Sziasztok,
Agi,
Minden stimmel, kiveve a Sopron. En eredetileg szekesfehervari vagyok, kijovetelem elotti ot evet pedig Budapesten toltottem egy fosulin. Azert 'hatborzongato' a hasonlosag a masik ismerosodhoz.
Andysj,
Jo tudni, hogy mas is igy erez.
Regen hallottunk feloletek is. Tudom nagyobbik lanyod mar iskolas, mennyi idos a kicsid?
Mi, koszi, jol vagyunk. Jordan 16 honapos. Rendkivul erdeklodo, kedves kisfiu. Rengeteg szot mond. Erdekes figyelni, hogy hogyan sajatit el ket nyelvet egyszerre. Vannak szavai, amiket csak az egyik nyelven mond, de mar tobbszor bizonyitotta, hogy ennek ellenere tokeletesen megerti a masik nyelven is! Aztan vannak szavak amiket nehany hetig csak magyarul mond, majd nehany hetig csak angolul. Es persze, sok szot tud mindket nyelven. Erdekes, hogy az apjanak, szinte soha semmit sem mond magyarul! Fantasztikus, hogy milyen okosak ezek a picik! Nalatok, hogy ment a nyelvek tanulasa? Erosebb mar az angoljuk a magyarnal?
Jordan is biztos jobb lesz angolbol, amint suliba kezd jarni. Nekem viszont nagyon fontos, hogy megtanuljon beszed mellett irni es olvasni is magyarul. Arra gondoltam, hogy jovo nyaron, ha Mo-ra latogatunk, akkor beiratom egy fizetos bolcsibe, csak nehany orara. Volt mar valakinek ebben tapasztalata?
Kedves Nevtelen,
Remelem nem riasztottalak el innen. Termeszetesen szivesen valaszolok a tobbiekkel egyutt a kerdeseidre Amerikaval kapcsolatban. A kijovetellel kapcsolatban azt kell magadtol kerdezned, hogy milyen kepessegeid vannak, amiket itt is tudnal hasznalni, mennyire erted es beszeled a nyelved, milyen iskolai vegzettseged van, ismersz-e valakit, aki anyagilag, lelkileg tamogatni tud az elso idokben, mennyi penzt tudsz kihozni a kezdeshez, tisztaban kell lenned az itteni arakkal, hogy tudd, mennyi kell a 'tuleleshez', stb. Amennyiben kimerito, megnyugtato valaszokat tudsz adni magadnak ezekre a kerdesekre, akkor kezdhetsz el gondolkodni azon, hogy akkor mikor es merre… Ez persze megint csak az en gondolatmenetem, masok lehet, hogy mast javasolnak neked.
Angi,
Orulok, hogy te is megtamogattad a velemenyem. Jelenleg stay-at-home mom statuszban vagyok Jordan-nel, aki 16 honapos. Egyenlore el sem tudom kepzelni, hogy mas (daycare vagy babysitter) nevelje. Jordan elott egy helyi egyetemen dolgoztam. Te dolgozol? A ferjed mit csinal?
Judit