2000.09.18 18:41
Szerző: Anonymous
Kedves Potser !
Fiammal amikor terhes lettem, akkor sógornőm ajánlotta az Ő orvosát, el is vitt hozzá, Ő lett a fogadott orvosom, de nem érzem hogy többet kaptam volna Tőle, mint aki az ügyeletes orvosnál szül. 7 évvel ezelőtt 10.ooo Ft-ot adtam Neki. Szülésznőnek 3.ooo Ft.-ot, csecsemősöknek pedig ajándék csomagot. Aztán terhes lettem a lányommal is, újra az orvosomhoz fordultam, nem akartam már változtatni. Terhességem alatt végig hozzá jártam, havonta adtam Neki 1.ooo Ft-ot, vagy 2.ooo Ft-ot. Ez 5 évvel ezelőtt volt. Aztán a szülésemre már nem tudott bejönni, mivel éppen szabin volt. Átadott egy másik orvosnak, akit szülésemkor ismertem csak meg, de első látásra nagyon szimpatikus volt és borzasztóan elégedett voltam Vele, annyira hogy hozzá szerettem volna kontrollra is menni, meg a továbbiakban nőgyógyászati gondjaimmal is hozzá szerettem volna fordulni, de azt mondta, hogy nem szeretne elvenni az én fogadott orvosomtól, ne haragudjak, de ilyet nem csinálnak egymással az orvosok, megértettem Őt és nem is haragudtam Rá, de a mai napig is nagyon örülök, hogy Ő jött be a szülésemre. Nagyon aranyos, lelkiismeretes.
Harmadik szülemkor újra felkerestem az orvosomat, de aztán kiderült, hogy már nem lehet Őt felfogadni, próbáltam másik orvost keresni, de állítólag már túl későn mentem ( 33 hét ) ekkor döntöttem úgy, hogy akkor szülők az ügyeletesnél, nem mondom, hogy nagyon elégedett voltam, de végül is negatív dolgokat sem tapasztaltam. Egyáltalán nem éreztették velem, hogy nekem nincs orvosom, kedvesen beszélgetett velem az ügyeletes orvos, mindent elmagyarázott hogy mi miért történik, sőt még meg is látogatott a szobámba szülés után, rohangált nekem, hogy babás szobába kerülhessem, pedig egy fillért sem adtam Neki. Sajnos anyagilag nem álltunk túl jól, bár anyósomtól kaptam 15.ooo Ft.-ot,de aztán ahogy megláttam az orvost, úgy gondoltam, inkább a gyerekeimre költöm, persze rettentő lelkiismeretem volt, hiszen nekem ciki ez az egész, mert mi anyukák már kötelezőnek érezzük a hálapénz adását. De úgy éreztem, hogy az orvosnak nem hiányzik annyira az a pénz, mint nekünk. Így hát nem adtam Neki semmit se. A nővérek, csecsemősök is nagyon kedvesek voltak, a szülésznő is, sőt Vele rettentően elégedett is voltam, úgyhogy attól hogy nem volt választott orvosom, mindenki kedves volt velem és nem éreztették, hogy nincs orvosom.
Különben valahol az Ő érdekük is kedvesnek lenni Veled, mert hiába nem választottad Őt, attól még reménykedhet valamiben, és arra csak akkor számíthat, ha elégedettséggel töltött el Téged az ellátás.
Én is mindig csillagászati összegekről hallottam, aztán szülés után, amikor beszéltük egymás között az anyukákkal, hogy ki mennyit ad, meglepődtem, hogy 10.ooo - 15.ooo Ft. összegekről beszéltek.
( Tétényi úti kórház )
Ha ezeket az összegeket nézem, akkor anno 7 évvel ezelőtt az orvosnak a tenyerén kellett volna hordoznia 10.ooo Ft-ért, közben felém se nézett egyszer sem, csak varratszedéskor jelent meg.
Remélem tudtam Neked segíteni.
Szia Szilvy