Sorenyes, szeritnem várjál még egy kicsit, állítólag most változtatni fogják a családi napközikkel kapcsolatos lehetőségeket, meg lesz még valami hasonló, csak más névvel (házi gyerekfelügyelet, vagy mi, nem emlékszem. Pontosan, csak arra, hogy ott max 3 gyereket lehet vállalni napközben).
Nekünk közben kiderült, hogy nem aktuális
még egy darabig, de azt hallottam, most kicsit fel akarják futtatni ezt a családi napközis témát, mivel ugye hozzápiszkáltak a gyeshez. Viszont Dunakeszin pont most szüntették meg a támogatást erre.
Szerintem nem nagyon lehet havi 50-60 ezernél olcsóbban kihozni, most kb 250 ezer körül van egy gyerek éves családi napközis normatívája, talán tervezik 300 ezerre felemelni, az kb. havi 25 ezer lenne, ennyiből nem lehet kihozni egy gyerek napköziztetését.Mert ugye ha valaki vállalja a max 5 gyereket, arra kap havi 125 ezres normatívát, s ha talált egy olcsón bérelhető családi házat, még annak sem fedezi a költségeit. S nem szólva arról, hogy legalább két személy bérét ki kell ebből hozni, mert nyilván annak is kell élni valamiből, aki az egészet csinálja...Na meg az induló tőkét is ki kell gazdálkodni, játékok, bútorok, felszerelés.
Azt nem tudom, ha én pl itthon csinálnék egy ilyet, s csak a saját gyerekeim lennének benne
, arra járna -e normatíva... Mert az nem lenne rossz, de nyilván ilyen nincs.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.06.13 06:04-kor.