Új privát üzeneted érkezett!

Lányok! Az oltástól van egy nagy csomó a Noémi combjában.Ti szoktátok valamivel kenegetni,hogy felszívódjon?És már megint szörcsög.Kiszívtuk az orrát,egy kevés jött is.De utána is szörcsögött tovább.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Ági!
Lehetne úgy, hogy holnap inkább mi mennénk hozzátok a kazikkal?
Gábor ugyanis 3 zh-t ír pénteken, és egész héten tanul itthon. Mi meg igyekszünk eltűnni.
Nem gond?

Nóri!
Nagyon sajnálom, ami történt. A keresésben vissza lehet keresni a korábbi hozzászólásokat. Felhasználó név vagy egyéb alapján.

Most még nem olvastam vissza, de majf még jövök!
Mindenkinek szép hetet!
Tünde+Tomika
Tünde
ptünde

Nóri!! Ez borzasztó! Nagyon sajnálom...
egy tipp: esetleg írjátok ki a akoli faliújságára, hogy a kdves tolvaj küldje el E-mailben a képeket a gyereketekről, mert Nektek ez mindennél nagyobb kincs. Hátha megszán. Egy próbát megér.

Mi is megijedtünk nemrég, Nekünk az egyik vinyxónk krepált be, de férjnek sikerült visszamenteni a képeket vmi programmal. De ki lehetett dobni azu alkatrészt. Azóta van 2példány mindenből.
Sokat gondolkodtam már rajta, mi lenne az egyetlen tárgy, amit kivinnék az égő lakásból. A fényképek. Ez biztos.

gIgi! Találkoztam a férjeddelKép

Enikő! Köszi , imádjuk a kocsit. Jól vagy? Minden Ok? Jó játékot!

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok Lányok!
eddig tartózkodtam ettől a megszólítástól de visszaolvasva a neveket nincs pasi úgyhogy nem sértek meg vele senkit.
Most hírtelen annyi minden szerettem volna írni de csak három dolog jut eszembe
- a Traub Esztert én is ismerem hozzá viszem a nagyokat fogszabályzásra nem rossz de felnőtt fogorvosnak a Dancsik Zoltán nevezetű fogorvost is ajánlom Én hozzá jártam A Tisza Volánba meg a Fekete sas utcában rendel. Profi és nem túl drága
- Gyerekorvosunk a Rósa Ági ő is jó fej
-És Nóri sajnálom a lopást, szar érzés mintha az embert megcsonkították volna
Amúgy mi cd-re lementettük az összes képünket nehogy elvesszenek.
Magunkról:
Alsó városiak vagyunk 2000 óta. Én Dr. Kajtár Istvánhoz járok már 11 éve a zöldsándorba. De mivel már szülést nem vállal így a Sárinál szültem de igazából csak akkor láttam egy 10 percre úgyhogy róla nem tudok nyilatkozni.
Kettesbe szültem és választottam szülésznőt és így sikerült gátvédelemmel szülnöm.
Kata lányunk 2770g és 51 cm-vel született.
ma már 3700g körül van majd estére megmérem.
Ami Katát illeti szépen megszokta a kinti életet. Panaszom nem lehet szopik alszik éjjel egyre többet alszik úgyhogy szerencsém van eddig.
De különben is vágytam egy ilyen harmadik gyerekre úgyhogy biztosan azért ilyen aranyos.
Küldök képet is róla ha sikerül összetömörítenem.
Tényleg Ti lányok hogy fórumoztok?
Egész nap megy a gép és figyelitek a fórumot vagy időnként leültök a géphez?
20180827120929

Kép
20180827120929

Beugrott mit szerettem volna még.
Lehet hogy tudtok ettől sokkal jobb ajánlatot de azért leírom
Pelenkáról van szó pampers meg Huggies pelusokat lehet egy pasitól venni tök jó áron. Ami annyitt jelent hogy 30Ft a pelusok darabja. Boltba ha nagyon akciós akkor 39Ft/db nem kell raklapszámra vásárolni tőle lehet egy egy csomagot is. Érdekel valakit akkor előkutorászom a számát, vagy esetleg tud valaki jobb ajánlatot?
20180827120929

Bea!

Nálunk egész nap be van kapcsolva a gép.Elég sűrűn megnézem,hogy mi újság a topicon.Délután 2h-ig csak én használom a gépet,aztán jön haza a férjem,és leül mellé.Utána már ritkábban ülök ide.Na,meg persze a házimunkát is el kell végezni.Persze,ha a Noémi hagyja.Most alszik fél óra sírás után.Most szoktatom le a ringatásról.Csak úgy volt hajlandó eddig elaludni,hogy járkáltam vele és ringattam.De ez eltartott sokszor egy óráig is.És tudod,hogy kb.6300g-ot cipelni nem könnyű.
Nagyon szép a kislányod.A mi gyerekorvosunk is a Rósa Ágnes.Melyik utcában laktok?
A pelenka engem érdekelne.Mi a pampers-t használjuk,a midit.Ha 30Ft/db az nagyon szupi.

Ildi
tfildiko

Sziasztok Lányok!

