Új privát üzeneted érkezett!

Kriszti!

Nem mondtam,mert ilyen még csak 1-szer volt.3nappal ezelőtt.Odatettem az ágyamba reggel,és ott nem volt gond.Békésen szunyált.De nem szeretném,ha odaszokna.Most alszik.(De a saját ágyában.)

Enikő!

Ma mentek a bölcsibe?Holnap 20-30 percre elmegyünk hozzátok,ha jó nektek.(Dél körül,persze,ha nem esik.)Ha nem jó nektek,akkor elhalasztjuk januárra,mert szombaton utazunk haza.

Ildi
tfildiko

Ági, Karmen,
van egy honlap is, ha nem akartok patikába menni:
www.boiron.hu
Én sajnos nem tudtam megnyitni, nekem hibát jelzett, de lehet, hogy Nektek nagyobb sikeretek lesz Kép.
Homeos prospektus hátulján volt a cím.
K.

Kép

Kép
eszteranyu

HalliKép

Karmen! Jajj, félreértettélKép). Nem kiskönyv nincs (nyilván van), hanem kötelező jelentkezni a 12.hétig, mint ahogyan szükséges a 4megjelensés a gyedhez. Érted? Kép

Kriszti! Nem vagyunk jól, mondhatnám, szarul vagunk, most nem panaszolom el...
TOrtás képet akaroook!!!Kép

Gabi! Grat a kocsihozKép)

.:Angi:.
angiszeged

Kriszti! Nekem nem jön be a linkKép

Most vettünk coryzáliát, nagyon sokat várok tőle. Csak nem tudom Boginak hogy adjam be... 5letek?

Ági! Örülök, hogy jó volt a bölcsi. Annyira sajnálom, h nem tudtunk menni. Kezdek begolyózni amúgy...

angiszeged

Angi! Ja tényleg félreértettem. Nekem a doki mondta elég lesz elmenni 12-13. héten, mert én is szaladni akartam a 8.-on már, akkor mondta nem kell még. Orsinak beledobtam egy kis vizbe és megvártam hogy a tabletta feloldodjon, fél-1 ora mulva megkevertem akkor szétesett.

Kriszta! Orsinak már én sem pépesitek, én alapnak krumpli v. répafözeléket szoktam adni, villávan töröm össze, és ehhez jön a cékla, brokkoli, karfiol, zeller, stb. Pipihusi mindig van benne a többiböl meg hozzádobok ezt-azt.
Én napi 1 kaját készitek mert ált. nem eszi meg igy késöbb is azt kapja.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Éjszakánk nekünk sem volt ma valami jó, volt hogy arra ébredtem, hogy rajtam fekszik keresztbe a lány....Most meg fúr a szomszéd, meg kalapál 1 órája, Pipi elaludt az egyik fúrás alatt....hihetetlen, pedig olyan zajos. Az én lányom is pont egy éves kora óta nem alszik el babakocsiba és pont egy éves volt, amikor az első "nem alszom egész nap egy szemet se" napja volt. A szüli napi buliján, mint egy zombi úgy kóválygott.

Kisasszony reggeli: sokáig vajas, lekváros kenyér, most nyuszigolyó. Tízórai: 1 banán, 1 alma, most esetleg banán vagy gyümilé, facsart. Ebéd: leves, jó sok zöldséggel, tésztával husival, második, most a tészta a menő, de ez változik, régen imádta a főzelékeket, a brokkoli volt a top. Uzsonna: tejbegríz v. kinder pingvin v. kinder tejszelet v. danett puding v. krémtúró v. joghurt, régen a top a túrós alma volt, meg a babapisótás joghurt. Vacsi: mostmár alig valami...melegszendvics vagy síma pulykasonkás, sajtos szendvics, rántotta virslivel. Jah és szoktam adni neki ebéd után desszertet v. egy túró rudit, vagy montet vagy semmit:-) Még valami: este és reggel vagy inkább hajnalban szopi.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Hova jártok játszóházba? vagy ahogy ti hívjátok: a klub.

nyúlanyó

Kriszti különben Pipi is mindig rajtam lógott kb. úgy 15 hós koráig. Nem csinálhattam semmit, se mosogatás, se főzés, se semmi. Azt hitte, hogy én egész nap őt fogom a kezemben hordozgatni. De végre kinőtte...igaz még most is vannak ilyen napjai, de ritka.

nyúlanyó

Sziasztok Kép

Koszonom a kedves fogadtatast! Nagyon jol esett. Kép
Kepzeljetek, tegnap vissza is hivott a vedono es mar kaptam is idopontot dec. 23-ra... Remelem nemcsak a telefonon volt kedves a holgy, hanem szemelyesen is az lesz. Kép
A nagyobb vizsgalatokra tervezem, hogy hazamegyek. A 16. hetin pont otthon leszek meg, a 20. hetire jonnek, a 30. hettol pedig mar tartosabban maradnek itthon... Remelem a dokim is egyet ert majd a tervemmel. Vegulis itt is el kell mennem havonta a korzetihez...
Nezegettem a csemeteiteket, halali mindegyik! En is gyorsan szeretnek mar otthonra 1et!!! Kép

