Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gondoltam ide tehetnenk recepteket meg fenykepeket a fenseges etelekrol, amiket keszitunk!:)))

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Sarmon almas piteje, fahejas cukorral:

4 tojás
30 dkg liszt
2 tejföl
30 dkg cukor
1 sütőpor
csipet só
Mindent összekeverni,kivajazott kilisztezett tepsibe,tetejére bármilyen gyümölcsöt, 200 fokon 30 perc.Végén porcukorral megszórni,isteni egyszerű és gyors.
Én most almaszeleteket tettem a tetejére ezért szórtam meg fahéjas porcukorral

Kép sarmi almas piteje

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Nem lehet abbahagyni pipi
Hozzávalók:
csirkehúsi (lehet egész pipi alkatrészekre bontva, vagy csak comb, de ettem már sertéscombból is)
liszt
fűszerek (bors, pirospaprika, fokhagyma, őrölt köménymag....)
hagyma
füstölt sajt
tejföl

Elkészítés: a húsit enyhén megsózom, a lisztet összekeverem a préselt vagy apróra vágott fokhagymával és a többi fűszerrel (ízlés szerint). Ebbe a lisztes cuccba beleforgatom a húsit és enyhén kiolajozott tepsibe, sütőtálba szorosan egymás mellé leteszem. Karikázok rá hagymát, nyakon öntöm egy pici olajjal elkevert tejföllel és füstölt sajtot reszelek rá. Alufóliát rakok a tepsire és előmelegített sütőben 40-50 percig sütöm.
Én van amikor előző nap megcsinálom és tepsistől berakom a hűtőbe. Így még jobban átjárják az ízek. Kép Nem lehet abbahagyni pipi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.21 12:40-kor.
Vendég
 

 
 

Szalagos fánk:

50 dkg liszthez hozzáadok 3 dl cukros tejben megfuttatott 3 dkg élesztőt, kevés sót, 1 citrom reszelt héját, 2 tojássárgáját és 5 dkg olvasztott vajat. Az egészet jól kidolgozom -kézzel a legjobb-. Elég lágyra hagyom a tésztát, így lesz jó könnyű. Duplájára kelesztem, deszkán kiszaggatom és fél óráig még kelni hagyom. Az olajba úgy kell betenni, hogy ami a deszkán feül van, az kerüljön alulra az olajban. Fedő kell rá. Ha az egyik oldal megsült, le kell venni takarékra a gázt, megfordítani a fánkokat és már nem kell fedő sem. Hát ennyi. Szerintem nem ördöngősség. Kép

Kép
Kép
szeles4
 
 


Carbonara
Hozzávalók:
• 1 csomag spagetti
• olaj
• 30 dkg húsos szalonna
• 3 dl tejszín
• 15 dkg sajt (pénztárcától függően parmezántól a trappistáig)
• 2 tojás sárgája
• só
• bors
• petrezselyem
• 2 duci fokhagymagerezd

Elkészítés: A tésztát kifőzük, leszűrjük, leöblítjük, kis olajat teszünk rá. A szalonnát kockára vágjuk, a foghagymát kés lapjával összenyomjuk, felaprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, a fokhagymát is hozzátesszük a pirítás végén. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, felaprított petrezselymet teszünk bele, majd forralunk rajta egyet, végül belereszeljük a sajtot. Nagy serpenyőben villával elkeverjük benne a tésztát. A tojássárgákat felverjük, és tűzről lehúzott tésztához keverjük. Tálaljuk.
Aki szereti a szerecsendió ízét az a végén egy picit reszelhet bele. Finom sonkából is! Ja és lehet hosszúmetéltel is csinálni!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.20 18:07-kor.
Vendég
 


Kakaós kalács

Hozzávalók:
• A tésztához:
• 3 tojás sárgája
• 3-4 dl tej
• csipetnyi só
• 6 dkg cukor
• 2 evőkanál étolaj
• 5 dkg élesztő
• 60 dkg liszt
• A krémhez:
• 25 dkg margarin
• 3 csomag vaníliás cukor
• 20 dkg cukor
• 3 evőkanál kakaó
Elkészítés: Az élesztőt kicsi tejben megfuttatjuk, majd a tészta többi alapanyagával egy nagy tálban összedolgozzuk. Fadeszkán liszt hozzáadásával gyúrjuk (hogy ne ragadjon), majd 6 db kisebb cipóra osztjuk fel. Ezután fél órát pihenni hagyjuk. Eközben elkészíthetjük a krémet: a margarint kissé megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, kakaót, vaníliás cukrot (a krém ne legyen teljesen folyékony, nem baj, ha a cukor kristályos marad!). Ezután a cipókat egyenként vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, majd egyenként felcsavarjuk. 3-3 tekercset összefonunk, majd megkenjük tojással a tetejét. Fél órán át szobahőmérsékleten pihentetjük. Magas falú, előre kivajazott tepsiben, előremelegített (kb. 180 fokos) sütőben kb. 40 percig sütjük (sütőtől függően).
Kép kakaós kalács
Vendég
 


HUU lanyok. csorog a nyalam!

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Almás rakott pipi

(kép sajna nincs, majd ha legközelebb csinálok :D)

Hozzávalók:
- csirke/pulyka mell vagy esleg combfilé (amennyi egy rétegben belefér egy jénaiba v. tepsibe, én kb. 60-70 dekát szoktam)
- bacon vagy császárszalonna
- alma (lehetőleg savanykás)
- sajt
- tejföl

A mellet nem túl vastag szeletekre vágom, sózom, borsozom, bedörzsölöm préselt fokhagymával, és ha van időm, akkor egy éjszakára tejbe áztatva a hűtőbe teszem (ha nincs, akkor is hagyom állni 2-3 órát). Jénaiba teszek egy réteg szeletelt bacont, rá a husit (a tejet lecsöpögtetem), rá egy réteg reszelt alma (ez vagy úgy jó, ha már kicsit fonnyadt, vagy nagyon alaposan ki kell nyomkodni, mert sok levet ereszt), rá egy réteg lapokra vágott sajt (lehet füstölt is, ki hogy szereti), rákenek egy réteg tejfölt, és arra jön még egy réteg szeletelt bacon (ha van rá mód, akkor a tetején nem sajnálom, mert összehúzódik :)). A jénaira rámegy a tető, és az egész mehet előmelegített sütőbe (180-200 fokra). A 60-70 deka husi kb. 45-50 perc alatt puhul meg (én meg szoktam szurkálni), akkor leveszem a tetőt, és kicsit nagyobb hőfokon megpirítom a tetejét.