Bocs, kicsit OFF leszek!Kép

Bea!Kép
Üdv a babaneten!KépKép
Nagyon örültünk nektek a 7végén!!! Kipróbáltad már a kocsit? Milyen?
Azt elfelejtettem mikor ott voltunk, hogy a pelus engem is érdekelne olyan ami 10 kg-os gyerköcre jóKép Gondolom, 9-16 kg közötti és inkább liberó.
Sok puszka Nektek mégeccer!Kép
ON!

Bocsi a többiketöl!

Mindenkinek jó babázást!

Pussz
Tündér
tündér

Sziasztok!

Írtam az előbb, de úgy nézem elszállt.
Akkor most röviden:
megjöttem a fogdokinénitől, hát sajnos azzal a fogammal volt a gond, amire gondoltam.
Elkezdte fúrni, majd egy nagy fájdalom. Azt hittem, összecsinálom magam. Végül érzéstelenítő és mint később kiderült, sajnos gyökérkezelés Kép.
Eszterkém kis játékát szorongattam közben.
1 hét múlva kell visszamennem, egyenlőre próbatömés, majd ha nincs gond, akkor végleges tömés.
Teljesen kivagyok, úgy sírtam ott, annyira váratlanul jött a fájdalom...
Szóval, ennyit a körzeti fogorvosról, aki nem látta a röntgenen, h gázos a fogam. Eszter dokinéni azt mondta, pedig látszik minden, h az a fogam a nem ép.
No, túl vagyok rajta.

Ági,
láttalak Benneteket, mögöttem kanyarodtatok be a Makkosról Felétek.
Csak én autóval voltam, integettem is, bár gondolom, elvoltatok.
Minden oké volt oltásnál?

Bea,
mit értesz azon, hogy Sári dokit csak 10 percre láttad?
Gyönyörű a Kislányod.

Sziasztok!
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Tüdér Réka!
Ildi!
Próbálom a pasi telefonszámát megtalálni, de közel sem olyan könnyű mint azt hittem.
Most elmegyek szoptatni aztán nőgyógyászhoz utána ígérem közhírré teszem a telcsit.
Ja és kipróbáltuk a kocsit, első utunk vagy két percig tartott, utána kézbe vittük a kicsit úgy ordított.
Ma is hasonló volt a helyzet, de hasra fordítottam és úgy már egy kicsit jobb volt, röpke fél óra alatt el is aludt. De maga a kocsi király! Könnyen megy nem nehéz...Kép
Egyébként lányok a Tündér nevezetű Réka vezetet be a babanet rejtelmeibe
20180827120929

Sziasztok!
Kriszti, te szegény, nagyon rokonlekek vagyunk, én is utálok fogorvoshoz járni, de szerintem ott rontottam el a dolgot, hogy vagy a körzetihez mentem vagy a klinikára. Mindkét helyen hajtja az idő őket, megértem, hogy türelmetlenek, stb. Inkább megyek a magánorvoshoz, annak érdeke, hogy a páciens minél kényelmesebben megússza.

Tündi, nagyon jók a képek:-))
Apa leírta akorábbi videókat dvd-re, úgyhogy a nagy tv-n is lehet nézni nálunk, Olyan édes Luca, amikor meglátja magát és mondja, hogy "TUCI"

Egyébként az utóbbi 2 hétben úgy beindult a beszélhetnék, hogy nem győzzük lesni, miket mond. Rengeteg szót tanult. És azt vettük észre, hogy kapcsolja mondattá a szavakat, pl: Apa, kérsz kanál!
Nálatok is így volt?

Nóri, írtóra sajnálom, ami veletek történt, nem tudom, vigasztal-e, de kipróbáltam, működik. Keress vissza a hozzászólásokban és a képre kattints a jobb egér gombbal, aztán kép mentése másnéven.
Egyébként meg mocskos disznó, aki ilyet tesz, a faliújságot meg próbáljátok ki.

Ági, ment vissza mail:-))) most kotorászok a cd-k és dvd-k között. DVD is jó?
H
babamama

Bea! Merre laksz? Én a Móra u-ban. Nagyon szép a kislányod!!

Nóri! Kattint a legfelsö sorban a keresésre, ott ird meg a szavakra-hoz 'Norcee' és az Elöfordul a-hoz 'Szerzö nevében'. Legfrissebb üzenetek mondjuk 300 nap. Keresési beállitások Lakóhely szerint.
Sajnálom hogy megloptak!

Kriszta! Sajnálom a fogadat!!

Lányok! Ha valaki látna ilyen sapit v. tudja hol keressem szoljon légyszi. Keresek olyat, ami irha (v. irhaszerü) alul megkötös és a fülés is védi Orsinak. 1 éves gyerekre valot.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Na tuleltuk az oltast, volt nagy orditas, onnantol, hogy bementunk, vegig sirt, vagy inkabb uvoltott, meg a varoban is vagy 10 percig. Kis koraban is sajnaltam, de most meg inkabb. Meg persze be is egettem magam, a gyerek vizelet eredmenye helyett a sajat verkepemet vittem, az asszisztensno mar beirta a gepbe, amikor eszrevette.KépKép
Legkozelebb januarban megyunk a barihimo ellen kap oltast.

Tunde, gyertek nyugodtan, hagy tanuljon Gabor. Kb fel 10-tol vagyunk szalonkepesek.

