Új privát üzeneted érkezett!

Ági! hogyan lehet ezeket a Liberos cuccokat kérni? elküldöm a képeket és megirom mit szeretnék? Kristóf remélem már tényleg nem esik többet! Lehet otthon is kellene rá az a bukósisak?Kép

Esöben azért nem tudunk sétálni, mert Orsi az esövédö neylont lerángatja és bekapja. Igy mintha nem is lenneKép

Nóri! köszi, remélem most már tényleg nem romlik elKép Még mindig lehet fürdöjeggyel is menni? Akkor lehet kérek, csak még nem tudom Orsival hogyan oldom meg, mert azt 2 honapon belül el kell használni.

Enikö! én 60e hallottam másoktól. Én 30e adtam de a terhesgondozásért végig fizettem, havonta.
Nekem is azt mondták max. 2500g lesz Orsi, aztán majdnem 3kg lettKép

Angi! neked is Ét-trend viszi majd? Mi 3 napja kapjuk, tök rendes a ficko, mondtam olyankor alszik a baba rövidet csengessen és kb. fél 1 fele hozza. A kaja is elég jo, olyan menzaszintü.

Kriszta! mielött indultam tegnap ealudt Orsi, és nem sokkal elöbb ébredt hogy jöttek értem. Nem volt gondja anyunak vele, szerencsére.
Ma együtt sétáltunk, anyu is átszalaft vele az uton, én elindulni sem mertem, mondja nem kocsi elé lépett ki, látják hogy babakocsival megy, ugyis fékeznek!! Szoval nálunk is ez van.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Anna fürdőhöz még annyit, hogy megkérdeztem egy ott dolgozó nagyon kedves hölgyet, hogy a gyerekek hány éves kortól jöhetnek, jönnek. Azt mondta, hogy már látott fél (!) éves gyereket is, és nagyon élvezte a baba. Komolyan elgondolkodtunk Zolival, hogy legközelebb Lénát is elvisszük. Szerintetek? Ti mikor viszitek majd strandra/uszodába/fürdőbe a gyereketeket?

Nóri
norcee

Gabi! Jó fejek a gyerekeidKép. Flónak haláli szövege van!!! PEdig nemrég még nem is beszélt...

Enikő! Jól mondja Dancsi!!! Nekem Bogit végig picinek mérték. Aztán most láthattad;)

Jó ez a játszó lányok. Kellene itt csinálni egy talit még ameddig jó idő van. TÖbbiek? A tesco környéke kinek ok?

Karmen! Nem is gratuláltam máég a mászó OrsihozKép.
Igen, ét-trend hozza majd. Kíváncsi vagyok. Ma főztem, de a mai atrakció után délelőtt se net, se semmi. Nem főzök, és csak olyat csinálok, amibe Virágot be tudom vonni. (mosás, takarítás) Nem akarom, h bajuk essen a figyelmetlenségem miatt.

Mi 40et adtunk, meg a terhesgondozás alatt végig 5ezret havonta.

Szép estét!

.:Angi:.
angiszeged

Angi!
Nekünk jó a Tesco melletti játszó, és NAGYON szivesen talliznánk, úgy sajnálom, hogy az eddigiekről lemaradtunk.

Nóri
norcee

Sziasztok!
Nos a liberoval kapcsolatban nem tudok sokat, csak a baratnom pont ma kapott levelet toluk, hogy miket lehet rendelni, en meg rapillantottam, mert valaki kerdezte kozuletek. Esetleg megkerdezhetem holnap a reszleteket.

Gabi, hat igen, azt hiszem minden gyerek esik nehanyat. Tenyleg nemreg volt, hogy meselted, mik Flora elso szavai. Kép(Vagy csak ilyen gyorsan telik az ido!?Kép)

Karmen, talan egy szajkosarat is be kellene szereznunk a bukosisak melle. Kép

Melinda, ma vizsgaztal ugye? Minden rendben volt?

Nekunk is jo lenne ez a jatszo, legyen tali mostanaban? Meddig lesz jo ido?

Nori, mi nem tervezzuk egyenlore az uszodat gyerekkel, bar ha lenne ott minitali biztosan elmennenk. A koleszba leghamarabb jovo heten tudunk menni, kb 10 es del kozott. Kristof delutan alszik.

Agi
agi77

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Tudnátok nekem javasolni olyan helyet Szegeden, ahol baba-mama tornát tartanak??
Amúgy én is szegedi származású vagyok, csak már 6 éve elköltöztem az ország másik végébe (Szombathely), de most otthon leszek 2 hetet a 20 hónapos ikreimmel és szeretnék egy kicsit mozogni velük, no meg itt akad segítség aki eljön velünkKép

Előre is köszi a segítségeteket és várnám a részleteket, ha tudtok vmit ajánlani!
Üdv:
Tiszavirág
tiszavirag

Sziasztok!

Nóri!
Mi mindkét fiút 3 hónaposan már vittük babaúszásra a Sportusziba, és nyáron (akkor még nem voltak 1 évesek) rendszeresen jártunk le az uszodába, de már nem babaúszásra.

Angi!
Gyorsan sikerült etetőszéket venni! Hol vettétek, és mennyibe került?
Nekünk is lenne kedvünk talizniKép

Tiszavirág!
Ha jól tudom az Újklinikán van baba-mama torna de nem tudom az időpontját (kedd v. szerda du. 4 körül).

