Új privát üzeneted érkezett!

Szia Lili!
Nagyon örülök, hogy minden ok! Főleg, hogy még az ujjait is megszámoltátok, így végképp nincs miért aggódnotok! Jaj de jó!!
Nem sikerült elintézni az "ingyenes" 4D-t?

Rajtam egyszer sem vol szoknya a terhesség alatt. Amúgy sem vagyok szoknyás nő. Én vettem egy lenvászon terhesnadrágot (itthonra), sztem az nyáron is jó lenne, baromira kényelmes. Érdekes, hogy mások azt mondják, hogy még nagy rájuk a terhesnaci vagy pont fordítva, már túl kicsi. Én vettem egy nacit 16 hetesen, akkor is és most is jó rám (és végig jó lesz). Azóta vettem még 2-t, azok is jók. Pedig a pocim nő rendesen.
Sztem 1 nadrágot mindenképpen érdemes venni, mert nemsokára nem lesznek rád jók a ruháid és most még nincsen annyira meleg. Meg hát biztosan lesz még másik baba is, tehát nem csak most fogod használni.

Milyen a suli? Hogy bírod?

Puszi!
Éva

Kép
sygnum

Most jutott eszembe! Kobudo is írta már, hogy a Kismamában vannak szabásminták, ha esetleg tudsz varrni vagy van varrónőd.

Kép
sygnum

Szia!

Köszi a tippeket, lehet hogy akkor mégiscsak veszek egy gatyát. De olyan drágák itt K.méten. Vagy csak én tudok rossz helyeket?? 7000forintot sokallok egy gatyára. De lehet, hogy muyszály lesz megvennem. Kép

A 4d-t el is felejtettem, annyira örültem a baba ficánkolásainak. De valószínű, hogy nem tudja elintézni, mert ez a kórház pénze, tehát nem zsebre megy, így szerintem muszály kifizetni. De meg fogom kérdezni legközelebb.

A Kismama szabásmintája megvan nekem , 6hónapra megrendeltem az újságot és benne volt, lehet, hogy varratok belőle magamnak, csak nem tudom, hogy mennyivel jönne ki így olcsóbban.... Kép Utálok ruhára pénzt kiadni, de most muszály lesz. Van varrónőm, mert az anyósom varrónő. Kép Csak kicsit körülményes és olyan kínos megkérnem, hogy megvarrná-e nekem, mert nagyon nehezen bír ülni több órákat, mert van a gerincében egy 15-20centis tartó"rúd". Nem tudom, hogy mi az, amit betesznek a gerinc mellé, bocs a fogalmazásért.

Hogy állsz a baba szoba díszeivel? Készíted még őket?

Eladtuk a helvéciai házunkat, mostanában albérleteket néztünk. A Forrás lakóparkban találtunk egy nagyon jót. Előnye még, hogy van egy kis belső udvara is. Kép 1.emeleten van, kb.100nm. Az áruk nagyon húzós, de jó állapotú albit csak sokért láttunk.

Na, befejezem a szövegelést, megyek takarítani. Még majd visszanézek. Kép
birolili

Sziasztok!

Köszi a jó kivánságokat, aranyosak vagytok!
Szerencsére már kifelé megyünk a betegségből.KépTegnap voltunk 4D-n.Olyan szép képet csinált a Nemes.Tiszta apukája ez a Marci, még a doki is megmondta!KépLegközelebb, ha nincs panasz 5 hét múlva megyünk újra.Most a papir nincs nálam mert a férjem elvitte, de úgy emlékszem 1224g.Hosszú lábú, és nem nagy a feje. OLyan jó volt látni. Olyan szép kisbaba feje van.

Nem nagyon olvastam vissza, csak átfutottam.
Volt szó arról hol lehet kapni jó kismamiruhákat.
Hát nincs jó hírem.Pesten. Mi most voltunk fönt ott nagyon jókat lehet kapni, igaz nem a legolcsóbb mert egy len halásznadrágért, egy felsőért és egy szoknyáért fizettünk 23eFt-ot.De össze sem lehet hasonlitani azokkal amit itt lehet kapni.
Most kitaláltam hogy nem is kell kismamaharisnyát venni (neylon), mert sokkal szebb a combfix és tuti hogy a párotoknak is bejönne.Kép

Kobudo
Őszintén megmondom hogy az egyik óvonő, családtag.Nagyon szereti a gyerekeket és más óvodákhoz képest is szerintem jobban foglalkoznak a gyerekekkel.Szerintem nem mindegy hogy az udvaron 50 gyerek van, és az óvonők összetömörülve beszélgetnek vagy csak 20 gyerekre kell figyelni.Másrészt nagyobb közösségben a fertőzésveszély is nagyobb.Lehet hogy hülye érvek de én ezeket is figyelembe vettem.Otthonos, családias. Én meg vagyok elégedve.
Egyébként ' éve költöztünk be hetényből de majd ott épitkezünk.Most béreljük a lakást ahol lakunk.

Meséljetek vásároltatok már vmit a babának?
Érdemes felmenni Pestre sokkal nagyobb a választék, még csak ha a Mega Toysba mentek. Az nincs is annyira bent.

Legyetek jók! Puszi mindenkinek!
(28+0)

KépKép

KépKép
liolga

Sziasztok,

varrás, nadrág: Lili, szerintem is érdemes befektetni egy nadrágba, az én tapasztalataim a témával kapcsoaltban: van egy vett és egy kölcsönkapott nacim, de más a derékmegoldásuk. Amelyiket jobban szeretem, az hátul van begumizva, és elöl a pocakodnál szépen "ráfeszül". Persze nem feszes, de nem tudtam jobban írni. A másik pont fordítva: elöl buggyos, hátul nem. No, ez az, amelyik az elején elég hülyén nézett ki, viszont valószínűleg nagyobb pocakkal ez működik jobban. Az a naci, amelyik hátul gumis viszont jó volt szülés után is.
Egy barátnőm varratott terhesnacit 3 ezer ft körül. Így anyaggal 4 ezerre jött ki. Megkérdezzem a telefonszámát a varrónőnek?

Ultrahang: isteni találmány szerintem, mi is megszámoltuk a lábujjait is, meg szinte a csigolyákat is meg lehetne számolni. Szívem szerint 2 hetente mennék, de tudom, hogy felesleges.

Lili,
mikor kell költöznötök? Nagyobb lesz az albi, mint a helvéciai házatok?

Pihenjetek, sziasztok:

Kobudo
23+5

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Örülök Liolga, hogy itt vagy Te is. Már hiányoltalak. Kép Én soknak tartom azt a 23ezret. A mi pénztárcánkhoz sok... De jó, hogy ilyen jól láttátok Marcit! Biztosan nagy élmény volt. Nekünk az volt. Vagyis csak nekem. Kép Apa dolgozott.

Kobudo, kisebb lesz és nem kertes lesz valószínű, hanem társasházi lakás. Május közepén kell költözködnünk. Van még addig idő...

Puszi, sétáljatok sokat kint, olyan jóidő van. Kép
birolili

Sziasztok!

Liolga!
Örülök, hogy jobban vagytok! És hogy Marcival minden ok!

Sztem sem lehet rendesen vásárolni Kecskeméten. Se kismama, se babacuccokat. És nem csak a ruhákat, hanem minden mást is. Mi is a Megatoysba szoktunk felmenni, főleg ha vmit kuponnal (az Anyák lapjából) veszünk, az nagyon megéri. Meg a választék is nagyobb.
Mi már majdnem mindent megvettünk a babának, hordozót kell még venni. Már azt is kiválasztottuk, de várok még, hátha le lesz még valahol árazva.
Nem hülye érvek ezek, hanem mindenhol így kellene lenni. Én is azon szoktam mérgelődni, hogy az óvónő miért nem a gyerekekkel foglalkozik, miért egymással beszélgetnek.

Nadrág: Sztem olcsóbb lehet varratni.
Az én 3 nacimnak 3 különböző szabása van.
1. Visszahajthatós derekú. Ez a legelegánsabb, ezzel lehet a legcsinosabban felöltözni. Szépen rásímul a pocira, nem áll el sehol.Úgy áll rajtam, mint máskor egy nadrág, csak ott a görögdinnyepocim. Én nagyon szeretem, de egy picit nagy rám és egy kicsit lecsúszik, így igazgatnom kell.
2. Hátul gumis (odébbgombolható), elől nem. Még ez is tud elegáns lenni, de ez elől már "buggyos" .
3. A vászon nacim. Ez körben gumis, a hasi rész gumija állítható. Ez talán nem annyira buggyos elől, de lehet, hogy csak azért, mert vászon lévén lazább szabású az egész nadrág.

Nekem mindegyik kényelmes és sztem mind használható az elejétől a végéig.