Kriszta, sajnalom a fogadat, miert kell gyokerkezeles? Nem lattalak Titeket, majd legkozelebb jobban figyelek.

Bea, gyonyoru Kata, jol sikerult ez a kep. A tobbiek is helyesek. Nalunk nem megy allandoan a gep, napi 2-4x kapcsolom be. A pelenka szerintem mindenkit erdekel. Tudsz a pempers jatekokrol? Ha erdekel elokeresem mi kell hozza.

Ildi, a ferjem alig hasznalja itthon a gepet, ugyhogy ezen biztos nem veszunk ossze. Meglatod alalkulni fog az alvas, foleg ha maszik majd Noemi jol el fog faradni.

Nem is irtam, hogy penteken elutotte egy auto Tonit, bicajjal ment, es hatulrol nekimentek. Jo nagyot esett, de semmi komoly baja nem lett. Kicsit o is hibas volt, mert nem rakta fel a lampajat, de kivilagitott helyen tortent a baleset.

Eniko, ha el tudod hozni a kepeket Toni szivesen kiirja oket. Nekunk kismmillio peldanuynk van a kepekbol, mert rokonoknak es baratoknak irtunk ki, hogy nem kelljen albumot nezegetniuk, ha eljonnek.

Agi
agi77

Kép

Kép

.:Angi:.
angiszeged

Ági,
autóval voltam, azért nem láthattál Kép. Azért kellett gyökékezelni, mert teljesen lefúrt már (az egész fejem rezgett) és azt mondta, sajnos nem tudja megmenteni.
Sajnálom, hogy Kristóf így kikészült, most bizos horpaszt nagyot.

Hajni,
úgy voltam vele, ne költsünk még a fogorvosra is külön, így is annyi kiadásunk van, jó, ha kijövünk a pénzből. Szóval spórolni akartam, ezért mentem nem fizetősbe...
Soha többet!

Követelem vissza a befizetett tébémet!

Ildi,
nekem Eszter elalvása után van bekapcsolva gép, majd ki, délután már csak ritkán, mert főzök. Ha ide tudok jönni, akkor oké, de nem mindig.
Mi szerencsére ritkán kapunk össze rajta.

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Angi, nagyon edesek, Bogi naprol napra nagyobb. Kép

Karmen, mi vettunk ilyesmi sapkat, majd csinalok rola egy fotot. A La Halle-bol van, belul szormes.

Kriszta, gondoltam, hogy autoval voltatok. Kép

Agi
agi77

Nálunk egész nap megy a gép, gyakran éjjel is. Ha erre járok megnézem volt-e uj hozzászolás.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: A la Halleban láttam ilyen sapit én is, most a hétvégén!!!

Ági: nem tudom eljuttatni hozzád csak mélbe a képeket, mert nem tudom mire rámenteni. Flopira csak nagyon kevés fér rá. Egyébként nincs olyan túl sok képünk ám! Szóval nincs kismilliárd Kép Max 100 darab, de sztem még annyi se! Majd veszünk cédéírót, csak most másra gyüjtünk (szülésre)!

Bea: Tünci a kislányod, nagyon édes Kép

Angi: állati jók ezek a képek a lányokrólKép Remélem az én Bogim is így elfogadja majd tesót, mint Virág a teBogidat Kép

Pusszancs!
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Eniko, egy kep kb 1 mega, vagy 2, levelben nem tudod elkuldeni. Esetleg elviszek egy Compact Flash Card-ot, vagy egy drive-ot, e satmasoljuk ra.

Ildi, mi semmit nem csinalunk a csomoval, majd elmulik magatol.

Agi
agi77

Ági: most nekem kb kínaiul beszéltél KépKépKép Nem értek hozzá, de jól hangzik. Köszike!

Bogi már vagy 2 órája alszik és még nagyon nem akaródzik neki felébredni. Lehet az idö miatt..... No meg a bölcsibe mindig jól kinyiffan Kép

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Képzeljétek a bölcsiben azt mondták már csak jövö szept. lehet Orsit elöjegyezni. Én csak akkor veszik fel, ha mindketten dolgozunk v. orvosi igazolás van hogy miért adom be. Nem értem több ismerösöm is van aki tudom nem dolg. és nincs orvosi papir, nem mindenütt kérik? Furcsa. Persze a város másik felébe nem akarjuk hordani majd.

Enikö! Köszi, ma el is megyünk megnézni a sapit!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Eniko, egy kep kb 1 mega, vagy 2, levelben nem tudod elkuldeni. Esetleg elviszek egy drive-ot, es atmasoljuk.

Ildi, mi semmit nem csinalunk a csomoval, majd elmulik magatol.

Karmen, egy kep a sapirol:

Kép

Agi
agi77

Na 2-ment el, bocsi.

Karmen, miert adod bolcsibe Orsit?

Eniko, majd egyeztetunk. Kép

Kristof fent van, csak 1 orat aludt.
Agi
agi77

Karmen,
kösz a tippet, már meg is rendeltem, de nem biztos, hogy nálunk lehet. Jövo héten jönnek felmérni, hogy lehet-e.

Nóri,
gáz ez a laptop lopás. Kép
Vendég

Dancsi! igen, azért mondtam érdeklödd meg mert én sem tudom arrafele lehet-e.