Lehet tepsiben is csinálni, akkor alufólia alatt :)

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Citromos pite:

Tészta:
20 dkg liszt
6 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 kávéskanál ecet
2 teáskanál tejföl
kicsi sütőpor

Vigyázat nagyon lágy tészta lesz, de nem kell aggódni, nagyon fincsi.
Formába én csak úgy kézzel szoktam beledolgozni, a képen látszik, hogy milyen forma kell hozzá, de akinek kapcsos tortaformája van, az is teljesen jó.

Krém:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag tortazselé
1 dl citromlé
1 citrom reszelt héja
4 db tojás

A tojások kívételével mindent egy tálba rakunk és gőz fölött elkezdjük felmelegíteni, amíg csípős nem lesz. Beledugjuk az ujjunkat és csípje a forróság. Ezek után belekeverjük a tojásokat, és sűrű krémet főzünk belőle. Ezt ráöntjük a tésztára és kihűtjük. Addig nem is lehet szeletelni amíg teljesen meg nem dermett.

Nagyon finom, és abszolút nem savanyú!

Jó étvégyat hozzá mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
dcili81
 
 


Íme a Stahl féle mákos gubi!

Mákos guba

Hozzávalók:
3 tojás
3-4 evőkanálnyi kristálycukor
3-4 csepp vaníliaaroma
1 liter tej
6 kifli
Mákhoz:
6 evőkanálnyi darált mák
2-3 evőkanálnyi kristálycukor
1 citrom
csipetnyi őrölt fahéj
ízlés szerint mazsola
Vaj



Először egy nagy keverőtálba feltörök 3 tojást, hozzáteszek 3-4 evőkanálnyi cukrot, 3-4 csepp vaníliaaromát, aztán az egészet kézi habverővel összecsapkodom. Mikor ezzel megvagyok hozzáöntök 1 liternyi tejet. Jöhet a gyors kifli szeletelés és már hullhatnak is bele a cukros-tojásos tejbe a karikák. Jól beleforgatom őket, és félre teszem pihenni.
Amíg a kiflik „fürdőznek” összeállítom a mákot. 6 evőkanálnyi darált mákhoz hozzáteszek 2-3 evőkanálnyi kristálycukrot, hozzáreszelem 1 megmosott citrom héját, és már csak egy csipetnyi őrölt fahéj hiányzik a mákhoz. Az egészet összekeverem és már jöhet is a mákos guba összeállítása.
Fogok egy sütőtálat, kivajazom, aztán beleteszek egy réteg kiflikarikát, majd jó alaposan megszórom a fahéjas citromos mákkal, aztán jön még egy réteg kifli, még egy kis mák, aztán a tálban maradt tejet ráöntöm.
Mielőtt a sütőbe tenném a mákos gubát rátördelek egy kis vajat, hogy ráolvadva a kiflik ropogósra sülhessenek.
15-20 perc alatt kívülről ropogósra, belülről lágy, krémesre sül a mákos guba.
Vendég
 


Cili fele Frankfurti leves
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 nagyobb burgonya
1 dl olaj
kevés liszt
20 dkg virsli
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl
majoranna, só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz). Felengedjük vízzel. Mikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. Még egyszer összeforraljuk. A végén tesszük bele az előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat. Petrezselyemmel díszítjük

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Tiramisu:


1 csomag babapiskóta
2 doboz mascarpone sajt (de lehet venni kész tiramisu port - szerintem árban együtt vannak, és a mascarpone finomabb)
6 kanál cukor (de aki édesszájúbb, tehet bele többet is)
2 vaniliás cukor
kb fél liter kávé (miután rendes kávéból ennyit nem szabad inni, én instant kávéból csinálom, olyanból ami nem tartalmaz annyi koffein)
rumaroma
kakaó, fahéj, tortadara a díszítéshez

A mascarpone sajtot, a cukrot, a vaniliás cukrot elkeverem. Vigyázzatok, mert minél tovább keveritek, annál folyósabb lesz a krém. A kávét megfőzöm és a rumaromát belekeverem.
Egy nagy tálban elkezdem lerakni a cuccokat sorban. Először a babapiskóta, melyet meglocsolok a rumos kávéval, erre jön egy adag krém, madj piskóta kávé, krém.... A végére kérém marad, amelyet meg lehet szórni kakaóval vagy fahéjjal, de én találtam itthon még színes tortadarát is.

Kép

Kép

Kép
dcili81
 
 


Csokis Muffin

400 ml liszt
100 ml kakaópor
10 dkg csoki
75 ml cukor
1 cs. sütőpor
1 csipet só
75 ml olaj
250 ml tej
1 tojás

A lisztet átszitáljuk, és hozzákeverjük a kakaóport, a sütőport cukrot csokidarabokat, és a sót.
a tejet keverjük el a tojással adjuk hozzá az olajat és az egészet keverjük a száraz keverékhez.
keverjük simára és kanalazzuk formába.
Kb. 20 perc alatt sül meg közepes hőfokon.
a tetejét olvasztott csokival diszithetjük.

