2001.04.11 18:03
Szerző: Anonymous
Kedves Sulammit!
A baba súlya miatt abszolút ne aggódj, egyrészt, mint fentebb elhangzott, óriásiak lehetnek az egyéni eltérések, a könyvek csak egy átlagot közölnek. Egy 3.5 kilós átlag pedig jelenthet egy 5 és egy 2 kilós babát, ami talán jó példa. Egyébként nekem már többször is mondták orvosok, hogy azért nem is nézik a súlyt, mert abszolút pontatlan. A baba fejmérete (BPD) alapján számolják, de az megint csak egy átlagot mutathat, mivel azt nem tudják megmondani már ilyenkor, hogy milyen hosszú a baba, és azt sem, hogy inkább hosszabb vagy inkább kisebb de ducibb lesz... Jó, tudom,hogy ilyenkor még nem sok a zsír rajta, de akkor is. A barátnõmnek a SOTE I-en egy órával a szülés elõtt az UH-n azt mondták, hogy 3 kilós lesz a baba, aztán majd elájultak mikor 4.5 kg-val született! Ne aggódj! Andi
Kedves Manó!
Már tegnap olvastam a leveled, írtam is volna, de borzasztó lelkiállapotban voltam. Már amikor azt hiszed, nem történhet semmi, hisz egyre közelebb vagy a célhoz, mindig összejön valami. Az hagyján, hogy magas a cukrom és annak ellenére, hogy 4 hete diétázom, egyre csak nõ - holnap dõl el, hogy az utolsó néhány hétre kell-e inzulin, és akkor be kell feküdnöm 3 napra, hogy beállítsák. Ez a kisebb gond, túl lehet élni. De tegnap voltam az orvosomnál, aki a rendelõjében a baba korához képest túl kicsi fejméretet mért és mára sürgõsen berendelt a kórházba részletes UH-ra. Persze én hülye rögtön megnéztem az Interneten,hogy ez mit jelenthet legrosszabb esetben, és találtam is egy képet egy szegény mikroenkefáliás gyerekrõl - mert mint megtudtam, ez a neve a kisfejûségnek. BORZASZTÓ, BORZASZTÓ!!!! Ezek után semmit nem aludtam, de hál' Istennek reggelre odáig jutottam,hogy sikerült elfogadtatni magammal a gondolatot, hogy esetleg (nagyon) beteg lesz a gyerekünk. Senkinek nem kívánom ezt az egészet. Ma UH, három orvos megnézett, EGÉSZSÉGES!!!!!, és a fejmérete is normális, és senki nem tudja, hogy hogy mérte el a gép annyira tegnap este (igaz, az nem egy nagyon részletes gép). Na ezek után bõgtem végig az utat hazafelé. Mindez a 35. héten.
Mostmár jó a kedvem újra, de szerintem erre a félelemre mindig emlékezni fogok, fõleg a gyereknevelés nehezebb pillanataiban! Egyébként lány lesz, és õ a második, tervezett baba, szinte tökéletesen összejött, mert pont 3.5 évet akartunk a két lány között. Nagyon várjuk, fõleg a 'nagytesó' - egyenlõre, aztán majd meglátjuk, hogy a realitást hogy viseli. A Péterfybe járok, félúton váltottam, mert az elsõt nem itt szültem. A babaneten ajánlott egy lány orvost a Péterfyben, elmentem megnézni, és nagyon jó választás volt. Mondjuk ebben az is közbejátszott, hogy császárral szültem és most is az lesz, és ebben a Péterfyben nagyon profik. A kórház tökéletesnek tûnik, remélem semmiben nem fogok csalódni, eddig nagyon meg vagyok elégedve mindennel és mindenkivel.
És te? Hová jársz, melyik kórházba? Egyébként babával kapcsolatban kérdéseim hasonlóak, írj magatokról.
Hol voltál a 3D UH-n? Ez az, amit a Kismamában is hirdetnek? Mert arra én is bejelentkeztem, de még nem hívtak fel idõpontegyeztetésre (Kolozsvári úton van). Ha nem érdemes elmenni, nem is megyek. Fényképet kaptál? Nekem azt mondták a telefonon, hogy kapsz egyet a baba arcáról, amin tökéletesen látszik.
A méhnyakról még annyit, hogy így nekem is eszembe jutott, hogy azt nekem is mondta az orvos, hogy ha görcsölök vagy vérzek akkor azonnal menyjek, úgyhogy hasonló lehet a helyzet. De hát itt is minden hét, de még nap is nagy nyereség!!!! Ha mást nem szedsz, akkor legalább magnézium pezsgõtablettát igyál. Andi