Gyöngyi

bgy

Gyöngyi és hol szeretnél majd szülni? Szegedi lesz a dokid? Havonta azért nem fog megvizsgálni az ottani körzeti, vagy igen?

nyúlanyó

Pesten szeretnek szulni, ott van a dokim (az utobbi par evben mar ott eltem). Itt havonta kell a korzetihez jarni, nem tudom pontosan mit csinal, de o nezi pl. a vege fele hogy befordult-e mar a baba, stb.

bgy

Jobban is jársz, ha Bp-n szülsz, legalább is abból a szempontból, hogy tudsz jobban választani kórházat. Szerintem elég, ha egy doki "turkál" benned....bár nem tudom mit takar az ottani vizsgálat. De most akkor Szegedre jössz haza vagy Pestre? Bocs, ha értetlen vagyok, de nem értem:-))

nyúlanyó

Hülye vagyok, ha van dokid Bp-n, akkor az valószínűleg valamelyik kórházban dolgozik, tehát ott fogsz szülni és nem fogsz válogatni...

nyúlanyó

Semmi gond, tudom hogy egy kicsit bonyolult vagyok... Szoval Szegedre megyek haza, mert ott vannak a szuleim. Viszont a doki Pesten, a korhaz is (amit most ujitottak fel, allitolag nagyon jo lett). Mivel a batyamek ott laknak - raadasul kozel a korhazhoz -, ezert az utolso idokben fent leszek valszeg Pesten es a baba erkezese utan pedig irany Szeged. Aztan ha mar lehet utazni, akkor jovunk vissza Cork-ba. Remelem most igy mar erheto a nem 1xru helyzet.. Kép

bgy

Sziasztok!

Karmen: Ignisünk van, mint Angiéknak, csak a miénk sárga. Furcsa nekem, mert még nem vezettem ilyen magas autót, holnap kipróbálom hosszabb úton is, kicsit tartok tőle, mert nem érzem.
A girland az amit a karifára szoktak tenni ilyen boa szerű csillogós hosszú nyavalya.
Sajna a kaja szállító meggondolta magát. Kiderült, hogy Algyő túlságosan kiesik a körzetükből. Így nem jönnek ki. Pedig még felajánlottam nekik, hogy felárat is fizetek.

Ági: Jövő héten megyünk bölibe! Ti szerdán jártok ugye? A Siha közibe ha jól tudom.

Angi: Én Bátornak anyatejben oldottam fel. kiskanállal adtam neki. Adhatsz nyugodtan két óránként neki egy szemet. Ha enyhül ritkítod. Virgának influenciája van, vagy valami hasonló? Mert neki meg adhatnád az Oscillococcinumot. Napi 3x egy adag. Neki is adhatod feloldva. De el is szopigathatja. Imádják. Flóra folyton azt enne.

Egyébként Flóra sem aludt délután, de csak azért mert felborult a napunk. Este nem nagyon kellett altatni.

Ildi: Én azért még sem zöldbabot sem borsót nem adnék. Szeles. Adjál inkább tököt.

Nyúlanyó: A klub a százszorszép gyerekház, oda havonta járunk, a játszóbölibe meg orvosi igazolással kell menni, az heti egyszer van.

Ja, és van végre közvilágítás az utcában. Már fél éve itt lakunk azóta kapcsolják...

Puszka: Gabi3
inecsg

Gabi! Szerdán gyertek Ti isKép. Remélem akkor mi is tudunk menni...
köszi, veszünk oxic..izét is. Kép

angiszeged

Angi: Gyógyuljatok, hogy találkozzunk szerdán és megcsodáljátok a sárga Ingist! :-)

Gabi3
inecsg

Hány órától vagytok a böliben? Mi kb 10 körül tudunk odaérni.
inecsg

Mi is akkor szoktunk menni Ágiékkal. 10re általában műár ott vagyunk.

angiszeged

Gabi!

Nem kell neki a zöldborsó,ma is kiköpte.Csak a sütőtököt szereti.Most tudtam meg a védőnőtől,hogy csak 2-szer adhatok neki egy héten belőle.Pedig úgy imádja.A répa sem kell már nagyon neki.Be kellene vezetnem a céklát.Hogy adjam neki?A tököt megfőzöd és krumplival kevered össze?Adj légy szí egy-két jó receptet!A Bátor és a Flóra mit szeret enni?

Ildi
tfildiko

Ildi: Sztem ha Noémi nagoyn szereti nyugodtan adhatsz neki többször is stököt. Csak neijedj meg ha kicsit sárgásabb lesz a bőre. Céklát és a stököt, répát is kevés vízben megpároloma levével együtt összeturmixolom és kész. Többet szoktam csinálni és lefagyasztom, így csak elő kell venni. A krumplit frissen főzöm azt nem jó fagyasztani. Volt hogy csak simán adtam a stököt meg a céklát, majd mikor már nem kóstolta krumplival sűrítettem meg rizzsel.