Kép
eszterke24
 
 


Méteres kalács:

Tészta:
6 tojás
30 dkg cukor
1 dl meleg víz
1 dl olaj
1 sütőpor
2-3 kanál kakaó

Krém:
15 dkg porcukor
4 kanál rum/rumaroma
25 dkg margarin
fél liter tej
pudingpor

Elkészítés:

A 6 tojássárgáját elkeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vizet meg az olajat, ezzel is keverjük, majd a levégén belerakjuk a lisztet, sütőport, és a 6 tojás felvert fehérjét. Kivajazunk és kilisztezünk kettő őzgerincformát, az egyikbe a sima aniliás tésztát öntjük a maradék tésztához hozzákeverjük a kakaót és a másik formába öntjük. Megsütjük és hagyjuk kihűlni.

A krémhez megfőzzük a pudingot (ez olyan puding lehet, amilyet a család szeret - vanilia, puncs, ami van otthon) és hagyjuk kihűlni. A magarint elkeverjük a cukorral és a rummmal/rumaromával, majd a kihűlt pudinggal.
Felszeleteljük a tésztát borádáira, majd elkezdjük a szeleteket krémmel összeragasztani.

Díszíteni többféleképpen lehet. Csokimáz, színes tortadara, de ha marad elég krém akkor azt is rákenhetjük. Szeletelni ferdén kell.

Kép

Kép

Kép
dcili81
 
 


Csokis torta

8 tojásból barna piskótát sütünk.

Hozzávalók: 8 tojás, 1 sütőpor, 8 k. cukor, 1 csipet só, 1 evőkanál víz, 1 csipet szódabikarbóna, 2 kanál kakaópor, 1 dl étolaj, 4 kanál liszt, 4 kanál rétesliszt.

A tojás sárgáját sütőporral, vízzel, cukorral, sóval, szódabikarbónával, kakaóporral, étolajjal kikeverem. Hozzáadom a 4-4 kanál lisztet, a tojás fehérjét felverjük kemény habbá, s hozzáadjuk a masszához. Zsírozott, lisztezett tortaformába sütjük. Ha kihűlt 3 felé elvágjuk.

Krém: 2 csokoládé puding, 6 kanál cukor, 8 dl tej, fél csomag margarin, 1 csomag zselatin, 1 tortabevonó csokoládé.

A pudingport, tejet, margarint, az összedarabolt csokoládét állandó kevergetés mellett sűrű péppé főzzük. Melegen hozzáadjuk a cukrot, a zselatint felfőzzük, s azt is hozzáadjuk. Kevergetjük, hogy ne csomósodjon meg dermedés közben. Ebből a krémből kiveszünk egy kisebb tálba 4-5 evőkanállal, ehhez hozzáadjuk a másik fél margarint. Simára keverjük, s félre tesszük. A pudingos krémmel megtöltjük a tortalapokat. A tetejére a félretett krémet rákenjük.

Díszítés: 2 csomag tejszínhabpor, 2 csomag habfixálót, 2 dl hideg tej. A tejszínhabport felverjük a hideg tejjel, hozzáadjuk a fixálót. Díszítünk, utána fogyasztható.
Vendég
 


Kelkáposzta párnák

6 kelkáposztalevél ( nagyobb külső levelek)
6 szelet sonka
6 szelet trappista v. füstölt sajt

liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj a kisütéshez

a kelkáposztaleveleket sós vízben megfőzzük.
ha kihűltek beleteszünk egy szelet sonkát és sajtot.Óvatosan "összecsomagoljuk úgy hogy a "töltelék " ne lógjon ki belőle , lisztbe ,tojásba és morzsába forgatjuk és foró olajban kisütjük .

Kép
eszterke24
 
 


Mennyi sok szép recept. Ezeket mind felteszem a weboldalunkra is! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Kakaós csiga:

60 dkg liszt
22 dkg margarin
3 tojássárgája
3,5 dl tej
3 dkg élesztő
6 dkg cukor
csipet só

kakaópor+cukor
10 dkg margarin

kb. 2 dl tej+vaníliás cukor

A tészta hozzávalóit nagyon alaposan kidolgozzuk, majd 45 percig kelesztjük. Amióta van kenéyrsütő gépem, ezzel nem szoktam bíbelődni, abba beleteszek mindent, dagaszt, keleszt.
A megkelt tésztát jó vékonyra kinyújtjuk (kb. 1 cm, de én annál is vékonyabban szeretem). Olvasztott margarinnal megkenjük, majd megszórjuk ízlés serint a cukrozott kakaóporral. Jó szorosan feltekerjük, és kb. 2,5-3 cm-es darabokra vágjuk. Tepsibe tesszük, nem túl szorosan egymás mellé. Kb. 30 percig újra kelesztjük, majd közepesen meleg sütőben megsütjük.

Mikor már majdnem megsültek, a vaníliás cukros tejjel megöntözzük őket, és további 10 percig sütjük. A megsült csigákat porcukorral meghintve tálaljuk. Kép

Kép
Kép
szeles4
 
 


Kép

Meggyes lepény

- 20dkg liszt
- 20dkg vaj v. margarin
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 50-80 dkg kimagvalt meggy (ki mennyire szereti, amúgy mikor rászórja az ember, soknak tűnik, de a tészta kicsit dagad sütés közben)
- esetleg plusz porcukor a meggyre

A vajat habosra keverjük a 15 dkg cukor felével és egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. A tojásfehérjéket felverjük habnak a cukor másik felével, és ha fényes, óvatosan hozzáadjuk a vajas keverékhez. Végül lazán elkeverjük a liszttel. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk (annyira nem lesz ám híg).
A meggyet kimagozzuk (de befőtt is jó, csak azt már nem kell cukrozni), ízlés szerint megporcukrozzuk, a levétől gyengén kinyomkodva a tésztára szórjuk. Mérsékelt tűznél aranybarnára sütjük.

(Tapasztalat: kb. 10 perc előmelegítés után 170 fokon hőlégkeveréssel a sütés kb. 20 perc)
A tészta nem túl édes, és baromi gyorsan megvan...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Bocika:ma megcsináltam a kakaós kalácsodat,és mondhatom nagyon finom lett,alig lehet abbahagyni :D
Vajon a cukor diétába még belefér? :?