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!
Enikő, a Vincze Emőke az orvosod?
De az első terhességednél nem Ő volt, ugye?

Szerintem minden orvosnak saját tarifája van, ha a magánrendelésére jársz. Elvilegh el kellene, hogy mondja.
Én gyakornoknak nem adnék annyit, mint egy tapasztalt tanársegédnek, vagy esetleg magasabb beosztásúnak.

Ági, örülök, hogy te ilyen lazán tudod kezelni az eséseket, én minden egyes alkalommal tiszta idióta vagyok. Állandóan figyelem, hogy nincs-e valami baja.
Most legújabban olyan, mintha szédülne Luca. A szemén látszik, hogy valami nem stimmel és utána dörgöli is.
A többiek szerint csak a haja lóg a szemébe. Hát nem tudom.

Nóri, mi már voltunk a strandon a nyáron. Fél éves kortól, sőt 3 hónapos kortól már lehet vinni a babákat, inkább a víz tisztaságának a kérdése fontos. Ha meg agyon van klórozva, akkor az a baj. Szerintem kérdezzétek meg, hogy mikor cserélik a vizet a medencében és úgy frissen vigyétek el a nagylányt. Szerintem imádni fogja.
Sokan azt állítják, hogy a babák első nekifutásra 20 percnél többet nem bírnak. Az én 15 hónapos lányom 2 órát áztatta a fenekét és még akkor sem unta meg:-))))

Szép napot mindenkinek!
H
babamama

Tiszavirég,

asszem szerda délután 4 körül van, Tompa Edit tartja az Új Kklinikán. Tel.: 30/22-93-716
Vendég

Megvan a vizsgám!!!Kép
"Gyönyörű" címeres oklevelet kaptam, hogy a "jogi szakvizsgát jó eredménnyel letettem".
A vizsga utólag annyira nem volt vészes, de amikor bent voltam, szerettem volna valahol máshol lenni. A legrosszab a várakozás volt.10-re értem fel Pestre, 12-kor hírdették ki, hogy ki hova megy vizsizni,1-től kezdődött a vizsga, és 2. voltam. 3/4 2- 1/4 3-ig voltam bent. A 1/4 4-es IC-vel jöttem haza, és képzeljétek, a lányom úgy fogadott (miközben zokogtam), hogy "szia anya, tanultál?" Szegénykém nagyon megszenvedte ezt az időszakot. De vége van. És megcsináltam!Azt hiszem lehetek büszke.Magamra és a családomra is, hogy kibírtak,mellettem álltak.

Próbálok majd visszaolvasni.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Eszternek 37,7° volt a testhőmérséklete. Tiszta ideg vagyok... Jár a hasam fel-le, csikar, remeg a kezem. Normális dolog?
Remélem nem lesz magasabb. Hétfőn meghallgatta tanácsadáson a dokinéni, sztem észrevette volna, ha valami gond van, nem? Akkor már lappangani kellett volna a betegségnek.
Lázat 38,5° felett kell csillapítani, ugye?
Néha köhint egyet, de mi is szoktunk.
Jaj, olyan ideges vagyok.

Majd visszaolvasok.

LIBERO:
Kaptam én is levelet:
5 babafigura - mesekönyv
10 babafigura - esőkabát
15 babafigura - ágynemű huzat.

Jelige:
"Bármikor eshet"
1660 Budapest
Pf. 307.
2004. nov.30-ig lehet elküldeni.
A mobilszámotokat adjátok meg, mert sms-ben értesítenek, mikor jön az ajándék.
Siessetek, mert limitált az ajándék.

Karmen,
Orsikának boldog névnapot! Puszi a pofikájára!

Sziasztok!
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Melinda, nagy-nagy gratula a vizsgadhoz! Igazan ugyes vagy! KépKépKép

Orsikanak mi is nagyon sok boldogsagot kivanunk nevnapja alkalmabol!Kép

Kriszta, nyugi, ez meg nem nagy laz, csak arra vigyazz, hogy estere mindig feljebb szokott menni. Hivd fel a dokinot, o majd mond okosakat. (Mi mindig felhivjuk.) Jobbulast Esztikenek!

Babamama, talan tenyleg csak a haja zavarja Lucat. Vagy az is lehet, hogy faradt. Nem? Azert en is a szivemhez kaptam, amikor Kristof szaltozott, rogton azt neztem nem serult-e a gerince. Kar, hogy nem tudjuk kivedeni a baleseteket, de hat meg kell tanulniuk vigyazni magukra.

Tegnap ejjel kicsit hagytam apazni Kristofot, most megvolt az eredmenye, mert csak 2x kelt. (Es meg mindig alszik.) Kar, hogy esik, igy nem tudunk setalni.

Agi
agi77

Melinda,
gratula a vizsgádhoz!!!!!!!!

Kriszti,
tegyél a buksijára vizes pelit, Jozsónak az használt. Nem lehet hogy a foga jön? Mert nálunk az volt a ludas valszeg. 37,7 ez a popóban? Mert abból ugye le kell vonni 0,5 fokot.
Vendég

Orsi baba!

Boldog névnapot kívánok én is!!!!!!!!!!
Vendég

Melinda! TyűhaKép. Nagynagy gratula a vizsgádhoz! És tényleg_büszke_lehetsz MagadraKép. A lányodra meg nanáhogy;)

KArmen! Orsinak adj egy nagy pusszot a nevünkbenKép.

