az utóbbi 4-5 napban elég kevés időm volt, anyuéknál voltam Nagykőrösön, meg a mamáméknál, Csemőben. Ez jóformán el is vitte a hétvégémet. Csak pénteken ültem gép elé, de akkor is sikertelenül... Úgy látom, másokkal is problémázik a rendszer.

Egyébként jól vagyunk. Holnap megyek 16 hetes vérvételre. Én már nagyon várom, hogy megérezzem a baba mozgását, de attól tartok, arra még várhatok...

Kép
Kép
melissza

Melissza, az olyan vicces lesz,amikor megérzed!
Mondanak mindenfélét, hogy ilyen-meg olyan, de majd Te tudod azt! Azért először nem leszel benne biztos, hogy na ez az! Legalábbis én nem voltam!
Szerintem pénteken mindenkit töröltek a rendszerből! Újra kellett regisztrálni, meg minden! Nem akarod megint leírni, amit pénteken nem engedett elküldeni?

Kép
seriff

Sziasztok,

ha sokat írok, akkor mielőtt elküldöm kimásolom Word-be, így ha lehal a fórum, akkor később nem kell újraírnom az egészet.. A rossz tapasztalataim indítottak erre, ajánlom Nektek is, ha sokat írtok!

Hallottátok ma délelőtt mekkora kő esett le a szívemről?:-))) Reggel voltam a vércukor+EKG+belgyógyászati vizsgálaton, és a vérnyomásom nagyon jó lett! Kamillával ekkor mértek magasabbat a kelleténél, és a terhesség végéig napi! vérnyomásellenőrzés a háziorvosnál, plusz gyógyiszedés :-((( Most ettől szerencsére megmenekültem. De olyan rendes volt mindenki az kórházban, hogy csak na! Mindenhol előrevettek, így csak 3 óráig voltunk ott. Ha-ha!

Lili, tényleg szép a kismanó, minden babó gyönyörű minden pillanatában az életének. A sajátomon legalábbis így látom. Minden időszaknak megvan a maga szépsége, egyedülállósága. És ez így lesz életünk végéig, nem így gondoljátok.

Nálunk mozgalmasan telt a hétvége: virágültetés, vendégeskedés, főzőcskézés. Ma reggel meg a hátsókertünk füvesítése miatt szántattunk meg trágyáztattunk, remélem gyönyörű füvünk lesz, megéri a fáradtságot.

No meg vettem pár régi, de vadiúj Burdát, kötős bébit, meg normálakat, amikben édes gyerekruhák vannak. Nem érdekel valakit a varrás? Szívesen kölcsönadom az újságokat.

Üdv mindenkinek, nemsokára jön a jóidő!! Hurrá!

Kobudo 26+0

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Jól van mindenki ennek örülök! Kép
Lili, nekem nincs is olyan képem amin az egész baba látszott! Olyan jó látni, nem?

Remélem hamarosan beáll a jóidő mert ma, én sem éreztem magam sokkal jobban mint amilyen az időjárás volt.Fél nepot végigfeküdtem, de olyan jól esett!

Szerintem jó dolog lehet a vizi kismama torna.Ez is ott van a régi SZTK(mostmár felújitott) épületében az alagsorban.Szakképzett gyógytornászok vezetik a foglalkozásokat.Esetleg jár vki közületek?

Kobudo akkor most megkönnyebbültél Kép, ez jó !!Lehet, hogy ez a dolog speciel nem ettől függ de itt is látszik hogy nincs két egyforma terhesség!
Kamilla várja már az ovit, vagy beszéltek vele erről?Én néha úgy sajnálom az én lányomat, mert a gyerekek tudnak olyan undokok lenni hogy csak na!Olyan vagyok mint egy anyatigris nem tudja a lelkem elviselni, hogy bántsák az enyémet még ha a másik is csak egy gyerek.Már a te pocidban is elég aktiv a bébi, igaz? Én már néha azt hiszem kijön a hasfalamon, úgy mocorog.Szoktam érezni a kis csontját úgy kinyomja!

Seriff te mennyi idős is vagy?

Sygnum te jól vagy?

Üdv mindenkinek!
liolga
30+3

KépKép

KépKép
liolga

Sziasztok!

Lili!
Bébike nagyon édes! Nekem sincs olyan képem, amin "egészben" van.

Kobudo!
Nem lehetett egyszerű minden nap dokihoz menni. De hál' Istennek most minden OK!
Én is úgy szeretném már a kertet csinálni!

Liolga!
Ez az anyatigris dolog sztem természetes. Én is a gyerekemet védeném.
Az én Picurom mindig a köldökömön akar "kijönni". Néha már mondom neki, hogy ez fáj és ne csinálja, de nem akar szótfogadni.
Egyébként köszi, jól vagyunk.

Éva (33+0)

Kép
sygnum

Sziasztok!