KépKép
lyndee
 
 


Zabos muffin (Csakinak is... :D)
12 darabhoz

10 dkg növényi margarin
12 dkg nádcukor
1 csomag vaniliás cukor
9 ml biobin
20 dkg zabliszt
fél csomag sütőpor
10 dkg áfonya
margarina forma kikenéséhez

A margarint, a cukrot és a vaniliás cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a biobint a lisztet, a sütöport, meg 5-7 kanál vizet. Az áfonyát megmossuk, kiválogatjuk, és a tésztához keverjük. A tésztát a kikent formába öntjük és előmelegített sütőbe rakjuk, majd megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Kép

Kép
dcili81
 
 


Gesztenyetorta:

6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 sütőpor
2 evőkanál víz
5 dkg gesztenyepüré

A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, és vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport a gesztenyepürét, és a felvert fehérjét. Kikent, kilisztezett formában megsütjük.

A krém:
10 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
2 vaniliás cukor
kis rumaroma
20 dkg gesztenyepüré

Ezeket kikeverjük jó habosra, a torát kettévágjuk a belsejébe is teszünk a krémből, és a külső részét is ezzel borítjuk be.

Kép

Kép

Kép
dcili81
 
 


Görög körözött (kb. 1 kis tál jénaival lesz belőle)

15 dkg feta sajtot, 3-4 db keményre főzött tojást belereszelek egy tálba. Hozzáöntök egy nagy doboz natúr joghurtot (kicsit lehet teltebbé tenni egy kis 1,5%-os tejföllel), ízlés szerint fokhagyma. 1-2 kanál olívaolaj, és apróra vágott snidling kerül még bele.
Nem diétázók pirítóssal, friss kenyérrel ehetik, cukrosoknak vacsorára javaslok pl. teljes kiörlésű kenyeret vagy pl. 3 szelet Hamlet puffasztott rizset (1 szeletben 7,7 gr CH van). Emellé még nyugodtan lehet enni nyers zöldségeket, főleg paradicsomot, uborkát, az is telít.
Próbáljátok ki, remélem ízleni fog!
Laura

Kép
Kép
szeles4
 
 


Sheperd's Pie

hozzavalok 4 szemelyre:
2 evokanal olaj
1 hagyma
1 repa
115g gomba
500g daralt marhahus, de diszno is jo
300ml marhahus leves kocka (feloldva)
1 evokanal liszt
baberlevel
2-3 kaveskanal Worchestershire szosz
1 evokanal paradicsom pure
675g krumpli
vaj
tej
so, bors
tarkony (1 evokanal)

A krumplibol, tejbol, vajbol krumpli puret keszitunk, majd ezt felretesszuk.

Megmelegitjuk a az olajat, hozzatesszuk a hagymat, repat, gombat, neha megkeverjuk, amig barna lesz. Hozzaadjuk a daralt hust, barnara paroljuk.
Beletesszuk a lisztet, elkeverjuk, majd hozzaadjuk a marhahusleves kockabol keszitett let. Hozzaadjuk a baberlevelet, Worcestershire Saucet, es paradicsom puret.. Fedovel lefedjuk, es egy oran at kislangon fozzuk. Hozzaadjuk a sot, borsot, tarkonyt. Mikor kesz beleontjuk egy tuzallo talba. A tetejen eloszlatjuk a krumpli puret. Sutoben kb 25 percig sutjuk es kesz.
Nagyon fini! Remelem masnak is izleni fog.
a kep egy szakacskonyvbol van, az enyem meg a sutoben van. :lol: Kép

KépKép
KépKép
mush589
 
 


TK muffin - diétázóknak is, csak mértékkel:)))))

Hozzávalók:
1 pohár joghurt (én egy kb. 3,5 decis bögrét használtam)
2 pohár liszt (1 pohár teljes kiörlésű tönkölybúza, 1 pohár teljes kiörlésű rozsliszt)
2 púpozott evőkanál sikér (bioboltban kapható, mi az összes teljes kiörlésű liszthez hozzá szoktuk adni mert attól könnyebb lesz a tészta, mintha fehér liszttel csinálná az ember)
1/4 pohár gyümölcscukor (ez a lényeg ha valaki diétázik... nem nádcukor, nem szőlőcukor, nem méz, nem édesítőszer hanem sima fruktóz... és az is mértékkel... ha jó sok alma van a muffinban akkor még ennél is kevesebb kell)
1/3 pohár olaj (én repceolajat tettem bele, az jól bírja a sütést)
kb. fél evőkanál szódabikarbona

PLUSZ: apróra kockázott alma, fahéj, szekfűszeg, gyömbér (sima mézeskalácsfűszer is jó - vagy csak úgy magában jó sok fahéj)

PLUSZ: a muffinok felébe 90%-os csokidarabokat is tettünk... na az brutál lett...
Vendég
 


Sajtos kifli

Hozzávalók:

Tésztához:
70 dkg liszt
2 db tojás
1 tejföl
2 dl tej
1 dl étolaj
1 mokkáskanál só
5 dkg élesztő
A kenéshez:
1 margarin
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál só
A tetejére:
1 db tojás
reszelt sajt


Elkészítés:
Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, és a hozzávalókkal jól összedolgozzuk. A tésztából 9 cipót formálunk. A cipókat vékony kerek lapokra nyújtjuk, és mindegyiket megkenjük a margarinból, sóból és a reszelt sajtból kikevert krémmel. A megkent lapokat hármasával egymásra tesszük, így 3 lapunk lesz. Mindegyik lapot - mintha tortát szeletelnénk - 16 cikkre vágunk. A cikkeket a vastagabb végétől kezdve feltekerjük, kifliket formázunk belőlük, és tepsibe rakjuk. Tetejüket felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. 2 óra kelesztés után előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