Ági! Te hol vetted a sapit? Nagyon jol áll Kristófnak!
Bölcsibe azért szeretném majd hogy gyerekek között legyen, ill. ha lesz kisteso akkor jöhet csak ha Orsit be tudom adni, mert mellette nem tudok feküdni. Teso meg jó lenne. Most csak elöjegyezték sajna ennyivel hamarabb kell, nem muszáj beiratnom de akkor mégis kellene akkor már nem lesz gond ha orvosi papirom lesz róla feküdni kell. Bár ne kellene!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ildi,
emeld meg a matracát éjszakra, nálunk jó volt, amikor nagyon szörtyögött Jozsó. Jozsó azóta szörtyög, amtóta bejött a rossz ido.
csomóra nincs tippem.

Kriszti,
sajnálom a fogorvosos dolgot. Én is nagyon parázom a fogorvostól. De amióta találtam egy nagyon megbízhatót (nekem bejött), azóta hajlandó vagyok évente 2-szer elmenni hozzá.
3 hós terhesen tettek fel egy koronát, és úgy elzsibbadtam, hogy legurultam a lépcson utána. Nagyon megijedtem, de szerencsére Jozsó erosen kapaszkodott a pocakomban.

Angi,
látom Boginak is piros a kedvenc színe. Kép
Vendég

Ági! bocs, látom hol vetted, megnézzük ma.

Dancsi! nekünk sokáig ök voltak a szolgáltatok, jo gyors volt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti!

Örülök,hogy túl vagy a fogorvoson.Sajnálom,hogy fájt.Menned kell még?
Mi sem komolyan veszünk össze a gépen.De a férjem szerint internetfüggő lettem.

Bea!

Az első babakocsis sétáink nálunk is ilyenek voltak.Apa cipelte a Noémit,én pedig toltam a kocsit.

Hajni!

Én is magánorvosokhoz járok inkább,ott sokkal jobban figyelnek rám.Nekem ez nagyon fontos,nem sajnálom rá a pénzt.

Tünde!

Hozzánk is eljöhettek,ha van kedved.

Ági!

Örülök,hogy túl vagytok az oltáson.
Akkor nem csinálok a csomócskával semmit.
Ma vettem Fluimare orrcseppet,remélem,hogy használni fog a szörcsögésre.
De jó is lenne,ha már mászna.Ma egész nap sír.Kivétel,amikor alszik.

Ildi
tfildiko

Dancsi!

Kösz a tippet.Noémi is azóta szörcsög,hogy rossz az idő.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Jövök egy kicsit, mert Tomika beszunyált. Mostanában bejött az, hogy amikor álmos kb. ugyanabban az időben elaltatom. Az "altatódal" a "Már minálunk babám... Hogy ne unjam annyira, mindig kitalálok valami újat, amit nem szednek a fedeles kosárba. Még jó, hogy Tomika nem érti, mert néha már a sóskát vagy a répát is éneklem. Kép
Egyébként jól van, de éjszaka megint nyugtalan volt, úgyhogy nálunk kötött ki. Én nem bánom, így sokkal kényelmesebb, mint félóránként átrohangálni hozzá. Persze mindig a kiságyban kezdi az alvást, de előbb-utóbb nálunk köt ki.
Ja, a 7.fogacska már tényleg kibújt. Lehet, hogy a következő jön?!
A ti gyerkőceitek is ennyire utálnak öltözni? Mert ha az overállt adom rá, végigordítja. Pedig olyan jól áll neki.
Képzeljétek, Tomika érti az 'apa' szót! Ülünk a nappaliban, mondom neki, hogy apa, erre odanéz a fotelre, ahol ülni szokott Gábor. Amikor benn volt ő is, akkor meg ránézett. Kép

Ági!
Akkor holnap megyünk. Kb. 10 körül, ha az jó nektek.
Látom, jót játszik Kristóf a játszóbölcsiben.
Nagyon szép Kristóf a képeken!

Babamama!
A dohányzóasztal aljából már el kellett pakolnunk, de lesz még mit. A lakásunkat nem igazán gyerekbarát módon rendeztük be (padlóváza, nagy virágok stb.) De majd alakítunk rajta.
Nagyon aranyos lehet Luca, ahogy beszél.

Nyúlanyó!
Üdvözlet!
Nagyon aranyos Viki!

Lara!
Jobbulást Hangának!

Ildi!
Nagyon édes Noémi így maszatosan is.

Dancsi!
Jó, hogy kibújt végre a bölcsességfogad! Örülök, hogy eddig simán megy a leszoktatás.
Aranyos lehet Jozsó, ahogy kúszik. Egy kis por nem árt a babáknak! Kép

Enikő!
Én nem láttam az RTL klubot, de tényleg borzaszó nevek vannak. Amikor elkiáltja mellettem valaki magát, pl. hogy "Krisztofer", mindig kiakadok. Én az egyszerűbb szép neveket szeretem. Meg fontos az is, hogy hogyan illik a vezetéknévhez.
Nagyon jók a képek az albumban! Nagyon aranyos Bogi! (Az a szép tükrös bútor a háttérben fésülködőasztalka? Gyönyörű!)

Most eddig jutottam, mert elmegyünk anyuékhoz. Majd folytatom!
További szép napot!
Tünde+Tomika
ptünde

Ági:
Írj már egy emil címet légyszi.

