Kedves Gyuri!
Te vagy a Tanár Úr? Na mindegy, nem én ajánlottam a tegezödést. Szerintem 1-2 otthonszülésre mégis el kéne menni. Mindazzal együtt, amik miatt én nem szültem otthon, az otthonszülök leveleiböl és képeiböl (a szules.hu-n) süt a melegség, bensöségesség. És ezek már nem orvosi különbségek, statisztikákban nem értékelhetöek.
Én ezek miatt gondoltam, hogy orvosoknak is látni kéne otthonszülést, mert szakmailag érthetetlen talán, miért választják egyesek ezt, emberileg érthetöbb lenne.
Keke!
Van valami közös bennünk. Egész nap azon gondolkodtam, hogy írjam le, amit te már szinte le is írtál.
"A magzat vedelmet en (es lehet utalni) kisse alszentnek tartom egy olyan vilagban, mint a mai. Talan ha egyszer az emberi elet jogat is emlegetni fogja valaki, akkor takarozhatunk a magzat erdekeivel. De ez mar nagyon moralis tema."
Szóval kicsit tovább vittem magamban a vita fonalát. Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy a magzat élethez való joga elsöbbséget élvez az anya önrendelkezési jogával szemben (mert az otthon szülés az anya önrendelkezési jogából fakad, az ellenzök szerint pedig így nem biztosított a magzat élethez való joga), akkor miért lehet abortuszokat végezni?
(A kezem is remeg, de csak leírtam.)
12, söt egyes esetekben 20 hetes magzati korig ezek szerint az önrendelkezési jog az elsö. Utána már szent a magzat élethez való joga. És mennyi idö van a kettö között? Mondjuk 6 hét. Hisz 26 hetesen már életben maradhat a baba. Magam is találkoztam ilyen kisgyerekkel.
Mi történt a 6 hét, vagy több alatt, ami addig nem? Jó, nött, fejlödött a magzat. De ugyanaz a magzat maradt. Vagy nem?
Nem harcos abortuszvitát akarok, bár lehet felölem az is, csak akkor menjünk át a megf. topikba.
Csak megemlítem, mennyire paradox a helyzet, hogy egyfelöl az "anya" érdeke mindenekfelett, másfelöl követ rá, ha úgy tünik, veszélyezteti a drága gyermeke életét.
Bocs, ennél finomabban is fogalmazhattam volna, mint "hangnem felelös".
))
Gyuri! Ez már tényleg nem a topik témája, de én hallottam olyat, aki megkérdöjelezi a védöoltások jóságát és szükségességét. Nem tartozom közéjük, bár elgondolkodtam a dolgon. Szerintem Te is tudod, hogy van ilyen szemlélet.
Egyébként tiszteletben tartom a Te értékrendedet.
Nos, ti mit gondoltok az abortuszról ebben a megközelítésben? Nem a törvény vagy mifene szövege érdekel, hanem ami a fejetekben van, arra lennék kíváncsi. Más oldalról amit Keke írt, a természetes szelekció kérdése is érdekes. Ki mit gondol?
Lehet az abortusz topikban is, ha nagyon off lenne itt.
Léda! Lehet hogy olyat írtam, ami elhomályosítja a Te tegnapidat, és nem Rád fognak ugrani, hanem rám.
))
Edóka