A tököt meg anyatejjel fogom megy kicsit kaporral készíteni, te tehetsz bele tápot.

Gabi3
inecsg

Gabi!

Köszi a recepteket.A védőnő meglátta,hogy sárgább a bőr a Noémi orrán,és ezért mondta,hogy ne adjak neki olyan sűrűn.Ez a sárga bőrszín el fog menni?Ha látnád,hogy milyen képet vágott a zöldborsóra.Úgy fintorgott,mint amikor vizet akarok vele itatni.
Miben fagyasztod le?Kis műanyagpoharakban?

Ildi
tfildiko

Csak egy tipp Ildi: Pipi imádta nagyon sokáig a krumplis-almás- csirkét. A krumplit megfőztem, amikor már jó volt rádobtam az almát, hogy az is kicsit megpuhuljon, a pipihusit is megfőztem és az egészet összeturmixoltam egy pici vajjal. Nagyon imádta, meg imádta a brokkolit is, szerintem azt is megkóstizhatja krumplival mixelve, tele van vitaminnal és nem veszti el a vitaminértéket a főzéstől sem. Szerintem job, mintha borsóval etetnéd, főleg, ha nem szereti és szerintem még korai is, mert puffaszt.

nyúlanyó

Sziasztok!
Nem tudom, mi van ma, de Tomika nagyon nyűgös. Lehet, hogy még a betegség? Biztos, mert sehogy nem jó neki. Most is apával nyűglődik a másik szobában.
Ja, legújabb mániája a fal.Odamászik a falhoz, odadugja a fejét, és röhög. Amíg oda nem koppan. Nem tudom, mi tetszik neki benne...Na, most meglátott, és üvölt...
Meg a lánc, meg a gatyamadzag, a kábelek stb. Minden, amit nem szabad.
Ma délután úgy összerottyintotta megát, hogy fürdetés és teljes átöltöztetés kellett. Szerintem az antibiotikum lehet az oka. Nincs amúgy hasmenése, tegnap nem is kakált, de ez a mai nem semmi volt. Már elszoktam tőle.
Étvágy szinte semmi, alig eszik. De állandóan szopik. És megint olyan pózokban, hogy halálra röhögjük magunkat.
Ha meggyógyul, el akarom kezdeni, hogy reggelire is adjak neki valamit (a szopi mellé).
Képzeljétek, a húgom volt férjéről kiderült, hogy egy ritka genetikai eredetű betegsége van, ami miatt teljesen leállt a veséje. Kapott otthonra gépet, és minden éjszaka kezelnie kell magát - ez Londonban van, nálunk nem hizsem, hogy ilyen az ellátás. Azért sajnálom. Bár kívántam neki sokmindent, mert nagyon sok csúnya dolgot művelt,de ezt azért nem. Most meg azon kell aggódni, hogy a húgom kislánya (13 éves) nem örökölte-e esetleg. Állítólag ez csak felnőttkorban derül ki. Nagyon reméljük, hogy a kislány nem örökölte.

Nyúlanyó!
Tomika sosem volt egy alvósbaba, de 4-től 7 hónapos koráig egész jól aludt. 1-2 szer ébredt föl éjjel, és szopi után visszaszunyált. Okt. elején kinőtt az első foga, azóta nem akar éjjel sem jól aludni. Napközben mindig csak a minimumot aludta.

Nina!
Nagyon aranyos Vandi a tortával! Nem tudom, írtam-e már: gratula a szülinapra!

Angi!
Virágnak, Boginak jobbulást! A mi doktornénik is csak végszükség esetén ír föl antibiotikumot.
Utólag is boldog szülinapot kivánok! Nagyon finom lehetett a menü.
És a Mikis képek is szuperek!

Ági!
Jó neked, hogy ilyen ügyes segítséged van.Kép Tomika még nem díjazza a takarítást, ezért csak akkor tudok nekifogni, ha alszik vagy sétál valakivel.

Kriszta!
Biztosan találkoztunk már, mert szerintem ti is előfordultok a Diófa-telefontorony-Tesco útvonalon. Ha láttok bennünket, nyugodtan szólj rám!
Én úgy olvastam, hogy egy éves korban már lehet mandarint, narancsot enni.
Boldog szülinapot a nagylánynak!!!
Látom, a te csemetéd is tud produkálni! Kép Nagyon aranyos lehetett, ahogy állt. Tomika is elkezdett néhány napja fölállni. A kiságy fölül le kellett szedni a forgókat, mert azokat rángatta, és néha elfelejtette, hogy egy kézzel kapaszkodni kellene.
A Boiron honlapját én sem tudtam még egyszer sem megnyitni.

Ildi!
Ninának igaza van! Nem szabad elkiabálni, ha jó volt egy éjszaka Kép . Én is így voltam sokáig, nem mertem senkinek mondani, ha véletlenül jól aludt, mert utána biztos borzalmas alvás következett. Már nem foglalkozom vele. Kép
Gratula az 5 hónapos Noéminek! Hogy telik az idő!