Lili!
Arra vigyázz még, hogy puha anyagból legyen, különben mindenhol meghúzódik, buggyos és idétlenül áll. A Skála melletti kismamaboltban én nem találtam ilyet, hiába bizonygatta az eladó, hogy az jó és máshol is csak ilyet találok. Nem igaz!

Még csinálgatok díszeket, annyira belejöttem már, hogy abba se tudom hagyni.

Gratulálok a házeladáshoz! Remélem jó áron sikerült eladni. Albérletek tényleg drágák, de tényleg csak "normálisba" menjetek. Melyik is a Forrás lakópark?

Éva

Kép
sygnum

Szia!

A Forrás Lakópark most épült egy éve, a nagyrendőrség mögött. A Batthyányi utcában, vagyis azon az úton lévő sorházak mögött.

Éva, Te mennyiért ataláltál magadra való nadrágot? Megkérdezhetem, hogy összesen mennyibe került a babakelengye? Már mi is számolgattuk, hogy mennyi lesz, de nagyon sokra tippeltük meg. Kép Hol vásároltátok meg a babakocsit, kiságyat? Ruhákat is újonnan vettél a picúrnak?

Lili
birolili

Lili!
2 nadrágot 8-9000 körül vettem (az egyiket Pesten a másikat az Alföldben, ami ha jól tudom, megszűnt), a lenvászon 4500 volt leárazva, szintén az Alföldben. Sajnos 7-9000 körül mozognak a nacik. Vagy mégtöbb. Úgyhogy ha nem akarsz sok pénzt költeni, jobban jársz, ha varratsz.
A babakelengyét még nem számoltam össze, de holnap majd leírom, mi mennyibe került. Én mindenből újat vettem, nem szeretem a használt dolgokat, ráadásul szeretnék még gyerek(ek)et, nem csak Leona fogja használni a cuccokat.

Puszi
Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Lili!
Összeszámoltam, mit és mennyiért vettem. Itt a listám:
-Babaruhák (56-os és 62-es): 8600 Ft KenguruGold, Tesco, Auchan(12 kombidressz, 2 rugdalózó, 1 pamutsapka, 2 zokni, 1 pamuthálózsák)
-ágy: 9000 Ft Tescoban, leárazva(utazóágyat vettünk, mert nem tetszenek a rácsos ágyak, ebbe lehet emelőt venni, hogy ne kelljen olyan mélyre hajolni ez 5-6000, de nem vettem még meg, majd ha meglesz a baba eldöntöm, hogy tényleg nehéz-e hajolgatni)
- matrac: 5000Ft (kókuszmatrac, a Megatoysban vettük leárazva)
- 2 gumis frottírlepedő: 1600 Ft Auchan
- 1 gumilepedő: 200 Ft Tesco (nem kell feltétlenül)
- 1 pléd: 1500Ft Auchan (vékonyabb, nyári pléd, de én többet nem veszek, mert rájöttem, hogy ha a felnőttplédet kettévágom és beszegetem, sokkal olcsóbban jön ki)
- hordozókendő: 5500Ft Faktum (nem kell feltétlenül, de én ebben szeretném őt vinni, nem babakocsiban)
- kád: 5000Ft Megatoys (ez egy formatervezett kád, amiben nem kell tartani a babát, sztem ez sem feltétlenül szükséges, én a nagykádban akartam fürdetni, de annyira megtetszett mindkettőnknek, hogy megvettük. Az egyszerű kád sokkal olcsóbb)
- orrszívó: 1300 Ft Megatoys (porszívós)
- légzésfigyelő: 22000Ft Megatoys akciósan (nem muszáj venni, engem megnyugtat, sosem bocsátanám meg magamnak, ha vmi történne vele, mert ezen spóroltam. De a bölcsőhalál nagyon ritka, többnyire feleslegesen veszik meg a légz.figyelőt a szülők)

Még néhány apróságot vettem (bébivíz a kórházba, fertőtlenítő folyadék, hogy ne kelljen kifőzögetni a dolgokat, kifelé hajló szélű pohár)

Ez eddig összesen 60000Ft.
Amit még venni kell:
- hordozó-autósülés: 35000Ft Mi a Bébé Confort Elios Safe Side-ot néztük ki. Ezen nem vagyok hajlandó spórolni, sokat olvasgattam az ülésekről, törésteszteket hasonlítottam össze. 3 ülés maradt, ami szóbajöhet, ezekbő választottuk végül ezt. Lehet sokkal olcsóbban is venni, de nem tudom, azok mennyire biztonságosak. Meg hát ezt is több gyereknek veszem. Ez az egy dolog, amiből ne vegyél használtat, mert nem ismered a múltját!
- Kádállvány: 5000Ft ehhez a kádhoz, az egyszerűbbhöz plcsóbb és nem feltétlenül kell. A barátnőm pl. az ágyra teszi a kiskádat, de teheted akár a mosógépre is.
- cumisüveg: 1 Avent 125ml-eset (1200Ft) akarok venni, azt is csak a biztonság kedvéért, nem akarok neki se cumisüveget, se cumit adni

"Apróságok" maradnak még: pelenka (DM terméke a BabyLove, többen ajánlották, ezzel fogok kezdeni, úgyis magunknak kell megtalálni, mi a legjobb), popsitörlő (szintén kipróbálom a BabyLove-ot), szemetes a pelusoknak, melltartóbetét (vagy anyatejgyűjtő kagyló, majd meglátom, mennyire folyik a tej, az elején elég a betét), szoptatós tea, betét (én Tena inkontinencia betétet fogok venni), gyógyszertári dolgok (majd felírja a gyerekorvos), még néhány rugdalózó, hálózsák, kardigán...

Pelenkázószekrényt kaptunk a barátnőmtől, meg ruhákat is kapok folyamatosan. Törölközőim vannak, amik újak, bár praktikus a sarkos babatörölköző, de a kisebb méretet gyorsan kinövik, a nagyobb meg nagyon drága. Ha látok leárazva, akkor veszek 2-3-at. Lázmérőnk van, de lehet, hogy veszek egy digitálisat. Ruhapelenkákat kaptam, de abból is kell még egy 5-ös csomag. Babakocsit nem veszek, mert szeretném, ha a baba mindig rajtam lenne. Sztem jó és szükséges a testközelség. Aztán majd kiderül, hogy boldogulunk. Szekrényt majd csináltatni fogunk, az elején gondolom elég lesz a pelenkázó szekrényrésze. Ha nem, majd megoldjuk.

Úgy gondolom, hogy még kb. 50-60000Ft körül fog hozzájönni, így a végösszeg 120000 körül lesz. De én semmiből nem vettem használtat és többnyire csak jó minőségű dolgokat.

Most jó hosszú voltam, többiektől bocsánat! A legjobb babakelengye-listát egyébként a www.nandu.hu oldalon találod.

Ha van még kérdésed, nyugodtan kérdezz!

Puszi
Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Kobudo, megtudnád nekem kérdezni a varrónő számát? Mégiscsak varratok inkább, kelleni fog egy csinosabb az államvizsgára, a ballagásra... Nagyon köszönöm előre is.
Az albi kisebb lesz jóval, mint a mostani házunk, és sajnos nem a Forrás lakóparkban lévő lakást választottuk, hanem a Hunyadivárosban egy kertes családi házat. A picinek jó lesz, ha lesz egy kis kert. Lakópihenő övezetben van, úgyhogy sétalni is jó lesz.

Sygnum, köszönöm, hogy így leírtál mindent tételesen. Kép

Most érkeztünk haza Soltról a szülőktől, nsagyon jókat és sokat kajáltunk. Kép

Este pedig megyünk moziba, amíg lehet a pocak miatt is. Kép

Remélem nektek is jól telt a szünet, mndenki pihent sokat és nagyot. Kép

Írjatok! Lili
birolili

Sziasztok!

Mi most értünk haza a szülőktől.

