Gyöngyi!
Remélem, jól vagytok. Már nincs túl sok hátra a pocakosdiból.
A babakocsihoz szeretnék Nektek tanácsot adni:
-mélykocsink nem volt, de nem is nagyon bánom. Azzal csak sétálni tudsz, de se járműre nem lehet vele felszállni, se autóba nem fér be, de ami még ennél is sokkal nagyobb gond, hogy a közértben sem tudsz vele lavírozni. Talán be se tudsz menni. A lépcsőn sem bírod felvinni, és ha még ott laktok, ahol én tudom, akkor ott még az sem biztos, hogy a vázat lent mered hagyni a kapuban. Szóval én óvnálak a vásárlástól Kölcsön az jó, mert sétálni biztosan jó lehet vele. (Szerintem ezt a fajta kocsit falura találták ki, ahol nincs jó út, és kell a jó rugózás, viszont csak sétálgatásra kell)
- Többfunkciós babakocsi: ezek zöme teljesen fekvővé alakítható. Van olyan, amelyiknek van kocsiülése is, de nem feltétlenül kell ilyet venni. Nekünk olyan van ami három dőlésszöget tud: fekvő (tök vízszintes), félfekvő (amolyan heverésző kb. 4 hónapos kortól), és az ülő (mint egy kényelmes fotel, nem teljesen függőleges). Van lábtartója, levehető karfája, és ami legeslegfontosabb, hogy állítható a tolókar. Egyrészt átfordítható (ami ezt nem tudja, azt nem érdemes megvenni, legfeljebb kölcsönkapni), így amíg picike, addig látod, aztán később amikor már érdeklődik a világ iránt, akkor átfordíthatod a kart, és így jól lát. A tolókar másik állítási funkciója a szintbeli emelhetőség, ugyanis nem mindenki egyforma magas, meghát tolod néha emelkedőn, lejtőn, amikor jól jön, ha felemelheted pár centit.
- Sportkocsi, amire kb. 9-10 hónapos kortól van szükég. Ezek közül is sokat lehet abszolút vízszintesig dönteni. (Mi ilyet kaptunk kölcsön). Ez nagyon nagy könnyebbséget jelent, mikor már nem kell annyira pihe-puha hely a babának, esetleg már néha önnállóan akar lépkedni. Nagyon könnyű, klassz vele buszra szállni, könnyű autóba tenni és egy kézzel összecsukhatod. Ezek nagyon olcsóak. Már hatezertől elég jók kaphatók.
Tudom, hogy nagyon nehéz előre vásárolni, hiszen az ember nem érzi még bőrén a szempontokat, amik általánosíthatók ugyan, de nem törvényszerűek. Sok mindentől függ, hogy Nektek mi a jó. Pl. testmagasság, kényelmi igények, mennyire félted a babát azaz mennyire akarod pihe-puha helyre fektetni stb.
Azt tudom Neked mondani, hogy szívesen elmegyek Veled, Veletek akár csak körülnézni is. Például a Váci úti MegaToys áruházban eszméletlen sokféle új és használt babakocsi közül választhatsz.
Szóval tényleg szívesen megyek, én is szeretek nézelődni
Hívj vagy írj.
A segítségemet nem csak Gyöngyinek ajánlom fel, hanem másnak is, ha időm engedi szívesen elmegyek segíteni a vásárlás, nézelődés körül. (Fú de hülyén fogalmaztam...
e-mail:
szeredas@matavnet.hu Cupp, Dorka