Kiadós és nagyon finom.
Vendég
 


Tejszínes pulykamell

Hozzávalók:
-30 dkg szeletelt pulykamell (csirkemell),
-30 dkg sajt
-2 tojás
-2 dl főzőtejszín
-0,5 l tejföl
-só, bors, pici margarin

A jénait margarinnal kikenjük és belerakjuk a fűszerezett, kiklopfolt húst (a jénai alját fedje)
Egy edénybe lereszeljük a sajt felét, ráütjük a 2 tojást, összekeverjük. Hozzáadjuk a 2 dl tejszínt és a fél liter tejfölt, pici sót, összekeverjük és ráöntjük a hús tetejére. 200 fokon félig megsütjük, ráreszeljük a tetejére a maradék sajtot és készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá mindenkinek! Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sült csülök:

csülök
fokhagyma
hagyma
fűszerek (só, bors, vegeta, pirospaprika - de kinek mi a szája íze)
krumpli

A csülök bőrét be szoktam vagdalni keresztbe és a fűszerekkel elkevert összenyomott fokhagymát beledörzsölöm jó alaposan.
A tepsibe csak vizet öntök, mert ami kisül a csülökből az elég alá. A hagymát is mellédobom.

A hústól függően sütöm, de kb mikor még egy órája van vissza a krumlipt beleteszem, ezek elég nagy darab krumplik, de lehet kisebbre is vágni. Mikor a krumpli is megpuhult, akkor leveszem a fóliát a tepsiről és kicsit magasabb hőfokon jól megpirito, hogy a bőre jó piros és ropogós legyen.

Kép

Kép

Kép
dcili81
 
 


Fordított almás:

Tészta:
8 tojás
20 dkg liszt
1 sütőpor
18 dkg cukor
3 evőkanál víz
kakaópor

Ezekből piskótatésztátcsinálunk. Tojáshab, bele a cukor, majd a sárgája, majd a lisztes sütőpor, és a víz.

Egy magasabb falú tepsi vagy fóliával, vagy sütőpapírral kibélelünk (a papír szerintem jobb, mert nem ragad bele, a fóliával nincs túl jó tapasztalatom). Az almákat meghámozzuk, és belevágjuk a tepsibe, majd fahéjas cukorral megszórjuk. Erre megy rá a tészta. Aki akarja a felébe tehet kakaót is. Ezt megsütjük. (nekem kicsit megkaramellizálodott az alján a cukor, és hát isteni finom lett...)
Kiborítjuk egy tálcára, hogy az almás fele legyen felfele.

Krém:
25 dkg margarin
18 dkg cukor
vaniliás cukor
rumaroma
fél liet tej
2 csomag vaniliás puding

A pudingot megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral a vaniliás cukorral és a rumaromával kikeverjük, majd mehet bele a puding is. Ezt rákenjük a süti tetejére. Díszítésnek mehet rá csokimáz, de én most tortadarát tettem rá.

Jó étvágyat hozzá!

Kép

Kép

Kép
dcili81
 
 


Marcipános almadzsem

2 kg alma magházát és hibás részeit vágd ki, de ne hámozd meg.

Káposztareszelőn reszeld le, de ezt el is hagyhatod, elég feldarabolni, a végén úgyis össze kell pürésíteni. Facsard rá egy citrom levét és add hozzá a lereszelt héját is.

Tedd a tűzre és forrald fel.

Szórj bele 60 dkg cukrot és folyamatosan kevergetve addig főzd, amíg a cukor teljesen feloldódik, ekkor adj hozzá apró darabokra tördelt 10 dkg marcipánmasszát.

Botmixerrel pürésítsd, majd tedd vissza a tűzre és rotyogtasd 5-6 percig (na én itt égettem oda, mert el kellett szaladnom wcre:).

Forrón töltsd steril üvegekbe , szórhatsz rá késhegynyi tartósitószert (én nem szoktam, hanem nem csinálok sokat, csak ami elfogy pár héten belül) és zárd le.

Tedd szárazgőzbe hűlni egy napra.

Sok sikert hozzá!

Csináltam csokipiskótát és azzal ettük.

Kép
andy30
 
 


Kekszes süti (nem kell sütni)

1 tepsibe vagy tálba a következőket rétegezni:

-1 sor háztartási keksz
-1 réteg (jó vastagon) pocukorral és pici lekvárral megédesitett tejföl

4-5 réteg elég, felül krém legyen, erre gyümölcs, majd gyümikocsonya (bolti).

1 éj a hűtőben, utána felvágni.

Azért szeretem mert diétásan is lehet cukor stop-os kekszből és édesitős tejföllel.



Kép

Kép
andy30
 
 


Birsalmasajt (Bkati férjének):


A birsalmákat negyedekbe vágjuk, magházukat kivágjuk, de nem kell meghámozni.
Megfőzzük jó puhára vízben, majd leszűrjük és lemérjük. Ezután átpasszírozzuk (na ezért utálja mindenki, én már évek óta kihagyom ezt a részt, egyszerűen botmixerrel pürésítem, de tény, h jobban megkeményedik és egyneműbb lesz, ha átpasszírozod, ha van passzírozó eszköz, azzal biztos jó, de nekem nincs, így szűrőn elég kínszenvedés..ja és a passzírozással kb. a kétharmada oda is lesz, tehát mérlegelés kérdése, ki kell próbálni így is, úgy is).

Feltesszük a tűzre és addig főzzük, amíg olyan sűrű nem lesz, h kavarás közben látni az edény alját (na nekem itt fröccsent ki és égetett meg szal nagyon kell vigyázni!!!!!ha sok van érdemes kisebb adagokban főzni, h csak az edény alján legyen, mert ugy nem tud annyira felcsapni, csak ugy tovább tart).