Lili!
Lehet, hogy jobb is egy házban, a kert tényleg angyon jó! Bár a Hunyadi kicsit messze van a központtól, de vmit vmiért. Petőfiv. sincs közelebb.
Sajnos mi is nagyon sokat ettünk, nem is engedtem sütiket csomagolni. Ennek ellenére csak találtam itthon a kipakoláskor sütit a csomagban. Nem nagyon kéne híznom, lassan 10 kg-nál tartok.
Mit néztetek a moziban? Én mostanában párnával járok moziba (a derekam mögé), de még jól bírom én is és Pöttöm is. Bár én imádom a mozit, lehet, hogy ezért nincs vele gondom.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok, csatlakozhatok én is?
Szintén a Petőfivárosban lakunk, ráadásul Éváék és a mi házunk között egy darab üres telek áll.
Épp tegnapelőtt gondolkoztunk el rajta, hogy vajon milyen függöny lesz az ovális ablakotokon?
( a Bíró Blanka nagyon édes lenne, jól hangzik, ebben egyeztünk meg a férjemmel ma vacsi közben)
33+2 hetesek vagyunk, és nekünk is lányunk lesz, Hanna.
Ma reggel találtam rá erre a topicra, csak eddig a szervercsere miatt nem jutottam fel. Elolvastam az előzményeket, de biztosan nem emlékszem mindenre, úgyhogy tuti lesz amire századszor is rákérdezek majd! Előre is bocsesz.
Még a héten fogok dolgozni, aztán elég. Itthon teszek-veszek, pakolászok, rendezkedek majd.
Én sem nagyon tudtam itt Kméten vásárolni kismamaruhákat, sőt a Skála melletti boltban általában csak felhúztam magam! Amikor szabadidő nadrágot kerestem, közölték, hogy ilyenkor a nők férfi melegítőt szoktak venni, huzentróglival. Oké, én nem kértem olyat!
Az Alföldben, ugyanúgy baba-mama bolt nyílt ott, ahol előtte két héttel megszűnt! Én ott vettem egy farmert, de ugyanezeket a ruhákat lehet kapni a Megatoysban is, és az áruk is teljesen megegyezett, már amit én néztem. Amúgy a téli nadrágokat (2 kordbársony) Bp-en, vettem, a Megatoysban, ill. a WestEndben, a C&A-ban, kp. áron. Pólokat (össz 1 hosszúujjút, és 3 rövidujjút)szintén a C&A-ban vettünk, 2-4000 Ft-ért.
Tesóm szeptemberben fog szülni, Ők Bp-en laknak, Neki ezeket a dolgokat könnyebb beszerezni, nagyobb a választék, van egy nagyon jó és megfizethető bolt a Baross utcában, és nagyon kedvesek, és mindig van vmi akciójuk is, és szó nélkül felhajtják, átalakítják a ruhákat.
Orsi

Kép
seriff

Szia Orsi!

Üdvlünk körünkben! De jó, hogy ránk találtál! Kép Jó Neked, hogy Pesten tudsz vásárolni. Nekem az a baj, hogy ha felmennék Pestre, azt sem tudnám hírtelen, hogy merre induljak el...
Mesélsz magatokról egy kicsit? Hol dolgozol? Milyen érzés kismamának lenni? Ő lesz az első babátok? Nagyon szép név a Hanna. Kép Nekem is nagyon tetszik.
Én is szeptemberben fogok szülni. Kép Szeptember 18-ra vagyunk kiírva.
Éva is ismer Téged? de jó, akkor ti majd együtt tudjátok tologatni a babákat. Kép

Szia Sygnum!

Hát igen, egy kicsit messzebb van a várostól de jó kis hangulatú lakás. tetszik. Itt jól fogom érezni magam. És persze a kiscsalád is. Kép A Forrás lakóparknak is sok előnye volt, de emellett döntöttünk, mert mindig ide lyukadtunk ki, hogy ez a legjobb. Apránként pakolhatunk nemsokára.

Jó éjt nektek! Írjatok!
birolili

Sygnum, nem válaszoltam arra kérdésedre, hogy mit néztünk a moziba. A Randigurut néztük. Nagyon jó volt, csak csomó mindenen gondolkodtam és nem nagyon tudtam figyelni. Vagyis tudom, hogy baromi jó volt.... Jaj, ez már így nem lesz jó. Most gondoltam bele mindenbe úgy komolyabban. Ez jó nagy felelősség...De gyönyörű dolog.
Te tényleg kispárnával jársz moziba? Simán viszed a kezedben? Elképzeltem vizuálisan.... Kép Kép

Na, tényleg jó éjt!
birolili

Kobudo, írd meg nekem légyszi a varrónő tel.számát! Kellene már.Köszi
birolili

Sziasztok!

Tegnap egész nap nem tudtam feljönni a Babanetre, ma meg elmászkáltuk az időt. PöttömPannának most már megvan minden ruhája, plédje ... Olyan jó érzés. Alig várom már, hogy elkezdjem rendezgetni, mosni, vasalni a cuccait.

Lili!
A Randiguru jó film, mi is láttuk. Bár mi majdnem minden filmet megnézünk, mert mozimániásak vagyunk. Egy szatyorba szoktam betenni a párnát és a hónom alatt simán beviszem, így senki nem tudja mi az. Ki sem szoktam venni a szatyorból, csak beteszem a derekam alá-mögé. Sokszor késő este megyünk moziba, így még a lábam is fel tudom tenni az előttem lévő két szék karfájára, így tök kényelmes. Tudom, hogy pofátlanság így ülni, de most így kényelmes.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!
Lili, azt hiszem az Éva sejti-most már biztosan- hogy ki vagyok, de beszélni még nem beszéltünk személyesen.
Többnyire olyankor szoktam Bp-en vásárolni, ha vmi kötelező tanfolyam miatt vagyok fent, vagy ilyesmi, és csak azért tudom, hogy mi merre van, mert tesóm ott él. Én elég bénán tájékozódom.
Magunkról annyit, hogy ma dolgoztam utoljára. Eddig a kórházban a radiológián, orvosként, a férjem fogorvos, itt kint a Petőfivárosban. Igen, ez az első babánk, és nagyon várjuk, és már most teljesen szerelmesek vagyunk, imádjuk!
Én szeretek terhes lenni, igaz, mostanság nagyon fáj a jobb lábam, gyakorlatilag sántítok, merthogy kímélem, állítólag. Én próbálok normálisan járni, de ma reggel a kórházi portás megkérdezte, hogy mi a baj.

Éva, ez vicces, hogy párnával jársz moziba, elképzelem ahogy settenkedtek késő éjjel, párnával a hónod alatt. Kép Tényleg jó lenne, ha ideköltöznétek már a szomszédba! Bár azt nem ígérem, hogy csendes környék lesz, főleg most, hogy végre jó idő van, nekilódulnak az építkezések, reggeltől-estig fúrnak faragnak majd! Bár szerencsére, 5-6 körül távoznak a munkások! Ide a másik oldalunkra reggel 3/4 7-kor érkeznek.... Ti már nagyon előrehaladtatok!Tényleg minden ruhácskája megvan már Pöttömkének?

Mi még eléggé le vagyunk maradva, ilyen téren legalábbis, de az ágya és a pelenkázója ma megérkezett, a babakocsit meg kb.10 napja vettük meg.

Egy jó varrónő telefonszámára én is vevő lennék, mert 3 hét múlva még esküvőre+lagziba megyünk, és bizony kellene vmi jó kis ruci! Mondjuk, azt nem tudom, hogy fogom viselni 36+5 hetesen a lagzit, de majd meglátjuk!
NA jó éjt mindenkinek!
Sziasztok, O

Kép
seriff

Szia Orsi!

A múltkori hozzászólásodra nem reagáltam, valahogy elsiklottam fölötte, biztos túl későn volt már. Bocsánat!
Tényleg nagyon jó, hogy együtt fogunk szülni! És ráadásul mind a kettő baba kislány lesz. Legalább mindig lesz kihez átszaladni tanácsért meg játszani. Ennek nagyon örülök!
Nagyon várom már, hogy odaköltözzünk, nem tudom, mikor lesz belőle vmi. Számomra az emeleti fürdőszoba a legnagyobb gond. Ott még semmi nincs kész és az zajjal, porral, szeméttel fog járni. Addig nem akarok ott lenni a babával. Meg ha az üres telken elkezdenek építeni, akkor mégnagyobb lesz a zaj. Megígérte, hogy tavasszal legalább a kerítést megcsinálja, mert addig mi nem tudjuk se a kaput, se a kertet befejezni, amíg az kész nincsen.
Az ellipszis-ablakon szalagfüggöny lesz, egyébként alul mindenhol.
Az építkezéseknek csak vége lesz egyszer és akkor többet nem lesz olyan zajos. A Márc. 15. utca egyébként 100-szor zajosabb, nagyon utálom.
A Blankára beszéljétek rá Robit is, nekem nem sikerül. Pedig sztem is nagyon jól hangzik.
Igen, szépen lassan megveszegettünk mindent. Még a hordozó van hátra, azért még felmegyünk Pestre.
Te nem féltél a radiológián dolgozni? Én biztos nem mertem volna.

Remélem most már fogunk személyesen is találkozni, biztos lenne sokminden, amiről beszélgetni tudnánk.