AKkor mikor jó a tali Nektek?
Gabomamo! Oda Ti is el tudnátok jönni, ugye?
Nóri, Banita szuperKép

Kriszta! Hogy fogod érezni Magad, ha tényleg lázas lesz a lány? Kép. AMúgy hétfő óta benyalhatott vmitKép. Leszámoltad az 5tizedet? Hol mérted? Ha popsiban, akkor le kell számolni tudod, és úgy 37,2, az tényleg semmi!!! És ez sem, csak ne menjen feljebb! Gyógyuljatok!

ÁGI! ÍRTAM MÉLT MA DÉLELŐTTEL KAPCSOLATBAN! (nincs mobilom, Virág helybenhagytaKép )

Szép napot! Kép

angiszeged

Melinda! GRATULÁLOK!!!!!!! Lotti gyógyul már?

Kriszti! remélem Esztinek gyorsan lemegy a láza!! puszilom!
köszi a Liberos cimet. Nem értem nekem miért nem irtak, mintapelust szoktak küldeni és a figurákat is visszaküldtem. Van kép az esöbakátrol, ágynemüröl?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Köszi, le van vonva 0,5°.
most 38 volt fél órája.
levonva.
Persze, tudom, h ez még nem vészes, de nekünk eddig semmi gondunk nem volt kopp kopp kopp.

Fog lesz valszeg.

Kép

Kép
eszteranyu

Melinda: Engedd meg, hogy gratuláljak a sikeres vizsgádhoz. Nagyon örülök, hogy sikerült. Mindig is nagyra becsültem azokat a nőket, akik gyerek, család...stb mellett iskolába jártak, főleg egy jogi kar.... Hát le a kalappal előtted Melinda KépKép

Karmen: Orsinak boldog névnapot Kép

Eszteranyu: Jobbulást! Gyógypuszik mennek++++++++

Babamama: Igen ő az orvosom. Bogival nem hozzá jártam terhesgondozásra, de nála szültem, mert ő volt ügyeletben. Az akkori fogadott orvosomból sikerült nagyon kiábrándulnom Kép Emőkében még sohasem csalódtam. Nálam szakmai téren is és emberségből is ötösre vizsgázott KépKépKép Neki nincs "magánrendelése". Mondjuk én sose jártam "sztárorvoshoz", úgyhogy foggalmam sincs mi a különbség a sima és a magánrendelés között. Nyilván utóbbiért fizetni kell. Számlát adnak?? KépKép De honnan tudom, hogy az most magánrendelés vagy sem? Csak mondaná, hogy ennyi meg ennyi lesz!Nem? De sztem gyakornoknak még nincs magánrendelése.
Engem nem zavar, hogy még gyakornok. Sőt! Nem kell rá annyit várni, kevesebb betege van= több időt tud rám fordítani...stb Szakmailag, pedig még frissek a tanult információi, ha meg valamiben nem biztos, úgy is hív konzultálni másik dokit, aki tapasztaltabb Kép Ez sztem így jó és engem nem zavarKép

És a szülésznőnek mennyi annyi mostanában? Én már 2 hónapja lefoglaltam a szülésznőt KépKép Nekem fontos, hogy végig velem legyen valaki akiben bízom. És ő egyszer már bevált Kép

Puszóka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő! Szülésznönek 10-15e.

Köszönjük a névnapi köszöntést! Vettem neki anyuék nevében egy nagyon aranyos ágynemüt (szerintem az legalábbisKép)

Nóri! akartam még irni, hogy Orsit 5 hos kora óta visszük uszni, de csak a Sportuszi gyerekmedencéjébe.
Ahol öregek is vannak oda én nem merem, láttam amikor gyogyuszira jártam, hogy a melegebb vizben (30-35fok) nekem 30-60 percenként ki kellett mennem (már szégyeltem, mitha beteg lennék), pedig nem is ittam már elötte joval, ök meg üldögéltek 2 orát is a vizben, nem hiszem hogy kibirtákKép Mielöbb bezárt a fürdö másfél-2 órákat kellett várni masszázsra, én gyereket nem merném olyan medencébe bevinni.

Orsi 4 éjszakát végigaludt!!
Lányok, mivel már jópár ruha összegyült szerintem ez tipikus gond, nem csak én járok igy.
A ruhák patentjai szétesnek, ti hova viszitek ujat tetettni bele?

Kriszta! Orsi sem volt még lázas, én is megijednék. Remélem gyorsan elmulik!!

Angi,Ági!Van ott valami játszoház v. kint taliztok? felénk most esik.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
és nem fázik meg? Én is úgy vinném, de félek, hogy megfázik.
Vendég

Dancsi! sose fázott meg és fertözést sem kapott. Most 1 honapig nem voltunk, mert v. az idö volt vacak v. Orsi volt beteg. Szept. még lehetett volna vinni, okt. már tényleg hideg lett volna. Uszoda már fedett, bent meleg van, amugy is bebugyoláljuk, aztán meg felöltöztetjük.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Megyünk ma a dokinénihez, 38,8° volt nettó egy órája. Adtam kúpot, azóta alszik.
3-ig rendel, apa is hamarabb hazajön. Nem akarom babakocsizni ilyen időben. Ráadásul ha megy le a láza, izzad is.
Kérdezte a dokinéni, volt-e bölcsis, vagy ovis a környezetében. Mondtam ovis igen, szombaton.
Mert ők vírushordozók - felelte.
De nem tarthatom búra alatt.
Jaj, istenem, annyira sajnálom Eszterkémet!
Ti hogy vészeltétek át lelkileg?