Ha elég sűrű, beleteszünk a gyümölcs kilójaként 80 dkg cukrot (ezért mértük le) és 10-15 percig nagy lángon állandoan keverve főzzük. Na itt is meg lehet égni:)

Végül formákba öntjük, szórhatunk bele vagy rá diódarabokat és hagyjuk állni akár 2 hétig is h jól megkeményedjen (nálunk 2 hét alatt el szokott fogyni de ha passzíroztam meg jó sűrűre főztem akkor 1-2 nap alatt is megkeményedik).


Sok sikert!


Macera, de egyszer van egy évben és olyan fincsi!


Andy

Kép
andy30
 
 


Sörös csirke

Hv: 1 egész csirke, 1 doboz sör, fokhagyma, grill fűszerkeverék

A sör felét elkeverjük a grill fűszerkeverékkel, ezzel kenegetjük kívülről a csirkét. A maradék sörhöz a dobozba beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát, és erre húzzuk rá az egész csirkét. Fóliával vagy benedvesített sütőpapírral betakargatjuk, és kb. 40percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, ismét bekenjük a fűszeres sörrel, és addig sütjük, míg szépen meg nem pirul.
Kép

zsebi_baba
 
 


Sport szelet

Kép

50 dkg darált keksz
30 dkg darált dió (én csak 20-at tettem bele, és így is finom volt :wink: )
50 dkg porcukor
5 evőkanál kakaó
2 dl tej
1 kocka Rama (25 dkg) + kb. 10 dkg Rama
1 rumaroma (30 ml)
2 tábla étcsoki vagy tortabevonó (előbbinek szebb a színe, legalábbis a tibinek tuti :))

A kekszet, diót, porcukrot, kakaót összekeverjük (jó nagy edényben, mert viszonylag sok). Közben a 2 deci tejet felforraljuk az 1 kocka Ramaval. Ha felforrt, hozzáöntjük a keverékhez, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a rumaromát. Én ezt apránként szoktam, és kóstolgatom, mert az egész üveggel nekem túl rumos volt, nem raktam mind bele. Jól elkeverjük.
Ez akkora adag, hogy érdemes megfelezni, és 1-1 normál méretű négyszögletű tálcára kicsit kevesebb, mint 1 ujjnyi vastagon elteríteni (legjobb kézzel, mert nem ragad rá, és könnyebb ellapogatni).
Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, közben táblánként kb. 5 dkg margarint felolvasztunk (kicsit forraljuk is, hogy a víz elmenjen belőle), aztán hozzáöntjük a csokihoz, simára keverjük, és ráöntjük a süti tetejére (én nem egyszerre olvasztom fel a 2 csokit, hanem egymás után, és akkor tuti ugyanannyi jut mind a kettőre :)). Két órára be a hűtőbe, aztán ha megkeményedett, lehet szeletelni és enni :D

Az benne a jó (azon kívül, hogy állat finom), hogy nagyon sokáig eláll.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Egy nagyon egyszerű kelbimbó leves

Kép A fehér edényben szinte elveszik...

Elkészítés:

Szedjük le 25 dg zsenge kelbimbó külsõ leveleit, majd vágjuk le a kiálló torzsáját, és erõs vízsugár alatt mossuk meg. Egy kis csokor apróra vágott petrezselymet 2 dg olvasztott vajon fonnyasszunk meg. Adjuk hozzá a megtisztított kelbimbót, és dinszteljük pár percig. A nagyobb darabokat elõzõleg vágjuk ketté, hogy könnyebben megfõjenek. Utána öntsünk rá 1 liter vizet, tegyünk hozzá 1 mokkáskanál sót, egy csipet õrölt fehér borsot, és fedõ alatt fõzzük kb. 5 percig, amíg a kelbimbó félig megpuhul. Ekkor szórjunk rá 1 mokkáskanál Vegetát, majd 2 dl tejfölt keverjünk simára, és dolgozzuk össze 1 evõkanál liszttel. Engedjük fel annyi hideg vízzel, hogy tejszín sûrûségû legyen, és keverjük a habarékot a levesbe.

Nagyon finom és egyszerű!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Gabi:Nagyon jó a recept én ki próbáltam.Rum nélkül fiam miatt.De egy kérdés a cukor mennyisége nincs elírva?Èn nem raktam bele mind a 50dkg-ot.Minden esetre ilyen receptek nekem nagyon be jönnek föleg hogy sütés nélkül készül. :P

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej
 
 


NARANCSOS KEKSZ

Kép

Hozzávalók:
Az omlós tésztához: 1 narancs, 50 g cukrozott narancshéj, 500g finomliszt, 1 kk sütőpor, só, 250 g lágy vaj v. margarin, 200 g porcukor, 2 tojássárgája, 1 tojás.
Továbbá: 150 g őszibaracklekvár, 2 ek őszibaracklikör, 2 csepp zöld ételfesték, 150 g málna, ribizlilekvár, 2 ek málnaszörp, 150 g sárgabaracklekvár, 2 ek barackpálinka, 50 g vanilíás porcukor.

1. Alaposan megmossuk és szárazra törölgetjük a narancs héját, lereszeljük. 2-3 ek narancslét kinyomunk a gyümölcsből. A cukrozott narancshéjat apróra vágjuk, vagy megdaráljuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval.
2. A vajat/margarint és a porcukrot habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt és cukrozott narancshéjat, a narancslét, a tojássárgákat és a tojást, végül a sütőporoslisztet. Cipót formálunk belőle, gondosan folpackba csomagoljuk ésegy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
3. A tésztát lisztezett munkalapon 3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint formákkal kiszúrjuk és sütőpapírral bálelt tepsikbe rakosgatjuk. A tésztaalakzatok felnek közepét kissebb formákkal, gyűszűvel kiszúrjuk. Fél órára tepsistől hidegre tesszük, aztán 180 fokra előmelegített sütőben, középső bordamagasságon 8-10 percig sütjük, hagyjuk egészen kihűlni.
4. Három külön edénykében1-1 percig forrósítjuk az őszibaracklekvárt az őszibaracklikörrel és az ételfestékkel, a málna vagy ribizlilekvárt a málnaszörppel, a sárgabaracklekvárt pedig a barackpálinkával. Szitakanállal sorban mindeniket áttörjük, kissé hűlni hagyjuk.
5. A vaniliás porcukoral vastagon meghintjük a lyukas tésztaalakzatokat. A lekvárokat kissebb nejlontasakba szedjük, egyik csücsküket kivágjuk. A teli tésztaalakzatokat 3 részre osztjuk, megpöttyözzük a 3 féle lekvárral és a tetejükre illesztjük a porcukorral meghintett párjukat. Hagyjuk megszikkadni-száradni őket. Jól záródó fém- vagy műanyag dobozban, sütőpapírral rétegezve 2-3 hétig eltarthatók.