Nóri:
Nagyon sajnálom!!!
De tényleg!!! Nekünk egyszer a kocsinkat lopták elKép Rohadt egy érzés.
Nina
nina74

Angi!

Nagyon édesek a lányaid.

Tünde!

Ügyes a fiad,hogy már megérti azt,hogy apa.Mi sem aludtunk az éjjel,pedig még a fogak nem jönnek.
Nálunk megy a leszoktatás.Úgy sajnálom,ennyit nem sírt még ebben a 4 hónapban mint tegnap és ma.Noémi most nem alszik,már nem akartam,hogy elaludjon.Mert mire sikerült volna elaludnia,akkor jön az evés.Az evések időpontját nem nagyon változtatom,csak +-fél órát.Nálatok van megszokott rendje az evéseknek?
Ő is utál öltözködni,a sapka a gyengéje.
Olyan jó lenne,ha mi is csak átmehetnénk anyuhoz!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Pelenka storno.
Volt egy megérzésem és felhívtam a palit, hogy a telefonszámát közzé tehetem-e. Mire beijedt és közölte ,hogy ő csak az ismerősömnek közvetített pelus ügyben és nem tud többet szerezni még nekem se.
Gáz, de hazudik mert kipróbáltam, az ismerősöm ugyan is felhívta és neki tudott adni. Nem tudom miért ijedt be de ez van....

Karmen
Mi a Dobó utcában lakunk a Cserepes és az iskola között elég közel van a Móra utca.
Egyébként melyik bölcsibe voltál?
Nekem korábban az volt a tapasztalatom hogy elsőre mindenkinek ezt mondják aztán meg valahogy csak lesz hely.

Megnézegettem a képeiteket,hogy hátha ismerősre akadok, de sok helyen a gyerkőcök vannak így nem jártam sikerrel.
Tényleg szoktatok össznépi találkákat szervezni?

Két nagy gyerekem itt áll a hátam mögött és molesztál írás közben,elég gáz így írni mindjárt elhessegetem őket mert még olvassák és kritizálják is a leveleimet.
el is megyek enni
20180827120929

Bea! lehet hogy nem egészen legális ahogy behozza, én se szivesen engedném nyilvánosan megadják a számomat igy. Szerintem ez érthetö, az is ha csak ajánlással fogad újakat. A Petöfin voltam a bölcsiben. Szokott tali lenni.
Tudom hol a Dobó u. nincs messze. Mi a Mátyás térre járunk orvoshoz, nem oda tartozunk de ott választottunk. Melyik iskolába járnak a gyerekeid?

Ildi! én azt gondolom következetesnek kell lenni, engem nem érdekel mit gondol a szomszéd ha Orsi éjjel sir, hiszem hogy azért szokott vissza az ágyba mert nem adtam fel. Amugy is a szomszéd meg nem izgat, ök meg csapkodják folyton a bejárati ajtojukat Orsi sokszor arra ébred.

Tündi! Ez elképesztö már a 7. fog!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Látom a fogorvos a téma.

Bea!

A Dancsik vállal gyerekeket is. Nagyon jól és gyorsan dolgozik. Tavasszal volt nála a férjem a felső fogsort csináltatni és egy héten belül meg volt az új foga. A lányom is hozzá fog járni . Bár remélem nem most lesz, mert még csak két kis foga van Kép

Én jártam a Traub Eszterhez régen. Nagyon jó fogorvosnak tartottam, addig amig nem csinált 2 pótlást. Csúnya lett. Ez mondjuk nem az ő hibája,de az ő technikusa csinálta.

Karmen!

Én is úgy tudom, hogy kell igazolás ha hamarabb akarod vinni a bölcsibe. Legalábbis nálunk az alkalmazottak feleségei kérték.

Nálunk miden rendben, Anna próbálja mászó pózba helyezni magát és riszálja a popsit. Nagyon aranyos, de költözhetünk le a földre.

Szeretném kérdezni, hogy ti adattatok agyhártyagyuszi elleni oltást? A doki néni akarja, a férjem meg parázik a szövődmények miatt. Én meg őrlődök a kettő közt. Anna pénteken lesz 6 hónapos. Most adassuk vagy később.Szivesen veszem a véleményeteket!

Millió pusz: Andi

Andi
Kép
mucska

Andi, mi beadattuk, akkor meg 3 oltasbol allt, most mar uj szeria van, ez csak ket szurit jelent. Azt hiszem 1 eves kor utan 1 is eleg. En beadatnam, de ezt Nektek kell eldonteni.

Nina, agi77@vipmail.hu
Nem semmi az autolopas. Fizet ilyenkor a biztosito?

Tunde, ok, varunk Titeket.