Melinda,
gratulálok a vizsgádhoz! Ügyes vagy! Megünnepelted már?

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Melinda, csak kibírtam, hogy ne újságoljam el a hírt:-)))) Mégegyszer gratulálok, hihetelenül jó érzés lehet!

Enikő, én a magánrendelést csak azért említettem, mert a legtöbb doki, ha megkéred, hogy legyen az orvosod, szinte azonnal megmondja, hol van a magánrendelője:-)))
Egyébként nem ez a fontos, hanem az, hogy megbízz benne és elégedett, nyugodt terhességed legyen. Én csak a saját szemszögemből néztem a dolgot, ezer bocsi:-)))))

Kriszti, sajnálom, hogy Eszti beteg, remélem hamarosan meggyógyul. Viszont erősödik az immunrendszere.

Egyébként 2 hete voltunk egy baba-mama klubban, ahol a bárányhimlő elleni védőoltás volt a téma. A mamák többsége - hozzám hasonlóan - úgy gondolja, hogy amíg gyermekkorban könnyebben átvészeli, kapja meg a gyerek, jobb az immunrendszerének. Ha meg véletlenül mégsem esne át rajta (kicsi a valószínűsége), akkor még mindig megkaphatja az oltást, amikor már komolyabb rizikóval jár.

Nektek mi a véleményetek?
H
babamama

Köszönöm a gratulákat.

Lotti már jobban van, tulajdonképpen kedden a dokinéni egészségesnek nyilvánította, de majd csak hétfőtől megy bölcsibe. Hadd legyen mán egy kicsit velem alapon.Kép

Enikő! Én a jogi kart 1999-ben végeztem, akkor államvizsgáztam. Ez a szakvizsga már azért más volt.Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda: Miért ez most mi volt? Mesélsz róla? Engem érdekelne Kép

Hajni: Tudom, hogy miért írtad, semmi gond KépÉs igazad van Kép
A barihimlő elleni oltással kapcsolatban is igazat adok neked. Én sem adatom be. Essen át rajta amíg kicsi, ha mégsem kapná el, akkor későbbiekben még beadathatom!

Karmen: Én is annyra gondoltam akkor jól van KépKépKép
Pusz
Enikő

ceniko
Szeged

Kriszti!
Ohh, az már elég magas, jobbulást! (SZólj, ha valamiben segíthetek!!!, fel is megyek ICQra)
Ágiék itt voltak délelőtt, és beszéltük, hogy milyen aranyos vagy, hogy így aggódszKép. Nyugi, most kicsit biztos nyomottabb, anyásabb, de a gyerekek hamar gyógyulnak. Néhány nap, és hyre hamva nem leszKép.
Nem hiszem, h szombat óta lappangott volna. Ne legyen kérlek lelkiismeretfurdalásod!!! Nem tarthatod búra alatt, néha betegek a gyerekek, ez ilyen. De Te mindent jól csinálsz úgyis;)

Karmen! Sajna nincs játszóház, pedig de jó lenne. Ez egy zárt játszótér.

Babamama! Pont így gondolom én is.

Melinda! Behozzátok a lemaradást most? Kép

angiszeged

Kriszti,

jobbulást Eszterkének!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Melinda: Nagy-nayg gratula, hogy ilyen jó eredménnyel levizsiztél! Tényleg büszke lehetsz magadta és a családodra. Most igazán kiLottizhatod magad!

Kriszti: Szegény Eszti, Ne aggódj gyorsan meggyógyul. A következő betegségnél, ami remélem nem most lesz, már könnyebben átvészeled te is.

Karmen: Orsinak boldog névnapot kívánok!

Ági: Igen jól emlékszek, nem régen még szinte nem mondott Flóra semmit sem, most meg úgy kell lelőni. Csak mondja és mondja. Kép

Dancsi: Azért én nem tennék hideg vizes pelust a fejére, inkább, ha csökkenteni akarod a lázát, hűtőfürdőt ajánlok, mert az az egész testét éri, ezt óvatosan, fokozatosan csökkentve a víz hőfokát, max. 20 percig.
Sztem ha nincs túl és alulöltöztetve, nem fázik meg. akkor egész télen ki sem mozdulhatnánk velük. Nekik is kell a friss levegő.

Angi: Melyik zárt jáccó? minket is érdekelne! Nálatok? Mikor? Úgy irigyellek benneteket, hogy tudtok kajaházhozszállítást kérni...Kép

Babamama: Én nem az orvos rangjához méltó összeget adtam, hanem amennyit érdemelt, ill. amennyit a pénztárcánk bírt. Az Emőke tényleg nagyon alapos és odafigyelő, ha a Sári nem lenne hozzájárnék.

A Liberós esőkabát nem rossz nekünk van, de olyan 2-3 éves gyerekre jó.

Uszoda: Én még egyikkel sem vopltam közös vízben, kicsit tartok a fertőzésektől. Én is gyorsan elkapok minden nyavalyát.