Gabici!
Én is Tomika szobájában szoktam terigetni. Van egy kerámia edény is, de azt mindig elfelejtjük feltölteni.
Én narancsot csak egy éves kor körül gondoltam. De pl. én adok banánt. Arról is mindenütt mást írnak.

Enikő!
Biztos jól esett a forraltbor! Én is imádom, nagyon finomat tudok csinálni, de még a szopi miatt hanyagolom. Pedig néha nagyon jól esne. De már eldöntöttem, hogyha majd visszatérek az alkoholizáláshoz Kép, Egy Bacardi Breezert fogok inni. Mondjuk egy citromosat Imádom. Kép
Abban a forraltborban biztos nincs sok alkohol Kép

Nina!
A Diófánál a rövidáruboltban vállanak patentozást. 50 forint/db. Én kicsit sokallom, de anyu 30valamennyiért vette darabját a patentnak.

Gyöngyi!
Ücvözlet! Látom, a többiek már mindent elmondtak, így én csak jó babavárást kivánok!

Gabi!
Dr.Jeszenszky Mária a Minikliniken. Nem tudok róla, hogy foglalkozna homeopátiával, de egyébként nagyon rendes és rugalmas. Most is több, mit egy hét után adott csak antibiotikumot.
Gratula az autóhoz!

Megyek, megnézem, hogy bírnak egymással a "fiúk"
Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Nyúlanyó!

Köszi a receptet,leírtam.Ami nem ízlik neki,azt nem erőltetem.

Tünde!

Nem írom le többet,ha jól alszik.Bár,elég ritkán van.A Tomika is felszokott éjjelente sírni?Én most emiatt vagyok ideges,hogy miért sír fel ilyen sokszor.Ha felveszem,akkor pedig alszik a vállamon.Nem tudom,hogy mi a baja.
Sajnálom,hogy ilyen nyűgös a Tomika.Remélem,nem sokáig fog tartani ez az időszak.
Bízzunk benne,hogy a húgod kislánya nem örökölte a betegséget.Ki lehetne deríteni most?
Tényleg,elég gyorsan eltelt ez az öt hónap.

Ildi
tfildiko

Gabi! Én akartam már venni, de nem tudták megmondani a patikában Orsinak hogyan adhatom ezt az Oscillo-t. a 3*1 adagot ugy értetted hogy napi 3 ampullát adjak?
Ignis tetszik, csak a csomagtere nekünk kicsi. De az is magasabb kocsi, ami szerintem jobb mert biztonságosabb is.

Ildi! grat. az 5 hóhoz!!

Tündi! Remélem nem örökölte a kislány a
betegséget!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Gabi, orulok, hogy Ti is jarni fogtok! Kép Beiratkoztatok mar? Mi sajna nem megyunk a jovo heten, mert itt lesznek a szuleim.

Tunde, az etvagytalansag tuti az antibiotikumtol van. Utana majd 1 nap alatt akar potolni Tomika mindent. En is remelem, hogy nem orokolte az unokahugod a betegseget.

Kriszta, Kristof is hasonloan nyugos volt ma, bar rajta meg ma jott ki a tegnapi nem alvas. Ejjel megint 2x kelt, ismet az apja ment be hozza, de most nem sirt. Reggel fel 9-kor kelt, mar alig vartam. Persze fejtem addigra, amit nem ivott meg... Semmit nem fogad el, ami feher. Es ez az allando erzekenyseg... Regen nem hagyta, hogy elvegyenek tole jatekot, most meg csak all es sir. Nagyon hamar elpityeredik mostanaban.
Uzsonnara en gyumolcsot adok (banan, szolo, alma, korte, mandarin), nalunk is nagy kedvenc a teszta (tonhalas martassal). Meg persze a levesek minden mennyisegben.

Ildi, nem baj, hogy sarga Noemi, majd elmulik. A repatol is lehet nem csak a toktol.

Lanyok, a La Halle-ban gyonyoru gyerekpulcsik vannak fel aron. Igy kb 1500-ra jonnek ki.

Agi
agi77

Tündi:

Én is a hétvégén ittam hosszú idő után először alkoholtKépEgy BacarditKép
Kössz a patentos tippet!!!
Nina
nina74

Sziasztok!

Ági!

Én is remélem,hogy elmegy ez a sárgaság.
Remélem,hogy elmúlik a Kristófnál ez az érzékeny időszak.Sokáig van ébren éjszakánként?Nem kéri a cicit?

Kármen!

