Szia Anna!
Hát, mit mondjak, Balázs is iszonyú rondán ír, de ez várható volt, az én kézírásomat sem egyszerű feladat kisilabizálni. Két vigasztaló tény azért van: 1. már feltalálták a számítógépet, 2. attól, hogy randán ír, orvos azért még lehet
. A tanító néninek azért nem szóltam (sőt, a páromat is lebeszéltem), mert a gyerek szereti, és még van 2 évük együtt. Az én apukám bement az ofőmhöz, amikor 8.-os voltam. Nem köszöntem meg neki, utóbb ő is elismerte, hogy nem kellett volna. Persze nálatok más a helyzet, Heninek már nem árthat
. Várja a Radnótit? Kristófot nem bántja, hogy nem fognak egy suliba járni?
Szerencsétek van, hogy Kristóf ilyen jól beilleszkedett az iskolai rutinba. A leckeírással mi iszonyúan megkínlódtunk elsőben. Írtam már, hogy szerintem most lett iskolaérett a fiam. Tavaly csak ült a füzete fölött, és ha nem álltam mellette, képes volt álmodozni a nyitott cuccok fölött akár fél óráig is. Ezt szó szerint értem, ui. igen gazdag a fantáziája, idén nyáron elkezdett írni egy könyvet is, amit mindig megmutat, ha elkészült egy újabb fejezet. Mi pedig megállj-t parancsolunk az arcizmainknak, és nem, nem, nem nevetünk, maximum mosolygunk, lehetőleg kedvesen és biztatóan
. Jövőre már lesz fogalmazás is, nem bánom, hogy magától készül rá egy kicsit. Szerencsére olvasni is szeret, decemberben kiolvasta a Harry Potter 5. részét, ami kb 800 oldal, de "mindenevő", most is 3 könyvet olvas egyszerre. A te gyerekeid "analfabétán" mentek iskolába, vagy megtanítottad őket előre olvasni? A mi osztályunkban ui. nem egy gyerek volt, aki folyóírással írta fel az 1. osztály év eleji "dolgozatra" a nevét (bár a feladatlap csak az óvodai jelét kérte). Balázst nem akartuk megtanítani, mivel sejtettük, hogy így sem lesz problémamentes gyerek, nehogy még unatkozzon is. Később azonban elgondolkoztunk azon, nem tettünk-e rosszat vele, mert az elején kifejezetten hátrányban volt ezekhez a gyerekekhez képest. Később persze behozta, de rengeteget foglalkoztam vele. (Szokta is mondogatni: anya, 5-öst kaptál szorgalomból!)
Szülések. Balázs a Barossban született, Réka Csepelen, ha lesz harmadik, ő a Dél-Pestiben fog, azt hiszem. A Baross nekem nagyon nem tetszett, futószalagon mentek a szülések, nem volt benne lélek. Az orvosom nem jött be a szülésemre, bár megígérte, hogy ott lesz. Igaz, nem fizettem előre... Lehet, hogy nincs jelentősége, de Balázs magzatvize mekóniumos volt, ami köztudottan oxigénhiányra utal, ami pedig lehet oka a hiperaktivitásnak. A csepeli kórház nagyon tetszett (bár az orvosom a szülésem előtt 3 héttel ment el másik kórházba), de azóta bezárták. Pedig szívem szerint újra ott szülnék. A mostani orvosom a Dél-Pestiben dolgozik, hát megyek oda, ha összejön.
Jó, ha valaki így szereti a munkáját, megértem, ha vissza akarsz menni. Azért nem irigyellek, nem lesz könnyű a 3 gyerek mellett eljárni munkába. Ha beteg vmelyikük, azt hogy tudod megoldani? Van segítséged?
Én a Hajósban tanítottam itt a kerületben, az Interspar mellett van. Lakótelepi iskola, annak minden nyűgével, gondjával, de ezt nem bántam. A problémás gyerekek még 10 vagy több év múlva is odajönnek az utcán, néha elég nehéz visszakeresni legalább a keresztnevüket...Ilyenkor jövök rá, hogy öregszem
. Bár az néha fura, hogy az ő gyereke idősebb, mint az enyém!
Na, már megint írtam egy regényt, bocsi!Igen, mi is holnap indulunk, ezt meg majd elolvasod, ha hazaértetek. Hogy ne legyen annyira egyszerű, a férjemnek ma elveszett a személyije, bejelentette, holnap elkészítik az újat. A délutánt keresgéléssel töltöttük, meg Rékát kérdezgettük: hova tetted a fehér, kinyitható kártyát
. Eredmény nélkül
. Nektek is jó nyaralást, mi megrendeltük a jó időt, remélem, Sopronba is jut belőle
!
Tünde