Én narancshéj helyett szoktam tenni bele apróra vágott papaját. Azzal is nagyon finom.
A lekvárokat meg nem bonyolítom ennyie: összekavarom a baracklekvárt ribizlivel és teszek bele egy pici likört.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Bugaci húsgombócleves

Hozzávalók:
húsos szalonna
hagyma
sárgarépa
zöldség
krumpli
babérlevél
só, bors, pirospaprika, liszt
darált hús
tejföl

A szalonnát kockára vágjuk, és kisütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megdinszteljük. Ezután félrehúzzuk a tűzhelyről, és pirosparikával megszórjuk és összekeverjük. A karikára (vagy kockára, ki hogy szereti) vágott répát és zöldséget hozzáadjuk, visszatesszük a tűzhelyre, és felöntjük vízzel. Ételízesítőt, és babérlevelet adunk hozzá, és elkezdjük főzni. Közben kockára vágjuk a krumplit, és elkészítjük a húsgombócot.
A darált húst összekeverjük sóval borssal, kis ételízesítővel tojással, és annyi liszttel, hogy jó kemény masszát kapjunk.
Mikor a zöldségek puhulni kezdenek hozzádjuk a krumplit, majd kis idő után kb dió nagyságú gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. Felforraljuk, majd egy kis tejföllel behabarjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Kép

Kép
dcili81
 
 


Pizza

Tészta:
40 dkg liszt
1 tojás
1 élesztő
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
pici cukor
só, pizza fűszerkeverék (nem kell bele sok, elég egy kiskanálnyi)

A tejet langyosra melegítjök, belerakjuk a cukrot, majd az élesztőt, és megfuttatjuk. A lisztet a tojással a sóval, az olajjal, a pizza fűszerkeverékkel, és az élesztővel összdolgozzuk, majd megkelesztjük. Kb fél óra.

Szósz:
hagyma
fokhagyma
paradicsompüré
pizza fűszerkeverék
só, cukor
olaj

Az olajban megdinszteljük a hagymát, majd a többi hozzávalót összekeverjük, pici vízzel felengedjük, és a hagymához adjuk. Ezt megfőzzük, hogy a hagyma jó puha legyen.

Miután megkelt a tészta kinyújtjuk, és aegy kiolajozott tepsibe belerakjuk. Én negyed órát elő szoktam sütni. Miután ez magvan kiveszem a sütőből, rákenem a szószt, és mehet rá minden mi szem szájnak ingere. A tetejére reszelt sajt, és kb még 15-20 perc sütés.

Kép

Kép

Kép
dcili81
 
 


Kossuth kocka.

előre is elnézést aki nem ehet ilyet.

20dkg margarin
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
5 db tojás
10 dkg mandula(vágott)

A puha (szoba meleg) margarint nagy tálban habosra keverjük, majd a porcukorral tovább habosítjuk. Először a
durvára tört (vágott) mandulát, azután a tojások sárgáját végül a lisztet adjuk hozzá. A tojásfehérjéből kemény
habot verünk, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. Egy tepsit margarinnal kikenünk,
belisztezünk, a mandulás masszát egyenletesen rásimítjuk. A tetejét fölszeletelt mandulával díszítjük, majd
előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha
kihőlt, kockákra vágjuk, és porcukorral behintve kínáljuk

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Karácsonyi kalács receptje:

Én a neten találtam meg, így egyszerűbb a recept, mintha leírnám még fotók is vannak hozzá, adagot is lehet számolni.

http://desszert.eu/stollen

nekem ilyen lett:) Kép kalács

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


A pangani:

Receptje itt található:
http://www.kismami.net/index.php/koktel ... /recept/11

Kép:
Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Mézeskalács

Hozzávalók:
80 dkg liszt, 35 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 4 egész tojás, 4 ek méz, 1 ek szódabikarbóna (vagy 1 csomag sütőpor), 1 ek. Kotányi mézeskalácsfűszer.

A diszítéshez: 1 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 2 csepp citromlé

Elkészítése:
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd hagyjuk a tésztát fél órán át pihenni. Nyújtsuk ki kb 3 mm vastagra, szaggassuk ki, és tegyük sütőlapra. 180 fokon, előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt sül meg.
Ha már kihült, diszíthetjük a hozzávalókból vert kemény habbal, amit levágott csücskü zacskóba tettünk.

A tészta elég ragadós, ezért alatta is, felette is lisztezni kell nyújtáskor.
A tepsibe én szoktam sütőpapírt tenni, és így nem ragad le!
Fémdobozban nagyon hamar megpuhul és hetekig puha marad.

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára isarenikõ 2010.12.07 23:52-kor.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Kekszszalámi

Hozzávalók:
1 kg háztartási keksz, 3 dl víz, 40 dkg cukor, 40 dkg vaj vagy margarin, kakaó, rum vagy rum aroma

A kekszet összetöröm, meglocsolom rumos vízzel (ízlés szerint, gyerekeknek lehet narancs ill. baracklével is), egy éjszaka állni hagyom.
A vízből, cukorból sűrű szirupot főzök, a tűzről levéve beleteszem a margarint és kavargatom, hogy elolvadjon (lehet tenni bele csokit is - én a csokifigurákat itt szoktam elhasználni), beleteszem a kakaót, csomómentesre elkeverem majd beleöntöm a kekszet és a sziruppal jól összeforgatom.
Kemény műanyagfoliára öntöm és hosszú rúdban félkör alakura formázom (fontos hogy jól összetapadjon, különben szétesik). 1 napra hideg helyre teszem, másnap szeletelhető.
Fagyasztóban is eláll.