Köszi.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Ma végre talán több időm lesz, a héten egy csomó intéznivaló volt.
Voltunk méreckedni, Benci 9950 g, vagyis 5 hét alatt 350 g-ot hízott, ami már jobb, mint az előtte lévő időszakban. Bőrgyógyihoz is eljutottunk végre, itt megerősítették amire én is gondoltam, hogy Benedek ekcémás.Kép Arra gondolunk, hogy a tejtől, le is álltunk az összes tejtermékkel, már múlt hét óta kevesebbet adtam, pár napja meg egyáltalán nem. A kevés hízás is lehetett ettől, meg állandóan meg volt fázva, most gyorsan gyógyul, mióta nem adom a tejet, alig köhög. Jövőre vesznek majd vért és megnézik, mire allergiás biztosan.
Petikém meg tegnapelőtt a suliban billegett a székkel, aztán beverte a fejét a padba, mehettem vele a sebészetre, 2 öltéssel bevarrták . Remélem nem nagyon fog majd látszani. Kép
De hogy valami jót is írjak, Danikám tegnap 7 éves lett, volt torta , ünneplés.Kép Nálunk az a hagyomány, hogy a napján tartjuk, még ha hétköznap is. Ezek a napok úgysem hétköznapiak.Kép
Ennyit rólunk.

Gyöngyi, üdv köztünk, boldog babavárástKép!

Gabi, gratu az új autóhoz!

Kriszta, tízóraira, uzsira szerintem is legjobb a gyümi, ebédre meg már adhatnád, amit magatok is esztek. Én vacsira szoktam valamit pluszba főzni neki( sütőtök, tök rizzsel stb).

Enikő, sajnálom a képeket, remélem fogod tudni még használni a gépedet. Hogy vagy egyébként?

Ági, ezek szerint nem szopiztok éjjel? Gratula, ez nagy előrelépés szerintem . Hamarosan beletörődik, és aztán nyugisabbak lehetnek az éjszakáitok. Nálunk azóta is végigalussza az éjszakát, kivéve ha beteg. A szopit mégse sikerül elhagyni, pedig a múltkor már 3 napig nem szopizott. Most megint kéri esténként. Lehet, hogy mert hiányzik az esti tej, pedig adok neki szójából készült italt, ami hasonlít a tejhez.

Ildi, anno én is ilyen sárga voltam a sütőtöktől, a gyerekorvos mégse mondta anyukámnak, hogy kevesebbet adjon belőle.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Erika!

Gratulálok a 7 éves Daninak!Most elsős?
Sajnálom,hogy elesett a Petike.Ezek a gyerekek már csak ilyenek.Hiába mondja nekik a suliban az ember,hogy ne billegjenek.Akkor értik meg,ha meg van a baj.Remélem,hogy nem fog látszani.Nekem is varrták már össze a fejemet,de sajna látszik.
Bízom benne,hogy hamar kiderül,hogy mire is allergiás a pici fiad.
Szerinted is adhatok neki többször tököt?A doki néni nem mondta,hogy ne adjak neki,csak a védőnő.De ha legközelebb jön hozzánk,meg fogom kérdezni,hogy hányszor ehet egy héten.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Végre egy kicsit Én is idejutok a géphez.
Nekem még nem megy három gyerek melett a mindennepos gépezés. Valahogy elszalad az idő, vagy vendégek vannak vagy az alapítványomban ügyintézek szóval kevés az idő.
Ági, Kriszta
Tegnap az Én katám is nagyon nyugodt volt, szinte egész nap aludt. Ilyenkor örülök meg izgulok is hogy miért alszik ilyen sokat.

Szerencsém van ezzel a lánnyal mert gyönyörűen alszik éjjszaka.Remélem így is marad.
Mi is voltunk méreckedni és a 7,5 hetes méreteink 4320g és 52 cm. ez a 2770g születési súlyhoz képest nagyon jó.
Jövő héten meg megyünk a szurikra. Nem örülök hogy kétszer szúrják de szeretném a nem kötelező oltást is beadni neki.

Végre megcsináltattam a fogaimat és kész a koronám is.Hátsó fogam helyén lett korona 16000 Ft-ba került. szerintettek drága volt. ezt Szabadkán csinálták nem ismerem az itteni árakat.
Vannak új képeim felteszem ha sikerül összetömörítenem
KépKépKép
20180827120929

Sziasztok!
Végre egy kicsit Én is idejutok a géphez.
Nekem még nem megy három gyerek melett a mindennepos gépezés. Valahogy elszalad az idő, vagy vendégek vannak vagy az alapítványomban ügyintézek szóval kevés az idő.
Ági, Kriszta
Tegnap az Én katám is nagyon nyugodt volt, szinte egész nap aludt. Ilyenkor örülök meg izgulok is hogy miért alszik ilyen sokat.

Szerencsém van ezzel a lánnyal mert gyönyörűen alszik éjjszaka.Remélem így is marad.
Mi is voltunk méreckedni és a 7,5 hetes méreteink 4320g és 52 cm. ez a 2770g születési súlyhoz képest nagyon jó.
Jövő héten meg megyünk a szurikra. Nem örülök hogy kétszer szúrják de szeretném a nem kötelező oltást is beadni neki.