Kobudo, én hallottam valami nagy koppanást tegnap délelőtt, ezek szerint a Te köved volt!Kép Az jó, ha minden okés a dokiknál, terheléses vércukor is most volt, igaz? Mindig írigyeltem azokat, akik tudnak varrni, én szeretnék, de nem tudok, és gépem sincs, pedig mennyi mindent megkönnyíthetne!
De legalább Anyukám köt, varrogat!

Lili, most még a 20. hét körül talán ráfér egy képre a Bébi.

Liolga, nekem is szimpi volt ez a vízitorna az elején, és az Énekzeneiben is van vmi, de aztán vmi mindig közbejött és nem jutottam el. Eleinte azt gondoltam, hogy majd Zsebikét is visszük babaúszásra, de aztán beszéltem egy úszóedzővel, és nem biztos, hogy annyira jó ötlet! Majd meglátjuk! Ti mit gondoltok erről?

Éva, a Férjed mesélte, hogy Nektek is a trágyázást javasolták elsőkörben. Őszinte leszek Kép, nem bánom, hogy nem hozták ide! Tudom-tudom a földnek jó lenne, ismerem az itteni minőséget, de azért elkényeztetett városi csaj vagyok!Kép Azért nyugodtan hozzassatok!Kép

Orsi (35+1)

Kép
seriff

Sziasztok,

Liolga,
Kamilla szerencsére nagyon várja a ovit, mondogatja is, hogy Ő már óvodás, ne vigyem a bölcsibe. Persze ettől függetlenül azt is nagyon élvezi, remélem ez a kitartása megmarad az ovikezdésig. Ha minden okés, akkor a baba születése után még több mint 1 hónapig otthon lesz, aztán kezdődik az ovi. Az anyatigris dologgal én is így vagyok, de sajna nem tudom megválogatni a gyerekközösséget igazából, tehát csak remélem, hogy nem piszkálják majd túl sokat. Kicsi Emese elég aktív már, sokszor úgy érzem, hogy a buksiját nyomja ki a hasamon, Kamilla mondogatja Neki, hogy most már nemsokára kibújsz Anya pocijából, és majd tologatlak a babakocsiban... Olyan édes!

Babaúszás: Kamillával jártunk 3 hónapos korától 1 éves koráig úszni, szerintem nagyon élvezte, ezt onnan gondolom, hogy szinte sohasem sírt más gyerekektől eltérően. Azóta is szereti a strandot, tengert, és általában a vizet. De igazából ez nem is úszásoktatás, hanem vízhez szoktatás, látható volt, hogy működik a búvárreflexe, sajnáltam, hogy abbamaradt. Egyébként mi a Sport Hotelbe jártunk, ott már nincs, van viszont a Refi uszodájában is, egy alkalom 2000 Ft.
Orsi, az úszóedző ismerősöd miért nem ajánlotta a babaúszást?
Egyébként a vércukor-vizsgálat is most volt, az is jó lett.

Melissa, lassan érzed majd a mozgolódását, és tényleg ráismersz majd, hogy ez az. Kamillánál tankönyvszerűen a 20. hét első napján, most már a 17. héten éreztem. Hogy mi lesz a következő babánál:-)))

Üdv mindenkinek:

Kobudo 26+1

Kép

Kép
kobudo

Kobudo, igen tudom, hogy itt nem úszni tanítják meg a babákat. Az ismerős azt mondta, hogy max annyi érhető el a babával, hogy nem fél a víztől, de igazából nehezebben tanulnak meg úszni, amikor annak eljön az ideje, és ezt a búvárreflex fennmaradását, vízmegszerettetését otthon a saját kádjában is el lehet érni, mármint a nagy fürdőkádban, nem kis műanyagban! Ő főként a higiénia miatt nem javasolta-igaz az SZTK aljában lévővel hasonlította össze! Nem tudom, nyilván ebben is több vélemény van, lehet, hogy csak azért kritizálta, mert Ő nem csinálja. Én imádom a vizet, úsztam is nagyon sokáig, és szeretném ha Zsebi sem félne a víztől, de majd kialakul!
Édes lehet Kamilla, ahogy beszél a kishúgához! Biztosan nagyon várja már! Tényleg, hogy mondtátok el Neki a tesót? Mikor?
O

Kép
seriff

Sziasztok!

Ma voltam 16 hetes vérvételen. Most jártam először az SZTKban, és nagyon kellemes csalódás volt. Amilyen ronda kívülről, olyan szépen fel van újítva a belseje, tiszta, rendes. Még a rendelőkre is futotta a felújításra szánt pénzből. Megnéztem a terhestorna hírdetéseket. Az SZTK alagsorába hétfő 14:30, kedd 10:00, szerda 14:30, csütörtök 10:00, péntek 14:30 lehet menni. Érdeklődni a 482-087 telefonszámon vagy 20/927-2388 mobilszámon lehet. Intim torna tanfolyam is van folyamatosan. Legközelebb április 16-17én, szombat-vasárnap 9-14 óráig. Ára 10.000Ft. Érdeklődni: 20/590-3317. Nem tudom, hogy érdemes-e menni, vagy az ár töredékéért inkább a könyvet kellene beszerezni...

