Új privát üzeneted érkezett!

Panndi! Én is gratulálok!
I.ranlomnak is gratulálok, hogy felvették a fiát! Nagyon szerencsés!
Emese! Elszomorít amit írsz, nem tudom tovább fizetni a családi napközit, mert megszűnik az önkormányzati támogatás, s anélkül meg a gyes nélkül elképzelni se tudom. Már ott tartok, hgoy másodállást keresek, de így is alig látom a fiam. Olyan sokat akartunk ezzel a 36nm lakással?... Mostani hiteltörlesztésnél már lehet, hogy olcsóbb egy albérlet..
Sörényes! Hogy alakul a napközi nyitása? Mintha Te kezdted volna szervezni.. fórumosoknak kedvezmény? MÁr nem tudom miben reménykedjem..

Juli

Kép
b.j.

Juli!
Hogy-hogy megszűnik az önkormányzati támogatás? A magánbölcsikre gondolsz? Arra a 10-30 ezer forintig terjedő összegre?

Kép
Kép
giga1

Igen Ági! Már idén sem lehet rá kérelmet benyújtani, és jövőre teljesen megszűnik, a Dunakeszi Polgárban is benne volt 1-2 hónapja. Mi 20ezret kaptunk.. és bölcsire, ovira, családi napközire lehetett igényelni /szociális alapon/, akit nem vesznek be állami intézménybe. :(

Juli

Kép
b.j.

Sziasztok!

Felháborodva olvasom ezt, még azt a támogatást is megszüntetik?! :shock: :shock: Ez nagyon durva! :twisted: :evil:
Pont most, amikor lecsökkentik a gyest/gyedet, és arról hallani mindenhol, hogy a családi napköziket majd felfuttatják? :shock:

A végén tényleg kimarad egy generáció, majd leshetnek, hány gyerekkel kevesebb fog születni jövőre, meg azután. Pont most olvastam, hogy 2016-2020 körül egy jelentős egyedszám nem tud belépni a munkaerőpiacra, mivel egyszerűen nem születtek meg a bokros-csomag miatt, s emiatt is kell kitolni a nyugdíjkorhatárt.
Nem mintha aggódnék a nyugdíjam miatt, nekünk már nem is lesz szerintem, vagy csak 80 éves kortól... :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Juli, Budakalászon nem próbáltátok?
Bár az elég messze van, de többektől hallottam, hogy oda járatják a gyereket oviba.

KépKépKépKépKép
uxi

Panndi, szívből gratulálok! :D :D :D

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: köszi :) Mikor mész dokihoz?
Vendég

Az írták csak budakalászi lakosokat vesznek fel, de még telefonálok.

Juli

Kép
b.j.

Juli, lehet, hogy az az illető bejelentkezett oda. Nem tudom, annyira nem ismerem ,csak meglepődtem, hogy áthordják oda, de végülis a Megyeri hídon nincs annyira messze.

Panndi, 25-én megyek. Előbb nem szeretnék, a fölösleges izgalmakat mellőzném, addigra már biztos lesz szívműködés.

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: bár Fruzsi még csak nyolc napos, de én irigy-irigy :lol:
Vendég

Panndi!
Gratulálok neked Fruzsihoz!

Juli!
Hát ez nagyon-nagyon enyhén szólva is k..va durva! Hogy képzelik ezt? Nekem kezd elegem lenni...

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

SOS!

Nem tudja valaki, hogy van az sztk-ban fogorvosi rendelés pénteken, vagy esetleg ajánlani valami nem drága fogorvost, aki azonnal megnéz?