Végre megcsináltattam a fogaimat és kész a koronám is.Hátsó fogam helyén lett korona 16000 Ft-ba került. szerintettek drága volt. ezt Szabadkán csinálták nem ismerem az itteni árakat.
Vannak új képeim felteszem ha sikerül összetömörítenem
20180827120929

Bocsi a szöveg elment kétszer
üdv
Bea
20180827120929

Sziasztok!
Erika, boldog szulinapot Daninak, Petinek meg gyors gyogyulast. Tesom csinalt ilyeneket. Kép (Szinten Peti.Kép)
Az ekcemat ki lehet noni? Milyen tejet adsz Beninek? Babatejet? Legutobb Kristof is pont ennyi volt.
Az ejszakaink egyformak, 2x kel, de mindig az apja megy be. Szerencsere pont olyen idoszak ez, amikor az apjat is nagyon szereti. Nehany honappal ezelott ezt nem tudtuk volna megcsinalni. Siras csak minimalis van, kap pici teat, meg 1 szem szolot. Mar tudja, hogy az apja megy hozza, kiabal is neki, hogy Ada.
Es rajottunk, hogy akarmilyen vidam este le kell tenni 8 korul. Igy is fel 9-ig alszik, es sokkal kipihentebb.

Ildi, Kristof total sarga volt, de en minden nap adtam neki sutotokot. Virag is sarga, o a kubutol. Kép

Agi
agi77

Bea!

Nem volt drága a fogad.
Nagyon szép a súlya a lányodnak.Örülj neki,hogy alszik.Ne aggódj!
Mi is beadattuk a nem kötelező oltást is.Túl lesztek rajta.3 hete mi egyszerre 3 oltást kaptunk,még csak be sem lázasodott.Egy kicsit sírt szegénykém,de jól viselte.Úgy vettem észre,hogy elég jól viseli a Noémi a fájdalmat.Tegnap a szőnyegen tettem hasra,és egy pillanat múlva már vissza is fordult,és beütötte a fejét.Még csak meg sem nyikkant.

Enikő!

Mivel nem írtál,így akkor ma nem megyünk.

Ildi
tfildiko

Ekcéma téma!
A kilenc éves lányomnak volt ekcémája. Az összes bőrgyógyászt végigjártuk de segíteni senki sem tudott. igazából 6 éves kora körül nőte ki. De mivel érzékeny a bőre lett neki más a talpa vedlik a téli szezonban annyira hogy a nagylábújánál húsig is berepedezik a bőre.
Idén már az is enyhébb.
nem hiszitek el mi lett a gyógymódja a lábának amit maga a lányom fejlesztett ki.
Egyszerű Nivea krémmel bekente jó vastagon és zoknit húzott rá éjjszakára. beduncolta és segített rajta
Hát ilyenek is vannak...
De valóban ki fogják nőlni az ekcémát a gyerekek csak a hajlam marad meg,addig meg kezelgetni kell.
szerintem az a fontos hogy ne olyan kencéket használjon az ember ami tele van steroidokkal pl: elocom
Igaz néha csak az segít ,de csak rövid ideig.
Nekem felnőtt koromra lett ekcémám a könyökömön és a térdemen. stress ekcéma mert valami nagy dolog után jönnek ki mindig és nehezen múlnak el arról ne is beszéljek mennyire viszketnek. Én boraxos popsikrémmel gyógyítom őket az is hat csak lassan
Bea
20180827120929

Sziasztok!

Ildi, a sütőtöktől nem lesz baja, ez tuti, mert nálunk is téma volt ez. Csak a bőre sárgul be kicsit, később elmúlik. A répával ugyanez a helyzet.

A spenót az, amit hetente csak egyszer javasolnak, az oxálsav tartalma miatt. Ezt már adhatsz Noéminek. Edi nagyon szereti egy kis főtt krumplival.

Cékla is mehet már Noéminek szerintem. Edi egy kis krumplival vagy tökkel kapja ezt is. Céklát megpucolni,összedarabolni, megfőzni (sokáig fő). Fincsi édes, és nagyon tápláló.

Brokkolit tudomásom szerint még korai egy 5 hós gyereknek adni, majd 7-8 hó körül.

Én a spenótról azt tudom (családi mendemonda), hogy nem jó melegíteni, mert rákkeltő, ha ezt teszi az ember. Mi a helyzet a gombával és a brokkolival? Ezekről is hallottam mostanság ilyesmit. Ti mit tudtok erről?

Köszi a porszívós hozzászólásokat. Tegnap vettünk egy Philipset a Mediában. Jó erős, olyan, amilyet akartam. Végre felporszívózhattam!!! - Soha nem gondoltam volna, hogy én ilyet mondok.

Hétvégén jönnek anyósomék látogatóba. Így ma sütök egy tortát. Holnap meg főzök egy kondér lencselevest füstölt oldalassal, mellé meg burekot(szerb kaja: sós-túrós rétes) sütök. Egyszerű, gyors és nem kell a tűzhely mellett ácsorogni.

Gabici
gabici

Ildi, egyszer kérted, hogy írjak milyen tápszereket használtunk.

Edi 6 hós koráig a Milupa Milumil HA-t itta, ennek olyan 1100 Ft volt az ára dobozonként (asszem 600 g).