Éva

Kép
sygnum

Éva, nem akarlak elkeseríteni, de 2 éve csengetett
beelőször a szomszéd, és kérte el a homlokzati tervünket, merthogy anélkül Ő nem tudja az övét beadni,aztán akkor ősszel azt mondta, hogy amint jó idő lesz kezdik az építkezést! Azóta egy egész év + néhány hónap telt el... Amúgy nekünk sincs még kész a tetőterünk, igaz egyenlőre-néhány évig, legalábbis- nem is tervezzük. Elég ezt is rendben tartani.
Nem féltem dolgozni, mert májustól kértem, hogy a beosztásnál, vegyék figyelembe, hogy babát szeretnénk, így is volt. GYakorlatilag egész nyáron a rendelőben dolgoztam az UH-ban, vagy leleteztem, ősszel ugyanezt csináltam az osztályon, szóval nem voltam sugárban egyáltalán.
Meg jófej kollégáim vannak, akik amint kiderült, hogy úton van a bébi, kíméltek, állandóan le akartak fektetni az orvosiban, feltett lábbal pihentetni! Tegnap meg, amikor összepakoltam ott izgágáskodtak, hogy ne számoljak fel mindent!
Most el kell mennem egy előadásra!

Többiek, Ti még alszotok?

Kép
seriff

Sziasztok!

Biztosan piszok jó érzés lehet, hogy megvannak a babáidnak a ruhái és mindenféle szépség...Sygnum! Kép Mi is megvettük az első ruhácskáját, igaz, még nem tudjuk, hogy kisfiú vagy kislány. De én azt érzem, hogy kisfiú lesz.

Biztosan nem lesz, jó, ha építkezni fognak mellettetek.

Tud valaki arra tanácsot adni nekem, hogy mitől vannak rosszullétek? Ma ia hazajöttem a suliból, nem bírtam ülni, vert a víz, a szívem kalapált... Ez normálisnak is nevezhető ilyenkor? Hazaszaladtam (itt lakunk 15 percre a sulitól) és lefeküdtem. Már sokkal jobb, de nem tudtam ülni és sehogyan sem volt jó.

Seriff, nagyon aranyos kollégáid lehetnek, ha így vigyáztak Rád! Jó érzés, hogy a kismamákat kényeztetik. Én nem nagyon hagyom, mert utálom, ha mindent hoznak nekem, semmit sem engednek, bár van amikor megadom magam. Kép
Megkérdezhetem, hogy mi alapján választottak babakocsit és hol vettétek és mennyiért? Olyan sokat gondolkodtam rajta, hogy melyik a megfelelő, honnan tudom eldönteni majd... Köszönöm, ha válaszolsz rá.

Írjatok! Sziasztok!
birolili

Sziasztok Lányok!

Most már én is aktívan bekapcsolódok. Igaz két hete olvasgatom az írásaitokat - nem kis idő volt, mire az elejétől végignéztem mindent. Én is azt hittem, hogy lesz a közelünkben egy hasonló idős kismama, de ahogy látom, erről lecsúsztam.

Rád gondolok Lili! Mi is a Szabó Sándor telepen lakunk, és szeptember végére várjuk a babát. De éppúgy ahogy mások is, mi is vagy átalakítunk, vagy költözünk még addig. Egyelőre a férjem szüleivel és nagyszüleivel élünk együtt, egy bazi nagy házban (iker, emeletes). Úgyhogy hely az lenne, és a családtagok is rendesek, de azért mégis eltér néhány alapvető dologban a véleményünk...

Engem is érdekelne, hogy milyen babakocsit ajánlotok, a varrónő, és a jó pesti bolt címe is (Baross utca ?). Nehéz most még jó ruhát választani, ami nem nyom, de nem is lóg rajtam.

Még egy kérdés: tegnap voltam dokinál, és azt mondta, valószínű kisfiú a bébi. Én is teljesen jól láttam, hogy van valami a lába közt. De azért még nem 100%. Szerintetek mennyire biztos eredmény ez kb 14 hetesen?

Melinda
14 + 4

Kép
Kép
melissza

Orsi!
Robi a nyakára fog járni! Mi ugyanis nem tudjuk befejezni a házat addig, míg ő meg nem csinálja. Biztos nem hagyjuk annyiban.
Akkor értem, a sugár miatt kérdeztem. Bár sztem egy kórház más veszélyeket is rejteget.

Lili!
Mi csak olyan ruhákat vettünk, ami fiúnak és lánynak is jó. Nem volt nehéz, utáljuk a rózsaszínt, pirosat, lilát. Biztos mindenki fiúnak fogja nézni a lányomat. A fülét sem akarom még kifúratni, csak később. Úgyhogy az sem lesz támpont.
Cukrod, vérnyomásod, vasad rendben van? Lehet csak a terhesség miatt is, nekem is szoktak ilyen mindjárt összeesek érzéseim lenni.

Melissza!
Végre, végre! Minél többen beszélgetünk, annál jobb!
Én a 14. heti Uh-ban még nem nagyon hinnék, majd a következőben.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Lassan ott atrok ,hogy nem is tudok hozzászólni, olyan ritkán ülök a gép elé, de az az igazság hogy minden nap mentünk szinte vhova.Mostmár Lilit is hordom az oviba, igy ritkábban vagyok itthon.Inkább, csak este, olyankor meg végem van, úgyhogy inkább pihenek. Nagyon nyom vmit a baba a mellem alatt és ez fekvést igényelne, de mostanában kezdtünk el vásárolni, igy csak este jutok vizszintesbe.Kép
Mostmár megvan a kiságya, a pelenkázó, a babakocsi, hordozó, szinte minden.Mostmár csak a ruhák vannak szinte hátra.Erről jut eszembe.Érdemes most benéznetek a Skálába. Ma vettem kissapkát(cérna- az kell az újjszülöttremég nyáron is,)240FT és ez a jobb fajta.Aranyos kis bodyt 999Ft-ért.Ez nem pénz érte és nem gagyi.

Melissza!
Üdv, nálunk! Az UH-al kapcsolatban: nekünk a 12. héten azt mondta a doki valszin. fiú és igaza lett.Olyan kukaca van, hogy azt semmivel nem lehet összetéveszteni.Kép

Üdv mindenkinek,kellemes hétvégét mindenkinek!
Pihenjetek,amig lehet!Kép Kép

29+0

KépKép

KépKép
liolga

Sziasztok!

Lili, jobban vagy? Az elején gyakran voltam rosszul,kipróbáltam az összes létező tippet, nem vált be semmi! Olyan is nagyon sokszor volt, hogy azt éreztem, amikor hazaértem, hogy mindjárt összeesek, és ha nem fekhetek le azonnal, akkor kész. Talán ez is volt az első jele a terhességnek! Tényleg jófejek a kollégáim, de azért ne hidd, hogy feltett lábbal feküdtem az orvosiban, azért nem hagytam el magam! Sportoltam is előtte is, most is járok tornára! Azt hiszem meg is bolondulnék mozgás nélkül! Tényleg Ti nem jártok terhestornára, vagy vmi ilyesmire?

Akit a babakocsi project nem érint, az ugorjon, mert ez biztosan hosszú lesz!KépKép
Lili, Melinda,
A babakocsi nagyon bonyolult dolog, nagyon sok mindent kell figyelembe venni, hol akarod használni, milyen terepen( nagy kerék-vagy kisebb, bolygó vagy nem), télen vagy nyáron születik-e a baba (mennyire legyen zárt a mélykocsi része), akarod-e a mélykocsirészt mózeskosárként is használni, vagy nem?. Amikor már nem élvezi a hanyattfekvést (kb 3-4 hónaposan), de még nem tud ülni, akkor sportkocsi, ez vagy egy újabb kocsi vagy a mózeses-mélykocsis vázra szerelhető sportrész, vízszintesig dönthető változatban. Ja, és akarod-e hogy az autótokba beférjen, vagy épp tömegközlekedni akarsz vele? Tényleg nem egyszerű, és persze az ár is a csillagos égig érhet. Nekünk azt mondták, hogy tökéletes babakocsi nincs, össze lehet rakni BébéComfort márkából, 250 ezer Ft-ért, mi nem kértünk ilyet... A soroksári úton a Megatoysban nagyon profi és kedves eladók vannak, mindent megmutatnak, elmagyaráznak. Az áraik ugyanolyanok, mint a Brendonban, hiszen uaz a cég!
Mi mégis a Brendonban vettünk, Váci út. 168, a Duna Plazatól 300 m-re, mert ott volt kicsit barátságosabb színben! Nekünk uarra a vázra tehető a mózes és a sportrész, mindkettőnek dönthető a háttámlája, a sportrész kétirányban tehető fel, így Veled szemben és háttal is lehet, az egyik az elején, a másik később fontos. PegPérego, drága 116ezer Ft. Az autósülés is lehetett volna erre a vázra tehető, de nekem is azt tanácsolták, hogy ezt nem érdemes, mert sose akarod abban tolni. Így azt Maxi Cosi-t vettünk.
Igazából, ez mind nagyon nehéz, és tanácstalan az ember, mert a legjobbat szeretné, de tudja, hogy akkora üzletág ez is, mint az esküvő!Lehet venni használtat is, csak nagyon meg kell nézni, Kistarcsa felé mondanak egy ilyen helyet, ahol gyönyörű, és jó babakocsik vannak, töredék árért. Nem tudom, én újat szerettem volna, de bevallom, megriadtam az ártól, tudtam, hogy drága, de erre én sem számítottam. Tudom, hogy lehet olcsóbban, láttam én is, de mindent-vagy majdnem mindent-végiggondolva, hosszútávon talán megéri ez a babakocsi. Van pár babás barátnőm, alaposan kifaggattam őket előtte. Biztosan sok olyat is írtam, amit már amúgy is tudtál, bocs érte, azért remélem tudtam segíteni!Kép Ja, és itt is érdemes körülnézni, a Szil-Coop melletti bababútorboltban is készségesek, a Fűrészfogas beli boltban is!