Itt cidrizek, az előbb levált az első alsó fogam hátuljából egy darab, vagy a zománc és a nyelvemen maradt. :shock: Lejött a zománc, vagy nem tom, mi történt, de nagyon ijesztő, éles és vékony maradt a fogam, most attól félek, ha enni fogok, letörik az egész.. :shock: :shock: :shock: Mindenféle előzmény nélkül, nem haraptam rá semmire. :roll: :shock:Nagyon rossz érzés, mi van, ha bármelyik másik fogam bármikor ugyanígy jár???
Végülis 2005 január óta vagy várandós vagyok, vagy szoptatok, 5 hónap volt amikor egyik sem állt fent... szóval nem tudom, mennyire viselte ez meg a fogak szerkezetét. :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi! Az SZTK-ban én úgy emlékszem páros hét vannak délután, vagyis ma 13-19 óráig, de be kéne telefonálni, hgoy biztos tudnak-e fogadni: 27/341-600, mert a weblapjukon, ami persze nincs frissítve, nincs is fogászat :oops: http://www.dkszakrend.hu/

Juli

Kép
b.j.

Köszi!

Közben megtaláltam a neten az sztk-t, reggel azt mondták, délután mehetek, délután mentem, akkor közölték, hogy a lakótelepre kell menni, mert helyettesítés van, ahonnan meg hazaküldtek, mert nem fáj, nem kell húzni, tehát nem sürgősségi. :evil:

Szinte senki nem volt ott beteg, nem tom, miért nem lehetett rápillantani, nem kértem volna, hogy lássanak el, csak hogy derüljön ki, mi tört le, tényleg a fogam-e, vagy csak fogkő volt. Nagyon nem mindegy, ha fogam volt, még simán lehet belőle sürgősségi a hétvégén... :evil: :?

KépKépKépKépKép
uxi

Tudja valaki, hogy lesz-e idén is gyereknapi program a sportpályán?
Uxi! Hogy vagy? Remélem azóta ellátott egy fogorvos!

Juli

Kép
b.j.

Igen, még aznap sikerült egy bp-i sztk-ba bejutnom (protekcióval, anyósom barátnője ott fogorvos). Tényleg a fogam volt, lecsiszolta gumikoronggal, hogy ne legyen éles, meg leszedte a fogkövet.
Azóta sajnos letört a fog eleje is, de szerintem most már stabil, alig látszik.

Ma megyünk orvoshoz. Már nagyon izgulok, kiderül, ki lakik odabent.

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: ki a dokid, vagy kihez mész ma?
Vendég

Panndi, Kovács Rékánál voltam. Kistarcsán dolgozik, nagyon szimpatikusnak találtuk.Eddig 3 nőgyógyászom volt, de messze ő eddig a legszimpatikusabb. Emberileg és hozzáállásban is.

KépKépKépKépKép
uxi

Na és minden oké volt? :)
Vendég

Igen. 11 mm-es a baba, láttuk a szívverését. Van mellette egy kis vérömleny, remélem az nem okoz gondot. 3 hét múlva kell visszamenni, akkor megnézik, mi lett vele.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért 2003 téli babáktól vagyok

Férjem redőny szalagfüggöny szúnyogháló szereléssel javítással foglakozik.
Ha esetleg valakit érdekel írjon nekem.

sziasztok
szuszoka

Jó régen jártam itt. Sok más dolgom volt.
Emese: HősNő vagy, hogy így viselsz és tudsz kezelni egy beteg gyereket! És nagyon kívánom, hogy sikerüljön teljesen rendbehozni a picit!
Tudok olyan történetet a közvetlen környezetemből (elég rémes, ezért nem akarom részletezni), hogy egy fejlesztő pedagógus anyuka egy nagyon komoly problémából képes volt tornáztatással szinte teljesen helyrehozni a gyerekét egy félresikerült szülés után. Bár sok-sok évig foglalkozott vele, kitartóan, türelemmel. Ez emberfeletti erőfeszítést kíván! Persze nálad ez nem evidens a probléma jellege miatt, de biztatásnak szántam.
Panndi: én is gratulálok. És Uxi-nak is. :-)
Juli, a fórumon levő emberek értekezését látva kicsit tartok ettől a családi napközitől. Lányok! Akarjuk? Lenne rá kereslet? Érdemes egyáltalán utánanézni a feltételeknek és a lehetőségeknek, vagy a legtöbben az óvodát preferálják? És lenne benne összefogás, lenne segítségem? Mert ha nem, nincs miről beszélni. Én most nem ilyenekkel vagyok elfoglalva, hanem azzal, hogy megtanuljak minden olyat, ami ahhoz kell, hogy ne kelljen a gyerekemet indokolatlanul óvodába adni, hogy minél többet itthon lehessek vele, és itthon dolgozhassak.

