Áááá, nekem se ment a vonlzó, hiába másolgattam be, nem sikerült és szóltam az informatikus páromnak, ő csinálta meg
Én csak a neten kalkuláltam a napot, lehet hogy nem jót hozott ki. Majd javítom ha orvoshoz jutok. De ami fura, hogy nekem 245 napot ír, neked meg 231 napot ír még hátra a vonalzó, valami nem jó.
Itt máshogy van az orvos, sokkal lazábban csinálják, úgyhogy én majd csak a 12. hétben tudom meg először, hogy minden rendben van-e. Összesen két ultrahang van az egész terhesség alatt, a 12. és a 20. hétben. Itt szültem a lányom is és sokszor nagyon rossz volt, hogy ennyire kevés a vizsgálat, a fórumon meg olvasgattam otthon milyen sok van. Túl is hordtam a lányom egy héttel, és úgy képzeld el, az utolsó majdnem 4 hétben a kutya nem látott. Pedig ugye túlhordásnál otthon azért már sűrűn rádnéznek. Orvos meg egyáltalán nem látott. Csak szülésznőhöz jártam havi egyszer, meg az elején párszor a kórházba kellett bemenni vizsgálatokra. Úgyhogy majd én csak csöndesen olvasgatom amiket írtok az orvosi vizsgáltokról.
De mondjuk megyünk nyáron haza nyaralni, úgyhogy majd ott biztos elmegyek a dokimhoz.
A lányomnál semmi tünet nem volt végig, még a mozgását se éreztem, csak a vége fele sokat csuklott, ahhoz képest egy örökmozgó kint.
Most a mellem fájt marhára amikor meg kellett volna jönnie pár napig, de már elmúlt. Remélem most is olyan jó kis tünetmentes leszek. Először persze aggasztott hog ennyire nem érzek semmit, nem is voltam benne biztos hogy tényleg terhes vagyok-e, az első ultrahangon lehettem benne biztos, ami a 14. hétben volt, akkorra volt hely.
És te? Neked az előzőek milyenek voltak? És most érzel valamit?
Most penicilin alapú antibiotikumot kell szednem 5 napig, amoxicillin.
Én is különben megtanultam kiszűrni a dolgokat, jártam az első terhességnél úgy, hogy olvastam valamit és rögtön "felfedeztem magamon". Főleg a végén amikor olvastam túlhordásnál mennyire oda kell figyelni, mert gyorsan megtörténhet a baj.
Még csak a nagyszülőknek meg a legjobb barátnőmnek mondtuk, a többieknek majd 12. hét után. És te?