Sziasztok,
én most a Prenatesten gondolkodom, amióta tegnap a nődokimnál jártam. Csak hát az ára....
Voltam tegnap a nődokimnál, aki egyértelműen mondta, hogy ennél az értéknél megcsináltatná az amniocentézist vagy a Prenatestet. Kicsit érthetetlennek találta az Istenhegyi leletét, hogy ráírják, hogy negatív az eredmény, aztán meg ott ez az arány, és aztán kizárják a felelősséget a lelet alján, hogy a köztes kockázat alapján lehet, hogy beteg a baba.
A Négyes tesztre azt mondta, hogy szerinte nincs értelme, mert ez is csak egy vizsonyszám. ráadásul csak 85-90 %-os eredményt ad, és mivel ennyire rossz arányt hoztak ki a Kombinálton, nem igazán lenne semmi megnyugtató.
Mondta, hogy a Bajcsy kórházat ajánlja a magzatvízvételhez, és ott Ferenczi Miklóst ajánlotta, ők profik, és ne féljek, egy kis tűszúrás, nem vészes az egész, és jobb ezen túlesni, 16-18. hét között ideális, és legalább fogjuk a biztosat tudni, ha egészséges babát szeretnénk. Adott is egy utalványt a dokihoz, hogy vigyem magammal. Elmeséltem neki a genetikai tanácsadásos telefont, teljesen kiakadt, hogy lettek ilyenek, hogy hajthattak el.
Utána kicsit elpityeredtem, de nagyon örülök, hogy őszinte volt, és pont azért szeretem, mert ilyen őszinte, mindig megmondja, hogy mit lát a legjobbnak, nem kertel.
Igazából lelkileg erre fel voltam készülve, de az emberben mindig ott a remény, hogy minden oké. Ez most sem változott, és szentül hiszem, hogy így van, de teljesen egyetértek a dokival, hogy ezt ki kell zárni, mert kétséges az eredményt.
Az aminora is készítem már magam egy ideje, és nem akarok nyúl lenni, de aztán tegnap a párom azt mondta, hogy próbáljuk meg a Prenatestet, és valahogy nyögjük ki az árát lemondások árán is. Beszéltünk szülőkkel is, anyósomék azt mondták segítenek ebben anyagilag, állják a felét.
Ezárt aztán elgondolkodtunk rajta. Ami pro, hogy egyáltalán nincs kockázata vetélés szempontjából, eredmény 2 héten belül van, 9-20. hét között végezhető, tehát most is (bár hétfőn már a 15. hetet töltöm be). Amennyiben pozitív az eredmény, amniocentézissel még meg kell erősíteni kontrollként. Ami contra az az ára, és hogy ebből egyáltalán nincs OEP támogatott vizsgálat.
Mindenesetre hétfőre bejelentkeztem a Magzati Diagnosztikai Központba, és beszélek ott egy genetikussal. Ha ő is javasolja, megcsináltatjuk.
Azon gondolkodtunk el férjemmel, hogy az első gyerekünk kb. 1,5-2 m HUFba került, mire megszületett, most ezt a vizsgálatot sajnálnánk egy kistesótól?
Tudom ez így furcsán hangzik, de akinek sokat meg kellett szenvednie azért, hogy gyereke legyen, az érti, hogy miről beszélek.
Nekem / nekünk pedig fontos, hogy egészséges legyen a második gyerekünk is, és bár nem vet fel minket a pénz, és sajnos mi is kis magyar valóságként vagy háromfelé el vagyunk adósodva, de mégis valahogy ezt kinyögnénk.
Picuralmos, megdöbbentő a történeted, de szuper, hogy nem hagytad magad, és ismétlést kértél, és azon beigazolódott, hogy minden OK. És a legszuperebb, hogy egészséges a lurkótok.
Én azon akadtam ki, hogy az Istenhegyin, ahol a laborom lett rossz a Kombináltból, mert az UH tökéletes, egy vérteszt ismétléséről lebeszéltek, pedig fizetek is érte... pedig én csak azt akartam tudni, hogy 1 héten belül (, mert még időnem lett volna), ugyanez jön-e ki az újabb eredmények alapján.
Elinda, várom majd a te beszámolódat is!
Regi, remélem hamar összejön a baba, azt mondják, hogy terhesség után könnyebben összejön, csak ne szedj semmilyen fogamzásgátlót, ami a hormonokba is bezavarna. Drukkolok, hogy mielőbb örülhess lehess egy egészséges babának!!!
Vadasz, köszönjük a pozitív történetet és biztatást! Ha van kedved írd le részletesen, hogy miért volt neked indokolatlan a vizsgálat és miért döntöttél mellette mégis.
Szép hétvégét mindenkinek!