Üdv.

KépKép
sorenyes
Dunakeszi

Sorenyes, szeritnem várjál még egy kicsit, állítólag most változtatni fogják a családi napközikkel kapcsolatos lehetőségeket, meg lesz még valami hasonló, csak más névvel (házi gyerekfelügyelet, vagy mi, nem emlékszem. Pontosan, csak arra, hogy ott max 3 gyereket lehet vállalni napközben).

Nekünk közben kiderült, hogy nem aktuális :wink: még egy darabig, de azt hallottam, most kicsit fel akarják futtatni ezt a családi napközis témát, mivel ugye hozzápiszkáltak a gyeshez. Viszont Dunakeszin pont most szüntették meg a támogatást erre.:?

Szerintem nem nagyon lehet havi 50-60 ezernél olcsóbban kihozni, most kb 250 ezer körül van egy gyerek éves családi napközis normatívája, talán tervezik 300 ezerre felemelni, az kb. havi 25 ezer lenne, ennyiből nem lehet kihozni egy gyerek napköziztetését.Mert ugye ha valaki vállalja a max 5 gyereket, arra kap havi 125 ezres normatívát, s ha talált egy olcsón bérelhető családi házat, még annak sem fedezi a költségeit. S nem szólva arról, hogy legalább két személy bérét ki kell ebből hozni, mert nyilván annak is kell élni valamiből, aki az egészet csinálja...Na meg az induló tőkét is ki kell gazdálkodni, játékok, bútorok, felszerelés.

Azt nem tudom, ha én pl itthon csinálnék egy ilyet, s csak a saját gyerekeim lennének benne :wink: , arra járna -e normatíva... Mert az nem lenne rossz, de nyilván ilyen nincs. :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.06.13 06:04-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

..

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
Ma este 6 órakor lesz az Alagliget Lakópark Egyesület alakuló közgyűlése. Aki csak tud jöjjön el! Mindenkit érintő témákról lesz szó (óvoda, fekvőrendőrök, sebességkorlátozás a Repülőtéri úton, stb.).
Honlapjuk: http://sites.google.com/site/alagligetl ... sulet/Home

Kép
Kép
giga1

SZiasztok,

én is pont Giga által feltett infót felrakni jöttem ide :OOO.
GYertek kérlek minnél többen.
Fontos.
Szép napot.
Üdv. gima.
gima

SZiaSZtok,

na ezt elnéztem az általam feltett hír a 19-i zarándoklatos téma volt.
Más: (és ugyanaz...)
(nem én kiabálok... igy van a honlapon)
ALAG LAKÓPARKÉRT EGYESÜLETET

FELHÍVÁS

KEDVES TAGOK ÉS LAKÓTÁRSAK!

MEGKÉRÜNK MINDEN JELENLEGEI ÉS JŐVŐBELI TAGOT, HOGY SEGÍTSE MUNKÁNKAT AZ EGYESÜLET KITŰZÖTT CÉLJAI ELÉRÉSEIBEN.

MINDENKIT ARRA BÍZTATUNK, HOGY ISMERTESSE SZOMSZÉDAIVAL, ISMERŐSEIVEL AZ EGYESÜLET LÉTREJÖTTÉT ÉS CÉLJAIT.

NAPONTA KAPUNK JELENTKEZÉSEKET, EGYRE TÖBBEN LESZÜNK.

A LELKES MUNKÁTOKNAK KÖSZÖNHETŐEN FOLYMATOSAN NŐ AZ ÉRDEKLŐDÉS AZ EGYESÜLET IRÁNT.
AZ ÚJABB TAGOK BELÉPÉSI NYILATKOZATAINAK LEADÁSA:

2009. június 28.-ÁN 18-19 óra között lesz lehetőség a repülőtér melletti parkolóban, ahol helyben is ki lehet majd tölteni a nyilatkozatoT.

