2000.08.01 21:27
Szerző: Anonymous
Sziasztok!
Egy kicsit visszatérek a pénz témára. Teljesen ki vagyok akadva, mert azt látom, hogy itt kérdezgetitek, ki, mennyit adott, és csak röpködnek az 50000,-Ft-ok. Szerintem nem annyit kellene adni, amennyit a másik ad, hanem amennyit én gondolok az orvos viselkedése és a saját körülményeinkhez képest!!! Igenis így lesznek elrontva a dokik! Mi tehetünk róla!
Több tapasztalatom is van az orvosokkal kapcsolatban, de általában jók.
Először 4 évvel ezelőtt szültem (János kórház), császáros szülés lett (komplikációkkal), és két hétig bennt kellett maradnom (láz miatt), akkor 15000,-Ft-ot adtam a dokimnak!
A kislányomat 1 éve szültem, simán (!), és 20000,-Ft-ot adtam ugyanannak a dokinak.
Igaz, közben magánrendelésre jártam, de csak azért, mert én így éreztem jónak. Amikor CTG-re kellett mennem, és esedékes volt egy vizsgálat, akkor megtette a kórházba, de akkor nem kért pénzt! Tudta, hogy mit várhat tőlünk, és eleitől fogva a végéig rohant hozzam bármi volt, a szabadnapján bejött megnézni hogyan vagyunk (a kabátra vette fel a köpenyét!), stb. Szóval emberien viselkedett!!! A mai napig bármikor hívhatom, akár éjjel is (ezt ő mondta), pedig csak az éves kontrollra mentem vissza.
Komolyan mondom, én el sem mennék olyan dokihoz szülni, aki előre közli a tarifáját! Ő nem is Értem és a Kisbabáért "küzd", hanem a pénzéért. Szerintem ez undorító!
Ja, azt közben kihagytam, hogy a szobatársam is 50ezret adott a dokinak, és az szinte rá sem nézett a szülés után, csak a zárójelentést adta át!
Egyébként első alkalommal a szülésznőnek nem adtunk pénzt, mert nem éreztem úgy, hogy kellene. Tavaly adtunk 5ezret, de hozzá kell tennem, hogy iszonyú aranyos volt (bíztatott, hátmasszázst adott, stb.). És ő is bejött minden nap megnézni minket, ami szuperul esett (és nem hiszem, hogy az 5ezerért, mert másoktól többet kapott).
Egy másik szupi tapasztalatom már nem a szülészettel kapcsolatos, de nagyon pozitív. Két évvel ezelőtt a kisfiamnak be kellett feküdni a Heim Pál kórház Haemotológiai osztályára. IGaz nem volt lehetőségem rá, hogy ott aludjak, mert teltház volt, és pótágyakat is raktak a szobákba (ez nagyon szomorú!), de ameddig akartam ott lehettem a picivel (akár a széken aludhattam), és felajánlották a szállást a szomszéd épületben lévő anyaszálláson. Ráadásul ingyen és bérmentve - ja és ebéd is jár az anyukáknak ingyen (ha tud enni az idegeskedéstől)! De a lényeg, hogy amikor át akartuk adni a borítékot a lelkiismeretes doktornőnek, úgy leteremtett, hogy alig álltam meg a lábamon. Azt mondta, ha segíteni akarok, vegyek inkább játékot az osztályon fekvő beteg gyerekeknek, vagy teát, kakaót, stb. Szóval ez abszolút meghatott! És tudom, hogy mástól sem fogadják el! Ezt állítólag az "új vezetőségnek" köszönhetjük, aki ezt követeli meg!!! Erről kéne példát venni az eü-intézményeknek!
Most már befejezem, ne haragudjatok a hosszú írásért, de nagyon felháborodtam!
Bobo