2013.10.24 12:02
2013.10.24 23:49
2013.10.25 11:35
Szia Guera! Vagy szólítsalak inkább Erának?
Megnéztem google.maps-ben merrefelé laktok, hát innen paradicsomnak tűnik, de van egy érzésem, hogy helyből már nem annyira .
Kovi ubit ne is mond, az nálam is menő – lenne, de sosem találok . Anyám volt ma piacon, de nem mertem kérni, hogy hozzon, még gyanút fogna .
Egy barátnőmnél, ahol a férje családjában csak fiúk vannak, mondta is anyósa, ha lányt szül, élnek a gyanúperrel, hogy nem a férje csinálta, mert ezeken a gyártósorokon csak fiúk jönnek létre Két kisfia lett, úgyhogy szent a béke . Nálunk a másik véglet van, lánytöbbségiek vagyunk, a nővéremnek is lánya van, nekem is kettő… Nagymamisom most számolta össze, 12 leszármazottjából 10 lány, többek közt mind az öt dédunokája. Nálunk nincs nem-preferencia. Mindig úgy gondoltam, legalább egy lányom legyen, az meg már Szaffival megvolt, így Mesó és a mostani pici is „szabadon választhatja” a nemét . Bár fiúnévben sose sikerült megegyeznünk apával .
Külön-külön nekem se fárasztóak a lányok Szaffi bölcsiben van fél10-től 3ig, mert heti 1x egyetemre járok és így csak 1 gyerek jut a nagyszülőkre, ez azért sokat számít. Mesó viszont még tényleg kicsi, most próbálgat járni… bár szerintem az 1-2 éves kor közt kell a legtöbb figyelem – szegény Mesókám . Irigylem a sokat alvós gyereket, főleg az éjjelt! Fél éve még az enyémek is átaludták, de aztán Mesó szeparációs szorongása és Szaffi bölcsi és szobatisztaság miatti rémálmai ismét éjszakázásra kényszerítettek. Legalább nem jövünk ki a rutinból
Apa örült a 3. babának, egyáltalán nem bánja a kis korkülönbséget, bár kicsit jobban fél, mint én. No igen, nekem segítenek a hormonok
Gondolom, most nem dolgozol Dante mellett. Szép neve van. Kint is olyan ritka, mint itt, vagy ott ez hétköznapinak számít? Elmész még itthon dokihoz? November 20ig még sok idő van, bőven belefér az első uh vizsgálat. Kint milyen a terhesgondozás?
2013.10.25 12:48
2013.10.25 13:38
Szia Barbi!
Sejtettem, hogy vannak még júniusiak, csak senki nem mer topikot nyitni Cukor miatt ne aggódj (még ), ha nem vészes, könnyen kordában tartható és még a felesleges kilókat is megúszod (mondom én, aki mindig 15 kg-t felszedek oké, a szüléssel rögtön le is megy 10 kg nálam )
Mit értesz fiatal anyuka alatt? Oké, én 34 vagyok, szóval már nem a fiatal kategória
Örülök neked, jó elsőgyerekest olvasni, valahogy egész más szemmel látom majd a te élményeid át a saját a terhességemet (nekem ez már eléggé rutin...). Ma számoltam ki, hogy 50 hónapból 27ben terhes leszek (2010 május-2014 júniusig). Több, mint a fele Ez egy ilyen időszak lett
Pocak-méreteket ne is mond, rajtam 8 hetesen már mindkét lányt kiszúrták Most próbálom leplezni, úgyis bő pulcsikat hordok. Főként, mivel a terhesruháimat kölcsönadtam egy januárban szülő barátnőnek, mert nekem aztán nem lesz rá addig szükségem
Van egy 3-gyerekes lista, a facebookon olvastam. Ma folyton a ruhás pontja jár az eszemben, valami ilyesmi: az első gyereknél alig várod, hogy terhesruhákat hordj. A másodiknál amíg lehet, a normál ruháidban jársz. A harmadiknál a terhesruháid a normál ruháid . Most pont így vagyok a bő pulcsikkal .
Terhesfarmerban a C&A jó, blúzokban, pólókban a H&M-nek vannak hordható darabjai. Álalában "normál ruhaáron", vagyis meggondolandó. Nekem szép kis készletem van, mert tudtam előre, hogy sokat akarunk és van ki használja, ha nekem nem kell. Ez lesz az 5. pocaklakó a ruhatáramban
Most megyek, a kicsi épp kaka-programot tart a nappali szőnyegen, aztán megyünk a nagyért az oviba... indul a pörgés, éljen a hétvége!
