Kedves Mindenki!
Kezdem a jó hírrel: végre valahára megjött a válasz a levelemre a Rendelobol. Végül is nem a nogyógyász, hanem Szody Judit válaszolt, és végképp megnyugtatott, mivel azt írja, hogy a tejtermelodés a méhlepény által termelt hormonok hiánya miatt indul be, tehát minden esélyem meg van a szoptatásra, mivel ugye a méhlepény császárnál sem marad bent
.
De nektek foleg szeretném megköszönni a gyors reagálásokat, jó tudni, hogy lehet valakire számítani, ha vigaszra van szükséged.
Remélem, hogy a második babucit is legalább addig tudom majd szoptatni ( ha nem tovább), mint a novérkéjét, aki 15 hónaposan végül maga mondott le a tejcsizésrol.
Andi és Zsóka!
Az orvosom, amennyiben nála maradok, azért mut meg vajúdás nélkül (és a 38. héten a biztonság kedvéért), mert felesleges kockázatnak tartja a fájdalmakkal járó összehúzódásokat, nehogy repedjen a méh varrás mentén, mert akkor a fájások ugye leállnak, a babát ki kell venni, ok meg kis kórház lévén nem tudják biztosítani a sürgosségi mutétet, vagyis magyarul nincs állandó aneszteziológusuk, hanem csak berendelik a mutét idopontjára. Sajnos itt Olaszországban elég általános ez a helyzet, nagyon sok az ilyen kis kórház, ami Magyarországon leginkább egy jobban felszerelt rendelointézetnek menne el, de nem kórháznak. Egyébként az orvosom eleve elég konzervatív, megkérdeztem tole, hogy mi a véleménye az "új" módszerrol, mármint amikor nem vágnak izmot. Az volt a válasz, hogy szerinte bizonyos varratok, amik ily módon ugye kimaradnak, elengedhetetlenek a késobbiek szempontjából. Szóval most egyenlore nagyon vacillálok, hogy váltsak-e kórházat és egyben orvost is ( akivel különben nagyon meg voltam elégedve az elso szülésemnél, minden tökéletesen ment a mutét alatt és után), vagy ne.
Nálam inkább azért kérdés, hogy a természetes szülést válasszam-e, mivel szeretnék még egy mutétet elkerülni, hacsak lehet. Azért egy rendes szülés mégiscsak más, mégsem kerül "kés" alá az ember lánya. Bár az igazat megvallva a rendes szüléstol is ugyanúgy félek, mivel volt alkalmam megtapasztalni, milyenek a tolófájások ( annyi oxitocint kaptam, hogy kb. 1,5 óra alatt a majdnem nulla fájásoktól a tolófájásokig jutottam, mire végre befutott az én orvosom, és döntöttek a császárról), és igaz akkor kibírtam valahogy, de azért, mint ahogy Zorkanya is írta, kicsit megkönnyebbülés volt, amikor levették rólam az infúziót.
Még csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem sem alacsonyabb rendu az, aki császárral szül, legalábbis én nem érzem magam annak. Én nem elotte szenvedtem a gyerekemért, hanem utána ( bár elotte is, mint írtam, azért elvajúdgattam 8 óra hosszat). És én még szerencsés voltam, mert tényleg gyorsan felépültem, és nem volt semmi egészségügyi komplikációm az ügybol kifolyólag. Sajnos hallottam ennél sokkal rondább esetekrol a közvetlen környezetembol, annak ellenére, hogy itt Olaszországban a császár szinte rutinmutétnek számít. Olyan is volt, aki emiatt nem vállalkozik mégegy gyerekre, mert retteg attól, hogy a következot esetleg nem éli túl, pedig a férje unokatestvére mutötte, aki sajnos hiába volt rokon, mégiscsak pancsernek bizonyult.
Viszont itt nem kérdés, hogy az apa bejöhet-e a mutobe, mint ahogy nálunk sem volt az. Ez itt mindenkinek alapveto joga! Mintha azt olvastam volna valamelyik magyar kismamaújságban, hogy ez Magyarországon is így van, és ha jól emlékszem épp valami foorvos nyilatkozta ezt. Ezért borzadok el, amikor azt hallom, hogy néha nem engedik be az apukákat. Igenis nagyon fontos szerintem, hogy ilyen esetekben ott lehessen az apa, vagy egy másik választott személy, aki foghatja a kezedet a mutét alatt, és kommentálhatja, hogy éppen mi történik, hiszen te nem láthatod a pocakodat, és ugye a kíváncsiság munkál az emberben, na meg félelem ellen sem árt egy szeretett személy jelenléte.
Másodszor meg foleg, miután már tudod, hogy mi történik odabent.
Na, de itt az ideje, hogy elduguljak, mégegyszer mindenkinek köszönöm, sziasztok,
Katica