Lehet tenni még bele szárított gyümölcsöt, diót, kókuszt izlés szerint.

Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Vargabéles

1 csomag rétestészta
25 dkg cérnametélt
50 dkg túró
4-5 dl tejföl
20 dkg porcukor
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
10 dkg margarin
1 vaníliás cukor
4 db tojás

A cérnametéltet kifőzöm, alaposan lecsöpögtetem. Jól kikeverem a margarint 15 dkg porcukorral, a vaníliás cukoral és a tojások sárgájával. Hozzáadom az áttört túrót, a beáztatott mazsolát, a tejfölt, a citrom reszelt héját, majd a kifőzött cérnametéltet. A tojások fehérjét felverem a maradék 5 dkg porcukorral és a túrós masszához keverem óvatosan. Egy magasabb falú tepsit kivajazok, az aljára terítek 4 réteslapot, amiket egyenként megkenek olvasztott vajjal. Erre öntöm a masszát, a tetejét befedem újabb 4 réteg vajazott réteslappal. Sütőbe teszem, kb. 40 perc alatt megsül.
Én langyosan szeretem, forró eperöntettel, amihez ízlés szerinti mennyiségű kristálycukorral összefőzöm a fagyasztott epret, hagyom, hogy jól elfője a vizet maga alól és besűrűsödjön.

Kép
Kép
szeles4
 
 


Narancsos-kókuszos muffin

20 dkg lisztet összekeverünk 8 dkg kókuszreszelékkel, 2 és fél teáskanál sütőporral, 1 narancs lereszelt héjával, 1/2 teáskanál szódabikarbónával. 1 tojást kicsit felverünk, hozzáadunk 0,8 dl olajat, 10 dkg cukrot, 1,5 dl narancslevet, 1,5 dl tejfölt. A száraz és folyékony anyagokat alaposan összekeverjük. A tésztát a formákba kanalazzuk a tetejükre 1-1 teáskanál narancslekvárt teszünk (ez el is maradhat, nekem is véletlenül volt itthon narancslekvár, ajádékcsomagban kaptam). 20-25 percig sütjük.
Én másfél adagot készítettem és normál méretű muffinsütőben (12 db-os) 30 db lett, úgyhogy jó kiadós! Próbáljátok ki, nagyon finom!

Kép
Kép
szeles4
 
 


Raffaello szelet:

6 tojás
35 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg margarin
1 csomag vaniliás pudingpor
4 dl tej
1/2 csomag sütőpor


A 6 tojásfehérjét elkezdjük felverni. Hozzáadunk 20 dkg cukrot és továbbverjük. Mikor már keméym hozzáadjuk a lisztet a sütőport és a kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. Kb 20 perc.

A krémhez a 6 tojás sárgáját a pudingot meg a tejet csomómentesre felfőzzük, és kihűtjük. 15 dkg cukrot a margarinnal kikeverjük, majd a felfőzött krémmel továbbkeverjük. Rákenjük a tésztára. Díszíteni lehet kókuszreszelékkel, csokidarával de szerintem finom rá a csokimáz is.

Jó étvégyat!

Kép

Kép

Kép
dcili81
 
 


Csokis meglepetés muffin

20 dkg liszt
5 dkg mandula (lehet kapni szeleteltet, az tökéletes bele, de nélküle is jó :))
3 evőkanál kakaópor
2 1/2 teáskanál sütőpor
2 tojás
10 dkg cukor
0,8 dl olaj
3 dl író (én most kefírrel csináltam, mert nem kaptam írót, szerintem úgy is jó :))
12 mon chéri vagy konyakmeggy vagy toffifee


A sütőt 180 fokra (hőlégkeverésest 160-ra) előmelegítjük. A 12-es sütőformába muffin papírokat teszünk.
A lisztet, mandulát, kakóport és sütőport összekeverjük. A tojásokat felverjük a cukorral, olajjal és íróval. Gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket (nem szabad sokáig keverni, mert akkor nagyon feljön sütéskor).
A tésztát a formákba töltjük, 1-1 bonbont nyomva mindegyik közepére (én akkor szoktam, amikor félig van a sütőforma, és aztán rátöltök). A sütőben középen 15-20 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük.

Étcsokis tortabevonóval leget díszíteni (körkörös vagy rácsos mintában).

Kép

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Kávés muffin:

15 deka vaj
15 deka cukor
2 tojás
2 evőkanál instant kávé
2 evőkanál tej
10 deka liszt
1 tk sütőpor
5 deka dió

A kávét feloldjuk a meleg tejben. A nedves összetevőket kikeverjük, majd hozzáöntjük a száraz összetevőkkel. Muffinsütőbe rakjuk és megsütjük.

Almás fahéjas muffin:

25 deka margarin
20 deka cukor
5 tojás
25 deka liszt
1 sütőpor
1 tk fahéj
1 alma

Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk.
A nedves anyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz anyagokat. Muffinsütőbe rakjuk és megsütjük.



Kép

Kép

Kép
dcili81
 
 


Tarhonyaleves

Kb. 12 dkg tarhonyát kicsit meg kell pirítani olajon. Hozzáadok egy kis fej apróra vágott vöröshagymát, kis kockára vágott füstölt szalonnát, kis lecsót (ez kimaradhat), kis kockára vágott krumplit, az egészet megszórom pirospaprikával, sózom, borsozom, felöntöm vízzel és addig főzöm, míg a tarhonya és a krumpli megpuhul. Ha kész, megszórom friss petrezselyemzölddel. Egyszerű parasztétel, de nagyon finom!

Kép
Kép
szeles4
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?