2000.07.24 07:50
Szerző: Anonymous
Kedves terheskek!
Gratulalok mindenkinek, magamra ismerek abban, amiket irtok en is repkedtem az euforiatol mindket terhessegem elejen. Es az is igaz, hogy bar a leanyom meg nincs othonapos, elkepeszto nosztalgiam van, es alig varom mar a kovetkezo babat!!!( Nagyon szeretek terhes lenni!)
Kedves Kata, a rendellenessegtol en is vagigrettegtem a ket terhessegemet, meg szerencse, hogy a parom biologus, es meg tudott sokmindenben nyugtatni. Szerencsere ma mar annyira fejlett az ultrahang, hogy ha valami baj van, elore jelzik. En dobbenten figyeltem a masodik babaval , hogy az orvos diktalta az asszisztensenek, hogy a baba arca rendben, gyomra rendben, szive negy kamras, hugyholyagja, veseje rendben. Az ultrahang meg a nyulszajat, gyomorszajszukuletet is ki tudja mutatni. Ami szamodra az ultrahangon csak fekete es feher vonalak tomege,(amit hihetetlen lekesedessel es meghatodottan lehet csak nezni, es orvendezni, ha felismered, hogy ez a feher vonal a gerince, ez a kis bogyocska a pici feje...)az az orvosnak rengeteget mond. Es kepzeld en meg raadasul Rh negativ voltam, en emiatt rettegtem a legtobbet.
De hidd el, egyfajta egeszseges aggodas hozzatartozik, legalabb a jovendobeli anyuka megtapasztalja, milyen lesz, ha a kis joveveny mar itt lesz, es egyfolytaban aggodni fog. Ha sir, akkor azert, ha nem sir, akkor azert.
Zsoka!
A masodik terhessegem vegen nekem is volt halafelelmem, mivel mar egyszer en is megtapasztaltam egy tizenotoras vajudast, aztan pedig azt, hogy szabalyosan omlik belolem a ver, rettegtem, hogy ott halok meg a picikemmel a karomban, de tenyleg, a fiam delutan fel negykor szuletett, este tizig felorankent csereltek alattam a lepedoket, mert annyira vereztem. Akkor jott be a dokim, es kipakolt belolem (kezzel...) ket agytalnyi alvadt vert. Ugy uvoltottem a fajdalomtol, hogy bejott a tobbi szuleszno a folyosorol. Szoval nagyon, de nagyon feltem. Es lass csodat, a lanyom negy ora alatt megszuletett, pedig negy kilo volt, es a szules utan a masodik oraban minden tovabbi nelkul felkeltem, mentem a mosdoba!'
Ez most azert irtam le, hogy te mar megtapasztaltad a legrosszabbat, gondolj arra, hogy ennel csak jobb lehet. Egyebkent nekem mar az is bizonyitja a lelkierodet hogy nemsokkal azutan a szornyu szules utan vallalod a masikat.
lehet, hogy a felelem miatt lesz megint rossz elmenyed, mert nem tudod elengedni magad! Egyebkent nekem nagy-nagy szerencsem volt, mert a dokibacsim nemcsak nogyogyasz, hanem pszichologus is, es nagyon odafigyel arra, hogy mi megy vegbe a szulo nokben.
Bocsi, ha hosszu voltam! Fel a fejjel, es kivanok neked sok-sok pozitiv gondolatot.
Udv
Eva