Akkor váltottunk, amikor éjjel mindíg előbb ébredt fel enni. Utána a Beba HA 2-t használtuk 2 hónapig, de közben nagyon felemelték ennek az árát (2300 Ft a 650 g) így egy hónapban több, mint 10 ezret költöttünk tápszerre. Ezt besokalltam és áttértünk a Humana HA 2-re, ami tökugyanaz mint a Beba HA 2, csak olcsóbb (1600 Ft).

Most is ezt issza (reggel, hajnalban, este). Dokink szerint ez jobb is egy picit összetételeben - akkor meg nem értem előtte miért nem ezt írta fel automatikusan, csak mikor kértem a váltást.

A gyerek a váltást szerintem nem is észlelte, legalábbi semmit nem reagált rá. Mindegyik megy befelé.

Ja, és szerintem Noéminek túl sok az a 300 valamennyi ml tápi. Azért ebből szerinetem (az anyatejjel ellentétben) nem szabad annyit innia, amennyit akar. Én nem adnék ennyit egyszerre. Edi reggel 160-at, éjjel 180-at, este 230-at eszik (ez súrolja az ajánlott felső limitet).

A tápis dobozokon egyébként eltérő dolgokat írnak. Milupa: tilos mikroban melegíteni, viszont a kimaradtat tedd hűtőbe, 24 óráig még felhasználható. Humana: mikrozni szabad, de a maradékot öntsd ki.

Elméletileg mindegyik szinte ugyanaz, akkor meg miért ez az eltérés?

Én reggel, este frissen forralt, lehűtött vízből csinálom, nekünk nem szokott maradni, ha mégis, az kevés és kiöntöm. Éjjel van a gond, amikor kómás az ember, a gyerek meg éhes, és nincs idő tökölődni. A mi módszerünk: egy tök száraz cumisüvegbe kimérem a poradagot. Másikba kimérem a felforralt, elhűtött vízmennyiséget. Éjjel, ha ébred a gyerek, víz a mikróba 15 mp-re (tapasztalat), ráöntöm a porra, és kész a friss tápi, ami nincs mikrózva. Gyors.

Másik módszer, ha termoszba öntöd este a kimért vizet, akkor még a vizet sem kell mikrózni. Csak itt nehezebb eltalálni a hőmérsékletet, mert persze a termoszban is hül egy kicsit.

Bocsi azoktól, akiket nem érnint a téma.

Üdv. Gabici.
gabici

Sziasztok!

Én a brokkoliról nem hallottam, hogy rákkeltő volna, sőt inkább agyon van dícsérve és inkább rák megelőző, ha rendszeresen fogyasztják. Én a spenótról olvastam, hogy nem szabad 1 éves korig adni, de már nem emlékszem, hogy miért nem....De Pipi nem is szereti...Ezek szerint ezekkel az élelmiszerekről is mindenki mást ír, inkább akkor azt írnák, hogy mit szabad enni, vagy olyan már nincs is?

Az ekcéma hol jött ki Benedeken? Érdekelne, mert Pipin is volt, a lábszárán, meg a hátán. Vagy az nem is az volt? A doki szerint igen, de én úgy tudtam, hogy a térd, könyök hajlatban jelentkezik. Neki nem viszketett, picit piros volt és érdes, az érdesség a mai napig megmaradt, pedig ez vagy egy éve volt. Olyan, mintha ki volna száradva a bőre.

nyúlanyó

Gabici!

Köszönöm tippeket az éjszakai etetéssel és a kajákkal kapcsolatban.
Mi Milupa Aptamil HA-t eszünk.A doki néni azt mondta,hogy 6 hós koráig ne együnk másféle tápit.Ez is 9000Ft/hó majdnem.Most már eszünk HA-s tejpépet is.320 ml-t csak egyszer evett.Ebből 180ml volt a tápi,a többi pedig tejpép gyümivel.A Noémi reggel nagyon keveset eszik,van,hogy csak 60ml-t.Délután kezd el enni.A napi adagja 800-900 ml,de ebben benne van a gyümi,a főzelék,a tejpép.
Milyen tortát sütsz?Anyu a Noémi keresztelőjére oroszkrémtortát rendelt.Úgy imádom.Már megint fel fogok szedni 1-2 kg-ot.

Ildi
tfildiko

Ildi, Ági, köszi a köszöntést.

Ildi, igen, most elsős Danika. Mi is mondtuk Petinek meg Daninak is, hogy ne billegjenek, de hát hiába...
Szerintem is adhatnád többször a sütőtököt, de majd kérdezz azért rá.

Ági, eddig rendes tejet( tehéntej) kapott, most áttértem a szójából készült italokra. Sokat nem kap, de esténként kell valami, amit lefekvés előtt ihat, és sok benne a (teljes értékű) fehérje. Majd még beszélek a körzeti orvosunkkal is, mert van valamilyen tápszer is , amit kedvezményesen adnak, ha kiderül, tényleg allergiás a tejre.

