Sziasztok!
Lili!
Összeszámoltam, mit és mennyiért vettem. Itt a listám:
-Babaruhák (56-os és 62-es): 8600 Ft KenguruGold, Tesco, Auchan(12 kombidressz, 2 rugdalózó, 1 pamutsapka, 2 zokni, 1 pamuthálózsák)
-ágy: 9000 Ft Tescoban, leárazva(utazóágyat vettünk, mert nem tetszenek a rácsos ágyak, ebbe lehet emelőt venni, hogy ne kelljen olyan mélyre hajolni ez 5-6000, de nem vettem még meg, majd ha meglesz a baba eldöntöm, hogy tényleg nehéz-e hajolgatni)
- matrac: 5000Ft (kókuszmatrac, a Megatoysban vettük leárazva)
- 2 gumis frottírlepedő: 1600 Ft Auchan
- 1 gumilepedő: 200 Ft Tesco (nem kell feltétlenül)
- 1 pléd: 1500Ft Auchan (vékonyabb, nyári pléd, de én többet nem veszek, mert rájöttem, hogy ha a felnőttplédet kettévágom és beszegetem, sokkal olcsóbban jön ki)
- hordozókendő: 5500Ft Faktum (nem kell feltétlenül, de én ebben szeretném őt vinni, nem babakocsiban)
- kád: 5000Ft Megatoys (ez egy formatervezett kád, amiben nem kell tartani a babát, sztem ez sem feltétlenül szükséges, én a nagykádban akartam fürdetni, de annyira megtetszett mindkettőnknek, hogy megvettük. Az egyszerű kád sokkal olcsóbb)
- orrszívó: 1300 Ft Megatoys (porszívós)
- légzésfigyelő: 22000Ft Megatoys akciósan (nem muszáj venni, engem megnyugtat, sosem bocsátanám meg magamnak, ha vmi történne vele, mert ezen spóroltam. De a bölcsőhalál nagyon ritka, többnyire feleslegesen veszik meg a légz.figyelőt a szülők)
Még néhány apróságot vettem (bébivíz a kórházba, fertőtlenítő folyadék, hogy ne kelljen kifőzögetni a dolgokat, kifelé hajló szélű pohár)
Ez eddig összesen 60000Ft.
Amit még venni kell:
- hordozó-autósülés: 35000Ft Mi a Bébé Confort Elios Safe Side-ot néztük ki. Ezen nem vagyok hajlandó spórolni, sokat olvasgattam az ülésekről, törésteszteket hasonlítottam össze. 3 ülés maradt, ami szóbajöhet, ezekbő választottuk végül ezt. Lehet sokkal olcsóbban is venni, de nem tudom, azok mennyire biztonságosak. Meg hát ezt is több gyereknek veszem. Ez az egy dolog, amiből ne vegyél használtat, mert nem ismered a múltját!
- Kádállvány: 5000Ft ehhez a kádhoz, az egyszerűbbhöz plcsóbb és nem feltétlenül kell. A barátnőm pl. az ágyra teszi a kiskádat, de teheted akár a mosógépre is.
- cumisüveg: 1 Avent 125ml-eset (1200Ft) akarok venni, azt is csak a biztonság kedvéért, nem akarok neki se cumisüveget, se cumit adni
"Apróságok" maradnak még: pelenka (DM terméke a BabyLove, többen ajánlották, ezzel fogok kezdeni, úgyis magunknak kell megtalálni, mi a legjobb), popsitörlő (szintén kipróbálom a BabyLove-ot), szemetes a pelusoknak, melltartóbetét (vagy anyatejgyűjtő kagyló, majd meglátom, mennyire folyik a tej, az elején elég a betét), szoptatós tea, betét (én Tena inkontinencia betétet fogok venni), gyógyszertári dolgok (majd felírja a gyerekorvos), még néhány rugdalózó, hálózsák, kardigán...
Pelenkázószekrényt kaptunk a barátnőmtől, meg ruhákat is kapok folyamatosan. Törölközőim vannak, amik újak, bár praktikus a sarkos babatörölköző, de a kisebb méretet gyorsan kinövik, a nagyobb meg nagyon drága. Ha látok leárazva, akkor veszek 2-3-at. Lázmérőnk van, de lehet, hogy veszek egy digitálisat. Ruhapelenkákat kaptam, de abból is kell még egy 5-ös csomag. Babakocsit nem veszek, mert szeretném, ha a baba mindig rajtam lenne. Sztem jó és szükséges a testközelség. Aztán majd kiderül, hogy boldogulunk. Szekrényt majd csináltatni fogunk, az elején gondolom elég lesz a pelenkázó szekrényrésze. Ha nem, majd megoldjuk.
Úgy gondolom, hogy még kb. 50-60000Ft körül fog hozzájönni, így a végösszeg 120000 körül lesz. De én semmiből nem vettem használtat és többnyire csak jó minőségű dolgokat.
Most jó hosszú voltam, többiektől bocsánat! A legjobb babakelengye-listát egyébként a
www.nandu.hu oldalon találod.
Ha van még kérdésed, nyugodtan kérdezz!
Puszi
Éva