Agi
agi77

Andi,

en is beadattam az agyhartya ellenit is es a baranyhimlo ellenit is. De en mindekttot 1 eves koruk utan. Pont azert, mert az agyhartya elleni 3 volt, 1 eves kor utan csak 1.
Persze minden oltasnak lehetnek szovodmenyei, a kotelezoknek is, meg egyik oltas sem ad 100%-os vedettseget, de a betegsegnek is lehetnek szovodmenyei. (a multkor hallottam v. olvastam a kismamaban, hogy 1 gyerkocnek a baranyhimlotol kifekelyesedett a bore a laban, de ugy, hogy boratultetest kellett csinalni neki)

Karmen,

ez igy van, en is mar majusban beirattam es meg elotte januarban elogyezesbe vettetm Simont a bolcsi miatt, de csak januarban kezdjuk. Sajnos a bolcsiben szeretnek mellebeszelni. Megtehetik, mert keves bolcsi van es ez alapjan szelektalnak. En amenyire utananeztem, tehat ugy van, hogy ha gyeden vagy a gyerkoccel nem jarhat bolcsibe, de ha gyesen vagy, akkor 4 oraba jarhat, akkor is ha nem dolgozol. Termeszetesen ha masik gyerekkel vagy gyeden v. gyesen, akkor mehet egesznap. Ha veszelyeztetett terhes vagy, akkor is jarhat egesznap. Kulonben meg ilyen papirt sztem ad az orvos. Nezz utana, esetleg hivd fel a MAK-ot, en is toluk erdeklodtem hasonlo ugyben.

g.
gabomamo

Sziasztok!
Na, jöttem, és folytatom. Tomikát végre leraktam (3/4 10 kor!!!). Még ezzel az esti elalvással kell valamit kezdeni. Pedig 3-fél 4-ig aludt előtte. A fürdéskor viszont úgy föléled, hogy nem tudom elaltatni.
Most meg fülelek, hogy mikor sír föl.

Ja, olyan jót röhögtem: Tomikának van egy nagy gumikacsája+3 kicsi. Bella kutya korábban már kinézte magának az egyiket, és el is dugta. Mostanában is hol az íróasztal, hol a tévéállvány alatt találom meg. Mostanában meg beül a fürdőszobába, és néz. Mert hogy ott a 3. kiskacsa. És nem érti, miért nem kapja meg. Kép

Ildi!
Tomika nagyon utált hason lenni, 4 hónaposan fordult először hasra, de csak jóval később szerette meg a hason fekvést (amikor már jól meg tudta a fejét tartani). Aztán 7 hónapos kora körül kezdett el kúszni, most meg már nagyon mászik. Szóval nem jelent semmit, hogy most nem szeret hason.
Látom, te is bekeményítettél az altatás terén Kép Mi továbbra sem hagyjuk sírni Tomikát, ebben egyetértünk. Majdcsak megjavul az alvókája. Kitartást Neked!
Én azt hallottam, hogy borogatni szokták a csomót. Remélem, hamar elmúlik!
Szívesen elmegyünk hozzátok is! Csak ne legyen nagyon hideg! Jó lenne élőben megnézni Noémit.
ptünde

Köszi lányok a válaszokat!

Veletek példálódzok apának, mert én is arra hajlok, hogy be kéne adatni. Mert ha utána baj van, akkor a fejem verem a falba.
Szövődménynek meg azért kevés az esélye, de abban igazatok van, hogy az eddigi oltásoknak is lehetett volna.

A képek nagyon szépek a gyerekekről!!!!!!!!

Szép napot mindenkinek!

Pusz: Andi

Andi
Kép
mucska

Andi!

Mi is beadattuk az agyhártyagyulladás elleni oltást.A múlt héten kapta meg a másodikat.

Tünde!

Én is nagyon szeretném már látni a Tomikát.
Próbálom egyre többet hasra tenni a Noémit,és nagyon szépen emelgeti a fejét.Csak hamar megunja,pár perc múlva már nagyon szenved.
Jó nektek,hogy a Tomika ilyen jókedvű.Úgy előrepörgetném én is pár hónappal az időt.Jó lenne,ha vége lenne ennek az időszaknak!

Ildi
tfildiko

Andi! Orsi Neis-Vac-ot kapott, 3 és 5 hósan.

Gabomamo! Én a törvényt néztem meg és ott az van hogy vagy dolgozok v. beteg vagyok, v. a gyerek beteg akkor mehet bölcsibe. Tehát szigoruan nézve GYES alatt sem. Mi az a MAK?

Ildi! Orsi is utált hason feküdni, most már jol elvan ugy is, persze aludni sosem alszik ugy.

sapi ma veszünk mert du. Orsi elaludt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Andi,
az oltás mi is beadattuk, 15 éves koráig védetté teszi. Ugyanazt, mint Karmenék.
Rengeteg gyógyszer van, aminek mellékhatási vannak, ezeket már ráírják, h kivédjék magukat a gyógyszergyártó cégek. A mi dokinénink azt mondta, elenyésző százalék akiknek gondot okoz.
Mellesleg a kórházban is aláíratják veled a papírt, h az esetleges "mellékhatásokért" nem vállalják a felelősséget.

A pelenkával kapcsolatban, tuti fekete áru és csak ismerőseinek nyomja. Én sem vállalnám a pali helyében. Sztem annál a cégnél dolgozk, vagy szállító és "spórol" Kép keveset. Ebben a szakmában dolgoztam, ismerem az ilyen cuccot Kép, és hogy hogy megy ez Kép.