Számomra nagyon szimpatikus a vizitorna mamának babának egyaránt, és az úszást tartom a legkevésbé megerőltető, mégis egyik leghatékonyabb mozgásformának. Ennek ellenére én is félnék a fertőzésektől - jól kell megválasztani a helyet mindenképpen. Ha meg agyonfertőtlenítőzik a vizet, az se jobb. Anyukám a barátnőjével Lakitelekre jár úszni, állítólag ott nagyon kicsi a forgalom, nyugis, tiszta a medence. Én még nem voltam, de lehet, hogy meg kéne próbálni!

Kép
Kép
melissza

Miért 09h 16ot ír a gép, mikor már 10h 16 van?

Kép
Kép
melissza

Éva, a Március 15-e utcában áruljátok még a lakásotokat? Milyen és mennyiért?

Kép
Kép
melissza

Sziasztok!

Szerintem jó dolog nagyon a bébiúszás.Sajnos nekem nem volt lehetőségem vinni a Lilit még anno de a kis Marcit mindenképpen szeretném majd hordani.Igaz Lilivel is voltunk egy-kétszerde akkor már elmúlt 2 éves.Mi is a lakiteleki usziba voltunk ott minden szombaton van csecsemőúsztatás.
A tesóm hordta a kisfiát és egyszerűen annyira imádja a vizet hogy hihetetlen. Viszont nálunk a hajmosás kész katasztrófa, mindenegyes alkalommal!!! Csodálkozom hogy még nem jött át egy szomszéd sem.Kép Képzelhetitek!
Ezért mindenképp szeretném a Marcit majd vinni!-már alig várom!

Sygnum,Seriff lehet hogy irtátok már csak én vagyok figyelmetlen de melyik dokihoz jártok?

SZép napot!

KépKép

KépKép
liolga

Liolga, nem vagy figyelmetlen, még nem írtam, Szabó Gábor a dokim.
A lakiteleki usziról és is csupa jót hallottam, igaz felnőttrészről!Kép

Kép
seriff

sziasztok megjötemKép törpék szunyálnak gondoltam irok neketek lassal felveszem a tempótokat ha tudom Képna szóval mivel márcus 20 ra voltam kiirva és nst -ék rendszerint negatíak voltak tehát egy darab fájást sem mutattak és én sem érezetem egyett sem 21.én befeketetetta dr.nő 3 nap szenvedés vizsgálatról vizsgálatra mindenkinek elmesélni a csjok születési körülményeit est- magazatviz vizsgálat brrrrrrrrr már elegem volt aztán az okosok dötöttek mivel baubuci meg sem mozdul születés rányában valmit tesznek vay császi vagy indítás szerdán este 9 kor közölték hoy cuccolja össze mert csütörtökön reggel 5 kor elkezdünk szülni rettenetes éjszakám volt nagyon vártam reggelt de nagyon féltem is .Persze adokim nem tudtam elérni aztán este 10 kor csak sikerült hogy elmondjam hogy dötött a prof.másnap reggel 1/2 6 kor ott toporogtam szülöszobán egy kis tanuló csjsziak mondtam hogy én előkészítésre jöttem mire ő már akrt is volna az asztalra fektetnio hogy szülünkKép) aztán helyre tettünk a dolgokat és megtört az előkészítés reggel 7 kor megjött a dokinő durok repesztés oxitocinos infúzió de fájások nem jöttek oxi. emelés fáj még mindig semmi megint emelés fájás még mindig nem jön mindenki a csodámra járt aztán egyszre csak 8,15 kor jött egy csöpp fájás utánna még vagy 6 kőkemmény és dokinő a függőny mögül átugrott és elkapta babát mert már kint is voltKép ja egyébként a függöny mögött az egyik ismerős szült ő 9,05 percko én meg 9,10 kor 4300gr-al 53 cm fekete hajjal megszületett Ákos tündéri kispasi szopival vannak gondok de majd csak bele rázódunk csajok imádják és mindig játszanának vele Kép most éppen felébredt ugyhogy megyek jövök ha tudok sziasztokKép

Kép

Kép

Kép
roz23

Tök jó hogy ilyen gyorsan sikerült túllenned rajta, itt gondolok a 6 fájásra. Gratulálok!