EZÚTON SZERETNÉNK MEGKÖSZÖNNI A SOK TÁMOGATÓ LEVELET ÉS A SEGÍTSÉGETEKET AZ EGYESÜLET LÉTREHOZÁSÁBAN ÉS NÖVEKEDÉSÉBEN!

Dunakeszi, 2009. június 16.

Kenyeres Csilla Dr. Palásthy Attila Filep Zoltán

alelnök elnök alelnök

http://sites.google.com/site/alagligetl ... sulet/Home

szép napot.
üdv.: gima.
gima

Mindenki eltűnt?

KépKépKépKépKép
uxi

A HVG mostani számában (július 25-i a dátumozás rajta) van egy cikk Dunakesziről: a lóversenypálya és a reptér tervezett beépítéséről.

KépKépKépKépKép
uxi

Íme a link is:

http://hvg.hu/hvgfriss/2009.30/200930_D ... aszok.aspx

Azért ez elég durva! Szépen lassan megszerzik, és megcsinálják amit ők akarnak, ha így haladunk. Ezért kéne minél több embernek csatlakozni az Alagliget Lakópark Egyesülethez!!!

Emese, Juli, Sorenyes, Panndi, Ennn? Csatlakoztatok?

Kép
Kép
giga1

Én még ott tartok, hogy Winkler úr el akarja adni a területet, mert nem minősítik át. Most annyira sok a meló, hogy nem tudtam nagyon belefolyni.

Juli

Kép
b.j.

Igen, fogunk csatlakozni. Apánk ott akart lenni az alapításnál. jelentkezett is stb, aztán aznak bekerültünk Bercivel kórházba, de az hosszú. utána munkát váltott szóval nálunk is volt program bőven, de szeretnénk csatlakozni.

ennn
2120. Dunakeszi, Gérecz A. u. 7/E

Ennn!
Mi történt Bercivel???

Kép
Kép
giga1

Giga, sokáig magas láza volt. Dokink elutazott, így a Tirtl-höz küldött. Szerinte tüszős mandula volt és a 2 hete kibújt 4 örlője lyukas. Írt antibikát. Láz maradt, gyerek szája egyre büdösebb volt, így bevittem a madarászba ( soha többé oda). 5napig találgatták, 3napig kapott vénás antibiotikumot. a találgatások: nem tokokgyuszi, inkább tüdőgyuszi, mégsem, inkább középfül, de mégse. Végül hazakönyörögtem magunkat 5nap semmittevés után, rá egy hétre jött a tenyésztés eredménye, h vérmérgezése volt, azaz spteptococus fertőzése ( ki tudja hogy kapta el, de a láz megjelenésének napján voltunk a rendelőbe és kapta a 4. prevenart. vagy a rendelő, vagy az injekció sterilitása, v más) :evil:
Dokink azóta sincs, már szabin van, de nem is igen akarom vinni rendelő közelébe egy ideig a gyerekek miatt se. Nagyon legyengült az immunrendszere, most turbózom (másik családi régi ismerős doki javaslatára) probiotikummal, vitaminnak, béres cseppel stb. Ja és ez a doki vette észre a kórházi papírjainkon h Berci ismét vérszegény :( Még jó, h erre sem méltattak.
A hely katasztrófa volt. Anyukának 1 sámli ( nem szék), 22hetes terhes anyuka aludt pl 1 polifoamon a szomszéd szobában. Mindenféle fertőző gyerekek összerakva a kórtermekben. A lázát én észleltem, én csillapítottam, az itthonról bevitt kúppal, bent max 4 óránként ha úgy ítélték meg, kaphatott nurofent. Mást nem. szóval soha többé, akkor már inkább viszem a vidéki kh-ba a szülővárosomban, ott a fertőzőket elkülönítik, és anyukáknak van egy fotelágy és gyógyszerek is.
Bocs, h hosszú lettem.

ennn

Fú, ezt még olvasni is rossz volt :shock: ! De mér jobban van, ugye?