Tünde, Ildi,
Eszter sem szerett hason lenni ilyen kicsi korában, mert nagyon kiszolgáltatott még. Mivel beszélni nem tud, a saját kis közlésével adja tudtunkra, mit szeret, mit nem. Valóban tele van már mindene a fekvéssel, amint felfedezi a testét, nem lehet Velük bírni Kép.
Ildi,
továbbra is ajánlom a babamasszázs könyvet, segít Noéminek a teste megismerésében.
Én minden fürdés után testápolóztam (patikai, vizes állagú) és mindig mondtam Neki, mit kenek éppen. Kértem, h adja tudtomra, jó-e ez így Neki. És volt, amikor elhárított, akkor abbahagytam. Pl. hason kimondottam imádta, ha a hátát kenem, még a nyála is folyt Kép.

Most ott tartunk, h hason alszik. Nappal szinte mindig.

Tünde,
köszönjük a gratulát, azt mondják a bölcsek, hamarosan jön a többi fogacska is. Majd meglátjuk Kép.
Jó játszást Nektek!

A fogam okés, semmi gond, óvatosan eszem, nehogy kijöjjön a gyógytömés.

Fenn van a Kismackó, megyek.

Sziasztok!
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Ági!
Kb fél 11-re tudunk odaérni!

Sziasztok!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Karmen, lehet én is veszek ma ilyen sapit. Nem írtátok, mennyibe került.?

Nyúlanyó, üdv, nagyon kis édes, vidám a kislányod. Beszél már sokat? Írj magatokról!

Bea, neked is üdv, nagyon szépek vagytok, de jó,hogy neked is vannnak nagyobb gyerekeidKép Andi mikor született? Ő egyidős az én Peti fiammal.
Apropó Peti, most lett 9 éves, volt nagy szülinapi buli, 7 fiúval...4. emeletenKép
Engem is idegesít ,amikor ideállnak és olvassák, amit írok. Meg persze alig várják, hogy befejezzem, és jöhessenek játszani. Ezért is ülök ide inkább délelőtt.

Angi, hatalmas Bogi baba, először nem is jöttem rá, hogy Ő azKépDe jó, hogy így szeretik egymást. Tudsz éjjel aludni valamit a gyerkőcöktől?

Andi, jó, hogy Te is jársz erre. Én kivárnám az egy éves kort, az biztos. De Te döntsd el. Aranyos a kislányod!

Ildi, nem korai még ennyit sírni hagyni Noémit? Még csak négy hónapos! Mindenképp mutasd neki, hogy nagyon szereted! Szerintem neki még nagyon fontos a testi közelség, gondolj bele, a szopó babák ilyenkor még rengeteget vannak az anyjukkal testközelben! A cumisüveg nem tudja pótolni a cicit teljesen, kellhet egy kis extra szeretgetés. Szóval csak óvatosan a neveléssel még,szerintem.

Enikő, nagyon jók a képek az albumban.Kép Azt akartam még múltkor kérdezni, hogy mikor Bogi nagymamázik, akkor hogy szokott aludni, akkor nem hiányzol neki, vagy a mamáékkal alszik egy szobában?

Nóri, sajnálom ezt a laptopos dolgot, remélem visszaszerzitek a fényképeket valahogy.
Visszatérve erre a vérvételes dologra, hétvégén beszéltem sógornőmmel, nekik nem kellett éhgyomorra menni , úgyhogy legközelebb én sem fogok, ha nem néznek vércukrot.
Kaptunk Maltofer cseppeket, azt kell 3 hónapig szedni. Remélem nem lesz semmi mellékhatása. Amúgy azt hallottam, van valami gyógynövényes vaskészítmény a gyógyszertárakban, Ti ismeritek ezt?

A játszóbölcsiről akartam még kérdezni, hogy hánytól lehet menni, és hogy el lehet-e jönni már 1/2 12 körül, nekem nem kellene ebéd, viszont haza kell érnem a nagyobbak miatt.

Ági, Kristóf még mindig nagyon helyes kissrác. KépRemélem, nektek sem lesz probléma az oltással. Sajnálom, hogy sírt szegény. Mennetek kell nektek is vérvételre?

Lányok, akiknek már nagyobb a babájuk, leírnátok, hogy hány kiló volt a gyerkőc 1 évesen és hogy utána milyen ütemben gyarapodott? Nagyon fontos volna nekem. Köszi előre is.

Ja , fogorvos, én a Prágai Mihályhoz járok, Ő a Gutenberg u-ban rendel, szerintem ő is nagyon jó.

Puszi, Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Erika! Mehetnénk együtt mi is addig tudunk maradni a bölcsiben.
A suly engem is érdekelne mert Orsi nem hiszem 8 kg eléri 1 évesen. Mondjuk csak kiváncsiságbol nem idegesit ha le vagyunk maradvaKép

nekem Zombori János a fogdokim.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

lehet nem olvastam v, nem irtátok a bölcsit elöbb fel kell hivni v. elég ha holnap megjelenünk? Orsi most aludt el, de holnap remélem el tudunk indulni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti!
Én úgy szültem hogy a Sári magzatburkot repesztett amikor 3 újnyira nyitva voltam.
Na ekkor láttam pár percre, utánna átment a klinikára "szülni" és addig nem engedte, hogy az oxitocint bekösék nálam ,amíg ott nem végzett ( 2 óra múlva szólt hogy mehet a dolog)
Mikor visszajött kétszer benézett a szülőszobába mondott valami poénosat és kiment .( a férjem meg a szülésznő azért velem voltak) Szülésre behívták, de mivel gátvédelemmel szültem utánna se volt rá szükség, így ha igazán összeszámolom akkor 30 perc volt amit láttam.