Seriff! A felnőtt meg a bébi úszás egy medencébe történik.A mélység az fokozatosan nő, a legmélyebb pontján is leér a lábad. Amúgy nem rossz.Nem tudom a ami most nyílt nem rég az SZTK-ban az milyen lehet. Én csak láttam nem próbáltam de első benyomásra nekem tetszett.Itt is van bébiúszás.Lehet hogy ellőször majd ezt próbáljuk ki, mégsem mindegy azért hogy központ vagy lakitelek, nem?Kép

KépKép

KépKép
liolga

Roz23!
Tetszik nagyon a történeted! Elég nagy baba lett Ákos!

Liolga, úgy értettem a felnőttrészről-t, hogy a kolléganőmék járnak oda néha, és ők mesélték, hogy milyen igényes és szép az uszi! Mondom, lehet, hogy tök jó az egész a régi SZTK-ban is, csak ez az ismerős azért szólta le, mert Ő nem csinálja, vagy csinálhatja, annyira nem közeli barátunk, nem ismerek minden részletet! És teljesen igazad van, nem mindegy, hogy központ vagy Lakitelek!KépKép Nekem persze a Sportszálló lenne a legközelebb!Kép

Kép
seriff

Sziasztok!

Babaúszás:
Engem mindig érdekelt, mert nekem víziszonyom van, ugyanakkor imádom a vizet. Érdekes párosítás, igaz? Szóval ha leér a lábam, akkor nincs gond (3 éves koromban belelöktek a Balatonba). Ezért szeretném, ha az én gyerkőceim nem félnének a víztől. Lakitelekről már én is hallottam, hogy jó. Esetleg mehetnénk majd együtt, ha mindenkit ennyire érdekel a dolog.
Egyébként nekem is egyetlen dologgal van fenntartásom, a higiéniával.

Orsi!
Ne aggódj, idén abból nem lesz semmi, de lehet, hogy jövőre sem. Még fel kell tölteni az egészet meg fekete földet hozatni. Egyébként a szagokra én is érzékeny vagyok, nem hiszem, hogy trágyát hozatnánk. Fujjjj!

Kobudo!
Aranyos lehet Kamilla! Mennyivel másabb lehet gyerek mellett babát várni! Mennyi mindent el kell magyarázni a gyerkőcnek.

Melissza!
Én is meglepődtem, hogy a terhesgondozót milyen jól megoldották. Nem sok helyen van így szeparálva a terhesváró meg a vérvételeket is "közös" laborban csinálják, itt meg külön a kismamáknak. Azért van, ami jól működik, ha már az újszülöttosztály nem is.
Igen, áruljuk még a lakást. Ez a Márc. 15. u.1. , az első cseréptetős az autókereskedés mellett. 4. emelet, fölöttünk már csak a padlás (legalább nem mászkálnak a fejünk felett és itt van a legmelegebb), 1+2 félszoba, nagy konyha, fűtéskorszerűsített. 10M-ért hirdettük meg. Csak nem lakást kerestek?

Liolga!
Én Terebessy Károlyhoz járok.

Roz!
Gratulálok a gyors szüléshez! Bár nem értem, minek kellett beindítani és miért a prof döntötte el. Na mindegy, a lényeg, hogy jól vagytok! Milyen gondok vannak a szopval? Baba-mamás szobában voltatok? Mesélj mindenről, mi még előtte állunk!

Éva

Kép
sygnum

Orsi!
Te összepakoltad már a cuccodat, amit majd a kórházba viszel? Végülis most már bármi megtörténhetne, bár nem szeretném még. Én ma reggel ezen gondolkoztam. Lassan meg kéne venni a cuccokat (betétre meg ilyenekre gondolok).

Kép
sygnum

Sziasztok!

Éva! Nem még nem pakoltam össze, sőt még talán hálóingem is csak egy van-pizsis vagyok, szóval nem vagyok még kész! De a férjem már épp pedzegette a témát vmelyik nap, kérdezgette, hogy mi merre, hogy lesz, stb. Imádom, amikor így aggodalmaskodik! Sőt a babaruhákat is csak tegnap mostam ki, és még be sincs rendezve a szobája. Holnap jön a festő, mert van egy-két javítani való kívül belül!És csak utána pakoljuk át a szobáját! Persze tudom én, hogy bármi megtörténhet, de beszélgetünk Zsebivel, hogy még maradjon kicsit ott bent a jó melegben!KépKép

Szerintem is nagyon igényes a terhesgondozó, meg végül is az egész SZTK korrektül néz ki belül! Nem úgy pl.a kórházi RendelőintézetKép!

Kép
seriff

Orsi!
Nekem egy hálóingem sincs. Illetve van, de az selyem, átlátszó és másra használom.
Én vettem egy pizsit (azt sem használok egyébként), de azt hiszem sima pólót és szabadidőalsót (rövidnacit) fogok magammal vinni. Az lesz a legkényelmesebb nekem. Nem tudnék egész nap pizsamában lenni, nem vagyok én beteg. Biztos kiakadnak majd rajtam, de nem érdekel.