Enikő: Az én szülésznőmnek extrán adtam,20-at, de neki wextrán hálás vagyok.

Megyek mert Bátor unatkozik a kezemben.

Gabi3
inecsg

Azt nem is írtam, hogy Bátornak előbújt az első fogacskája. Mondtam neki, hogy minek ez még neki.Kép

Gabi3
inecsg

Gabi,

gratula a fogacskához!!!!

Én akkor tettem pelit a buksira,amikor már csak hőemelkedése volt Jozsónak.

Enikő,
mi 20 vagy 30 ezret adtunk a szülésznőnek, már nem emlékszem. De én is nagyon hálás voltam neki. Irtó rendes volt.
Vendég

Voltunk dokinéninél, aki megállapította, hogy vírus okozta hólyagocskák vannak Eszter torkán.
Szerencsére nem ment a mandulára a gyula. A fülecskéje nyomásra kicsit érzékeny.
Ennyi, ha a láza szombatig nem megy lejjebb, el kell kezdeni az antigyogyót: augmentin duo.
Szóval ez a rondaság okozza ezt a lázat.
Babamama, egyetértek, hogy az immunrendszere erősödik, de még nem voltam ilyen szituban, nem tudom, mit kell tennem és megijedek. Persze mindezt úgy, hogy Ő ne vegyen észre semmit. Legközelebb már nem kapok frászt, tudni fogom, mit tegyek Kép.

Sajnos nem tudok visszaolvasni mindent, nagyon szépen köszönjük a jókívánságokat, szerintem felérnek fél gyógyulással Kép.
Most nincs láza szerencsére, eljátszunk Vele, de már majd' elalszunk Apával.
Nem írok többet, mert néz ide és nyafizik, hogy nem Vele foglalkozom.

Jó éjszakát!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti! remélem már nem is megy fel a láza Esztinek!!! gyorsan gyogyuljo!!

Gabi! gratula a fogacskához!!

én sem hallottam még fedett játszotérröl, de jo nektek!!

patent tippje senkinek nincs? varrhatok rá akkor gombotKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

próbálj meg gombosboltot megkérdezni.
A Diófánál a SPAR mögötti tizes alatt van egy, ott tesznek patentot. 50 Ft/db

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok, új vagyok, most kapcsolódom be a fórumba.
Enikő, az Emőke szerintem is nagyon jó választás. Én csak egy párszor voltam nála, a 20.hétig kb., de mindig nagyon segítőkész volt. Egyszer még éjfélkor is zargattam telefonon, akkor is kedves volt és segített.
Lenne egy kérdésem: a fogadott szülésznő választása fontos? (Nem tudok még sokat a szülésről, még van 3 hónapunk.) A fogadott orvostól nem várhatom el ezek szerint, hogy velem legyen végig a szülés alatt? Tudtok ajánlani valakit? (a Klinikán szeretnénk szülni)

Erika
seri

Sziasztok

Eszternek gyors gyógyulást kívánunk.

Karmen, Orsinak nagyon boldog névnapot kívánunk. Kép

Hol van a játszótér konkrétan?

PTünde, nagyon elvesztél.

Gigi
gigi1

Gabi3! Gratu a fogacskához? Hogy viselte?

Erika! Üdv. Mikorra várod a babád? Írj bővebben magatokról. Szerintem egy fogadott orvostól elvárható lenne, hogy veled legyen a szülés alatt. Én piros betűs ünnepnap szültem, és ott volt a dokim, végig, jó, 2 óra volt.Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Erika,
a dokidtól ne várd, hogy végig melletted legyen. Néha-néha bekukkant, rádnéz, meg persze a finisben melletted van. az én orvosom jó ismerős volt, mégsem fogta a kezemet a vajúdás alatt, nem is vártam volna el tőle. Éppen erre vannak a szülésznők.

Én úgy választottam szülésznőt, hogy a dokimat megkérdeztem kivel szeret dolgozni. Szerintem kérdezz rá az orvosodtól.

Szerintem fontos a szülésznő, ő lesz veled, ő fog vigasztalni, beszélgetni, stb.

Angi,
Zsóka milyen volt? Aranyos volt, nem? Tőled is kért képet a babáról? Nekem olyan jól esett akkor, hogy kért képet Jozsóról. Kép Kép Kép

Krsziti,
Jobbulást Eszternek!!!!!!! Jó, hogy lement a láza.
Vendég

Sziasztok!

Kriszta, meglatod hamar rendbejon Eszterke! Remeljuk az antibiotikumra nem kerul sor. Jobbulast a picurnak!

Erika, gratula a babahoz! Kisfiu, kislany? Ki a dokid? Szerintem se vard el tole, hogy ott alljon melletted, ez az Apukak feladata, vagy meg esetleg a szulesznoe. Ha a dokidnak eppen akkor van maganrendelese, amikor szulsz, vagy mas elfoglaltsaga van, akkor csak 2 orankent nez majd rad, es a vegen lesz ott. (persze vannak kivetelek, mint pl Emoke).

Gabi, mi is gratulalunk a fogacskahoz.Kép

Angi nem fedett, hanem korbekeritett jatszora gondololt.

Karmen, mikor mentek usziba? Esetleg mi is csatlakoznank valamikor.

Tunde, mi ujsag Veletek?