Egyébként nem értem, a streptora hatni kéne az antibiotikumnak, vagy nem mindenféle jó rá?
Nekem mindkét gyereknél pozitív volt, mikor vártam őket, így már szülés előtt nyakra-főre kaptam, meg szülés közben is intravénásan.

A Madarászról már én is hallottam, hogy az anyukáknak még egy matracot sem adnak. Mi anno a Bethesdában voltunk,ott volt külön anyaszoba, fürdőszoba is a csecsemőosztályon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.07.30 05:07-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

Én meg a múlt héten jártam először a kistarcsai kórházban, ahol elvileg szülni fogok. Hát... nem ájultam el, egy sima AFP vérvétel 3,5 óráig tartott. :evil: Összeomlott a számítógépes rendszer, de azt mondta a nővér, alapból is általában 4 (!!!) embertől tudnak levenni vért óránként.
Egyetlen dolgozó volt ott, ő adminisztrált, ő vette fel a telefonokat, és ő vette a vért is. Nem csoda, hogy alig haladt, ráadásul semmi sorszámot nem adtak, hanem mint régen, lesni kellett, ki az utolsó. :?

Az itteni sztk-sok nem fogadták el a beutalómat, mert egy lapra írta a doki az AFP-t és a Hepatitst. :evil: Pedig itt Dunakeszin gyorsan halad.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, ez nem az a strepto. Alfa haemolizáló volt Bercinek. Ez szívizonígyulladást és szívbénulást okoz(hat). 3nap után leálltak az antibiotikummal, mondván nem kell az, mert biztos vmi vírus. Erre mésem az volt, szóval jobb lett volna ha kapja legalább 1 hétig.
A madarászban a csecsemő osztályon csak 18hónapos korig lehetnek a gyerekek. Ott van anyaszoba, bár végesek a helyek ott is. MIvel berci már több mint 18hónapos, így a rendes gyerekosztályon voltunk. Berci volt a szobában a legkisebb, az egyik ágyon 17éves nagyfiú, másikon 14, 10,, meg egy 7éves. Szuper! Ja és volt akinél anyuka, volt akinél apuka aludt bent. a szobánkban egy apuka, meg egy nagymama volt.

ennn

Ja, nem tudtam, hogy ebből többféle is van. :oops:
Egyébként mit gondolnak, másfél éves kor után már nem igényelné a gyerek, hogy bent legyen a szülő? :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Ennn!
Ez tényleg nagyon durva! Ki is a háziorvosotok?
És most hogy van Berci?
Nem is tudtam, hogy ilyen a Madarász kórház.
Hogy működik ez egyébként? Oda tartozunk? Vagy vihetem a gyereket oda ahova akarom?

Uxi!
Sajnálom, hogy így jártál a vérvétellel! Sajnos ez a mai egészségügy. Szerintem is jobban jársz, ha legközelebb az itteni rendelőbe mész vérvételre! :?

Kép
Kép
giga1

Mindig ide megyek, nyilván nem utaznék összesen 45 km-t egy laborért, csak itt most nem fogadták el a beutalót. :?
Külön lapon kellett volna a két vizsgálatot kérni.

Egyébként nem is értem, amikor a 13. kerületben laktunk, ott az sztk-ban reggel 7-körül levették a vért, és délután 2 körül lehetett menni az eredményért. Itt Dunakeszin csütörtökön levették a véremet (sima labor a 12. héten), és következő héten szerdán délután lett eredmény :shock:.

KépKépKépKépKép
uxi

Nem tudjátok, van itt valahol Dunakeszin kismamatorna?:roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35év feletti várandósok körében címmel.Segítséget szeretnék kérni,hogy akinek lenne kedve kitöltené-e a kérdőívemet.Kérem olyanok írjanak,akik jelenleg várandósak.
emailben küldeném el a kérdőívet.címem:bogibogarka26@gmail.com
előre is köszönöm
bogibogarka

Sziasztok!