És nem úgy az izsáki úti épületek. Az a legrosszabb szerintem.

Kép
sygnum

A korházi cuccal kapcsolatban annyit,hogy kaptok ott korházi "hálóinget", igaz szörnyen néz ki, de bugyival úgy sem fekhetsz az ágyban,és inkább a korházit vérezd össze mint a sajátot.Minden nap cserélheted, ha akarod többször is,-igaz ez a többször nem biztos hogy tetszik bent mindenkinek, de kit érdekel.A poló meg amúgy sem praktikus a szopiztatás miatt.

Szép napot! Kisütött a nap!Kép Kép
Csak a tapasztalataim alapján próbáltam tanácsot adni, nem akartam okoskodni!Kép

KépKép

KépKép
liolga

Liolga!
Ha tudnád miket csinálnak azokkal a hálóingekkel, akkor nem vennéd fel. Én sajnos tudom. És köszönöm, a vajúdás alatt sem kérek belőle. És lehetek bugyiban (betéttel), mert senki nem fogja rólam leráncigálni, ha felveszem. Szopizáskor meg lekapom a pólóm és kész. Mivel nadrág van rajtam, nem leszek ott pucéran szopizás közben. Most elröhögtem magam, ahogy ezt elképzeltem. A pucéran szoptatást a gyönyörű kórteremben.

Kép
sygnum

Miért miket csinálnak? Erre tényleg kiváncsi vagyok! Mivel már szültem egyszer itt,ezért irtam. Gondolom ha a kismamák 95%-a felbírja venni, akkor nem lehet olyan szörnyű!Meg nem értem ezt a pucéran szopizást!
Egyébként mindenki úgy csinálja ahogy neki tetszik, igazad van biztos nem fogja senki leráncigálni rólad a bugyid!

KépKép

KépKép
liolga

Liolga!
Azt, amit te a popsitörlővel csinálsz. Magyarul "takarítanak" vele. Meg némelyik (elég sok)már lyukas, szakadt, hiányzik a kötője és minden ki van belőle. Mikor járni tanítottam a betegeket, mindig össze kellet fognom, hogy ne legyen ki a fenekük. Mikor meg egyedül mentek...hát akkor pucér fenékkel a folyosón. Rendben, kimossák őket, de én látom magam előtt mocskosan.

A pucéran szopizást úgy értettem, hogy ugyebár azt mondják, hogy nem vehetsz fel bugyit, nem tehetsz be betétet. Ha ezt betartom és a saját pólóm van rajtam, akkor azt szoptatáskor kénytelen vagyok levenni és akkor nem marad rajtam semmi.

Egyébként sokan utálják azt a hálóinget, csak felveszik, mert nem merik azt mondani, hogy nem. Csak ezért 95% az a 95%. Ha szabadon dönthetnének, akkor nem így lenne.

Éva

Kép
sygnum

Liolga!
Ha már ennél a témánál vagyunk, milyen betétet használtál szülés után? Gőzöm nincs, mi elég. Nem is ismerem a betéteket, mert én amúgy tampont használok. Gondoltam veszek Tena inkontinencia betétet, de fogalmam nincs, mekkorát.

Éva

Kép
sygnum

Sygnum!
Én is tampont használok egyébként, de most always betétet vettem, az éjszakait.Inkább sűrűbben cserélem minthogy vmi vastag kényelmetlen betét legyen "alattam".Egyébként bugyi nélkül kényelmesebb lesz legalábbis az első pár napban mert nem, örülsz majd hogy nem ér semmi a varathoz. Én az 5. napon is alig birtam ülni.Sajna.

KépKép

KépKép
liolga

Liolga!
Köszi! Én is arra gondoltam, hogy max. gyakrabban cserélem. Legalább nem tud elszaporodni benne semmi.

Kép
sygnum

Kép

KépKép

KépKép
liolga

Sziasztok,

hálóing-téma: bár én is pizsamás vagyok, a szüléshez vettem 2 hálóinget, aminek legalább a mellem alatt volt a gombolás-vége. Persze ezt pólóban is meg lehet oldani, a szopi miatt tényleg kényelmesebb gombolós, mint a "vetkőzős" megoldás. Szerintem érdemes megfontolni, de nem akarok senkit rábeszélni.
A bugyi dologhoz meg annyit: most biztosan beszerzek hálós bugyit, ezt azt hiszem a Tenának van ilyen (hasonló, mint az eldobható bugyi, de ezt lehet mosni, és gyorsabban szárad, mint a normál pamutbugyi), és szerintem a nem a legkisebb, de nem a legnagyobb Tena betét a legjobb. Így is sűrűn kell cserélni az első napokban.
A kecskeméti kórházban adnak eldobható betétet? A szegediben adtak, bár nem volt túl jó minőségű...
Bocsi, hogy belekotyogtam, de hátha valakinek segítenek a tapasztalataim.

