hat mivel nem tudom otthon milyen igy nem tudok különbseget tenni.
Az tuti hogy itt az orvos dolog tök mas. Rengeteg orvos közül valaszhatsz, ugy mesz hozzajuk mint otthon a maganhoz, de mindezt a betegbiztositasod fizeti. Nem küldenek el vervetelre ide oda, helyben csinaljak, minden rendelben van ultrahang, ez ott alapdolog. En egy viszonylag idösebb pasihoz mentem, egy ismerösöm ajanlotta hogy nagyon kedves. Valoban az volt, egy 50 körüli arab szarmazasu doki. A rendelöjere raferne nemi ujitas, olyan 80 as evek desige, de egy halali kedves ürge, meg sem erzed mikor hozzad er. Es mondom, ö mar kicsit elavult rendelövel rendelkezik, megis van ultrahangja. Szoval ebböl a szempontbol biztosan jobb. A korhazak egyertelmüen jobbak. A többi reszet meg nem tudom. Most csak egy sima vizsgalat volt, hogy valoban terhes vagyok-e. Megmutatta a kis fekte "placsnimat" a monitoron. Szerinte 5 hetes körül lehetek, szerintem 4 egeszen pontosan.
Ott helyben levettek a vert. Ket het mulva kell visszamennem meg egy ultrahangra, mert valami olyat magyarazott, hogy ez lehet gyerek nelküli burok is sajnos a mai vilagban. Azt sem tudom miröl beszel? mi az hogy gyerek nelküli burok? Na mindegy, akkor csinal meg egy vizsgalatot, aztan megkapom a ver eredmenyet (azt megkaphatnam elöbb is, ha akarnam, de gondoltam minek menjek ketszer) + akkor kapom meg a kismamakönyvem. Addig meg elhoztam egy 70 oldalas füzetecsket olvasgatni csak eppen nem igazan ertek benne mindent a szakszöveg miatt.
Szoval nem hiszem hogy szakertö leszek, inkabb aggodo anyuka, hogy mindent megertettem-e. Mar itt is gondot okoznak a kifejezesek, nemhogy nemetül!!! Mindegy, majd viszem a kispapat is magammal, hogy segitsen, ha en nem ertek valamit (ö kettös allampolgar, tökeletes magyar es nemet nyelvtudassal)
A többi vizsgalatot meg nem tudom hogy van. Azt sem hogy mit kell fizetni, es mit nem. Az gondolom majd akkor következik, ha mar latszik a baba is. Vagy mit tudom en.