2013.10.25 14:20
2013.10.25 17:19
2013.10.25 21:31
2013.10.25 23:52
2013.10.26 07:22
2013.10.26 08:02
Gyűlünk szépen
Zsiráfcápa Jó neved van, a zsiráf a kedvenc állatom (tudtad, hogy úgy állapítja meg a másik zsiráf nemét, hogy megissza a vizeletét? Ránézésre nem látja Nagyon hülye állat ). Gratula a 4. gyerekhez, nálatok is sűrűn jöttek, ez bíztató, túl lehet élni ezt is (azért kicsit tartok a dologtól). Mért olyan későn mész csak dokihoz? Vagy csak én érzem későinek, mert szokatlan, hogy január óta nem látott Nénész? (akkor volt Mesó 6 hetes kontrollja).
Era Persze, hogy Réka Nővérem és uncsitesóm hívtak kiskoromban Rékujának, aztán mikor bejött a net úgy 16 éve, ez lett az első mail-címem az egyetemen . Én tanár vagyok (matek, középiskolában) és most szakvizsgázok, ez két éves másoddiploma. Heti egy nap reggeltől estig, kicsit fárasztó, de nagyon jó, hogy kimozdítson a pelenka-tápi-kaka témából . Megértem, hogy időnként táncolni vágysz, sőt! Van egy ismerősöm aki az USÁban él, anesztes, és náluk van lehetőség rá, hogy heti 1-2 napot dolgozzon a kicsi mellett. Na azt nagyon irigylem tőle, mert azért egy 2 éves mellett már el lehetne szakadni ennyi időre és nagyon feltölt.
Sztk orvosokat én se ismerem terhesen . A sok meddőségi kezelés alatt megismertünk egy fickót, és benne nagyon bízunk, szóval csak hozzá megyek és pont . Mikor Mesó született, hasamon a 10 perces gyerek, Szülésznő próbálja kivenni a lepényt, közben a doki meg apa arról beszélgettek, hogy a doki előző nap hol kirándult és milyen gombákat talált (apa is nagy gombász) . Aztán szólt a szülésznő, hogy nem vált le a lepény… különben még órákig dumáltak volna ott felettünk .
Gyors szülésre irigykedek, nekem 20 és 12 órás volt, de a második csak azért ilyen gyors, mert telenyomtak oxitocinnal (zöld magzatvíz elfolyt hajnali 5kor mégse jöttek fájások még délben sem).
Visszafogyásra is irigykedek, nekem fennmaradt 4 és 2 kg, no és előtte a hormonkezeléseknél is felugrott 8 kg
Barbi Éljen a jó labor . Akkor szorítok a fiúra . Unokabátyám felesége mondta, hogy mindig 3 lányra vágyott. Most 3 fia van és semmi pénzért nem adná őket . Mért ilyen határozottan 1 gyerek? Nővéremnek is 1 lánya van, és teljesen kerek családot alkotnak, csak idegesíti, hogy folyton azzal piszkálják, mért nem akar még :S
Ez az indiai uh-mentesség tényleg mókásan hangzik Azért az is igaz, hogy néha a nem túl alapos terhes gondozás horror-sztorikat is eredményez De kétségtelen, hogy nálunk ez egy külön „iparág” már
Apa épp zongorázik a lányokkal, nagyon cukik így hárman, imádom őket <3
2013.10.28 09:39
2013.10.28 09:59
2013.10.28 16:22
Csak röviden, itt aki csak lehet beteg . Nekem ez a keresztem, amint teherbe esek jön a torokgyuszi
Elevitet szedek, én is utálom, de totál vitamin-hányos vagyok még nem regenerálódtam Szaffi után sem, nem hogy Mesó után . Mesó kicsit kifacsart… Mellette napi 2-3 dupla dózisú magne-B6, ez émelygés és pocikeményedésre is jó. Ez utóbbi nekem a két csaj emelgetése miatt kikerülhetetlen Muszáj a benti babának túlélőnek lennie, ő választotta, hogy 3.nak fogant
Barbi, no para Szaffinál 3 naponta szedtem elevitet, majd mikor elfogyott, kihagytam pár hónapot, aztán a végén mikor „lepukkantnak” éreztem magam, megint 3 naponta. Totál székrekedésem van tőle nem baj, a sok magnézium kompenzálja Erának igaza van, most „más állapotban” vagy, sok hülyeséget csinál a méhed odabent, meg a többi szerved se érti, hogy mi a fene van. Megnő az alhasi vérbőség, a környéken minden duplán dolgozik, ha kell, ha nem (ezért pisilsz annyit).