Üdv:
Kobudo 26+3

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Kobudo, nekem segítettél Kép, köszi az infókat, asszem akkor veszek még hálóinget, meg ilyen bugyit is, gondoltam arra az eldobhatóra is, de az vsz elég drága lehet!

Orsi 35+2

Kép
seriff

Orsi,
örülök, ha van még valami, akkor szívesen segítenek!

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

De. próbáltam írni, de elszállt. Ilyenkor olyan mérges tudok lenni.

Szóval:
A hálós bugyiról én is azt hallottam, hogy jó, mert nem szorít és nem vág be. Ha jól tudom 3 db-os csomagolásban van és pár 100 Ft, úgyhogy nem drága. Sok mosást nem hiszem, hogy kibír. Azt hiszem, ilyet én is veszek.

Van egy pizsamám, ami elől végig gombos, az tökéletes lesz, ha a póló kényelmetlen. Bár szerintem az elején úgyis béna leszek a szoptatásban és biztos útban lesz a szopt. melltartó és akármilyen felső is, úgyhogy lehet, hogy mégiscsak az a legjobb, ha leveszem. Majd kiderül.

Éva

Kép
sygnum

Meg van bolondulva ez az óra? Még csak 20.45 van.

Kép
sygnum

sziasztok Kép
Látom háloing és bugyó téma van Kép hát nem tudom én sem vagyok egyáltalán hálóinges bár mikor niki született (2002-ben) vettem 2 darabot azt hiszem valami 1000 ft-ért darabját azóta is szekrényben áll Kép az az éredkes mikor adrit szültem még nem volt divat kórházi hálóinget hordani de most mikor áki született meglepődve tapasztaltam hogy még a leg divatosabb kismamik és anyucik is azt hordák és szerintem igazuk is van mert az első 1-2 napban (dokitól függ)nem lehet bugyit használni az ágyban és ugyis napjában vagy 10 szer tusol az ember feltéva ha fel tud kelni szóval én sem használtam a sajátomat csak már akkor amikor lehetet bugyit meg betétet használni ,valaki az 5 napig amig bent van csak krházit használja és azért is praktikus mert a baby jól hozzá fér a cicihez mert nekem is hiába volt gombos hálórucim mindig utban volt cicizéskor egyszóval szerintem ne vigyétek túlzásba hálóing vásárlástKép

sygnum
sajna nem baba-mama szobában voltuk pedig én szerettem volna mert a lányok már oly "nagyok" voltak mikor a kezembe foghattam őket hogy most kiszerettem volna használni minden pillanatot hogy abucival lehessek de aztán rájötte hogy nem is olyan nagy baj mert ez az inditott szülés nagyon lefárasztott és mivel nagyon gyors volt reneteg külső és belső varratom is volt és elég vérszegény is vagyok és ehez nagyon sok vért vesztettem és az első 2 napban magamról nem tudtam nem tudom hogy babuciról maximálissan tudtam e volna gondoskodni igazán szopival csak annyi gondunk hogy babucinak nem nagyon elég a tejcsim már kiprobáltam minden csodaszert homeopátriás bogyó ,laktoherb tea .kecskerutafű tea sokat iszom és mégsem elég pedig mindennél jobban szertnék szopiztatni mert ugye csajok nem szopiztak

Vissza térve kórházra hát mit mondjak a csecsemősz nővérkék kriminálissak életemmben nem láttammég ennyi unott pofátt idáig egyik babám sem volt a csecsemő osztályon mert betegek voltak és egyből átvitték őket a nic-be az a gyerek osztáály emeletén lévő koraszülött intenzív ott a nővétkék annyira aranyossak kedvesek voltak bármikor érdeklődhettünk napjában bármikor meg muttaták babucit persze ha a baba olyan állapotban volt és mai apig ha találkozom velük akár a városban vagy kint a kórházban emlékeznek ránk megállunk váltunk egy pár szót.De azért mikor vittük a köszönö csomagot (a semmiért) akkor kaptunk egy mosolyt :-/ na mindegy az volt a lényeg hogy végre ezzel a babucinkal semmi különösebb gond nem volt leszámítva egy kis elhúzódó sárgaságot és a 3 hete tartó szem gyulladást meg a kis kukacában egy vizsérvet de ezek mullandóak a másik ami még a kórházban nem teszik hogy a 2.emeleti terhespat. a tusoló ablakán lazán belát a bárki a szembe lévő épületből ezt megunva az egyik csak a saját férjével hozatott e egy zuhanyzó függönyt és ők rakták fel az utolsó zuhanyzóra (ez pont akkor volt mikor ott voltam) ez azért elég gáz szerintem hogy egy betegnek kell errő gondoskodni

akartam felrakni lányokról képet de valamiért nem angedi a gép még probálkozom Kép most mennemkell mert áki felébred és cicire éhesKépsziasztokKép
ui.: én is csak tapasztaltot szerettem volna megosztani kórházról és háloing témáról remélem nemharagszotok Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz!
Nem haragszunk, erre van szükségünk. Mármint tapasztalatokra. Nem csak a saját tapasztalataiból tanul az ember. Legalábbis aki okos, az nem.