Melinda, a bp-i boltok címét most nem találom, de amúgy az internetről keresgéltem őket, ennek a Baross útinak Maternelle a neve, azt hiszem kidobtam a cetlimet! Ha nem találod meg így, szólj, és akkor megkérdezem tesómat, de most nem érem el Őt sem! A 14.heti UH biztosságáról annyit, hogy egy ismerősnek végig azt mondták fiú, tutira, erre nem is választottak lánynevet, és mégis lányuk született! De biztosan mindenki hallott ilyen történeteket! Szerintem is úgy a jó, ahogy Éváék csinálják, mi is igyekszünk semleges színű ruhákat venni! Nem tagadom, azért van egy-két rózsaszines darabunk is, és biztosan lesz piros is, de többnyire fehér vagy más mindkét nemnek jólálló ruhákat veszünk, ill. fogunk venni, eddig kb 5 ruhája van, így lassan bele kell húznunk!

Liolga, köszi a Skálás infókat!
Tényleg, hallottátok, hogy május 1-től már nem Skála lesz, hanem kínai, talán megmarad a ruhák egy része-ott fent a mozgólépcsőtől balra, én meg sem szoktam nézni, olyan iszonyú drágák!

Éva, okés járjatok a nyakukra! Nagyon-nagyon örülnénk, ha Nektek lenne igazatok!

Bocsi mindenkitől, elég hosszúra sikerült ez a hozzászólás! Remélem, nem aludt el rajta senki!

Jó hétvégét, kellemes pihenést mindenkinek!

Kép
seriff

Sziasztok!

Üdvözlünk Melissza! Sajnálom, hogy elköltözünk! De tényleg! Jó lett volna Veled tartani a kapcsolatot, megismerkedni veled és a babával. Merre laktok itt atelepen? Ha átolvastad a hozzászólásokat, akkor azokban azt hiszem benne van, hogy mi itt az óvodával szemben lakunk. Kép
Fáj a szívem elköltözni, de ezt a lépést meg kell tenni.
Elhiszem, hogy nehéz a szülőkkel együtt lakni... Én nem is tudnék. Most fogtok majd máshová költözni? Az első babát várjátok?

Liolga, de jó, hogy itt vagy megint!!! Kép Hát, igen, nektek már vásárolgatnotok kell a babának. Mindjárt itt lesz az a 40.hét... Nekem is olyan gyorsan telnek a hetek. Már 16hetesek vagyunk. Megyünk jövő héten afp-re.

Voltam ezzel a szívveréssel a körzeti orvosnál és azt mondta, hogy menjek el kardiológiára hétfőn, kedden pedig vérvételre. Lehet, hogy valamiből kevesebb van a szervezetemben. Majd kiderül. Aranyos volt nagyon.

Szerintem már lehet látni a 14.héten. Én a 12.-en láttam valamit a lábai között... Kép De az még csak feltételezés volt. Majd a 19-20hetesen.... Kép Akkor rá fogok kérdezni, nem nagyon bírom, hogy ne kérdezzem meg, hogy mi lesz a neme a babának, pedig nem akartam, meglepetést szerettem volna... Kép

Jó éjt nektek, írjatok!

Lili(15+5)
birolili

Melinda, Maternelle :Baross u. 21. VIII.kerület.

Kép
seriff

Sziasztok!

Babakocsi téma:
Nekem kifejezetten tetszik mikor a vázon csak a hordozó van, szerintem jobban néz ki mint a mózeskosaras, és (legalábbis nekem) praktikusabb is mert autósülésként is használjuk majd, igy nem kell külön venni.Az ára tényleg elég húzós.Mi Bébé Confortot vettünk, de a sport részt majd akkor vesszük meg mikor már szükség lesz rá, addig felesleges.Még az a jó hogy külön-külön is meg lehet vásárolni.

Azon teljesen ki vagyok akadva hogy itt kecskeméten mindent ellepnek a kínaiak.A Skálában lehetett kapni normális cuccokat, nem igaz hogy csak a kínaira van igény.Kép

Lili:
Nekem is a Lilivek való terhességnél derült ki hogy nem úgy működik az egyik szívbillentyűm.Mondjuk panaszai ne voltak hanem a 26 hetes EKG után küldtek el szívUH-ra.Túl nagy jelentősége nincs, nem kell vele foglalkoznom azt mondták.A mostani terhességemnél el sem küldtek UH-ra.KépRemélem neked sincs komoly bajod!!!Kép

Nagyon szép az idő legyetek sokat a levegőn!Kép Kép

Szép hétvégét, mindenkinek!

KépKép

KépKép
liolga

Sziasztok!

Úgy látszik tegnap mindenki élvezte a jó időt. Mi is sétáltunk egy nagyot. Úgy örülök a napsütésnek! Nagyon utálom a telet.

Én úgy hallottam, hogy csak dec-től lesz kínai kézben a Skála és lehet, hogy megmaradnak üzletek. Hogy melyik, azt már nem tudom.

Lili!
Remélem jól vagy?! Majd írd meg, mi volt a kardion!

Éva

Kép
sygnum

sziasztok hosszú szünet után smét vagyok megszületett időközbe Ákos apa választotta nevetKép4300 gr és 53cm március 24.émimádnivaló feketenagy haj van. jövök majd egy élménybeszámoloóra de a 2 csaj meg kukcos nem hagynak sokat pötyögni Képsziasztok

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Gratulálok az új családtaghoz Roz23!!!!!! Kép Kép Nagyon jó egészséget kívánok Neketek!!!! Legyen sok örömetek a piciben!

Sygnum, a kardion minden rendben van. Az orvos lenyúlt 8000forinttal. Kép Ekg-t és szívuh-t csinált. Legalább kiderült, hogy nincs semmi baja a szívemnek. Azt mondta, hogy nyugodtan mozogjak! Az én orvosom pedig nem ajánlotta 18hetes koromig. Na de addig már csak 1,5hét van. Kép Utána megyek terhestornára. Lányok, nem tudtok valahol ilyen tornát? Mindenhol kerestem már, de nem találtam még eddig. Erdeiben, Otthonban, hol lehet még? Járt valaki közületek?

Egyébként a babó is nagyon jól érzi magát, esténként bulizik a pocakban.... Kép Apa is hallgatja már. Kép

Írjatok! Mi is nagyon élveztük a napsütést. Egész hétvégén kint voltunk. Jól lepirult az orrom.
birolili

Roz23!
Gratulálok a Picihez, aki nem is olyan pici! Remélem minden jól ment és nagyon jól vagytok!! Jó egészséget és sok tejcsit! Várom a beszámolót, ha lesz egy kicsi időd.

Lili!
Disznóság ez a 8000 Ft! Nem lehetett volna normál úton intézni? Bár most már mindegy, a lényeg, hogy jól vagy! De azért ne engedd magad mindig lenyúlni (UH is, ez is). Ha az orvos kéri a vizsgálatot, akkor adjon beutalót!
Az esti pocibulit úgy érted, hogy már érzed a mozgását? Az nagyon jó!
Terhestorna nem tudom, hogy van-e még a központi fizikóterápián az újkórházban(tel.:516-725) és láttam még a védőnőknél is kiírva, hogy ott az alagsorban van torna. Hogy melyik milyen, azt nem tudom.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok,

Lili, örülök, hogy nincs komoly bajod, pihenj sokat! Terhestornára én jártam-járok-a kórházi fizikóra, keddenként van 1/2 5-1/2 6 között. Nem fárasztó, sok vénás torna van benne, meg a légzéseket gyakoroltatják. Az Anita pedig tart a Zöldház fitnessben is, azt hiszem szerdánként, de ezt meg kell kérdezni. A kórházi talán 400 Ft, alkalmanként. Kedves csajszi, és jó másokkal is találkozni! Szokott lenni Apás foglalkozás is, ahol Őket is megtanítja lélegezni, meg a keresztcsonti masszázst-pontosan nem tudom, mert én nem maradtam ott akkor! Az, hogy mennyire fáraszt el, attól is függ, hogy előtte mennyit sportoltál.Én mindig jártam vmiféle tornára, meg futni, úgyhogy a terhestornát is kiegészítettem a régi tornám lassúbb változatával, kezdettől fogva, a mai napig. Nyilván, mostmár nem csinálok mindent, meg nem úgy, mint a többiek, de jólesik a mozgás. Amúgy a kórházi tornára vinned kell egy igazolást a dokidtól, hogy betöltötted a 16.hetet, és járhatsz tornára-mármint nincs kizáró ok. De tényleg, miért kell Neked minden vizsgálatért fizetni? Persze biztos hosszabb idő lenne kivárni egy rendelőintézeti vizsgálatot, de ha indokolt, akkor szerintem nem hetek múlva kapsz időpontot, és a dokidnak ezt el kellene intéznie! Legalábbis ha hozzánk küldtek kismamát, azonnal tudtuk fogadni, ez egyszerűen empátia kérdése! De az is tény, hogy én nagyon naív vagyok ebben a tekintetben is!