Uh orvosfüggő, enyém mindig csinál. Magánban 5e Ft/alkalom felett elvárható.
Era, nekem nincsenek rendesen tejmirigyeim (része a remek hormonzavaromnak), szóval nem sokat szoptattam, akkor is ment mellette a tápi (3-4 hónap). Hát egy grammot se fogytam alatta
Manocsek, gratula a teszthez! Otthon vagy még a fiaddal, vagy dolgozol és ő bölcsiben? Van nem-preferenciátok?
Mi megegyeztünk apával a lánynévben Mesónál is ez volt, már az elején megvolt az Emese Jázmin név, fiúnevet meg nem tudtunk kialkudni. Most az Emília Sára nyert lánynévként.
2013.10.28 16:40
2013.10.28 16:44
2013.10.28 19:02
2013.10.28 19:44
2013.10.28 20:04
2013.10.28 20:20
2013.10.28 21:49
Nina, gratulálok a csodátokhoz Mesó előtt nekem is volt pajzsmirigy-gondom, enyhe túlműködés az előző lombikok eredménye ként :/ azt akkor rendberakták, remélem, most is okés, mert rég nem nézték . Emlékeim szerint a nyák az, amibe beletabad a sejtkupacka, amiből az embrió, majd a magzat lesz . Ha bőven megvastagodott, akkor jól meg van ágyazva.
Barbi, Szaffinál mi babonából kitóltuk a 7. hónap végére a vásárlást. Mesó már szinte semmi újat nem kapott – szegény második. Most hármaska… háááááát . Ha fiú lesz, talán cserélgetek a lányos ruhákból kékre néhányat, de nem viszem túlzásba. Veszettül idegesített, hogy a cuki ruhákat 2-3 hét alatt kinőtték a lányok , mire meg hónapokig jó neki egy méret, már olyan koszt szed össze, hogy a második hordásra úgy néz ki, mint egy ócska turkálós cucc . Szóval a fehérneműik újjak (body, harisnya, póló) de a többi általában csencselt vagy örökölt darab.
Azt kívánsz, amire a babának/szervezetednek szüksége van. Ubit ezért is akarunk enni . Én mondjuk hús-imádó lettem, no meg fahéj. Ez utóbbi erősebb tünetem, mint a terhességi tesz .
Apám Márton Mondta is a férjem, hogy a család kilő minden jó fiúnevet nálunk (nem akarunk ismétlődést), mert van Márton, Ákos, Márk. Több fiú nincs is (uncsitesóim)
Ha legközelebb Skandináviába megy a párod, hozass vele egy rénszarvas-gyapjú sálat! A legpuhább ruhadarabom (fogalmam sincs pontosan honnan hozta a nővérem).
Manó, én is imádtam a munkám, és épp most szeptemberben gondolkoztam el azon, hogy jövő ősztől talán vissza kéne menni. Hát már nem gondolom Nekem ez a 4. kihagyott tanévem, soknak érzem, hiányzik az iskolai közeg, a kapcsolat a diákokkal, kollégákkal, a szellemi kihívás. De ha egyetemen vagyok és a csajok valami újat produkálnak, vagy csak elmeséli a nagyi, hogy Mesó milyen jóízűen befalt nekik mindent mosolyogva, hát úgy érzem, nélkülem nő fel a gyerek . Pedig kiegyensúlyozott anya nélkül nincs boldog gyerek . Én még egy évet mondtam a főnökömnek ezen kívül, de aszem januárban, ha találkozunk megemlítem, hogy lesz az 3 is . Addigra úgy is látszik majd rajtam (mintha most nem ).
Era, viccesen beleválasztottunk a nevetekbe Ha mindkettőnknek lánya lesz, ugyanaz lesz a nevük Háziorvoshoz két okból járok: beutalóért és táppénzes papírért. Gyógyítani nem szoktak… Mesónál már jó fej volt az asszisztens, mivel veszélyeztetett voltam, helyben levette a vért, nem kellett órákig ülni az sztk-ban (Szaffival 8 hónaposan 2,5 órát vártam éhgyomros vérvételre, mellettem egy cukros bácsi elájult, mire lecseszték ).