Bugyi témában én még mindig ott tartok, hogy nem tudom elképzelni, hogy a trutyi szanaszét folyik, mert nincs rajtam semmi. Én menszesz alatt a betétet is ezért nem viselem el, mert nem érzem tisztának magam.

Szoptatás: Tegnap olvasgattam a www.lll.hu és a www.c3.hu oldalakat (ez utóbbi a Szoptatásért Magyar Egyesület), itt találsz szoptatási tanácsadókat (telefonon és on-line). Próbáld meg, hátha van ötletük. Ne add fel!

Ugye milyen unott képpel "dobálják" a babákat? Nem értem, a babák minden normális emberből mosolyt váltanak ki. Lehet, hogy nekik ez már nem újdonság, de akkor sem tudom megérteni.

Éva

Kép
sygnum

Feladom, négyszer írtamm le uazt! És mindig várnom kell 5 s-t, mert foglalt. szemétkedik velem a babanet!

Kép
seriff

Sziasztok, kidühöngtem magam, nekilátok újra!

Roz, köszönjük az értékes infókat!

Tegnap beszéltem egy ismerős csajszival, aki 2 hónapja szült egy péntek délután, császárral. Mivel a lábait még másnap is alig érezte, saját kérésére, csak vasárnap került át a rooming in szobába, a kétágyasba-mondjuk, nem a legmodernebb, de ezt most hagyjuk. Szóval, megdöbbenve tapasztalta, hogy ugyanazok a nővérek, akik 1 nappal előtte se szó-se beszéd hozták, majd a kiszabott idő letelte után vitték a babákat, a kérdésekre nem válaszoltak, ide a romming in szobába, napjában többször (sokszor) bementek megkérdezték, miben segíthetnek, válaszoltak, megmutatták, amit kért tőlük az ember. Döbbenet, hogy vajon mi okozta a drasztikus változást? Szerintem egyébként a probléma nem egyedien kméti, mert az egyik Bp-en szült barátnőm hasonló rossz tapasztalatokról számolt be, míg a másik meg csupa jóról. NYilván kórházfüggő.
Adott még néhány tanácsot, pl a melltartóbetéttel kapcsolatban: a Chicco-t javasolta -2500 Ft/60 db- próbált többfajtát, olcsóbbakat is, de azok mind nagyon hamar átáztak, és végül semmivel sem kerültek kevesebb pénzbe! Szoptatós melltartók közül pedig a Tescoban kapható Dolina(?) márkát ajánlja, a nagy kapcsai miatt, amit még éjjel is könnyedén megtalál az ember!Kép És ecsetelte még a kertes ház előnyeit, édes kicsi lányuk, napi 3-4 órát alszik a teraszon délutánonként! Úgyhogy Éva mielőbb költöznötök kell!

Ennyi
Orsi

Kép
seriff

Hú, lányok, ez a bugyi téma elég húzós! Nem tudom elképzelni, miért jobb a kórháznak vagy az embernek magának, hogy ha bugyi nélkül, nem saját cuccában van. Szerintem gusztustalan minden, amit a közösben mosnak, habár biztosan kellőképpen fertőtlenítik, de akkor is rossz belegondolni. És hogy nem vehet bugyit, az szerintem csak arra való, hogy még kiszolgáltatottabbá tegyék az embert, még jobban megalázzák. Ez Európa? Mikor más országokban saját választásuk alapján akár otthon is szülhetnek a nők? Nálunk meg a köz-hálóinget erőltetik? Kinek jó ez?

Nagyon várom a szülésbeszámolóitokat, nem tudom, hogy fel lehet-e egyáltalán készülni a kórházi bánásmódra, körülményekre... Bosszantó! Nemhogy segítenének, még rontanak is az amúgy sem egyszerű helyzeten!

Kép
Kép
melissza

Lili, remélem, csak a szakdogaírás miatt maradsz távol ilyen soká!

Kép
Kép
melissza

Orsi!
De jó vmi jót is hallani! Mármint számomra meglepetés, hogy császár után egyáltalán engedték rooming-inbe. Úgy tudtam, ezt itt nem engedik.
A segítőkészség meg emberfüggő, szerintem is. Ha mázlink van, normális nővéreket fogunk ki, ha nincs igazából az sem baj, csak akkor inkább ne is szóljanak hozzám. A megjegyzéseikre nem leszek kíváncsi.

