Sziasztok Lányok!
A képeim megelőztek, mert egy részét még kint feltöltöttem.
Nagyon jól éreztük magunkat a kis telelésünk ideje alatt, a gyerkőcök is nagyon élvezték.
Hó valóban nem sok volt, de a sípályákon dolgoztak a hóágyúk , így ott nem volt gond. Persze sokkal szebb lett volna a látvány a szemünknek ha mindent hó borít, dehát így jártunk. Egyik nap esett vagy 15 cm hó, de sajnos az másnap a felmelegedés miatt szinte el is olvadt.
2.-án jöttünk haza, 3.-tól jósoltak 40-50 cm havat. No comment.
Ráadásul az ünnepek alatt minden kb. 20 %-kal drágább is, ugyhogy jövőre biztos hogy csak januárban megyünk. De idén nem akartuk kikérni Bencének az igazgatói engedélyt a suliból, elsős még , nem tudtuk hogy áll hozzá az osztályfőnök és az igazgató. Az ofővel beszéltem ő azt mondta ennek semmi akadálya, a gyerekeket elengedik, igaz ők nem mehetnek, pedig menne ő is.
Pályaszállásunk volt, nagyon jó helyen laktunk (tanulópálya mellett közvetlenül) , új is volt az apartman, de: kicsit szűkös volt 7 embernek, és nem volt leszigetelve sem, így a falak alsó részén folyt a víz.
Illetve nem folyt, de nedvesedett.
Bence már egész jól siel, ő ment apáékkal a nagyobb pályára is, sőt éjszakai (ami esti igazából , mert fél 6-tól 9-ig tart) sielésre is mentek. Dorka most tanult oktatótól sielni, de rá kellett jönnünk, hogy ő még nagyon kicsike ehhez. Igaz tőle sokkal kisebbek is sieltek már, de Dorkát annyira ez nem kötötte le. Mondta az oktató is, hogy ügyesen beáll ahogy kéri, kb. 2 percig csinálja is, de aztán fogja és dob egy hátast és jót nevet hogy az oktató Csaba bácsinak már megint fel kell őt emelnie a hóból. Szóval ő inkább még játszik mintsem komolyan sielne.
Én szintén béna vagyok. Lecsúsztam a tanulópálya feléig (amin tavaly már többször is csúsztam) ott elestem, aztán levettem a lécet, majd nem tudtam normálisan visszacsatolni a jobb lábamra. Na itt begurultam, gondoltam, nem fogok itt bénázni, nem nekem való, így be is fejeztem a sielést.
Leszedtem s sícipőt, vissza is adtunk mindet a kölcsönzőbe.
Ugyhogy én voltam Dorkával míg a többiek sieltek, meg aztán szánkóztunk, hemperegtünk a hóban (mikor végre esett), hóembert építettünk. Dorka torka egyik este meghülhetett, mert elkedzett az utóbbi napokban köhögni, (így most is itthon vagyok vele.)
Öcsémmel és Bencével egyik nap elmentünk bobozni, az nagyon szuper volt, csodaszép volt a kilátás fentről.
Önellátók voltunk, de egy este elmentünk étterembe nosztalgiázni. A tavalyi szálláshelyünkön volt az étterem, oda mentünk vissza.
Nagyon jól éreztük magunkat.
Dorka kifejezetten élvezte a Dodo nyuszi és Lulu mókus Show-ját, ami minden délben volt. Ő volt az első aki rohant a nyuszi karjaiba mikor megjelentek beöltözve. És ő volt az utolsó aki hagyta őket a show után elmenni.
Hirtelen ennyi .
Szilveszter elég nyugdíjasra sikeredett. Összesen két magyar nyelvű adónk volt, egyik a Hír Tv, másik a Duna Tv.
Duna tv-t bambultuk, kölyökpezsgőztünk és éjfélkor pezsgőt bontottunk. Még csillagszórót gyújtani is lusták voltunk kimenni, és virslit sem főztünk, mert előtte mindenki jól lakott mással. Gyerekek éjfél után feküdtek, többiek 2-ig fent voltunk. Éjféltől kb. egy háromnegyed órán át egyfolytában ment a tüzijáték és a petárdázás, csodáltam hzogy tud a kis családom aludni.
Összességében nagyon jól telt az elmúlt egy hét, nem is igazá akartunk hazajönni. Mindenki szívesen maradt volna még.
Szinte mindenhol beszéltek magyarul és nem volt semmi gondunk. Persze, többek közt a magyarokból (is) élnek. Bár láttunk elég sok osztrák, olasz és román kocsit is, a magyarokon és a szlovákokon kívül.
Kriszti!
Nálunk is hasonló a helyzet, Dorka köhögése miatt kettesben vagyunk itthon, apa ismét dolgozik, Bence pedig iskolában. A drágám nagyon izgulva ment ma, a téli szünetre fel volt adva megtanulni egy minimum 3 versszakos vers és egy kb. 3 perces mese, amit mi választhattunk ki. Szépen tudja mindkettőt, na de persze hogy izgul, én is izgulnék a helyében. Mese- és versmondó versenyre akarják majd az ügyesebbeket benevezni, ezért is kellett tanulniuk.
Látom nálatok is egyszerre lesz nagy váltás a két gyereknek. Nálunk is éppen mikor kezdte Bence a sulit, Dorka akkor ment oviba. ÉS én is akkor mentem vissza dolgozni, ugyhogy mindhármónknak nagy változást hozott az elmúlt szeptember.
Panka!
Részvétem a nagypapa elvesztése miatt!
Emili tényleg nagyon szép a képeken, persze az életben is az.
Jó sokat nőtt a haja az utóbbi időben .
Zsuzsi!
Látom jól sikerül Pannika szülinapja, csodaszép volt a kicsi lányotok.
Edina!
Szép Kamilla is a képeken (iwiwen láttam többet is). Sokat nőtt és változott ő is az utóbbi időben.
Krisztina!
Nagyon aranyos a kislánykátok, csodaszép csajszika.
Anita!
Annyira megható hogy a kis Benedek is a fa alá került az ajándékok közé.
Hát igen, rafkósak a kicsik, könnyű őket elkapatni. Megszokta már hogy a szobácskában eszik esténként és utána szunya van?
Anna baba nem féltékenykedik továbbra sem?
Olgi!
Tündikének nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!!
Isten éltesse a 2. éves leányzódat!
Zsani!
Iwiwen láttam új képet tettél fel. Hatalmasat nőtt a pocakod mióta nem láttalak.
Zsebi!
Mesélj a zempléni sziveszterezésről bővebben.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bendor 2010.01.04 15:28-kor.