Sziasztok kedves leendő anyukák!
Jelenleg 15 hetes terhes, 29 éves nő vagyok, aki két hete pénteken átesett a kombinált genetikai teszten.
Az ultrahangon mindent rendben találtak. Az orrcsont 0,21mm, míg a tarkóredő 1,70mm volt, semmi eltérést nem tapasztaltak.
A véreredmény megjöttekor felhívott az orvosom a rendelőből, ahol a tesztet csináltattam, hogy kijött egy közepes kockázati esély, mely 1:905 a Down szindrómára.
Első reakcióm: kiborulás, sírás megfulladásig és pánik. Figyelni sem tudtam, hogy mit mond az orvos, de ő türelemsen nyugtatgatott, hogy ez azt jelenti, hogy az én esetemben 905-ből 1 gyermek Down szindrómásan szülteik. Azt javasolta, hogy csináltassam meg a Prenatesztet, amely konkrétan a kisbaba DNS-ét nézi és 99,44%-os eredméynt mutat majd. 75 000 Ft-ba került a vizsgálat, ami nem érdekelt és másnapra kaptam is időpontot. Vért vettek és jelezték, hogy 7-10 nap a várakozás, most tartok a 2. napnál.
Szeretném, ha leírnátok ti is a véleményeteket vagy a tapasztalataitokat. Sok jó emberrel vagyok körülvéve, akik nyugtatnak és a szívem mélyén én is érzem, hogy minden rendben van és lesz.
Próbálok nyugodt maradni, mert az nem tesz jót sem nekem, sem a kisbabámnak, de nagyon nehéz.
Ti mit tudnátok mondani erről?
Folyamatosan az jár az agyamban, hogy az is egy vérvétel és ha ugyanazt az eredméynt hozza ki?
Előre is köszönöm leveleiteket!
Üdv,
Szilvi