Es egy kep: Virag mar megint az etetoszek talcajan. Kép

Kép

Agi
agi77

Gigi, a jatszoter konkretan a Tesco mellett, a 4 emeletes hazak fele van.

Agi
agi77

Karmen,

en a Mikszath K. uccaba a Mix uzlethazban , a gombos boltban vettem patentot kesz csomagban, kb. 3 eve. Van benne vagy 30 db, akkor 358 Ft volt. Eddig minden gyerkoc ruhara jo volt, valszeg standard meretet hasznalnak.

Angi,
aranyos vagy, hogy gondolsz rank jaccougyileg. Jo lenne elmenni, de jovo hettol ovit kezdunk, utana meg mar csak Simonnal megyek. Bar ha delutan lesz a tali, akkor jo. de en nemtom hol van a tesconal bekeritett jacco...?

g.
gabomamo

Sziasztok!
Dokiügyről annyit: én valami hihetetlen módon ki vagyok ábrándulva a magyar egészségügyből. Kevés olyan ember van, akinek hiszek az őszinte segítőkészségében. Természetesen van ellenpélda és tisztelet a kivételnek.

Gabi, megvettük a cd-t, írj mailt.

Ági, Kristóf úgy néz ki ezen a képen, mintha akkor ébredt volna. Nagyon aranyos. Esetleg Virág kellőképpen lefárasztotta:-)))))))))

Melinda, látom, megkönnyebbültél.:-)))

Egy kérdésem lenne hozzátok ezzel a szülésznő-dologgal kapcsolatban. Én nem fogadtam senkit, de pontosan elég volt, hogy néha rámnyitották az ajtót. Valahogy annyira nem a külvilággal foglalkoztam, hogy nem hiányzott a szülésznő, sőt, szerintem idegesített volna, ha beszélgetni kell valakivel.
Miért jobb ha van? Mitől jobb?
Szép napot mindenkinek!
H
babamama

Ági! holnap v. vasárnap 10 óra körül megyünk, majd megirom estig melyik nap. Lehet mindkettö.
Másnak lenne kedve csatlakozni?
Csodálkoztam van fedett játszotér, de gondoltam miért ne, jo ötlet, ezek szerint én értettem félre.Kép

SErika! szülés alatt végig veled kell legyen az orvosod, de a vajudás alatt nem, arra kell a szülésznö.

Gigi! Köszi.

Karmen

Köszi a patent tippeket.

Kriszta! Eszti jobban van már??

Virág veszélyes dolgokat müvel, engem a hideg ráz ki amikor látom. Angi meg most még kevésbé tud odafigyelni, remélem nem lesz baleset, bár az gyerekeknél kivédhetetlen.
Kristóf tényleg olyan mintha a fotó elött ébredt volna, aranyos!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Hajni, szerintem ez ember és még szülésfüggő is lehet. Néha még a férj se hiányzik, nemhogy a szülésznő.
Az elsőnél majd' belehaltam volna, ha esetleg nincs ott a férjem, vagy valaki más, számomra fontos ember, segítség. Még az orvosom se jött (ért) be. Eszméletlen hálás voltam, hogy foghattam a férjem kezét, rengeteget jelentett.
Daninál meg férjem találkozott a szülőszobán egy ismerős dokival, akit még a gimiből ismert, erre ez az ember elvonta a figyelmét rólam, elkezdett csevegni a férjemmel, miközben én ott szenvedtem. Nagyon rosszul esett. Ekkor jól jött volna egy szülésznő, aki csak velem törődik.
Benedeknél meg volt olyan időszak, amikor még zavart is a férjem, teljesen magamba fordultam, nem hiányoltam senkit. Persze azért jó volt a tudat, hogy ott van a háttérben, csak meg se szólaljon! Hihetetlen, hogy még egy embernél is mennyire mások a szülések. Az biztos, hogy nem árt, ha van fogadott szülésznő, csak előre tisztázni kell vele, ne sértődjön meg, ha épp fájás alatt kicsit se hiányolom. Mert ez is előfordulhat könnyen, főleg a végén. De ha normális, akkor ezzel ő is tisztában van.

Melinda, gratula a sikeres vizsgádhoz! Van ahová visszamenj dolgozni?

Erika, üdv közöttünk!Kép

Ági, még mindig nagyon szép Kristóf!Kép
Benedek már nem szokott mászni, végre stabilan jár. Építeni szeret, egymásra pakolja az építőkockákat. Meg van egy közepes méretű autója, azt szokta maga előtt tologatni. A mesekönyvek nálunk is népszerűek, leginkább annyiban, hogy hajtogatja ki-be, ez olyan hosszúkásra nyitható. De figyeli is az állatokat rajta, szereti, ha utánzom a hangjukat. Beszélni továbbra se nagyon beszél, sajnos. Lehet azért, mert én se vagyok egy folyton szövegelő anyuka, már tudatosan figyelnem kell rá, hogy többet beszéljek hozzá. Kép

Kriszti, Eszterkének gyors gyógyulást kívánok!

Angi, nálunk is volt ilyen, hogy Peti bemászott Danihoz, még képem is van róla. Szerencsére nem bántotta sosem, igaz kicsit Ő idősebb volt.

