Szia Betti!
Talán néha még jársz itt.
Szóval én az első gyermekemet vesegörccsel szültem, akárcsak Te, de nálam talán az volt a szerencse, hogy nem az első kövem volt, így tudtam, hogy mivel állok szemben.
A terhességem utolsó 2 hetében 3 követ szültem, mikor a 4. és 5. kő megindult a mentő beküldött a kórházba, merthogy megindíthatja a szülést a vesegörcs.
A szülészeten engem is megakartak győzni, hogy fájásaim vannak, de én nem hagytam magam. Át az urológiára, ahol megállapították, hogy 2 kő van úton. Hurrá!!
2 napig megfigyeltek a szülőszobán voltam, majd 3. nap megindították a szülést.
Következők a tapasztalataim, amikre mind magamtól jöttem rá, a meleg lazít, így beülök ilyenkor egy kád meleg vízbe, folyamatosan engedem a meleget hozzá, és amennyi tea belémfér csak iszok. Ha nem túl nagy a kő, akkor ha lent érzed a szúrást akkor hamarosan kijön, csak inni, inni. Ha a vesédben érzed a nyomást akkor be az autóba, és amilyen rázós úton csak tudtok belemenni minden gödörbe, ez hatásos.
Nekem 19 kövem volt eddig Calciumoxalátok.
Jelenleg 19 hetes vagyok és mindkét vesémben kő van 7 és 8 mm-esek.
((((
Egy frászban vagyok, hogy begörcsölhet a vesém, de vállaltam.
Mindenképpen nézesd meg urológussal, a Rovatinex kúra jó szokott lenni valóban, sok folyadék, és ha teheted mielőtt teherbe esnél, vagy hajtsák ki belőled, vagy lézeres műtéttel ki tudják venni, ha nagyobbak, vagy megrobbantják ultrahanggal és akkor kijönnek a darabok.
Nekem erre már nem volt időm, mert véletlenűl este teherbe 13 év után. Így nem maradt más, mint ha begörcsölök fel kell rakjanak egy csövet egészen a vesémig, hogy tehermentesítsék a vesét, mert beindulhat a szülés a görcstől.
Fel a fejjel, és ez ne legyen akadály egy gyerkőhöz, csak keress egy jó urológust!!!!
További szép napot!
Beus