Remek, mikor hányingerem van a torokgyógyszertől . Tantum verde spray viszont működik, csak kicsit öklendeztem… Holnapunk zúzós lesz, Szaffi pisijével fogok kőrözni a labor-eredmény-gyerekorvos vonalon, és közben áldom apa munkahelyét, hogy tud itthonról dolgozni és vigyázni a két beteg gyerekre, hogy ne kelljen magammal cipelnem őket . Viszont tuti főzök egy jó húslevest a sok beteg csajszinak – meg magamnak
Megyek, alszok, és lelkierőt gyűjtök a steril vizelet begyűjtésére egy pityergős 3 évestől Vacak ez a felfázás
2013.10.29 10:02
2013.10.29 10:49
Barbi, akkor pont nem vettek előre a vérvételen, előtte pár hónappal igen, aztán meg kitalálták, hogy csak időponttal lehet menni, néha 1-2 hétre előre adnak csak Mesónál ezért is jártam a háziorvoshoz, most nemtom még, hogy lesz. Gondolom, viszek a háziorvos asszisztensének egy nagy doboz csokit…
Szoba+ rumli nálunk is van rendesen Mi 2 éve lakunk itt, van egy raktárszerű „dolgozószoba” (2x2 méteres luk, nagy ablakkal), apa oda akarta a 3. gyereknek a szobát, de lebeszéltem róla . A fő ok, hogy nem tudnám egyszerre altatni a gyerekeket a lakás két végén. Szóval 3.0 is megy a csajok szobájába, befér még egy ágy, Mesó addigra kiköltözik úgyis a rácsosból. Szerintem ilyen kicsiknek még jó együtt aludni, játszani úgyis a nappaliban szoktunk (ez a piros gyerekszoba, ahogy Szaffi egy időben hívta ). Az első heteket meg a nappaliban töltjük majd, van a családban egy bölcső, Mesónak is azt tettük be ide, hogy mindig ott legyen, ahol mi. Sokkal jobban aludt, ha a háttérben a nővére kajabált meg kopácsolt, mintha a kiságyban volt, én meg nyugodt voltam, hogy látom a csajszit. Most is könnyebben elaltatja magát, mint a nagy, szerintem jobb a biztonságérzete emiatt. Persze lehet, csak más természet.
E-bayen lehet kapni teljes garnitúra ruhákat. Az osztrákok mindenből újat vesznek a gyerekeknek, majd egyben eladják (pl. kislány 0-6 hónap). Azokat dicsérik, hogy nagyon jó minőségűek, egy barátnőmnek volt használtruha boltja Gödöllőn, ő rendszeresen így szerezte be az árut.
Szerencsére van kitől örökölnünk (a késői gyerekvállalás előnye), aztán a játszón összeszedett barátnőktől is lehet venni egy-egy jobb darabot (kabát, overáll). Nővérem lánya 11 éves és minden ruháját eltette (na ő nem örökölt semmit senkitől ). Most meg egymáséit hordják – még, amíg Mesó nem éri utol Szaffit méretben (Mesó 80-as, Szaffi 92-es, ami 2 méret különbség csak). Szaffi tavaszi pulcsiját ősszel már Mesóra adtam fel .
Apa ma végül szabit vett ki, úgy köhögtem reggel. Most levitte a lányokat (hátha Mesó alszik a babakocsiban, Szaffi meg legyen levegőn), én meg itt lustálkodom . Mégse lett olyan kemény ez a nap . Mondjuk van szabija bőven, mert nyáron nem tudta kivenni . Hülye multi (mintha nem abból élnénk ).
Hétvégén lecseréltük Mesó autósülését nagyobbra, egy ideig bent volt mind3 ülés a kocsiban, szépen elfértek. Szaffi mondta is az üres baby-hordozóra, hogy oda meg beteszünk egy kisbabát, jó? Amúgy ezt az autósülést is egy barátnőmtől vettük meg, így bizti vagyok, hogy még nem karamboloztak vele, tehát jó, viszont 10e volt az új 65e helyett (Römer).
MA MEGYÜNK DOKIHOZ!!!
2013.10.29 11:38
2013.10.29 12:26
2013.10.29 16:45
2013.10.29 20:17
2013.10.29 20:44
2013.10.30 07:34
2013.10.30 10:12
2013.10.30 12:02
2013.10.30 12:05
2013.10.30 15:03
2013.10.30 15:20
2013.10.30 15:33
2013.10.30 16:02
Sziasztok!