Gabi, gratula a fogacskához! De már ideje volt, nem?Kép

Szép napot mindenkinek!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Hajni: Nem vagyunk egyformák. valaki nek biztonságérzetet nyújt ha ott van vele valaki akiben bízik, valaki inkább befele fordul és egyedül vajudik. Nekem állati jól esett, hogy a 16 órás vajudásom alatt végig velem volt, segített, sétált velem, masszírozta a derekam a vajudó labdán, hozott inni ha kértem.....stb Most is számítok rá, mert szeretném ha csak velem foglalkozna valaki, mivel lehet, hogy a párom nem lesz itthon amikor szülök. Legalább valaki legyen ott akit ismerek és akiben bízom! De már ajánlkozott pár barátnőm is, úgyhogy majd riadóztatok ha szükségem lesz valakireKépKépKép

Gigi: A Puskás utcában van a játszótér. Itt közel hozzánk. Ha tőlünk mész a tecsóba akkor kb féluton.Kép Eljönnétek?? Kép Tegnap voltak Edináék nálunk. Nagyon édes a kislánya Kép A Danival egymásba szerettek, állandóan nyomult rá, már kezdtem féltékeny lenni KépKépKép Mikor jöttök el hozzánk? Nagyon kiváncsi vagyok már Virágra!És mostmár lehet vele játszani igaz? Úgy értem Bogival tudnának játszaniKép

Erika. Tökéletesen megértelek amit a szüléskor éreztél. Minden szülés más, egy ember ha 10x szül az mind a 10 más és más! Én is úgy gondolom, mint Te. Ha nincs is bent velem, de legalább legyen ott a közelben, hogy ha mégis úgy érzem, hogy szükségem van rá, akkor jöjjön ha hívom Kép na ezt jól megaszontam Kép
Akkor számítsak arra, hogy Bogi is mászni fog be kistesóhoz??? A te fiaid között hány év van? Peti mekkora volt amikor Dani született?

Seri: Szióka, üdv itt. Mikorra vagy kiírva? És ki az orvosod? Szülésznő választás sztem fontos, nem biztos, hogy olyan szerncséd lesz, hogy egy normális szülésznőt fogsz ki. Vannak nagyon bunkók is sajna Kép Érdemes átgondolni, de igyekezz, mert (azt hiszem) a 30. hétig le kell, hogy jelezze a szülésznő a klinika igazgatója felé, hogy lesz "privát" szülése. És egy hónapba max 3 ilyen szülése lehet.....
Mesélj még magadról!!!

Ági, Angi nagyon édesek a gyerekek. Hogy Bogi milyen kis husos baba, zabálnivaló Kép Én is ilyet akaroooooook! Most! Kép

Puszóka mindenkinek Kép
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Elég gázos éjszakánk volt, minden elismerésem a rosszul alvó Anyukáknak!
Szóval éjjel volt 38.6°fokos láz. Kúp, alvás. Elég rosszul eludt, minden elvemet félredobtam és közöttünk aludt. Szopi nem kellett, biztos fáj Neki, ahogy szívja a cicit.

Szóval jelenleg láztalan, kicsit nyűgös, de úgy gondolom, nem vészes.
Viszont nagyon rossz, hogy nem kell a cici. Fejtem és öklendezett a tejcsitől. Ez miért van?

Kenyeret eszik, teát és vizet iszik.
Itt van mama, én addig főzök. Álmos vagyok, kb 4 órát aludtam az éjjel.

Sziasztok!
Kriszti Kép

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Enikő, Erika, azt hiszem, megtaláltam a megoldást, hogy miért is vagyok én ennyire érzéketlen hozzátok képest!!:-))))

Engem nem különösebben érdekelt, hogy ki van ott, félelemérzet sem volt bennem, inkább csak szorongás az ismeretlentől. Végig azzal foglalkozott az agyam, hogy mikor bújik már ki a kis manó. Apát is csak azért tartottam ott, mert szerettem volna, ha az első pillanatban együtt vagyunk mindhárman. Mondjuk, így is Ő vágta el a köldökzsinórt:-))) De tényleg bocs, ha valakit akaratlanul is megsértettem, hát én már csak ilyen gyagya vagyok.:-))))

Kriszti! Remélem hamarosan meggyógyul Eszter. Nem lehet, hogy csak azért öklendezett, mert nincs hozzászokva, hogy pohárból kapja az anyatejcsit? Luca ezt egyszer csinálta, mert én barom nem vettem észre, hogy 1!!! nap alatt a fagyasztóban megromlott az anyatej.
Mindenesetre mielőbbi gyógyulást kívánok!

Enikő, a Puskás utcában olyan a játszótér, ahova kisebb gyerekeket is lehet vinni? Valamikor a nyár elején még nem volt olyan hinta, amibe 1 éves gyereket bele lehet rakni. Hogy áll most?

H
babamama

Kriszti,
sajnálom az éjszakátokat. Nekünk is hasonló volt, Jozsó este 10-reggel 7-ig óránként kelt fel.

valszeg felbüfizett tejcit a nózijába, mert szortyogott. Leszívtuk, de onnantól kezdve óránként kelt. Karban nem nyugodott meg, csak cicin. Pedig nem is evett, elég volt az orra elé tenni a cicit, Ő pedig visszaaludt. De ha elvettem a szaglótartományából a cicit, akkor bömbi volt. Na, ez így eltartott legalább 15-20 percig, mire annyira beájult cicit nyalogatva, hogy le tudtam tenni az ágyába. És én ahogy bealudtam, Jozsó újból rázendített.
Vendég

Sziasztok!