Bea, nagyon édes a kislányod!
Remélem Benedek is kinövi minél előbb. Elocomot kaptunk mi is, most használom, később, ha javult, valami mással fogom valszeg kenni. Nálatok kiderült, mi okozta? Csináltak allergia -vizsgálatot?

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!
Mi még mindig betegen, kezdek teljesen begolyózni itthon, és nagyon sajnálom a gyerekeket. Én is egyre betegebbenKép

Van esetleg vki, aki nem tud mit kezdeni a bébiételes üvegekkel? Szívesen fogadnék úgy 20-30darabot, tetővel.

angiszeged

Erika! BOldog születésnapot a 7éves Daninak! Tortás képet tegyél majd fel! Kép

nem tudok visszaolvasni, majd talán később...

angiszeged

Erika! én is boldog szülinapot kivánok!

Edelweissról hirek. Jol vannak, Danika ugy néz ki tejallergiás, Petike jol van, volt mütétje is sajnos már, amugy meg anyuka folyton fáradt, nincs ideje ide irni.

Angi! Jobbulást!

Bea! Nagyon szép a kislányod, grat.

Gabici! örülök jó lett a porszivó. Mennyibe került? Jesszum, nem is gondoltam hogy a tápszer ilyen rengetegbe kerül havonta! Ez elképesztö, és ez támogatva ennyi??

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Erika én is Boldog szülinapot kívánok Daninak! Szereti a sulit?

nyúlanyó

Erika!

Imádtam az elsősöket tanítani.Hogy megy a Daninak az írás és az olvasás?

Angi!

Mikorra kellenének az üvegek?Én eddig mindig kidobtam őket.Jövő vasárnaptól összerakom neked,ha még kell.Addig otthon leszünk,Zalában.

Ildi
tfildiko

Bea!

Nagyon szép a kislányod.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Erika,
sok szülinapi puszi a Nagyfiúnak Kép!

Bea,
gyönyörű a Kislányod, nagyon szépen gyarapszik!
Az én fogorvosom húszezerért csinál 1 koronát.

Spenót: nekünk azt mondta a védőnő, h hetente 1-szer lehet 9 hónaposan.
11 hós volt Eszter, amikor a dokinéni mondta, hogy mostmár minden nap kaphat.

Ma beszéltem a várandósságom alatti védőnőmmel (Incike - páran ismeritek) és kérdeztem, mit ehet Eszter (köszi a kajaleírásokat!), mert már herótja van minden kajától. Azt mondta, mindent. Deee... mondom, azt mondta: mindent. 10 hónaposan a babák tápcsatornája felkészült mindenféle kaja befogadására (jó, nem a házikolbászra gondolok Kép). Nem kell külön kotyvasztani, nyugodtan mehet minden.
Nagyon jó. Ennek nagyon örülök, akkor ma gulyást kap a Lány Kép. Bár a kenyeret megmártva mindig elfogadta.

Csajok, olyan idegesek voltunk Gergővel délelőtt. Nem tudtuk, miért. Háát, szegény Apósomnak kilyukadt a gyomra, 3 órás műtétje volt. Úgy sajnálom szegényt. Írtam levelet Nekik, küldtem fotókat és kértem, nagyon vigyázzon magára, mert ő az egyetlen nagypapija Eszternek. Remélem, nem lesz semmi gond és hamar rendbejön. Sajnos nagyon messze laknak.
Ezért voltunk olyan nyűgösek mind, mert rossz megérzéseink voltak (sajnos legtöbbször bejön).

Angéla,
tarts ki. Ha valamiben tudok segíteni, szólj! Vásárlás, ilyenek.
Számunkat tudod, a tel. könyvben benne vagyunk.
Pusszantás!

Ildi,
jó utat Nektek, vigyázzatok az úton, annyi ökör van!

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Erika!
ami az ekcémát illeti nem derült ki pontosan mi az oka.
A létező összes allergia tesztet,vérvételt kutya fülét végigjártuk és minden negatív. Erre mondták,hogy immungyengeség akkor.
A párom meg erre mondta,hogy ezek a bőrgyogyik az orvosok legalja,
Minden diagnózisunk úgy nézet ki hogy ha ez a krém nem jó akkor majd írnak másikat. Ezt lehet hogy diploma nélkül más is megtudná mondani nem?
Persze tisztelet a kivételnek...

Örülök, hogy a Kata tetszik mindenkinek. nekünk egyenlőre elég fiús az arca. ennek lehet az is az oka hogy van egy fiúnk akire nagyon hasonlít...

Kajákról jut eszembe,hogy a télapó hozott nekem teljesen jóhiszeműen egy babakaja receptkönyvet.
A barátok köztös két tyúk írta. Na szerintem annyi olyan recept van benne amit még mi felnőttek se eszünk soha életünkben hogy csak na.
A tanulság belőle hogy sok zöldségfélét kell adni a gyereknek.

Az Én tanácsom pedig hogy itt honos dolgokkal kell a gyerekeket etetni és nem papajával ahogy azt a könyvben olvastam. na de ez az Én véleményem
Bea
20180827120929

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?