Én pont ilyen melltartót vettem. Nagyon sokat nőttek a melleim, muszáj volt nagyobb melltartókat vennem, akkor meg már szoptatósat. Eddig én is meg vagyok elégedve vele.
Én a napokban döntöttem el, hogy nem melltartóbetétet, hanem anyatejgyűjtő-kagylót veszek. Azt olvastam több helyen is, hogy jó, ráadásul a kifolyó tejet is összegyűjti és nem a kukába megy.

Biztos sokat leszünk nyáron a háznál, mert én is szeretném levegőn altatni Bébikét. Költözés még egy nagy kérdőjel. Nem akarunk félkész házba költözni. Pedig hidd el, hogy szívesen laknék már ott. Esetleg ha van néhány milliótok ajándékba, akkor megoldható a dolog.

Melissza!
Egyetértünk! Remélem jó kis szülésbeszámolóval jövök majd! Az azt jelentené, hogy sikerült elérnem, amit akartam. Azaz a háborítatlan szülést. Aztán meg remélem lesz hely a rooming-inben! Abban a 2 szobában! Egy megyei intézményben 6 db baba-mamás ágy! Nevetséges!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok! Kép

Itt vagyok, csak a szakdolgozat, gyakorlatok... Mindig ittt voltam veletek, csak olvasva. Nem volt már energiám írni este. De most. Ma is fáradt vagyok. Tanítottam 2órát, jól kiizgultam magam, de jó lett. Kép A szakdolgozataimat leadtam!!!! Nagyon jó érzés bekötve látni őket. Kép

Nekem is kicsit rémisztő volt ez a bugyis sztori, ajjjjaj, mi lesz még, amire nem leszek felkészülve? Tuti, hogy jó élmény és gyönyörű dolog a babavárás, de ilyen mellék dolgok... Annyira azért nem vészes, ugye?

Én is sok negatívumot hallottam a kecskeméti kórházról, nem is gondolok bele, hogy fogom bírni a személytelenséget, a közönyt... Ezt a kettőt utálom a legjobban. Remélem nem fogok kiakadni rajtuk. Ha igen, akkor sem mondom, legfeljebb anyunak vagy a férjemnek. Borzasztó lehet, ahogy nem hivatásból, hanem munkából teszik a pici babával való foglalkozást. Elhiszem, hogy mindenbe bele lehet fásulni, na de ebbe is? A picikkel való foglalkozást??? Ezért csodálkozom a tanítókon is... Annyira aranyosak az alsós gyerekek is... Olyan zabálnivalóan igyekeznek. Kép

Felhívtam a varrónőt, amit Kobudo adott és hétfőn megyek hozzá megbeszélésre, hogy mit szeretnék. Majd elmesélem, ha valakit érdekel. Muszály varratnom államvizsgára és diplomaosztóra. Csak nagyon nics ötletem. Milyet lehetne.

Én is remélem, hogy a kertes ház jó lesz. Azért nem emeletes lakást választottunk albérletnek. A gyereknek nagyon jó lesz a kertes ház....

Puszi mindenkinek, szép estét!
birolili

Lányok!

Ismeri valaki dr Varga Juditot? A Műkertben rendel.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Éva, örülök, ha sikerült némi jó hírt mondani! Képzeld, itt közöttünk mögöttünk is el kezdenek lassan építkezni, legalábbis most láttam, hogy kerítik körbe a telket, de vmelyik nap mondták is, hogy hozzálátnak. Na mondjuk, korábban is mesélték már.Kép HA megnyerjük a lottóötöst-nem sok esély van rá, mert ált. nincs lottónk- akkor adjuk a milliókat!Kép
És én nem ismerem a Varga Juditot.

Lili, ez tök jó, hogy leadtad a szakdogáidat! De azért ne izgulj túl sokat, mert az nem tesz jót sem Neked, sem a Babának! Sajnos sok ilyen ember dolgozik az eügyben, akik belefásulnak, ezt mi-vagy legalábbis én- azért nem értjük, mert alapból nem ilyenek vagyunk!Kép Az ilyen embereknek nem itt kéne dolgozni, hanem egy gyárban szalag mellett, ami tényleg mononton,és akkor talán tudnák értékelni a változatos, mosolyra késztető munkát! De Ők ilyenek, mi meg az a gáz, hogy ki vagyunk, leszünk szolgáltatva Nekik!Kép
Én már lassan a vége felé járok, erre most újra rádöbbentem, mert be kellett jelentkeznem NST-re, hihetetlen gyorsan elrepült ez a pár hónap! Tényleg, Mindenki! Érdemes egy héttel előre bejelentkezni, hogy még válogathassatok időpontot!

Melissza, bugyi és betét nélkül tényleg nagyon gáz! Akkor hova folyik? Végig a lábamon? Hiába túráztatom az agyam, nem bírom elképzelni!
Sziasztok!

Kép
seriff

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?