Kriszta, meglatod 1-2 nap es rendbejon Eszterke. Talan a torka faj a holyagoktol es azert nem kell neki a tejcsi. (Bar erdekes, hogy a kenyeret meg megeszi). A lenyeg, hogy iszik rendesen.

Babamama, meg most sincs piciknek valo hinta, de jo a csuszda, es a homokozo is.

Karmen, hetkoznap nem mentek uszni? Nekunk az jobb lenne.

Erika, nekem is figyelnem kell, hogy eleget beszeljek Kristofhoz, de sokszor olyan szepen eljatszik egyedul, hogy nem akarok beleavatkozni.

Kristof eppen szopott a fenykepezkedes elott, es le volt izzadva, ezert olyan borzoska. (Meg eleg meleg volt Angieknal). Azt sajna nem tudtam lefenykepezni, amikor Virag iparkodott felfele az ablakparkanyra. Kép

Szulesznot en csak azert fogadnek, hogy ne bunkozzon velem senki. Nem varom el tole, hogy ott legyen velem vegig, csak ha szukseg van ra.

Amugy nekunk is vacak ejszakank volt, Kristof is orankent kelt, talan a brokkoli artott meg, vagy fazott. Most szerencsere alszik egy kicsit.

Agi
agi77

<font color="aa00aa">Sziasztok!!!
Régen írtam már,de olvasgatlak titeket!
Nálunk minden rendben van,már a 26.hétben járunk!

Szia Seri!Te mikorra vagy kiírva?Én jan.25.-re,lehet,hogy találkozunk a klinikán?
Enikő:majd hívlak!Puszi
Ildi</font>
ildi10

Sziasztok!

Seri: Üdv! Sztem nagyon fontos, hgoy ott legyen egy fogadott szülésznő, aki valamennyire ismer már. Ő biztos elmagyarázza, mikor mit csinálnak veled, nem ül a szoknyád mellett állandóan, az az apuka dolga. Én az enyémtől sok mindent meg tudtam kérdezni, amit a dokimtól inkább nem. A doki tényleg akkor jön ha be kell kukkantani vagy már a végét járod, vagy ha véletlenül műtétre kerül a sor. Az én szülésznőm, Szekeresné Juhász Csilla, itt sokan szültek nála, tapasztalt, de fiatalos. Jártas a gátvédelemben. Én mindkét gyerkőcöt nála szültem, nagyon megbízom benne. Flóra korababa volt, addig nem engedte hogy elvigyék, míg nem fogtam a kezemben! És akkor még csak ott tartottunk,hogy megbeszéltük, hogy a 34 héten felhívom....Kép
A 34. hétig kell lejelenteni.

Babamama: Milyen cd? Bocs, de nem igazán rémlik. Megértelek, a szüléssel kapcsolatban, mindenki más és más. Neked arra volt szükséged, hogy békén hagyjanak. Ez nem érzéketlenség. A szülésznővel meg nem kötelező beszélgetni. Én szinte egyiknél sem tere-feréltem senkivel, ill Zolival, de akkor sem az időjárásról. Kép Csak ami szükséges volt, vagy ha kértem vizet(a kitolás alatt!!!), borogatást, stb. A szülésző nálam abbban is segített, hogy lebeszélte a dokimat, hogy nem fektessen be, mikor Bátor elindult volna kifelé.

Karmen: Te hogy adod Orsinak a Chamomillát? Úgy értem, milyen adagokban, hányszor?

Erika: Még nem vártam Bátor fogát, Flónak is 1 évesen jött elő az első. Reméltem kibírja fognélkül 10 hónapos koráig. Hát nem várt vele. Ilyenek ezek a gyerekek.

Angi: Virág hegymászó lesz vagy valami kecske bújt meg benne! Kép Úh, a párkányra...nálatok nem lehet csak úgy nyitva az ablak.

Kriszti: Sejtettem, hogy vírusos torok gyuszi lesz. Flóra 3 napig nem evett semmit,mikor először jött elő. Kaptatok valami ecsetelőt? Ha nem én ajánlom a Tandum Verdét. Fülpiszkálóval szoktam ecsetelni, ha kell. Még az aftát is. Gyerekeknek simán lehet adni. Jó lett volna, ha a doki néni vesz torok váladék mintát, abból kiderül, hogy vírusos,vagy bacis. A vírusos torokgyulára fölösleges antigyogyó. Mi már megjáruk vele. Nem egyszer! Lázcsillapítás, folyadékpótlás, ennyi az egész. A szervezete le fogja győzni. Ha gondolod, adhatsz neki Vironal cseppeket, napi fél cseppet. Fló is ezt kapta, immunerősítő. A tejcsit meg azért öklendezte, mert fájhat a torka. Bár az is érdekes, hogy a kenyeret meg megeszi. ??? Fló csak tápot volt hajlandó meginni. Ekkor már másfél volt. De este még szopizott. Eszti meg kapja az anyatejecskét. Jobbulást kívánok neki, biztos nem lesz az antigyogyóra szükség! Azért is lehet nyűgös mert fáj a torka.

Minket érdekelne a jáccó!

Bocs, eldugulok!

Gabi3
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?