A nyári szünet után szeptember 8-án kezdődik a zenebölcsi a József Attila Művházban! Minden kedden 9.30-kor és 10.15-kor tartjuk a foglalkozásokat, ahová 6-7 hónapos kortól várlak Benneteket!

Akinek pedig még a pocakjában van a csemete, azoknak Pocaklakó-daloló indul Fóton, ez mindössze 2 délutánt vesz el az életetekből, 2x2 órában. Időpontok: szeptember 16 és 23, szerda 17-19 óráig.

Bővebb információkat a weboldalamon találtok: www.cilizenebolcsije.eu

Zenebölcsi - babatorna - Pocaklakó-daloló
www.cilizenebolcsije.eu
huligánlány

Sziasztok!
Valakinek megoldódott az ovi probléma? Mi már azt hittük rendben lesz, de most megint csak azt hajtogatja az óvodavezető, hogy hívjuk másnap, jövő héten, legközelebb, stb. Már kétségbeesésemben azt fontolgatom, hogy beteszünk ide mellém egy kisíróasztalt, nem tudom mit szólna a főnököm? :?
Ági, Emese! Ti mentetek tovább a jegyző után? OM? TV?

Juli

Kép
b.j.

Ebből a házi gyerekfelügyeletből végül nem lett semmi?
Akartak valami olyasmit, hogy egy anyuka max 3 gyereket odavehet a sajátja mellé, és akkor kapja rájuk a normatívát, a szülők meg kb. 10-15 ezret fizetnek havonta.

KépKépKépKépKép
uxi

Nem tudom miféle normatívára van lehetőség, de tartok tőle, 10-15 ezer forintért senki nem vállalná a fiam, figyelembe véve, hogy 1,5 éve napközis, szóval nem egy "leül a sarokba és csendben játszik" típus.. Most több új családi napközi is nyílt, de ahogy hallottam, még mindig az a legolcsóbb, ahova ő jár.
Ha esetleg valakinek van ötlete, ne fogja vissza magát! Decembertől lenne aktuális a dolog, addig kapom a gyest meg a napközi támogatást.

Juli

Kép
b.j.

Juli, megkérdezhetem, melyik családi napköziről van szó? Tudod ajánlani? Jól érzi magát a kicsi? Árak, ilyesmi? (Kabaré egyébként ez az egész)
Uxi, találtál Dk-n kismama tornát? Én egy kismama jógát igen, de a gond az, hogy másfél órás, 11-f1-ig, nem túl családbarát.. Jól vagy egyébként? Nekünk kislányunk lesz, nemrég derült ki!
Előre is köszi az infókat..
Szóval ősszel hordoznám kisfiamat ide-oda, hogy szokja, mert nálunk is januártól kistesó. Ha vkinek van nem túl drága, ötletes ötlete az esős napokra, várjuk!
igna

Igna, írtam privit. Szereti a fiam, ajánlani is tudom.

Juli

Kép
b.j.

Sziasztok!

A Gyermekliget Családi Napköziben babatorna indul októübertől! (Blaha Lujza utca 15.)

Kb 9 hónapos kortól már ülő-mászó babákat várok ide. Sok-sok eszközzel, mondókával és énekkel, az anyukák aktív közreműködésével, fél órás mozgásfejlesztásről van szó.

Ide nem tudok plakátot feltenni, de ha priviben megkeresel, szívesen küldök e.-mailben, és persze a kérdésekre is válaszolok. Bővebb információkat pedig a

www.cilizenebolcsije.eu

oldalon találhattok.

Cili

Zenebölcsi - babatorna - Pocaklakó-daloló
www.cilizenebolcsije.eu
huligánlány

sziasztok!

Egyik ismerős anyukától hallottam, hogy ha három gyerek van, az már előny az ovis felvételnél, mert az már rászorultság.

Nem gondoltatok még arra, hogy csinálni kéne egy babaklubot? Minden alkalommal tarthatnánk másnál, igy sosem lenne uncsi...
Bár azért ha kicsi a lakás ez se jó, de legalább ingyen van...

adaka

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?