Én tegnap voltam az első ultrahang felvételen, és a kis babócámmal 5 hetesek és 5 naposak vagyunk, és a doki szerint június 24-én jön világra. Csak az az érdekes, hogy már látszik egy kis pocak, de viszont megkell várnom a 3 hónapot, mivel jövőhónapban hosszabbítják a szerződésem, és félek hogy ha most kiderülne, akkor felmondanak. Valaki valami tanácsot tud adni, hogyan is lehetne ezt a legjobb módszerrel titkolni? És hozzáteszem, hogy recepción dolgozom.
2013.10.30 16:09
2013.10.30 21:28
Basszus, egy nap alatt annyit írtok, követni se bírom
Barbi Rossz hír, hason majd a nyáron alszol Akkor viszont nem hagy a kicsi Nálunk is külön szobában vannak és mászkálunk, én jobb szeretem így. A telken egy szobában alszunk, mind sokkal többször ébredünk meg, mint itthon (jó-jó, apa és Szaffi horkolnak, Mesó pedig énekel álmában ).
Szaffi amikor meglátta a húgát, elbőgte magát és 5 napig nem szólt hozzám Nagyon lassan rendeződött, a változást a bölcsi hozta (10 hónap után). Kiderült, hogy Mesó sokkal jobb fej, mint a bölcsistársak. Azóta tart a szerelem köztük <3 („Ki a barátod a bölcsiben?” Szaffi: „Mesó!”).
Nyúl van néhány babás ismerősnél. Működik
Szaffinál is veszélyeztetett voltam, ott a 12. hétig dolgoztam, aztán nyári szünet volt. Augusztusban még bementem pótvizsgáztatni, úgyhogy a 20. héttől voltam itthon hivatalosan. Varrtam, hímeztem, fórumoztam, sokat jártunk koncertekre (komolyzenei) és nagyon jól éreztem magam, egyáltalán nem unatkoztam . Azóta se pihentem annyit
Viki Üdv köztünk! Nagyjából egyidős terhesek lehetünk Gratula a gyors sikerhez. Jó sztori a nászúton foganás, majd mesélheti a baba élete végéig
Era Ma volt itt a barátnőm (54 éves) aki klímaxos és röhögtünk, hogy egyforma hőhullámaink vannak .
Nina Magne B6 pocikeményedésre és hányingerre is jó, nem lehet túladagolni A b6 viszont étvágygerjesztő, 12. hét után már nem olyan előnyös, mert sokat hízol vele, akkor érdemesebb Magnerot-ot enni a keményedésre, az jól felszívódik.
Mylife Gratulálok! Titkolást bő ruhákkal lehet, de „a szemeden látszik” és marha nehéz hazudni, ha rákérdeznek. Szerintem ezt gyakorold inkább
Zsirafcápa Jól leírtad a többgyerek+terhesség állapotot . Néha egy ember se kéne a két lány mellé, máskor 5 is kevésnek tűnik.
BKV-n nagy tapasztalat, hogy tuti nem lapospadlós busz jön, ha babakocsi van nálam. TUTI!!!
Babakocsiról még annyit, hogy én az első gyereknél nagyon igényeltem, hogy új legyen, hogy pöpec legyen, és ez jó is volt így. A másodiknak tökéletes a vaterázott. Ezt a modellt úgy választottam, hogy megnézegettem a környék kismamáinak a kocsijait, és ami a leginkább tetszett, olyanra kerestem rá. Nekem másodjára szempont volt, hogy két irányba tolhassam, hogy vízszintig dönthető legyen és ne kelljen mózes (marha nagy és 4-8 hónap után csak kerülgeted a lakásban), hogy a tesót is rá lehessen állítani/ültetni rövidebb időre, hogy nagy hely legyen alul (bevásárlás+homokozók is elférjenek), hogy lehessen rá aggatni szatyrot, kismotort és emellett még be is férjen a tárolóba. BKV-re van egy esernyőkocsi, azt használjuk. Kicsi babával felkötve tömegközlekedek, a testemmel védem a BKV-szagtól :/ Én személy szerint nem szeretem a 3in1 megoldásokat, ott valamin mindig spórolnak, vagy túl drágának érzem. Mi örököltük a bébiülést az autóba Szaffinak, Mesónak vettünk újat az Iso-fix miatt, az praktikusabb azért. A másik tapasztalatom alapján teljesen felesleges darab, a pelenkázó táska Nekem is van, nem sokat használtuk, a hátizsák sokkal jobb, mert nem esik le a válladról, amikor lehajolsz a leejtett plüssért és nem potyognak ki belőle a cuccok. A legtutibb egy kis vászonzsák, benne pár pelus, krém, pelenkázó lap, és ez folyton benne van a babakocsiba .
2013.10.30 22:25