Sziasztok!
Sziasztok Finci-Vinci!
De jó nektek, hogy otthon szopiztok és még csak most kezdődik az egész.
Azért most nekünk sem rossz. Ma hazajöhettünk hétvégére. Gyorsan bekajált Balu és már el is aludt, itthon legalább alhat nyugodtan, már 2 órája szunyál. Hétfőn kell visszamenni, akkor majd eldöntik, hogy jövünk vagy maradunk. Meg hétfőn megyünk gasztroenterológushoz is, mert innentől kezdve nagyon más lesz minden, mint normál esetben lenne. Nagyon meg kell majd nézni, hogy mit ehet és mit nem.
Most vettünk neki Protexint, szegény bélbacikat pótolni kell valahogy a sok antibiotikum meg miegymás után. Nemrég kapta az elsőt, most biztos élvezkednek a vadiúj bacik a pocijában.
Monesz, nagyon köszi, hogy számíthatok rád. Még fogalmam sincs, hogy hogy telnek majd a napjaink. Remélem a sok peluscserén és az étkezésen kívül nem lesz más változás és nem lesz hasfájós.
Ha összeszedtük magunkat egy kicsit, akkor összehozhatnánk egy nagy sétát. Ja, meg még hátra van nekünk egy csomó oltás is... még a 3 hósat sem kaptuk meg és még legalább 1 hónapot kell is vele várni.
Lányok, van egy fontos kérdésem. Ha "bántják" a gyereket, tehát pl. szurit kap és még annyira kicsi, hogy ilyesmit nem lehet neki megmagyarázni, hogy miért van, akkor melyik a jobb: ott lenni vele, segíteni lefogni, közben vígasztalni és szuri után felvenni --- vagy --- nem ott lenni, bántsa a doktornéni és utána majd jön anya - aki nem bántotta azzal, hogy közreműködött a szuriadásban - és majd megvígasztalja?
Ez most azért jutott eszembe, mert szombaton vagy 15-ször kellett szúrni, de végül nem sikerült vénát találni neki és otthonról kellett behívni a sebészt, hogy nyaki vénába rakják az infúziót neki. Persze hétvégén alig van nővér, én segédkeztem, elég drasztikus az egész, le kellett fogni erősen. Múlt hét szombat óta tegnap "szólt" hozzám először Balu. Nagyon kivoltam. Mindig elfordította a fejét, nem mosolyogott, csak az apjától fogadta el a kaját is. Aztán tegnap megint jóban lettünk. Nem szeretném, ha máskor is lenne ilyen, hogy megharagszik rám ilyesmi miatt.
Ti hogy csinálnátok vagy csináljátok az ilyen "bántós" helyzetekben?
Dóri