Sziasztok
Cat
Most Hajas Sándornál szültem, nem Ónodinál, mert tavaly decemberben nem jött már terhesgondozásra és akor mondták, hogy beteg, keressek új orvost. Amúgy május végétől ismét dolgozik, úgy tudom, hogy szülést is vállal, de én már nem akartam ide-oda váltogatni.
Lányok
Én azt hittem, hogy belehalok a szülésbe. Benit császárral szültem, lehet, hogy utána nehezebben gyógyultam, de ennyit nem kínlódtam. 16 óra vajúdás, könyörögtem, hogy császozzanak meg, de nem voltak hajlandóak, azt mondták, megszülöm én spontán ez a gyereket. Beadattam az EDA-t is, de szerintem rosszul szurhatták, mert mindent éreztem. És akkor jött még a varrás!!! Három injekciót kaptam (állítólag fájdalomcsillapító), de egyszerűen éreztem, ahogy azeleven húsomat varrják. Szörnyű volt. Apa végig bent volt velünk, de már a végén ő is ki akart szaladni, mert már nem bírta nézni, ahogy szenvedünk. megállapodtunk, hogy több gyereket már nem vállalunk, nem a gyereke miatt, hanem a szülés és az egész kórházosdival kapcsolatos idegeskedéss miatt. 3 hetet töltöttem összesen a kórházban , és idegileg is teljesen kiakadtam a benttartózkodás miatt.
Bogi babának hatalmas étvágya van, még most lesz csütörtökön három hetes, de már most 90 g-t eszik (a kórházban is kiszívott 85 g-t) és még kevés is neki. Már túl vagyunk egy gyomorrontáson, a falása miatt, és sajnos éjszakánként sokszor ébren van és követeli, hogy ölben lehessen. Már el is rontottam.....
Az egyik mellem már tiszta var, a szájába nem merem adni, mert véresen levedzik, bimbóvédő nem használt, Germastan, Bepanten kipróbálva, de ezek sem segítenek. Érdekes, hogy a kisfiammal is ugyanez a mellem volt kikészülve. Úgyhogy most fejek, cumisüvegbe is adok neki, illetev ha kevés a tej, kiegészítem tápszerrel, mást nem tudok csinálni. A doktornő is azt mondta, hogy úgy csináljam, hogy én is a és a baba is nyugod legyen, ez a legfontosabb. Hát úgy látszik nekem ez a szoptatás dolog a második babánknál sem megy jól. Eleget sírtam az első hetekben, hogy milyen selejt vagyok, de most már beletörődtem.......
Ne haragudjatok, hogy beszámolóm ilyen hosszúra nyúlt, de Ti biztosan megértitek. És nagyon nehéz egy két éves izgő-mozgó gyerekkel és egy pici babával. Őszinte elismerésem, akik több kisgyereket nevelnek egyszerre.
Kriszta
Remélem és kívánom, hogy Nektek könnyű szülésetek legyen!!!
Sziasztok
Zsuzsa