Sziasztok!
Nozavi: Nahát, nem is tudtam, hogy van, akinek a szemfoga jön ki először! Tényleg drakulás.
Szép lehet a kilátás a lakásotokból! Mi is nagyon szerettük a kis lakásunkat, de nekünk csak két szobánk volt, és a végén már nagyon nem fértünk. A költözéskor csodálkoztak is a barátaink, hogy hogyan fért el az a sok minden olyan pici helyen.
Ja, Kirunába én sem mennék, nekem már Hudiksvall is nagyon északon van.
Gävlétől fentebb még nem voltam.
Érdekes, hogy arrafelé sok a magyar orvos. Klassz, hogy van társaságotok. (Itt lengyel orvos van sok.)
Sajnálom, hogy el kellett halasztani a tesódéknak az utazást. A Wizzairral mi is megjártuk már párszor: egyszer Budapesten törölték a skavstai járatot, csak úgy (nem az időjárás miatt), akkor nagy nehezen sikerült átfoglalni magunkat egy malmői gépre. Az autónk viszont Skavstán volt, így autót kellett bérelnünk Malmőben. Egy másik alkalommal (ugyancsak Pestről) kilenc órát késett a gépünk, kaptunk uzsonnát és vacsorajegyet. Egy kórus is jött azzal a géppel, ők ingyenkoncertet adtak nekünk. Szinte csak mi voltunk a terminálon... Szerencsére akkor még nem volt meg Lóri, akkor lett volna cifra, mondjuk egy öt hónapos babával... - Most karácsonykor csak két és fél órát késtünk odafelé, de akkor szakadt a hó végig, szóval örültünk, hogy ennyivel megúsztuk. - Ha szerettek autózni, az mondjuk jó megoldás. Mi egyszer jöttünk (amikor költöztem) azzal, de annyi elég is volt. Ja, a nyáron odafelé vonattal mentünk, az viszont nagyon jól sikerült. Växjöben aludtunk első nap rokonoknál, aztán Malmőből indultunk este hálókocsis vonattal, reggelre értünk Berlinbe. Ott elsétálgattunk egy napot. Lóri akkoriban még jól elnézelődött, ill. -aludt a babakocsiban, voltunk az állatkertben stb. Aztán este ismét halókocsis vonatra ültünk, és másnap délelőtt értünk Pestre. Drágább volt, mint repcsivel, de az élmény miatt abszolút megérte!
A nyelvtanulással kapcsolatban arra gondoltam, hogy minden suliban szokott lenni pályaválasztási tanácsadó (studievägledare), ha kérsz tőle időpotot, remélhetőleg tud neked segíteni abban, hogy elkezdd a svédtanulást.
Gwini: Egy kalappal az államvizsgára!
Dodó: Nekünk nem jár Híradó. SOMIT-os újság?
Megyek ebédet főzni, sziasztok!
Rita