Roz23! Üdva Picikédnek itt a Nagyvilágban! sok Boldogságot Hozzá!

Mi meg ma reggel egyszerre ébredtünk mindhárman, ahogy csipogott az óra, Zsebi is hatalmasat rúgott!

NA megyek, mert mindjárt jön terepszemlére a védőnő!
Orsi

Kép
seriff

Sziasztok!

Roz, gratulálok! Gondoltam már rátok, ugye 20-ára voltál kiírva? Sejtettem, hogy az eltűnésednek oka van. Kép

Lili! Voltál már 16 hetes vérvételen? Állítólag ott is hírdetnek terhestornát. Egyébként mi is arra lakunk, az erkélyről rálátok az óvodára. De hogy meddig leszünk még itt, azt nem tudom. Alapvetően rendes a család, csak most utánaolvastam a toxoplazma dolognak, és teljesen kétségbeestem. Ugyanis anyóséknak van két szobamacskája, amik persze napjában többször kijárnak, így a fertőzésveszély még nagyobb. Ma voltam plusz vérvételen, két hét múlva tudják megmondani, hogy védett vagyok-e vagy nem a macskanyavalya ellen. Kép

Szerintetek 18 hetes ultrahangra hová kell/érdemes menni? Mikor célszerű 4Dre menni, és kihez? Mennyi most a tarifa? Eredetileg nem kecskeméti vagyok, úgyhogy néha eléggé elveszettnek érzem magam... de hát ezért van a társalgó! ;)

És köszönöm a bolt címét, a babakocsis tanácsokat!

Kobudo merre vagy???

Kép
Kép
melissza

Sziasztok!

Köszönöm a terhestornával kapcsolatos infóitokat! Valamelyiket majd megnézem. Ezen a héten megyünk afp-re, ott is majd szétnézek. Ma is voltunk vérvételen. Általános és egy toxoplazmás.
Engem mindenhol lenyúlnak... Hát... A Bagoly utcán voltunk kardiológián. Két hét múlva lett volna csak időpont és a körzeti doktornő mondta, hogy jobb a magánrendelés, nem? Hamarabb megtudjuk, hogy mi a baj. Én belementem, nem gondoltam, hogy 8000forint lesz. A Bagoly utcán pedig még eddig nem is voltam. De most már mindegy. Az én orvosom... Nem kért még általános vérképet sem, most kért először a körzeti doktorom.

Melissza, 20-25hét között érdemes 4d-re menni, mert akkor már igazi baba formája van a picinek. Elmehetsz a 18hetesnél is. Mi oda fogunk menni valószínűleg. A kórházban van 4d, ahol a Tankó van, ott 8000forint, a Nemesnek pedig valahol a Piár iskola mellett van a rendelője. Ő 10000forintért csinálja a vizsgálatot. Mi a Tankónál voltunk 12hét előtt. Nagyon precízen megvizsgálta a babót.
Nem kecskeméti vagy? Akkor honnan költöztetek ide? Mi Soltról. 2éve. Úgyhogy nekünk is minden új még. Fura, hgy itt a telepen is olyan idegen mindenki. Azt gondoltam, hogy barátságosak lesznek, ismerik egymást... De nem.

Tényleg, Kobudo, merre vagy?
birolili

sziasztok!

A Nemest személyesen nem ismerem,csak hallottam Róla, nem túl jókat, nem volt éppen kedves egy kolléganőmmel, de azt mondják, hogy egyébként is ilyen mogorva fajta! A Tankó viszont kedves, de persze ez is nézőpont kérdése, valószínű mások mást mondanak. Velem mindenesetre mindig normális volt, nem Ő a dokim, csak UH-n voltam mindig Nála, a dokim szerint miért ne a legjobbhoz menjek, ha itt van! De szerintem mindketten felelősségteljesen végzik a munkájukat! A kórházi 4D, 8000 Ft, és ha viszel videókazettát, vagy cd-t akkor kapsz dokumentumot is. Nekem csak fotóim vannak. A Nemes rendelője a Fráter Gy. utcában van. Melissza, szerintem most is mehetsz 4D-re, de ez persze attól függ mit is szeretnél! Ennek a 4D-nek (3D) a jobb képi élmény mellett,nagyon sok más előnye van,persze az is igaz, hogy enélkül is makkegészséges babák százezrei születnek.

Lili, ki a Te orvosod? Amúgy mindenféle vérvételre engem is a védőnők utaltak be, egyszerűen Nekik ez is a dolguk. Megdöbbent a háziorvosod is, inkább kifizetteti a 8000-t, minthogy...á mindegy, nem is dühöngök ezen, mert nem érdemes. Csak döbbenet, főleg így, hogy én ebben az egészben dolgozok, -tam, és belűlről is láttam. És ha ezen a héten mész AFP-s vérvételre, miért kellett ma is megszúrni? Egy szúrással is el lehetett volna intézni!

Orsi

Kép
seriff

Sziasztok, sziasztok!

Megint itt vagyok! Végre... A múlt héten hazaköltöztünk a szüleimhez Szegedre, ott nincs internet, Az ok elég prózai: ablakot cseréltek a házunkon, ráadásul mindegyiket. A régit szerdán szedték ki, az újat pénteken rakták be. Szegény férjem ablak nélküli házra vigyázott ráadásul pont azokon a napokon, amikor olyan hideg volt:-((( De nagyon szépek lettek, a hétvégén végig takarítottam.
Emellett még az is történt, hogy Kamillát felvették az óvodába, így szept-től oda fog járni. Szerencse, hiszen nagyon sok gyereket elutasítottak (egyébként ez a hetényi ovi)

Üdv az újaknak, Melissa, Orsi, no meg persze a régieket is üdvözlöm!

Kértétek a varrónő számát többen is: annyit tudtam meg, hogy Erzsikének hívják, és a Szabó Sándor telepen lakik: 76/701-118. Lili, Nektek ez még jó a költözésig, ugye:-)))?

Ultrahang: mi a Fráter Gy. utcai rendelőben voltunk Nemes doktorbácsinál, szerintem ez az a rendelő, amit Lili említett. 10 e Ft+egy 4D-s kép 1000 Ft. A profilomban benne van a 3 hete készült kép Emesénkről. (22 hetes)

Lili, ez nagyon húzós ár a vizsgálatért, számítottatok ennyire? Ki a háziorvosod, aki oda küldött? (Mert úgy értettem, hogy Ő küldött a magánrendelésre, nem?)

Terhestorna: ma voltam a védőnőnél, ott láttam, hogy 10,30 és 14,30-kor van a régi Sztk-ban a terhestorha, de más időpontot is lehet egyeztetni. Igaz, amikor én kerestem tornát, akkor azt mondták, hogy min. 3 fő jelentkezésekor indítanak új csoportot. Jómagam kismama-jógára járok, nagyon szeretem, az átmozgatás mellett lelkileg is jót tesz.

Roz23: nagy-nagy gratula a babához, sok sikert, kitartást.

Kerti játék: nem tudtok normális áron kerti csúszda-hinta kombinációt valahol? Tudom, az Idesüss készít ilyeneket (a Tesco felé vannak), de nem ismerem az árfekvését. Egy másik helyen 2 hintás kombináció 48 eFt-ba került. Ezt egy kicsit soknak érzem.

Holnap leírom az én tapasztalataimat is a babakocsikról, de most az 1 hét kihagyás után dolgozom egy kicsit.

