Uxi, nekem úgy rémlik, hogy az Istvánban 5 szülőszoba van + az alternatív...
Nálam a történet úgy néz ki, hogy a szülés magától beindult, viszont a lyánykám bekakilt a magzatvízbe, onnatól kezdve nekem is CTG-re kötözött sonka effektus a vajúdóban, mert az összes szülőszoba tele volt.
Ez még hagyján, mert ha szóltam, onnan tényleg engedtek pisilni. Amikor viszont lett szabad szülőszoba, és félig kitágultam, na akkor felfektettek a szülőágyra, és amikor fel akartam ülni a szélére, hogy nagyon fáj fekve, visszafektetett a szülésznő. Erre emlékszem. Szólni nemigazán volt erőm, valamit nagyon nyomott a lyánykám. Hogy MÉRT nem adott nekem választási lehetőséget? Passz.
Tényleg nem volt fogadott szülésznőm, és egy olyat fogtam ki, akiről rosszakat mondtak a fórumon: a Diószegi Évát. Arra számítottam, hogy nekem nem kell szülésznő, sem dúla, egyedül is menni fog. Ez nem jött be. Kellett volna a támogató kör, hiszen ez egy olyan dolog volt, amit előtte nem csináltam még, hiába természetes folyamat, jól jön a segítség.
A mai napig rágódok még néha rajta, hogy császárba torkollott. Nem volt köldökzsinór probléma, nem volt semmi indok, csak némi rossz szívhang a vajúdóban. Meg egy 3,77 kg-os lány.
Amúgy nekem a szállás jó volt, 3 ágyasba kerültem, ami elvileg a császárosoké, de ez nem feltétlenül érvényesült... és kifogtam normális szobatársakat is.
Lehet hogy nem is a doki számít, hanem a szülésznő/dúla és az alternatív szülőszoba.
Úgyhogy megnéztem Kistarcsát. Jónak tűnik. És még közelebb is van. Már csak az a kérdés, hogy ha a kórházba kell járni a terhesgondozásra, autó nélkül hogyan lehet eljutni?