Tótpecsenye
Hozzávalók 4 szemelyre:
4 szelet hús (sertés, csirke- vagy pulykamell) natúr szeletnek megsütve
25 dkg gomba
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd foghagyma
kevés liszt
reszelt sajt
2 tojás
só
bors
petrezselyemzöld
olaj
Elkészítés: A burgonyát megpucolom és nyersen lereszelem. Hozzáteszem a tojást, a tört fokhagymát, sót, borsot és annyi lisztet, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjak, majd lefedve hideg helyre teszem.
A vöröshagymát kisebb kockára vágom, és 4 evőkanál olajon megdinsztelem, majd hozzáadom az apróra vágott gombát, fűszerezem sóval, borssal, és fedő alatt saját levében puhára párolom. Amíg a gomba párolódik, elkészítem a natúr szeletet.
A húst egy kicsit kiklopfolom, behintem fűszerekkel, és gyors tűzön először mindkét oldalát megkapatom, majd közepes tűzön készre sütöm,(kb 15 perc).
Amíg a hús készül, a bekevert tésztából nagyobb palacsintákat sütök. Minden palacsintába beleteszek egy szelet húst, rá a gombát, félbehajtom, a tetejét megszórom bőven reszelt sajttal, és petrezselyemzölddel díszítem. Friss idénysalátával tálalom.
Küldte: holdsugar Üzenetküldés | 0 hozzászólás
Kefires muffin
2007. Jún. 8, péntek 09:43
Kategória:
Hozzávalók (12 darabhoz):
2 tojás
20 dkg kristálycukor
2 pohár kefir
1 dl olaj
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Elkészítés: A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kefirt és az olajat. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk. A muffinsütőt kivajazzuk vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A masszával majdnem teljesen megtöltjük. A közepébe lehet egy kiskanál lekvárt vagy meggyet tenni(én azt raktam) is rakni.
Tetejére is lehet csokimázat tenni,mint ahogy én is csináltam.
Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Küldte: holdsugar Üzenetküldés | 0 hozzászólás
Rakott zöldbab
2007. Jún. 8, péntek 09:34
Kategória:
Hozzávalók:
darálthús
zöldbab
rizs
só
bors
milánói alap
tejföl
sajt
A rizst és a babot megfőzöm,hagyom teljesen kihülni.
A húst lepárolom,majd a milánói vagy pörkölt alappal elkészítem.
Kivajazok egy jénait. Beleteszek egy sor zöldbabot,rá rizs,majd tejföl és a hús,megint rizs,tejföl és a maradék babot.
Tetejére tejfölt és reszelt sajtot teszek. Alufóliával lefedve 30 percig sütöm,majd leveszem a fóliát ás további 10 percig pirítom a tetejét.
Küldte: holdsugar Üzenetküldés | 0 hozzászólás
Tejfölös lecsó
2007. Jún. 3, vasárnap 15:21
Kategória:
Ez az egyik kedvenc ételem,a mamámtól tanultam.
Készíteni kell lecsót ahogy szereted,tehetsz bele kolbászt is,jó ízt ad neki. Utána teszel bele 1 kanál lisztet és 2-3 kanál tejfölt. Kicsit összerottyantod. Ha kész egy pici cukrot és ecetet raksz bele és kész is.
Tésztával tálaljuk!
Küldte: holdsugar Üzenetküldés | 7 hozzászólás
Elefántkönnycsepp
2007. Máj. 21, hétfő 13:34
Kategória:
Hozzávalók:Tészta: 6 tojásból piskótát sütünk, a tésztába 1 evőkanál kakaót keverünk. Sütés után a tésztát hosszában ketté hajtjuk úgy, hogy a közepébe sodrófát teszünk, és úgy hagyjuk kihűlni. Krém: 2 és fél dkg cukor, 3 tojássárgája, 1evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1dl tej. Sűrűre főzzük. 10 dkg vajat 10 dkg porcukorral habosra keverünk és a főzött krémmel összekeverjük. Egy egész banánt tányérban jól összetörünk és apránként a krémhez keverjük. Elkészítés:
A krémet a tésztára kenjük és két egész banánt a tészta közepére fektetünk és összehajtjuk. Ezután csokoládémázzal leöntjük. Máz: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 kanál tej. Felfőzzük.
Küldte: holdsugar Üzenetküldés | 0 hozzászólás
Réteges puding
2007. Máj. 21, hétfő 13:31
Kategória:
Hz:
2-3 féle fözös puding
k.cukor
bármilyen gyümölcs
tej
tejszínhabpor
mandula díszitéshez
Elkészíted a 2-3féle pudingot. Én vaníliát és epret csináltam. Mikor egyik kész lett,rögtön eladagoltam poharakba. Utána megszórtam sárgabarck darabokkal,és ahogy kész lett a másik puding azt is ráöntöttem.
Tálalás előtt tejszínhabot teszek rá,amit mandulával szórok meg.
Jó étvágyat!
Küldte: holdsugar Üzenetküldés | 4 hozzászólás
joghurtos szelet
2007. Máj. 21, hétfő 11:37
Kategória:
Hozzávalók:
1 db tojás, 25 dkg cukor, 3 dl joghurt, 25 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, meggy, vagy barack befőtt.
Elkészítése:
Az egészet összekeverjük, és vajazott, lisztezett, kicsi tepsibe öntjük. A tetejére meggyet, vagy bármilyen gyümölcs befőttet szórunk. Sütőben 180 (hőlégkeveréses sütőben 160) fokon, 30-35 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk.
Küldte: holdsugar Üzenetküldés | 4 hozzászólás
Rakott palacsinta – másképpen
2007. Máj. 17, csütörtök 13:40
Kategória:
Hozzávalók:
10-15 palacsinta
A töltelékhez:
25 dkg áttört tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
kevés reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
Az öntethez:
1/2 l tejszín
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
kevés tej
baracklekvár
darált dió
Elkészítés: A töltelék hozzávalóit összekeverjük, az öntet hozzávalóiból tejfölsűrűségű masszát készítünk. A palacsintákat megtöltjük a túróval, feltekerjük. Egy tűzállótálba fektetünk egy sor palacsintát, baracklekvárt kanalazunk rá, megszórjuk dióval, és meglocsoljuk az öntettel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a palacsinták elfogynak. A tetejére tejszínes öntet kerüljön. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Küldte: holdsugar Üzenetküldés | 0 hozzászólás
Sajtos muffin
2007. Máj. 17, csütörtök 13:38
Kategória:
Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál cukor
2 teáskanál só
2 tojás
1 csésze tejföl
½ csésze olaj
kb. 15 dkg sajt
½ csésze tej
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.
A sajtot lereszeljük.
Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sajtot és a sót.
A tejfölt simára keverjük a tojások sárgájával és az olajjal, majd hozzákanalazzuk a lisztes keveréket felváltva a tejjel.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és hozzákeverjük óvatosan a masszához.
A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Amikor kisült, a muffinok tetejére teszünk egy-egy kis kupacnyi reszelt sajtot és még 1-2 percre (csak hogy éppen ráolvadjon) visszatoljuk a sütőbe.
Tipp: Trappista sajtból is finom, de kicsit megbolondíthatjuk, ha fele-fele arányban keverjük a trappistát füstölt sajttal.