Szisztok, imádom ezt a gyönyörű tavaszi diőt:

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Én első 4 alkalommal a Tankónál voltam, de utoljára, a 12 hetes UHon teljesen kibuktam. Még negyedszerre sem tudta, hogy minek megyek a rendelésére, azt is én mondtam, hogy gyógyszert írt fel, és meddig szedjem még, vagy már rég nem is kéne. Ahányszor voltam (persze időpontra bejelentkezve) mindig 2 órát vártam. A 12 hetesnél mondta az asszisztense, hogy legalább fél óra lesz, így még egy nőt behívtak előttem plusszba. Aztán összesen max. 20 percig tartott. Meg se vizsgált, csak az UH. Előre kérdezték, hogy képet kérek-e, kértem. Szóval felfeküdtem, és ő meg elkezdte babrálni a baba képét. Én már teljesen kivoltam, hogy JÓL VAN-E? de ő csak a képet csinosítgatta legalább 10 percen keresztül. Nagy nehezen kinyomtatta, már nem is érdekelt a kép, azóta is utálom, nem is mutattam senkinek. Aztán végre megmérte a hosszát, a tarkóját és az orrát, és mondta is, hogy kész. Az asszisztense kérdezett rá, hogy és a szíve? Ja, az is rendben (utána sem nézte meg). A papíromra az került: 4 üregű szív látható. Ez persze ott nem hangzott el. Végül én kérdeztem rá, hogy akkor ez azt jelenti-e, hogy minden rendben van? Hát... igen. Ennyi. 9000FT-OT FIZETTEM! Ja, és nem mentem többet hozzá. Majdnem elsírtam magam, amikor azt olvastam, hogy Lili babájának ugyanúgy 12 hetesen még az ujjait is megszámolták. Még most sem hevertem ki. Kép Kép Kép
Mi lehet a különbség oka?

A síma kórházi UH nagyon gáz, vagy semmit nem ér? Lili tapasztalatát olvastam. Az én (új, és remélem végleges) dokim egyébként pont a Bérczi magánrendelését ajánlotta.

Azt hinné az ember, ha eleget fizet, rendesen foglalkoznak vele...

Kép
Kép
melissza

Sziasztok, mindenre van jó és rossz példa is!
Melissza, Igazad van, a Tankó mindig csúszásban van, de hidd el, hogy annak ellenére, hogy úgy tűnt csak az arcát csinosítgatja a Picidnek, mindent alaposan megvizsgált! Hihetetlen tapasztalt, és nagyon alapos, annak dacára, hogy Te vsz nem ezt szűrted le! De nem akartam védeni!

A sima 2D UH-val sincs semmi gond! Sőt, biztosan észrevetted, hogy a Tankó is átváltott 2D-re a viszgálat alatt! A 3D is csak annak a kezében ér többet, aki valóban ért hozzá!Nem egy 100%-os biztonságot adó dolog! Nekem több barátnőm szült Bp-en , 3D UH nélkül. Vannak olyan fejlődési rendellenességek, amiket 3D-vel észre lehet, ill. könnyebben észre lehet venni. Ezért szokták javasolni azoknak, akiknek a családjában fordult elő ilyesmi, vagy 2D-vel vmi gyanú merül fel!
Ja, és még vmi, nem biztos ám, hogy mindig minden baba ideálisan fekszik akár az ujj számoláshoz, akár bármi máshoz.

Nem könnyű dolgok ezek, és minnél több ember véleményét hallod, annál könnyebben bizonytalanodsz el! A lényeg az, hogy bízz az orvosodban!És ha ez így van, akkor kérdezd meg az Ő véleményét, Ő kit ajánl! Talán így lehet dönteni.
Nem hiszem, hogy a fizetésen múlik a dolog!

Kobudo, ez a hetényi ovi a Fácán utcában van? A fotós csajsziéknál? Ha olyan jól csinálják azt is, mint a fotózást, akkor csúcsszuper ovi lehet! Nálunk Ők fényképeztek az esküvőn, azóta még 4 barátunkén! Egyszerűen Profik!
Úgy látszik a hétvége az ablakpucolás jegyében telt, és in csináltamKép.
Sajnos ilyen hintást nem ismerek, de majd érdeklődöm, itt a szomszédéknak is van!

Na sziasztok!
Orsi

Kép
seriff

Sziasztok!
Hát igen. Mindenki más! Nekem pl a Nemes bejött.Az biztos hogy az a fajta ember aki igenis megmondja mi a véleménye.Lehet hogy nem a legbarátságosabb, de szerintem nem mogorva.Meg kell találni vele a hangot.Én spec biztos nem örülnék ha a doki nekem bájvigyorogna.
A Tankóval nekem is sajnos negativ élményem volt.Azt hittem mint ahogy sokan hogy ő a "legjobb".Biztos nem mindenki olvasott vissza a legelejére, ott irtam le mi történt, de röviden annyi hogy, azt mondta erre a terhességemre hogy nem élő és hogy ki kell kaparni.Szó szerint! Még jó hogy másnap felkerestem egy másik dokit,akinek pedig nem is "csúcs gépe" van.Röviden ennyi.Ezek után...hát nem tudom. Úgy éreztem mivel csak beestem hozzá, és nem ő volt az orvosom nem eléggé körültekintően vizsgált meg.Pillanatok alatt lezavart.

Roz23!
Gratulálok a kisfiadhoz! Kivánom, hogy teljen sok örömöd benne!Egyébként jó nagy baba, ehhez külön grat!

Kobudo!
Megkérdezhetem mi alapján választottad azt az ovit? Ez nem a Micimackó, hanem az önkormányzati, ugye?

Sajnos a magánrandelések mindehol ilyen drágák!
"Rendes" a körzetid, biztos azt gondolta nem neki kell kifizetni!

Jó éjt, mindenkinek!Kép
Sziasztok

KépKép

KépKép
liolga

Sziasztok!

Lili!
A védőnőknél több kismamatorna is hirdetve van, nézd meg, ha mész afp-re. Az Anitát én is tudom ajánlani, jó szakember.

Melissza!
A 4D-s Uh attól függ, miért szeretnéd. Ha a pofijára vagy kíváncsi, akkor a 30. hét körül már szépek, ha azt akarod, hogy a "genetikai" Uh-n nézzék 4D-ben, akkor a 20. hét körül.
Tankó sztem jó uh-s. Csak eléggé "elvarázsolt". Tényleg sosem tudja ki kicsoda és mit beszélt meg vele. De ahogy én látom, az uh a szenvedélye.
Itt a topikon többen írtak arról, hogy Bérczi Ildi "összecsapta" a vizsgálatot a kórházban. Magánban nem tudom, milyen, azt sem hogy milyen szakember.
Én mindig 2D-n voltam és Mikolczi Zsófinál a kórházban. Ahogy láttam-hallottam másokat is lelkiismeretesen megnézett, nem csak engem (kicsit protekciós vagyok). Ha kéred, neked is megmutogatja a babát.

Kobudo!
Mikor voltál védőnőnél? Én 1-től 3-ig ott ültem és már a frász jött rám, hogy mi a fenének kell itt ülnöm, mikor semmi újat nem fogok megtudni. Meg is fogadtam, hogy többet nem megyek. Megvan a 4 pecsét, én befejeztem.

Ma végre hazahoztuk a pelenkázót, kívül belül lemostam, betettük a helyére. Holnap hozzáfogok kimosni, kivasalni a cuccait, aztán már csak a hordozó és a pelenka hiányzik. Meg nekem még néhány apróság.

Orsi!
Mennyire vagy otthon a homeopátiában? Én olvastam 3 szerről, amik segítik a tágulást, vajúdás alatt kell szedni, de a gyógyszertárban hülyének néztek. Mit tudsz erről?

Éva (32+1)

Kép
sygnum

Raktam fel Marciról képet, profilomban megézhetitek.28 hetesen készült!Kép Tiszta apja!Kép

KépKép

KépKép
liolga

Sziasztok!

Melissza, először is valamit elfelejtettem leírni, amit ugye a többiek már tudnak. A családban van egy genetikai öröklődés, ami nam 100%-os, de én nem nyugodtam bele, valahol a régi hozzászóklásaimban benne van, hogy ki voltam borulva... És akkor elmentem a Tankóhoz, persze a dokim nem javasolta, de egy anyának aztán mondhat bármit az orvos... bejelentkeztem, elvittem a papírokat erről a genetikai dologról és ezért számolta meg az újjait. Keresztlányunk donga lábbal és 3újjal született 5éve, és sógornőm unszolására meg pesrze én is ki voltam akadva, hoyg ha nem fizetek, akkor nem hajlandóak velem foglalkozni? Meg azért mérte le a csontokat is. Nem mozizni mentünk. Nekünk is vágdosta a babát, de hidd el, hogy nagyon alapos orvos, tuti, hogy szólt volna, ha valami baja van a picinek. Ez tuti! Ne legyél mérges. Azért ha fizetsz, szerintem rendesen megnéznek. Ja, és hozzá kell tennem, hoyg a sima kórházi uh után mentem el a Tankóhoz, mert undorító volt az a szalagra vizsgálás és nem is figyelték, hoyg engem külön, jobban meg kellene vizsgálni. Borzasztó délután volt az uh után. ekkor szereztem meg Tankó számát.
Egyébként tényleg csak magadra kell hallgatni, nem másokra! Én is kijátszottam az orvosom, mert ő mondta, hogy nem kell elmennem 12hetesen a Tankóhoz, de én nem hallgattam rá és milyen jól tettem... Legalább nem vagyok ideges. és a csoda ebben az, hogy még a doki mondta utána, hogy jól tettem, hoyg elmentem, legalább megnyugodtam. Ketté állt a fülem, hogy ezt mondta. Kép

Bocs, egy kicsit hosszúra nyúlt....