Andi!

Én beadatom az agyhártyagyulladásos szurit. A két nagynak is beadtuk csak akkor még valahogyan mésként volt. Ami most jár azt még megkellett venni és amit most lehet pluszban megvenni az akkor még nem is volt. Hát így elég zavaros de így van
Ami a Dancsikot illeti igen Én is vittem hozzá a gyerekeket, még régen a Százszorszépbe is rendelt egy napot. De mi csak ismerkedni jártunk oda.
Hogy dicsekedjem a fiamnak 11 éves korára nincs egy rossz foga se, a 9 éves lányomnak is egy tejfoga romlott el összesen.
Ezzel szemben Én nem győzök fogorvoshoz járni, de az az igazság hogy Szabadkán a negyedéért dolgoznak a fogászok, úgyhogy a nyáron ott csináltattam meg mindent. Még van egy pótlásom azt csütörtökön ha minden igaz megcsinálják.

Karmen!

Mi nem a mátyás térhez tartozunk mert régen nem itt laktunk és a régi dokinknál maradtunk. Rósa Ági. szerintem remek gyermekorvos,11 év alatt nem volt rá panaszom.
A nagyok pedig a Béke utcai suliba járnak.
Ha valaki iskola választás előtt áll annak melegen ajánlom.Nem versenyistáló, de olyan tudásuk lett a gyerekeknek hogy ihaj. szóval van követelmény, van sok remek pedagógus jó igazgató és Én vagyok a suli alapítványának elnöke.
Áldom a szerencse csillagunkat hogy abba a suliba kerültünk.
Karmen muszály a bölcsi?
Bocsi nem vagyok még járatos ezekben a dolgokban de nincsen játszóház ahová el lehetne menni? Ha nincs akkor nyitunk egyet...persze nem drágát

Bea
20180827120929

Szijasztok!

Angi! Nagyon aranyosak a lányok!!Milyen baba Bogi? Éjszaka hányszor szopizik?
Köszi a videókazit, már meg is néztük! Ugyanazon az ágyon szült a szegedi lány és a megfigyelöben is ua. volt mint én. Meg a szülése is olyan volt mint nekem az elsö. A hálóing, meg a tangabugyi és a hajcsavarás egy kicsit sok volt, de ettöl függetlenül jó volt látni a Klinikát.
A héten vagy a jövö7en visszaviszem a kazit a boltba, oké?

Enikö!Voltunk dokinál, hörghurutja volt Hangának, de mostmár túl vagyunk rajta, holnap ovi.
Igen, lassan fél éve, hogy felépült a házunk.
Ez a terhes dolog tényleg ilyen, hogy amikor nem terhes az ember lánya, akkor az szeretne lenni és irigyeli a kismamákat, amikor meg terhes valaki, akkor meg alig várja, hogy vége legyen és irigyeli aki nem terhes. Jó persze mindenki szeret terhes lenni, de azért soxor kényelmetlen.

Karmen, Bercelnek 4 hónapig kék volt a szeme, aztán zöld lett, most meg zöldesbarna, körbe kék csikkal..., remélem változik még, mert most szinváltós szeme van. Nem is hallottam még olyat, hogy 1év után bebarnul a szem, tök érdekes.

Tünde! Tomi nagyon szép baba.

Dancsi! Jozsó kúszik? Dejó! És 4kézlábra is áll már? Bercim még nem akar ilyeneket.

Bea! NAgyon kis drága a kislányod!

Andi! Én úgy adattam be Hangának, hogy 1 éves szülinapja elött pár nappal felirta a doki az oltóanyagot, megvettük és az 1éves szülinapja után adta be. Igy 1db oltással megúsztuk, mivel 1 éves kor elött váltottuk ki, igy sokkal olcsóbb volt mint 1 éves kor után. (ezt amúgy a dokink javasolta) Bercelnél is igy fogom csinálni majd.

Lara
lara

Lara! kb. 1 éves korig alakul ki a szemszin, igazábol max. 1 év után nemsokkal. Késöbb már valoban nem változik. Én nagyon szeretném ha Orsinak kék v. zöld lenne.

Bea! Én is a Békébe jártam, nem voltam kitünö, olyan 4,5 körül, emlékszek akkor is amikor gimibe mentem és jöttek a felmérök a legjobbak között végeztem minden tárgyból. Azota is hallom hogy a szinvonal még mindig jó ott.
Mi a Karoliba szeretnénk majd járatni de ha oda nem veszik fel akkor a Békébe.

bea! Bölcsi muszáj lesz Orsinak is jo ha játszhat másokkal. Vagy nem a játszóbölcsire gondoltál hanem ahova beiratom? Az is muszáj. Ha dolgozok azért ha meg babát várok azért. JO lenne ha elég lenne napi 4 ora, anyu addigra valszeg tud segiteni majd.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ja, amugy most néztem meg, én anno 2 kg voltam több mint OrsiKép Jobb ha ezt nem tudja a dokinéniKép mindig azt mondja anyuka alkata, nem bajKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?