sziasztok,
Aliz, először is szorítok neked, hogy meglegyen már az a bébi, és hogy olyan könnyű, és gyors szülés legyen mint az enyém volt most!
A részletek: még péntek este, 22-én voltam a dokinőnél, és ctg-én de semmit sem mutatott, bár a vizsgálaton már mondta a doktornő, hogy aznap már 3 babát segített a világra így reménykedhetek hogy a frontok nekem is "segítenek"
Hétfőn kellett volna túlhordással befeküdnöm, amit nagyon nem akartam, és kérleltem Csnegét hogy igyekezzen kifelé
Szóval péntek éjjel már hébe hóba jöttek a fájások, amik szombat délelőttre negyedórásokra rendszeresedtek. Gondoltam rásegítek a dolgokra, elmentem piacra meg a városba vettem néhány dolgot, közben akikkel találkoztam ismerősökkel, mindenki csodálkozott hogy miért nem húzok már a kórházba negyedórás fájásokkal, ne flangáljak.
Dél körül pihiztem, de aludni már nem tudtam, és fél kettőtől már sűrűsödtek, és fél három körül amikor már 5 percesek voltak. és kezdtek valóban fájni is akkor hívtam anyóst hogy jöjjön el Istvánért, én meg elindultam zuhizni és hajat mosni, hajmosás közben elment a nyákdugó, és törülközés közben is folydogált még, szóval felhívtam a dokinőt és a szülésznőt. A szülésznőm pont ügyeletes is volt, így 3 körül értem be, akkor már jó 2 újjnyira kitágultam, és a ctg is mutatta a fájásokat rendesen. 4-re kész voltam az előkészítéssel is, mire kijöttem a wc-ről addigra már a férjuram átöltözve várt a szülőszobán. Még sétálgattam, aztán jött a megváltás, a szülésznő hozta a labdát, na amíg azon ülhettem addig király volt minden, Ildikó a szülésznő és Krisztián masszíroztak ha kellett, és folyamatosan beszéltünk, hogy mit érzek, hol tarthatok éppen, stb. aztán negyed 6 körül a dokinő megrepesztette a burkot, onnan már feküdni kellett és jött a neheze, de Ildikó végig segített, mondta mi történik, mire számítsak, hol tartunk, mivel tudnék még jobban ellazulni, hogy lélegezzek, mikor csinálom jól, mi az ami esetleg nem jó, de közben a dokinő és megdícsért hogy milyen jól haladok, ahogy a nagykönyvben meg van írva. És hogy mi ez a csend, nem is kiabálok. Aztán szólt a szülésznő, hogy a következő kér fájásnál próbáljak meg minnél lassabban levegőt venni és kifújni, hang nélkül, mert a méhszáj szinte teljesen eltűnt és ha ez sikerül akkor valószínűleg jön a tolófájás, és így is lett, sikerült nyugodtan lélegezni, koncentrálni és jött is a tolófájás, és 2 tolófájás és kb. 4-5 nyomásra kint is volt Csenge baba, a köldökzsinór 2x a nyakán volt, de szerencsére olyan hosszú volt hogy nem feszült meg így ez egyáltalán nem akadályozta a szülést. Gyönyörű volt, tiszta máz, nem volt túlhordva. Egy biztos ég és fölld volt a két szülés, ilyennek kellene lennie mindenkinek, hogy figyelnek rád, segítenek, tényleg mindenki türelmesen, segítőkészen állt hozzá mindenhez és ennek köszönhetően nem féltem, nem voltam ideges, végig észnél voltam, és tudtam, hogy minden a legnagyobb rendben halad, olyannyira hogy semmi gyógyszert sem kellett kapnom pl. oxitocin infúzió vagy bármi gyógyszeres gyorsítás, ami egyébként rutin lenne. És így este 19kor pontosan megszületett a lányunk, szóval azt kell mondjam, hogy kb 2 óra volt ami keményebb volt, de azon is átsegített, hogy végig az egyik kezem a férjem, a másikat a szülésznő fogta. Úgyhogy aki Kalocsán szül csak ajánlani tudom Ildikót, mert annyira lelkiismeretes és olyan jól segíti végig a vajúdást és a szülést, hogy az valami csoda. A doktornőt is csak ajánlani tudom, minden nap megnézett, hozatott jeget a nővérekkel, mert a lidokaintól azt mondta kék-zöld a gát, de már másnap reggel a szülés után az első szopit ülve szoptattam, hogy még a dokinő is csodálkozott hogy így tudok ülni, tized annyira sem volt bedagadva a gátsebem, mint Istvánnal, és egyáltalán sokkal jobban éreztem, magam, nem szédültem, stb.
Bocs a hosszú beszámolóért, de szeretném ha jót is lehetne olvasni a kalocsai szülésekről
és nekem ez most igazán pozitív élmény volt az elő után. Még miközben varrt össze a dokinő, azt előző szülést elemeztük, és bizony csodálkozott néhány dolgon, de szerencsére ez már a múlt, és most szép élmény volt a szülés
Minden kismaminak ilyet kívánok!
Csenge baba eszik, alszik, néha már egy egy órát ébren van és nézelődik, még 2 és fél - 3 óránként eszik, ami remélem majd idővel kicsit kitolódik, főleg éjjel. De a lényeg hogy van tejci így ha kér akkor szopizhat kedvére
Aliz, Neked nagyon szurkolok, várjuk a híreket!, a többi kismaminak is, vigyázzatok magatokra!
puszi
Kati