Az a helyzet, hogy még nem tudtam a terhességemről amikor egy nagyon fejfájós napon bevettem egy Cataflam tablettát. Azt szeretném megtudni valakitől, hogy okozhat-e ez a gyógyszer bármilyen rendellenességet, mivel még csak pár hetes terhes voltam amikor bevettem.
"terhesség alatt csak igen indokolt esetben adható és akkor is csak a szükséges legkisebb adagban" Írja az OGYI hivatalos gyógyszerkiadványa. Ennél enyhébb elbírálás alá szinte csak a vitaminok esnek Ne aggódj, egy tabitól nem lesz baja!
Szerintetek, van-e valamilyen káros hatással a fejlődő magzatra a fogorvosnál kapott érzéstelenítő? Párommal babát szeretnénk, de közben meg a fogaimat is csináltatnám. A terhesség első pár hetéről nem tud az ember. Ezért izgulok egy kicsit....
Én mindkét terhességem idején jártam fogorvoshoz és kaptam érzéstelenítőt, mivel szabad kismamáknak adni. Egyébként a gyerkőknek semmi bajuk nem lett. A fogorvosok tudják, ilyenkor mit szabad, mit nem (röntgenezni nem), biztosan szívesen segítenek, ha kérdésed van!