Kobudo, köszönöm a telefonszámot. Fel fogom hívni majd. Talán pont jó lesz a költözés előtt. Ápr. végén megyünk... Kép Nagyon sajnálom a házat.

Seriff, én is szeretnék járni valamire, majd megérdeklődöm. Ma egyébként nem egyszer szúrtak, hanem kétszer, csütörtökön pedig megint. Ma egy általános vérképhez kellett 2ampullával, a Bagoly utcán, a toxoplazmához pedig 1ampullával kellett a kórházban. Csütörtöküön pedig az sztk-ba kell mennem az afp-re. Hát ennyi, de kibírom, ez a legkevesebb. Sőt a pénz is, az a lényeg, hyog egészségesek vagyunk. Kép Kell ennél több?
A körzetim még itt van Helvécián, most fogok majd átjelentkezni K.métre. Hunyadiba fogunk költözni. nem tudja valaki, hogy az hova, kihez tartozik?

Liolga, ti jól vagytok?
Az én nőgyógyászom Nagy Károly. Tud valaki vmit róla? Hallottatok róla? Ismeritek? Én nagyon szeretem, igaz, nem nagyon szokott ránk emlékezni, de a szülésig majd csak megjegyez. Kép Remélem.

Ha valamire nem válaszoltam, akkor bocsi. Kép

Jó éjt mindannyiótoknak!

Lili (16+2)
birolili

Kösz a tanácsokat, azt hiszem maradok a kórházas megoldásnál, hátha szerencsém lesz. Ha nem, még mindig van időm elmenni valamelyik magánrendelésre. Azt hiszem, 4Dre is elmegyek majd, de én is úgy gondoltam, hogy csak a 20. hetet követően.

Kobudo, írtad, hogy egy kép egy ezres. És a videó, vagy CD? Nem mintha ragaszkodnék hozzá, csak a miheztartás végett.

Lili, mikor voltál ma vérvételen? Én az Izsáki úton voltam 1/2 8-8 között, ugyanúgy toxóval. Nem találkozhattunk? A kardiós költséget szerintem ne bánd. Sajnos tényleg az a helyzet, hogy még a legsűrgősebb eseteknek is hónapokat, jobb esetben heteket kell várnia egy kivizsgálásra. Én tudom, mert apukám is és a nagynéném férje is ment ilyenre. Apu protekcióval bő egy hónapot várt... Te legalább már emiatt nem idegesíted magad. Én a kórházi UHt is azért kérdeztem, hátha nem kell azzal is növelni a kiadásokat. De a szíved a sürgősség miatt szerintem megérte. Azért érdekes ám, hogy a TBs ellátáson ennyit kell várni, a magánrendelésen viszont rögtön van hely!

Nekem azt is mondták, hogy minek járok magándokihoz, mért nem elég az az ellátás, ami jár. Amíg nem láttam, mi van a terhesgondozóban, még el is gondolkoztam rajta. De ott csak az nem csupán pecsétre várt, aki a létminimum alatt él. Nem lett volna gyomrom beállni a sorba. Ez a helyzet faluhelyen. Nem tudom, Kecskeméten más-e.

Én egyébként múlt héten, 14 hetesen voltam először ténylegesen a gondozóban, és még csak most, azaz csütörtökön kaptam meg a kiskönyvemet. (Jártam már bent előbb is legalább háromszor, csak az orvossal nem találkoztam.)

Kép
Kép
melissza

sziasztok!
Éva, nem vagyok otthon egyáltalán a homeopathiában, de van egy barátnőm, aki igen, majd megkérdezem Tőle, azt tudom, hogy abban a Patikában szokta venni ezeket a dolgait, ami a Refinél van, tudod ott a Posta felé, ahogy megyünk a Főtérről-bocs, én sem vagyok kecskeméti, csak 4. éve lakom itt, így a patikák és utcák nevét egyáltalán nem ismerem! Majd megkérdezem holnap!

Lili, értem én, hogy ez a legkevesebb, de akkor is kár volt ennyiszer megszúrni, mert elég egyszer és a csöveket cserélgetni, na mindegy, ezen úgyis túlvagy már!
Akkora hülyeség ez a terhesgondozóbajárás, hogy nagyon.Pedig azz én védőnőm elég jófej! De ilyen igazolásért, hogy 4x voltam, a szülés után el kell menni, mert nem adhatják ki előre, és mert nem elég a kiskönyv. Döbbenet !
Amúgy, nem nagyon nézett meg itt nálunk semmit, csak kérdezte, hogy van-e kérdésünk. Ennyi.
Éva Nektek ki lesz a gyerekorvosotok?

jó éjt!

Kép
seriff

Jó reggelt!

Melissza!
Próbáld meg a kórházi Uh-t, csak vigyél kaját, vizet, mert rengetegen szoktak lenni. Ha bent vagy, kérd meg, hogy mutassa meg neked is mi micsoda és akkor biztosan megnéz mindent. Ne hagyátok, hogy futószalagra tegyenek titeket, jogotok van kérdezni! Mindenhol! És ne foglalkozzatok vele, ha emiatt csúnyán néznek rátok.

Orsi!
Abban a patikában nem is voltam, nem tudtam, hogy ott is vannak homeobogyók.
Gyerekorvost nem tudom még. Itt a Széchenyiben Miklós dr-hoz tartoznánk, ott a Petőfiben Pongráczhoz. Nekem Kiss Katalint ajánlották, azt hiszem megkérdezem, hogy elvállalja-e. Állítólag nagyon sok "gyereke" van. Ha nem vállalja, akkor gőzöm nincs. Jövő héten akarom megkérdezni.

Éva

Kép
sygnum

Melissza, nem találkozhattunk, mert én 9körül voltam bent. Előtte a Bagoly utcában voltam.
birolili

Sziasztok!
Kép Elfelejtettem megkérdezni tőletek, hogy nem tud valaki mondani nekem valamilyen infót Nagy Károlyról? Ismeritek? Jár valaki hozzá?
birolili

Lili, én nem ismerem személyesen a Nagy Karcsit, de jókat hallottam Róla. A fiatalabb generációhoz tartozik, ugye? Remélem, hogy találtál infókat az SZTK-ban terhestornaügyben! Ja, és óvatosan a napozással!

Éva, mi asszem a Pongráczot választjuk, de Ő is közölte már, hogy csak a körzetéből fogad gyerekeket-na ezt minek mondta, mikor oda tartozunk? Van még több jó is, ha véletlenül nem vállalja a Kiss Katalin, itt a Bagolyon sem csak a Pongrácz van, aztán ajánlják még a Fábián Zsókát, és a Szécsi Marikát-ez utóbbi névben nem vagyok 100% biztos. Ők mind kijárnak, és kedvesek, tapasztaltak!Kép
Mikor költöztök? Hétfőn láttam a közös szomszédunkat, tolta a kicsi lányát a babakocsiban! Itt semmi sem változik, a másik oldalunkon is egyik nap jönnek, másik nap nem, de igazából nem zajosak egyáltalán!
Kedves Mindenki!
Hol lehet, ujjatlan rgdalózókat venni, nem túl eszelős áron? De persze szépeket! Ezt a ruhadarabot vhogy nem sikerül sose vennem!
Na, sziasztok, mentem tornára!

orsi

Kép
seriff

Orsi!
Szűcs Máriát pont tegnap ajánlották. Ő a 2. esélyem. Fábián Zsókáról még nem hallottam. Egyébként pont Pongrácztól volt egy kisfiú betegem, aki a belvárosban lakik. Az már biztos nem az ő körzete. Igaz, ő már nagyobb, lehet, hogy újakat nem vállal már.
Költözni sokára fogunk még, ha nem adjuk el a lakást.
Köszi a tippet a patikáról. Az egyik homeós bogyót megvettem, a többit meg megrendelték.
Ujjatlan rugdalózót, meg egyáltalán bármit, a KenguruGoldnál lehet venni. Írtad, hogy gyakran jársz Pestre, ott több boltjuk is van. Itt a Centrumban is van, csak drágább, mint Pesten és sokkal-sokkal kisebb a választék. 1500-2000 Ft körül vannak normál áron. Leárazva akár 1000-ért is. Ha jól tudom, aug-ban végre nyitnak a Malomban is egy mintaboltot. Már ha készen lesz a Malom.

Tegnap kimostam, ma meg kivasaltam Pöttöm ruháit! Olyan furcsa volt elképzelni, hogy nem is olyan sokára benne lesz.

Éva

Kép
sygnum

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?