Zsüci,
Jajaj, hívtam a Praxist, ahol azt mondták, Dr Fülöp csak kevés szülést vállal, jövő hét kedden kell újra csörögnöm, akkor bent lesznek, ő és az asszisztense is, és majd döntenek a sorsom felől.
Szóval apa egyelőre csak félretette a maszkot
Adgac,
Az Imrével nekem kizárólag pozitív tapasztalatom van (1 szülés erejéig), szerintem sokban múlik az orvoson és a szülésznőn is. Nekem mindkettő választott volt, és nem tudom, mi lett volna, ha ügyeleteseknél szülök. Biztos van egy kórházi protokoll, de ettől el lehet és néha el is kell térni.
Én is természetes szülés párti voltam, egészen a szülésig...
Kipróbáltam a labdát, a bordásfalat, a különböző pozíciókat, guggoltam, térdeltem, stb., de nekem az ágyban fekve volt a legjobb.
Ja, és hajnalban, amikor elindultak a rendszertelen fájások, én úgy iszkoltam be a kórházba, mint a kisnyúl. Engem a gépek és az orvosok jelenléte megnyugtat.
A végén kaptam oxitocint, és előtte infúziót is, mert már hajnali 1 óta tartott a buli, és nem haladtunk előre, viszont teljesen kinyúltam aznap este 9-re...
Az infúziótól erőre kaptam, az oxitocin pedig meghozta az igazi fájásokat, de: valamit valamiért
A CTG pedig azért volt rajtam, mert mekóniumos volt a víz, így folyamatosan figyelnünk kellett, nehogy baj legyen.
Mindent egyeztettek velem, akarom -e vagy sem, illetve ha megmondták, hogy ez most kell, akkor egyértelmű volt, hogy miért van rá szükség. Szerintem ez rendben van.
De bevallom, nem olvastam az említett szüléstörténetet.
És persze mindenki más, és minden terhesség és szülés is más.
Éppen ezért az a legjobb hely, ahol tudnak rugalmasan alkalmazkodni az éppen odatévedő kismamához.
Ha a természetességet részesíti előnyben, akkor úgy állnak hozzá.
A lényeg, hogy meglegyen a nyitottság a kórház részéről
Szerintem ez az Imrében megvan.
Na eldugultam