<font color="ff6000">Sziasztok!
Előszőr is Boldog Új Évet kívánok mindenkinek.
Remélem, mindenki jól van, és "túlélte" a karácsonyt. Rokonok-rohangálás, stb.....
Bocsika, jó régen voltam, de mostanába nnagyon zsúfoltam a napjaim, azt sem tudom, hogy hol vagyok. Meg még rá jön az is, hogy igencsak kivagyok, és türelmem sem nagyon van a gép elé ülni. De megpróbálok pótolni.
Nem is tudom, hol kezdjem.
Kész van már a szobám, (ami miatt nem volt gépem, így netem sem), már be is van rendezve. Megvan a kiságy, meg a pelenkázó komód is. Össze is vannak szerelve.
Most jön a babaruhák mosása, és bepakolása.
A kórházi cumót nagyjából össze szedtem, csak le kell szedni a nagy táskát, hogy bele rakhassam.
Össze ismerkedtem a szülésznőmmel. Mostmár nem tűnt olyan mufurcank, sőt inkább megnyerő volt. Õ tartotta egyébként a kórházban a szülésznős előadást. Már szimpi lett. Amikor bementem hozzá, egy órát foglalkozott velem, pedig közben az osztályon is ő volt "szolgálatban". Sőt! január végéig előre leírta nekem a beosztását, hogy tudjam, mikor lehet bemenni hozzá.
Bevitt ctg-re is. Az elsőn a kis drágám megdermedt, pedig előtte nagy buli volt odabent. Persze, hogy a ctg után újra kezdte a pörgést! De a másodikon már okosabb voltam, előtte ettem mandarint, amitől mindig csárdást jár. Meg is lett az eredménye. Nem bírt leállni szegénykém
A dokinénim nem volt bent, így kimaradt a leletek átnézése, meg a hüvelykenet-vétel. Azt majd kedden pótoljuk.
Voltam 23.-án (35+1) Uh-on is:
Minden oké. Pedig féltem, hogy a cukor miatt nehogy gáz legyen vele, de semmi baj Azt mondta a dokinéni, hogy 2700 gr, erre a papíron amit kiadott, már 2817 gr van írva. Csodálkoztunk is anyámmal. Õ volt most bent velem, mert apja nem tudott eljönni a mh-ről. Legalább így a nagyi is happy lehetett! Minden mérete áltagos, és a korának megfelelő. Ezek most nem voltak a papírra leírva, de a videón rajta van, amikor a gép beírja az adatot, és kidobja mellé, hogy az hány hetesnek felel meg. Úgyhogy megnyugodtam. És olyan kis magamutogatós, aranyos a kicsim, minden alkalommal telibe mutatja a kukacot, meg a zacsit, nem is egyszer!!!! Nehogy már valami félreértés legyen! Csak hogy véletlenül se vegyünk rózsaszín cuccot. Olyan édi. Nem akar nekünk pénzkidobást.
A dokinéni azt mondta a vérképem alapján, hogy vashiányos vagyok. Igaz, még csak picit, de ez szülésig fokozódik, tehát el kell kezdenem szedni vasat. Rágótablettát írt fel. Olyan fini csokis íze van. Vége valami, amit szívesen szedek.
A vizeletben volt valami gomba, kaptam rá kúpot. Remélem, már nincs ott semmi.
Voltam 2 pontos cukor vizsgálaton is. A cukor rendben volt, de a vizeletből megint kitalálták, hogy éhezik a szervezetem, így a dokinéni emelte a diétát, és azóta megint vittem be vizeletet. Ennek még nem tudom az eredményét, majd holnap betelefonálok, hogy mi lett, és kedden úgyis megyek megint ctg-re a szülésznőhöz, meg utána a dokinőmhöz is.
Ja, és apa azt mondta, hogy a vajúdásra be szeretne jönni, csak a kitolásnál megy majd ki!! Haladunk. Eddig szigorúan elzárkózott mondenféle bent léttől!!! Még az is lehet, amit a védőnőm mondott, hogy amelyik apa a vajúdásra bejön, az úgyse megy ki, és szépen bent ragad. Hát nagyon örülnék neki. De erőltetni nem fogom. Ezt is akkor találta már ki, amikor letettem arról, hogy megpróbáljam rábeszélni, és békén hagytam a témával.
28.-án voltam a szemészeti lézercentrumban, ahol műtötték a szemem. 4 féle vizsgálat volt (nem 2, mint itt az SZTK-ban), pupilla-tágítás, meg minden. 2 órán keresztúl ott voltam, de a vége az lett, hogy tökéletes a szemem minden szempontból, és szülhetek természetes úton!! De így legalább nyugodt vagyok. Az SZTK-s vizsgálat után nem voltam biztos benne, hogy tényleg így van. Mint most kiderült, ott nem is csináltak pupilla tágítást, pedig igazából azzal lehet normálisan megvizsgálni a szemfeneket.
Meg meséltem a szülésznőmnek a fájdalmakról, meg a kellemetlen érzésekről, és azt mondta, hogy kezdődnek a jóslók, és ne aggódjak, ez nem korai. Sőt! Örüljek neki. Õ is örül, mert akkor jobban felkészül a méhem, meg jobban tágulok majd, tehát hamarabb meglesz a baba. Hát, ezt jól megjegyzem magamnak, és kíváncsi vagyok, hogy mennyire jön be. De akkor örülök.
Szóval a fájdalmak, meg kellemetlen érzések: Sokféle, és nem is tudom igazán olyannak kifejezni, amilyen, de megpróbálom. Szóval van olyan, amikor mínusz 2-vel sétálok is, úgy bekeményedik, meg megfájdul a hasam alja (legalább fél percig, ha nem tovább), hogy meg kell állni, és begörnyedni, meg a hüvelyem tetejénél mintha már kilógna a keze (vagy akármije), és olyan szúrós-nyomós érzés, meg a gátam környékén is tud fájdalmasan nyomni, mintha ott is csont lenne, és az fájna, meg ha 15 cm vastag szivacson is ülök, akkor is max 10 perc után úgy fáj a fenekem-gátam-hüvelyem környéke, mintha kemény sziklán ülnék. Szal valami ilyesmik. Erre mondta, hogy ez jó, mert ezek már a jóslók, és akkor szüléskor ennyivel előrébb indulok. Ja, meg azt is kérdezte, hogy anyu engem mennyi idő alatt szült meg. Amikor mondtam, hogy 3,5 óra alatt, akkor ezt is hozzá rakta a jósló fájásokhoz, és örömmel nyugtázta, hogy akkor hamar szülök majd én is. Úgy legyen!!!
Húúúúúúúúúúú!
De hosszú lettem. Bocsesz.
MEg lehet, hogy valami nem teljesen értelmesen lett megfogalmazva, mert egy őár dolgot már leírtam egyszer, és most csak bemásoltam, hogy ne kelljen előlről írni. (Lustaság-fél egészség
)</font>
Linocska! <font color="ff6000">Tényleg gyönyörű a babócád!!!!
Nem tudok most válaszolni mindenkinek, és ezért elnézést kérek. Ígérem, hogy most már rendesen látogatom a topikot!!!
Mindenkinek jó éjt, ezer puszka.
Szilpa
36+3</font>